Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1101. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10991100110111021103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba ,
    Navigasyon güncellemesi için yerinden çıkarmaya gerek yok cd ile güncellenebiliyor. Ama ürün yerinden çıkıyor. servise götürdüğümde ekranı çatlamış bir naviyi değiştirdiklerini görmüştüm.Ayrıca ben 64 gb usb belleği çok rahat bir şekilde kullanıyorum. okuma kapasitesi 16 gb falan değil. sadece usb seçebiliyor bazen. ben toshiba bellekte hiç sorun yaşamadım 4 yıldır.
    selamlar..
  • güncel fiyat listesine bakıyordum da 2015 model yeni c4ler için MCP şanzıman görünüyor. yeni bir otomatik şanzıman gelmeyecek miydi? bilgisi olan var mı?
  • Burak hocam,
    Teşekkür ederim cevabınız için.
    Ben hem İstanbul Bayraktar hem de Erzurum Sönmezer ile konuştum.
    Cihaz yerinden çıkıyor ama bir defa orjinal navigasyonlu aldıysanız; bunun yerine Navimate yada Cyclone takılmasını her iki cihazı takan firma yetkilileri ve Citroen yetkilileri önermiyor.
    Navimate takan Umay elektronik yetkilisi hanımefendi çok düzgün ve konuya hakim şekilde şöyle dedi:
    "Cihazı sökeriz ve kendi cihazımızı takarız ancak orjinal navigasyonun soketi ile diper cihazların soketi uyumsuz; herhangi bir adaptör de piyasada bulunmuyor. Yine de isterseniz aracı pek çok yerden delmemiz ve ortaya çıka pek çok (aslında "yüzlerce" dedi)bağlamamız gerekiyor; öyle ki daha önce bu işlemi yaptığımız müşterilerimiz aracın orjinal dokusu zarar gördüğünden memnuniyetsizlik bildirdi; dahası bir süre sonra arıza vereceği garanti gibi bir şey. Bu nedenle biz kesinlikle önermiyoruz. Geri görüş kamerası ise orjinal navigasyona kesinlikle takılmıyor."
    Citroen cephesinde ise durum şöyle:
    Araca takılan orjinal cihazın eğer arka yüzünde kart okuyucusu varsa direk ordan güncelleme atıyorlarmış (Avrupada her 6 ayda bir güncelleme gelmesine rağmen Türkiye haritası senede bir güncellenirse sevinmeliymişiz); cihazda kart okuyucusu yoksa Erzurum gibi periferal servisler cihazı söküp İstanbul'a gönderiyormuş. 10 gün içinde cihaz güncellenip geri geliyormuş ve tekrar serviste yerine monte ediliyormuş. Şu anda en son güncelleme 2014 yılına aitmiş.

USB konusuna gelirsek: Ben 32 GB Kingston titanium bellek ile denedim olmadı ama aynı belleğin 16 GB' ını mükemmel okudu.
    Sizin cevabınızdan sonra başka bir bellekle tekrar deneyeceğim

Bu arada araca iyice alıştım. Gerçekten sürmek çok keyifli. Hatta birlikte çalıştığımız bir arkadaşıma da aynı aracı pazartesi günü alıyoruz... :)
    Satın aldığımdan beri aklımda olan iki konu ise:
    1. Vites topuzunun yer yer soyulmuş olması.
    2. Ön kol dayama içindeki prizin takılan fişlerde ara ara temassızlık yapması.
    Pazartesi günü Erzurumda bu iki aparat için garanti kapsamında değişim yapılıp yapılamayacağını öğreneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MGE -- 10 Nisan 2015; 22:59:38 >

• Sevgili C4'çüler sizlerin yardımına ihtiyacım var. Önümüzdeki yıl sıfır km bir comfort plus ya da exclusive donanımla bir C4 alma niyetindeydim. Fakat çok yakın bir tanıdığımız aracını satma kararı aldı. Siyah, exclusive 2014, cam tavanlı bir araç. Kullanım ve bakım açısından güveneceğim biri. Bugüne kadar kazası yok ancak yetkili bayiden sıfır alınırken 4 parça boya ile uygun fiyata alınmış. Bildiğim kadarıyla boya tek bir tarafında (kapılar ve çamurluklar). Bu nedenle de uygun fiyata bırakacağını söylüyor. Henüz fiyat belirtmedi, expertiz yaptırıp ona göre söyleyecekmiş. Sizce bu araca ne kadar vermek yeterlidir?

