Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1084. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10821083108410851086
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pamuk

quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

Orijinalden alıntı: melihbursa

quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

Orijinalden alıntı: melihbursa

Şu sağ önden çukurlarda gelen lokurdu sesi için bir ön takımı gösterdim ama ön takımda sorun olmadığını söylediler.
    Rotlar, amortisör felan sağlammış hepsi.
    Bugün de yol üstündeyken bir servise uğruyayım dedim.
    test sürüşüne çıktık ve sesin motor kulağından geldiğini söylediler.
    Motor üst kulağını yağladık bi dene ses kesildiyse kesin burasıdır değişmesi gerekir dediler.
    servis 231 tl parça + 70 de işçilik dedi.
    Araç çukurlardan yavaş geçince, araç esneyince yapıyordu özellikle bu sağ önden gelen lokurduyu.
    Yağladıktan sonra sorun çözüldü. Lokurdu kesildi.
    Birde direksiyonda hafif titreme var dedim, acaba burçlardan felan olabilir mi diye soru sordum, yok 2011'lerde bu sorun hiç olmadı dediler.
    Burç sorunu genelde 12 ve 13lerde varmış, direksiyon titremesi olan bütün araçların, özellikle frene basınca direksiyonda titreme var diyordu bazı sürücüler, onlarınkini komple değiştirdik dediler.

Bilginize...

Bu yağlanan kısmın fotoğrafını paylaşabilir misin.arada araç esneyince tam yerini bulamadığım bir lokurtu bende duyuyorum.

Parça kodu 1807.GF
    http://www.peugeotparca.com/peugeot-1-6-hdi-motor-takozu-sag-ust-1807-gf-urun1341.html

servis orjinale 231 dedi+ işçilik
    yan sanayi Rapro 110 tl
    Peugeotparça com da orjinali sordum 225 tl dedi.

ses şuan yok ancak tekrar başlarsa alacaz mecburen.

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

Bugün resimdeki yeri yağladım.sonra dışarda biraz işim vardı,güzargah olarak mahalledeki yamalı kötü yolları tercih ettim ama o lokurtuyu duymadım.paylaşımın için teşekkür ederim.

Tümseklerden geçerken gelen hışırdama sesimi o yoksa motorla birlikte bazen olan zırıldamamı?

Hışırtı sesi değil,hışırtı sesi amortisörün ordan geliyor ve hava ısınınca kendiliğinden ortadan kalkıyor.
    Bahsettiğim ses motor kulağından gelen lokurtu sesi.

• Bende de hışırtı gıcırtı ne derseniz artık geliyordu. Ankara otosay anında çözdü. Motor kulakçığından geliyor maşşallah sanki her yerden geliyordu. Sprey gres sıkıldı ve çözüldü. Hatta arkadan gelen ses depo bağlantıları gevşemiş denmişti. Şİmdi tıkır mıkır bişi yok arabada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NioX -- 12 Şubat 2015; 15:56:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NioX

Bende de hışırtı gıcırtı ne derseniz artık geliyordu. Ankara otosay anında çözdü. Motor kulakçığından geliyor maşşallah sanki her yerden geliyordu. Sprey gres sıkıldı ve çözüldü. Hatta arkadan gelen ses depo bağlantıları gevşemiş denmişti. Şİmdi tıkır mıkır bişi yok arabada.

Motor kulakçığı dediğin yer resimde kırmızı daire işaretlediğim yer değil mi?
    Gres sıkılırken bir tarafı sökülüyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 12 Şubat 2015; 23:22:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m.k.o.

quote:

Bende de hışırtı gıcırtı ne derseniz artık geliyordu. Ankara otosay anında çözdü. Motor kulakçığından geliyor maşşallah sanki her yerden geliyordu. Sprey gres sıkıldı ve çözüldü. Hatta arkadan gelen ses depo bağlantıları gevşemiş denmişti. Şİmdi tıkır mıkır bişi yok arabada.

Motor kulakçığı dediğin yer resimde kırmızı daire işaretlediğim yer değil mi?
    Gres sıkılırken bir tarafı sökülüyor mu?

Hayır sökmesi.içindeki kauçuk bi yere sıkmıştı o kadar. Elle direkt gösterebilirim hatta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haftalardır süren arayış bugün son buldu. 2011 model C4 Confort Plus 1.6 HDi 112 BG araç için el sıkıştık. 45 bin km'de araç. 43 bin lirada ortayı bulduk.

Füme istiyordum ve bej döşeme istiyordum, tam aradığım şekilde oldu.

