Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1134. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11321133113411351136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yoob18

quote:

Orijinalden alıntı: alirizabaki

quote:

Orijinalden alıntı: yoob18

Peki serviste ön tampon ve sol far fiyati nedir bilginiz varmi ax bucuk

hiçbir bilgim yok hocam. bence bikaç servisi arayıp sorun. kaza mı yaptınız bu arada?

Kaza yapmıstim tampon tamir edilip boyandi farda çıkma takıldı yükseklik alcaklik ayari calismio hic sevmem öyle şeyi bende. O yuZdn sordum usta.

geçmiş olsun hocam. Allah beterinden saklasın. eskişehirde duyuk otomotiv var. internet satışı da yapıyor. orjinal parçaları uygun fiyata veriyor. bi oraya sorun isterseniz.

• Citroen C4 için yapmayı unuttuğu makyajı DS'e yapmış

http://www.citroen.fr/vehicules-neufs/ds/ds-4.html
  • siyah plastik panjur artışı citroende de kendini göstermeye başlamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

Orijinalden alıntı: toxaa

hayır hocam yüzük vs kullanmıyorum.

Ben çözümü arabayı kullanırken yüzüğü çıkarmakta buldum.Yüzük bariz çiziyor.Çok şükür arabamd 67 binde direksiyonda bir deformasyon yok.

tavsiyelerin için teşekkürler arkadaşım ama dediğim gibi yüzük vs kullanmıyorum sol el tuttuğum taraf yoğun olarak orayı kullanıyorum zaten hafif yıpranmalar başladı bilemiyorum kılıf kullanmakta işime gelmiyor ne yapıcam bakalım.
  • Bildiğiniz çıkma citroen parçaciniz varsa baakarmsnz. 2012 citroen c4 otomatik dizel e hdi 115 hp el freni düğmesi kirildi cikma arıyorum aklinizda olsnda denk gelirse arkdaslar bilgilendirirsnz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoob18 -- 11 Eylül 2015; 23:50:09 >
  • Merhaba arkadaşlar ben de bu aracı almayı düşünüyorum. 2011 model Confort Plus henüz 40.000 km de bir araç buldum. Şase no istedim sorgulattım kaza bela çıkmadı. Araç İzmir'de mercedes bayisinde. Dışarı çıkarttırıp ekspertiz sanayi dolaştırmaya izin vermiyoruz kendimiz ekspertiz yapıyoruz dedi. Aracı ayırttım pazartesi gidip alacağım aksilik olmazsa. Aracın fiyatı 39500 tl. Fiyat aşırı uygun geldi şu piyasada. Tabi aslında olması gereken seviyede ama malum piyasa arttı her araca yansıdı. Sizce bu araçta bi anormallik olabilir mi? Nelere dikkat etmeyelim? En azından bir test sürüşü yaptırırlar sanırım. Kaçırmak istemiyorum aracı da uygun ama insan kıllanıyor :)
  • quemmaa Q kullanıcısına yanıt
    Araç benzin mi dizel mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizel hocam. Pazartesi sabah 8.30ta bayinin önündeyim ayırttım umarım benden sonra başkasına satmamışlardır :)

• arkadaşlar kafayı yiycem. ya ben bu aracı kullanmayı bilmiyorum ya da benim araçta ciddi bi sorun var. aracım 2012 dizel otomatik. daha önce de bu konuyu dile getirmiştim. klima kapalıyken elde ettiğim değerler bunlar. full şehir içi, hız 45km yi geçmez, durk kalk fazla yapıyorum. ama yine de aşırı fazla değilmi bu değer. diğer kullanıcılar şehir içi 6-7 lt yi geçmiyoruz derken ben de durumlar böyle. oldukça da yumuşak kullanıyorum az yakabilmek için. yaklaşık 60 TL total exellium ile kalan yakıt şuan 130 km gösteriyo. toplam 170, hadi taş çatlasın 190 olsun. eski aracım 2009 tüplü c4 bundan daha az yakıyordu. bi akıl verin arkadaşlar.
    Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• 8,8 yakması cok... tekrar sıfırla ve dene bence .. benimkini sifirlayalı 3000 kusur km oldu 4,8 yakıyor ortalamada
  • quote:

Orijinalden alıntı: quemmaa

dizel hocam. Pazartesi sabah 8.30ta bayinin önündeyim ayırttım umarım benden sonra başkasına satmamışlardır :)

Dizel confort plus için bahsettiğin fiyat çok ucuz

• quote:

arkadaşlar kafayı yiycem. ya ben bu aracı kullanmayı bilmiyorum ya da benim araçta ciddi bi sorun var. aracım 2012 dizel otomatik. daha önce de bu konuyu dile getirmiştim. klima kapalıyken elde ettiğim değerler bunlar. full şehir içi, hız 45km yi geçmez, durk kalk fazla yapıyorum. ama yine de aşırı fazla değilmi bu değer. diğer kullanıcılar şehir içi 6-7 lt yi geçmiyoruz derken ben de durumlar böyle. oldukça da yumuşak kullanıyorum az yakabilmek için. yaklaşık 60 TL total exellium ile kalan yakıt şuan 130 km gösteriyo. toplam 170, hadi taş çatlasın 190 olsun. eski aracım 2009 tüplü c4 bundan daha az yakıyordu. bi akıl verin arkadaşlar.