Boya takıntısı olan biri değilim. Büyük kazası olmadıktan sonra uygun alıp, satarken de düşük bir fiyata satmak makul. Ancak biliyorsunuz C4 ikinci elinde çok çok güçlü bir araç değil. Sizce yanlış mı düşünürüm bu aracı alarak? Öte yandan bugün bu aracın indirimli liste fiyatı 75.650 + cam tavan + metalik boya farkı. Seneye aynı aracı bu opsiyonlarla da almaya bütçem yetmeyebilir. Ne dersiniz?

• Citroen C4 2012 Dizel bir araç buldum ve büyük bir ihtimalle bulduğum bu aracı alacağım. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim. İnşallah ben de Citroen ailesine katılacağım. Herkese kazasız iyi sürüşler dilerim.
  • MOBIUS kullanıcısına yanıt
    İnşallah kazasız belasız kullanırsınız. Hayırlı olsun...
  • Citroen c4 aracımda kullanmak üzere güneşlik arıyorum.Kullanan ve marka tavsiye edecek varsa memnun olurum.Ankara da takan bir yerde taktıracağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul içi kullanım

• quote:

Orijinalden alıntı: MGE

Burak hocam,
    Teşekkür ederim cevabınız için.
    Ben hem İstanbul Bayraktar hem de Erzurum Sönmezer ile konuştum.
    Cihaz yerinden çıkıyor ama bir defa orjinal navigasyonlu aldıysanız; bunun yerine Navimate yada Cyclone takılmasını her iki cihazı takan firma yetkilileri ve Citroen yetkilileri önermiyor.
    Navimate takan Umay elektronik yetkilisi hanımefendi çok düzgün ve konuya hakim şekilde şöyle dedi:
    "Cihazı sökeriz ve kendi cihazımızı takarız ancak orjinal navigasyonun soketi ile diper cihazların soketi uyumsuz; herhangi bir adaptör de piyasada bulunmuyor. Yine de isterseniz aracı pek çok yerden delmemiz ve ortaya çıka pek çok (aslında "yüzlerce" dedi)bağlamamız gerekiyor; öyle ki daha önce bu işlemi yaptığımız müşterilerimiz aracın orjinal dokusu zarar gördüğünden memnuniyetsizlik bildirdi; dahası bir süre sonra arıza vereceği garanti gibi bir şey. Bu nedenle biz kesinlikle önermiyoruz. Geri görüş kamerası ise orjinal navigasyona kesinlikle takılmıyor."
    Citroen cephesinde ise durum şöyle:
    Araca takılan orjinal cihazın eğer arka yüzünde kart okuyucusu varsa direk ordan güncelleme atıyorlarmış (Avrupada her 6 ayda bir güncelleme gelmesine rağmen Türkiye haritası senede bir güncellenirse sevinmeliymişiz); cihazda kart okuyucusu yoksa Erzurum gibi periferal servisler cihazı söküp İstanbul'a gönderiyormuş. 10 gün içinde cihaz güncellenip geri geliyormuş ve tekrar serviste yerine monte ediliyormuş. Şu anda en son güncelleme 2014 yılına aitmiş.

USB konusuna gelirsek: Ben 32 GB Kingston titanium bellek ile denedim olmadı ama aynı belleğin 16 GB' ını mükemmel okudu.
    Sizin cevabınızdan sonra başka bir bellekle tekrar deneyeceğim

Bu arada araca iyice alıştım. Gerçekten sürmek çok keyifli. Hatta birlikte çalıştığımız bir arkadaşıma da aynı aracı pazartesi günü alıyoruz... :)
    Satın aldığımdan beri aklımda olan iki konu ise:
    1. Vites topuzunun yer yer soyulmuş olması.
    2. Ön kol dayama içindeki prizin takılan fişlerde ara ara temassızlık yapması.
    Pazartesi günü Erzurumda bu iki aparat için garanti kapsamında değişim yapılıp yapılamayacağını öğreneceğim.