Aracın genel kontrolü için ne kadar ödediniz arkadaşlar? Hani alırken ustaya gösterme olayını diyorum. Ona göre ortaya atalım bir şeyler. :)

Ayrıca 2011 modeldeki 112'lik motor HDi mi yoksa e-HDi mi oluyor? Birkaç yerde okudum ama pek anlamadım açıkçası. Stop-start ile bir ilgisi yok "e" ibaresinin anladığım kadarıyla. Daha ekonomik ve çevreci olmasıyla alakalı sanırım, doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 13 Şubat 2015; 0:47:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Haftalardır süren arayış bugün son buldu. 2011 model C4 Confort Plus 1.6 HDi 112 BG araç için el sıkıştık. 45 bin km'de araç. 43 bin lirada ortayı bulduk.

Füme istiyordum ve bej döşeme istiyordum, tam aradığım şekilde oldu.

Aracın genel kontrolü için ne kadar ödediniz arkadaşlar? Hani alırken ustaya gösterme olayını diyorum. Ona göre ortaya atalım bir şeyler. :)

Ayrıca 2011 modeldeki 112'lik motor HDi mi yoksa e-HDi mi oluyor? Birkaç yerde okudum ama pek anlamadım açıkçası. Stop-start ile bir ilgisi yok "e" ibaresinin anladığım kadarıyla. Daha ekonomik ve çevreci olmasıyla alakalı sanırım, doğru mudur?

Hayırlı olsun C4 serisinin en dolusunu almışsınız.Sanırım bagajda çıkarılabilir el feneri bile duruyor o modellerde.
    Araçta kaza varmı ? Eğer yoksa gerçekten bayağı uygun olmuş fiyat.Ben 2014 kasımda 60000 deki arabam için 46800 e anlaşıp sonradan vazgeçmiştim satmaktan.
    Motor HDI , stop-start yok onun dışında herşey aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: weba

Hayırlı olsun C4 serisinin en dolusunu almışsınız.Sanırım bagajda çıkarılabilir el feneri bile duruyor o modellerde.
    Araçta kaza varmı ? Eğer yoksa gerçekten bayağı uygun olmuş fiyat.Ben 2014 kasımda 60000 deki arabam için 46800 e anlaşıp sonradan vazgeçmiştim satmaktan.

Teşekkür ederim, sağolun.

Evet, bir Exclusive değil fakat MCP faciası nedeniyle onlara bulaşmamız mümkün değildi. Renkli gösterge dışında "neden bu özellik Plus'ta yok" dediğim bir şey olmadı açıkçası. Belki ileride 16'lık fason Exclusive jantlara geçeriz. Orijinal 17'lik Türkiye şartları için pek ideal sayılmaz ama çıkma olarak bulursam o da olabilir.

Bir de ekran sorunu var. Ortaya bir ekran şart. Biraz araştırdım, şunu sipariş edeceğim ileride;

http://edons.en.alibaba.com/product/60052555420-800134628/android_4_2_car_dvd_7_inch_digital_touch_screen_gps_navigator_for_citroen_c4.html

Kaput ezilmeden dolayı servisin önerisi üzerine değişmiş. Bir de arka tampon var, 10-15 santimlik yırtık nedeniyle yine serviste orijinaliyle değiştirilmiş. Başka da bir şey yok ama tabi son kez Adapazarı'ndaki servise gösterilecek. El sıkıştık ama son noktayı koymak lazım serviste.

Güzel bir iç-dış temizlikten sonra birkaç fotoğraf eklemeye çalışırım her şey sorunsuz olarak sona erer de teslim alırsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 14 Şubat 2015; 16:47:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Teşekkür ederim, sağolun.

Evet, bir Exclusive değil fakat MCP faciası nedeniyle onlara bulaşmamız mümkün değildi. Renkli gösterge dışında "neden bu özellik Plus'ta yok" dediğim bir şey olmadı açıkçası. Belki ileride 16'lık fason Exclusive jantlara geçeriz. Orijinal 17'lik Türkiye şartları için pek ideal sayılmaz ama çıkma olarak bulursam o da olabilir.

Bir de ekran sorunu var. Ortaya bir ekran şart. Biraz araştırdım, şunu sipariş edeceğim ileride;

http://edons.en.alibaba.com/product/60052555420-800134628/android_4_2_car_dvd_7_inch_digital_touch_screen_gps_navigator_for_citroen_c4.html

Kaput ezilmeden dolayı servisin önerisi üzerine değişmiş. Bir de arka tampon var, 10-15 santimlik yırtık nedeniyle yine serviste orijinaliyle değiştirilmiş. Başka da bir şey yok ama tabi son kez Adapazarı'ndaki servise gösterilecek. El sıkıştık ama son noktayı koymak lazım serviste.