15km ortalama sürekli 1.-2. vites demek.bu ortalama hızda bu normal bence

• quote:

arkadaşlar kafayı yiycem. ya ben bu aracı kullanmayı bilmiyorum ya da benim araçta ciddi bi sorun var. aracım 2012 dizel otomatik. daha önce de bu konuyu dile getirmiştim. klima kapalıyken elde ettiğim değerler bunlar. full şehir içi, hız 45km yi geçmez, durk kalk fazla yapıyorum. ama yine de aşırı fazla değilmi bu değer. diğer kullanıcılar şehir içi 6-7 lt yi geçmiyoruz derken ben de durumlar böyle. oldukça da yumuşak kullanıyorum az yakabilmek için. yaklaşık 60 TL total exellium ile kalan yakıt şuan 130 km gösteriyo. toplam 170, hadi taş çatlasın 190 olsun. eski aracım 2009 tüplü c4 bundan daha az yakıyordu. bi akıl verin arkadaşlar.

hocam ölçüm öyle yapılmaz, çıkarsın düz yola, sabitlersin hızını 90-100-110bandına, yaparsın en az 30-40km, yazan değere yorum yapılır.tabloya göre sen 15km ortalama tutturmuşsun ama yol nasıl yol o önemli, 41kmde yol gitmişsin! Ben sana eğer isteyip uğraşırsam 2 tane resim gônderebilirim 40km yol yapmış 15km ortalama tutturmuş! Yakıt sarfiyatı birinde 9lt yazar birinde 3,5lt yazar! Anlatabildim mi!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

15km ortalama sürekli 1.-2. vites demek.bu ortalama hızda bu normal bence

Benim şahsi görüşüm Mercedes bayisinden birisi araç aldı ordan araç alan adam da 3-5 in hesabına girmez takasta ne verirlerse vermiştir. Böylesine bayi de elinde bu kadar -orta sınıf- araç kalsın istememiştir satılacak fiyata koymuştur. Şaseden kaza bela çıkmadı. Pazartesi kapora yatırın dedi direk gelirim dedim ayırıyoruz o zaman dediler bakalım inşallah sorunsuz bir alışveriş olur.

• quemmaa Q kullanıcısına yanıt
    Hakkında hayırlısı olsun ama dikkatli ol

• Arkadaşlar birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.

Aracı 3 gündür kullandığım için pek tanımıyorum huyunu suyunu.

- Aracın kontağını çevirip çalıştırdıktan sonra anahtarın önceki konumuna dönmesinde sıkıntı var gibi. Kontak temizleme spreyi bu konuda işe yarar mı?

- Araç 58 binde ve 2013 ocak çıkışlı. Akü durumu bu kadar elektronik donanımın olduğu bir araçta değişmesi gerekir diye düşünüyorum. Akü tavsiyeniz ne olur?

- Standart bakımları yetkili serviste yapılmış ancak serviste en az 500tl gibi rakamlar ödeniyormuş. Ben bundan önceki aracım focusun yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişimini 130tl ye yaptırıyordum. Yani bu araçta bu kadar uygun olmaz tabii ama 500tl standart bakım için fazla değil mi?

- Aracın ön fren balataları değişmiş. Servis aracı aldığım arkadaşa önlerin de değişmesi gerekebilir demiş. Bu fren balatası için yetkili servise mi gideyim dışarda yaptırırsam hangi marka balata iş görür?

- Bir de bu araçların ekranları malum dijital ve hassas, arızası da oldukça maliyetli. Ne gibi önlemler alabilirim? Bi arkadaş trafoların yanına filan aracı bırakma dedi ama bana pek mantıklı gelmedi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

quote:

hocam ölçüm öyle yapılmaz, çıkarsın düz yola, sabitlersin hızını 90-100-110bandına, yaparsın en az 30-40km, yazan değere yorum yapılır.tabloya göre sen 15km ortalama tutturmuşsun ama yol nasıl yol o önemli, 41kmde yol gitmişsin! Ben sana eğer isteyip uğraşırsam 2 tane resim gônderebilirim 40km yol yapmış 15km ortalama tutturmuş! Yakıt sarfiyatı birinde 9lt yazar birinde 3,5lt yazar! Anlatabildim mi!

hocam anlıyorum ben sizin demek istediğinizi. ben size bi de uzun yol verisi göndereyim o zaman. o dediğinizi de yaptım ve düz yolda 105 km sabit hızla 5.5 lt ortalamanın altına inmedi. hem de bikaç kere denedim bunu. şehir içinde ise demek istediğim şu: eski aracımı aynı güzergahta kullanırken bundan daha az yakıyordu.

• Geçen ay hız sabitleyici kullanarak 105 km/h hızla denedim 3,7 lt gösterdi yol bilgisayarı. Ama yol çok düz, trafik yok ( Kırklareli - Babaeski yolu :) )
  • alirizabaki A kullanıcısına yanıt
    Gidilen yol ne kadar ?
    Eğer 10km nin altında ve çok dur kalklı yolda gidiyorsanız normal değerler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caglar57

quote:

hocam anlıyorum ben sizin demek istediğinizi. ben size bi de uzun yol verisi göndereyim o zaman. o dediğinizi de yaptım ve düz yolda 105 km sabit hızla 5.5 lt ortalamanın altına inmedi. hem de bikaç kere denedim bunu. şehir içinde ise demek istediğim şu: eski aracımı aynı güzergahta kullanırken bundan daha az yakıyordu.

105km hızla uzun yol yaptıysanız, hız sabitleyici kullandıysanız, yol düz ise o zaman haklısınız sanırım. Ben olsam bulunduğunuz ilde aynı aracı kullanan birini bulurum bu forumda, önce onu sizin direksiyona oturturum, sonra da onun aracını denerim. Çünkü gaza basış agrasifliğiniz bile ekran değerlerini 1lt değiştirebiliyor.
    Servis ustalarıyla aram iyidir, güncelleme vs. Araçta değişiklik hissettirecek durumları test sürüşü yaparken bana hep der ki siz aracın huyunu suyunu benden daha iyi biliyorsunuz farkı siz anlarsınız der.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 11321133113411351136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.