Bir soket yüzünden navinin takılamaması çok garipmiş. Necvox düşünürseniz yetkililerle konuşun. Belkı onlar takabilir. Ben necvox platinum kullanıyorum,isterseniz navileri takas edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: rhye

İstanbul içi kullanım

Aynen benimde öyle. 20 km lik yol yapıyorum

Bir önceki iş güzergahımda 50-55 km yolda ortlama hız 30-32 idi tüketimde kış;5.6 lt yaz;5.3 lt
  • az yakıyor maşşallah

• Selam,Ds4'ün sis kapağı çerçevesi düştü.Servis bir kapağa 275 tl fiyat verdi.Yok artık.Çıkmacı bile yenisi 250 tl.2.eli 150 tl diyor.Daha ucuza bulabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gersayin

Selam,Ds4'ün sis kapağı çerçevesi düştü.Servis bir kapağa 275 tl fiyat verdi.Yok artık.Çıkmacı bile yenisi 250 tl.2.eli 150 tl diyor.Daha ucuza bulabilirmiyim?

alibaba v.b sitelere bakın 10 dolara falan gelir.
  • Çok saoll

• KM bazında yakıt tüketimi paylaşabilir misiniz arkadaşlar ?
    An itibariyle İstanbul İçi 7.0 LT ortalamaya gelmiş bulunmaktayım son 4000KM'de. Ortalama hızım 22-23 km sanırım şu an.
    EXC. E-HDI araç. 2014 haziran çıkışlı 2013 model.
    Sizlerde durum nedir ?
  • Mr.Muhendis M kullanıcısına yanıt
    trafikte kullanıyorsunuz, 22 - 23 ortalama hız için normal, e lastiklerinizde 17" 7litre normal

acaba kullanımız kaç kilometre kısa mesafedemi uzun mesafedemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Muhendis

KM bazında yakıt tüketimi paylaşabilir misiniz arkadaşlar ?
    An itibariyle İstanbul İçi 7.0 LT ortalamaya gelmiş bulunmaktayım son 4000KM'de. Ortalama hızım 22-23 km sanırım şu an.
    EXC. E-HDI araç. 2014 haziran çıkışlı 2013 model.
    Sizlerde durum nedir ?

2012 exc. Kullanıyorum.
    İlk 10.000 ortalamam 6.0lt,
    ikinci 10.000de aynı,
    üçüncü ve dördüncü 10.000de 6.3lt.(şehir içi biraz daha fazla) Bunlar karma değerler,

uzun yolda 100km değerlerim;
    boş bagaj tek kişi 90km sabitle 4,4lt,
    80km sabitle 3,8-4lt yakıyorum.
    3kişi dolu tam dolu bagaj 110sabitle 5lt yakıyorum
    Tabi bu değerler gayet sakin kullanım ve c.c. İle birlikte...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir Ankara, 1.6 hdi 112 hp manuel lastikler 16".

• gxsafa G kullanıcısına yanıt
    Kullanım olarak genellikle uzun mesafe kullanımı oluyor. Yalnız hiç boş yolda kullanamadım aracı... Aldığım günden beri trafikteyim..
    Fatih-Maslak-Üsküdar arası git gel yapıyorum. Bana da normal geliyor. Fakat yakın zamanda 6.7'den 7.0'a çıktı. Karakteristik olarak bir fark yok aslında kullanımımda.
  • caglar57 C kullanıcısına yanıt
    Uzun yol tecrübesi ben de yaşadım. Tüketim fazlasıyla iyiydi.
    Fakat yakın zamanda 6.7'den 7.0'a hızlı bir yükseliş yaşadım, sürüş dinamikleri ve rotam aynı olmasına rağmen. Neyse 1.yıl bakımı geliyor haziran'da artık bir sakinleşir :)
  • 
Sayfa: önceki 10991100110111021103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.