Güzel bir iç-dış temizlikten sonra birkaç fotoğraf eklemeye çalışırım her şey sorunsuz olarak sona erer de teslim alırsak.

C4 serisi derken Confort plusları kastetmiştim :) 2011 den 2014 e kadar isim aynı olmasına rağmen çok değişti arabalar malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weba -- 15 Şubat 2015; 23:02:41 >

• Eskiden bu konuya 1 günde 3 sayfa yazı yazılırdı. Şimdi bakıyorumda 2 haftada 1 sayfa bile zor. O zaman biraz resim yükleyip sayfayı canlandıralım
    Bu hafta 2senedir düşündüğüm ve aklımda olan bir projeyi cesaret ederek;H&R 3cm yayı aracıma uygulamış bulunmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@zm@nic -- 15 Şubat 2015; 23:14:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: T@zm@nic

Eskiden bu konuya 1 günde 3 sayfa yazı yazılırdı. Şimdi bakıyorumda 2 haftada 1 sayfa bile zor. O zaman biraz resim yükleyip sayfayı canlandıralım
    Bu hafta 2senedir düşündüğüm ve aklımda olan bir projeyi cesaret ederek;H&R 3cm yayı aracıma uygulamış bulunmaktayım.

Sizin oralarda kasis-çukur-yarık yok sanırım :)

• quote:

Sizin oralarda kasis-çukur-yarık yok sanırım :)

Yer yer var hocam. Yüksek kasiste şuanlık sürtme yaşamadım. Ayrıca exclusive kullanıcıları bilir, araç zaten çok sert ve sesliydi. Yaydan sonra konforda hiç değişme olmadığını söyleyebilirim. Sert ve sesli çalışan süspansiyon yine aynı şekilde devam ediyor. Olmuşsada bu rakam %15'i geçmez. Sadece aşırı engebeli yollarda tatlı sekme sorunu var başka herhangi sorunum yok. Yatma sorunu,110'u geçik hızlarda ön tarafın gezme sorunu,yine yüksek hızlarda yandan rüzgar yiyip şerit değiştirme hissi ortadan kalkmış durumda. Herkeze tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar cevap alamamıştım bu Cyclone falan tarzı navigasyonlarda "motor arıza" "el freni çekili" "eko mod kapalı" gibi uyarılar çıkıyor mu?

Birde şu an piyasadaki en iyi Cyclone mu hala?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyprime

Arkadaşlar cevap alamamıştım bu Cyclone falan tarzı navigasyonlarda "motor arıza" "el freni çekili" "eko mod kapalı" gibi uyarılar çıkıyor mu?

Merhaba.
    Uyarılar ekranda çıkıyor. Yağmur sensörü devredışı, far sensörü devre dışı, buzlanma uyarısı vb. uyarılar çıkıyor.
    Cyclone kullanıyorum ve memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T@zm@nic

Eskiden bu konuya 1 günde 3 sayfa yazı yazılırdı. Şimdi bakıyorumda 2 haftada 1 sayfa bile zor. O zaman biraz resim yükleyip sayfayı canlandıralım

yau arabanın önü ve altı zaten alçak :) ben sırf bu yüzden jip almayı düşünüyorum orman patika yollarında bile istanbuldaki kadar çukur göçük yok!

• quote:

Benimde 60 bin bakımı geldi servise nasıl izah ettiniz bende diyimde yapsınlar bari yau araba güzelde bu tarz saçma sapan zamazingolar olmasa daha da güzel olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erzi

quote:

Arkadaşlar cevap alamamıştım bu Cyclone falan tarzı navigasyonlarda "motor arıza" "el freni çekili" "eko mod kapalı" gibi uyarılar çıkıyor mu?

Merhaba.
    Uyarılar ekranda çıkıyor. Yağmur sensörü devredışı, far sensörü devre dışı, buzlanma uyarısı vb. uyarılar çıkıyor.

Cyclone'un fonksiyon ve performansından ben de çok memnunum.
    Ekranda tüm uyarılar çıkıyor ama cihaz dili Türkçe olduğu halde sadece uyarı mesajları İngilizce. Sende de böyle mi, yoksa benim cihaz yazılım güncellemesi mi istiyor?

• quote:

quote:

Benimde 60 bin bakımı geldi servise nasıl izah ettiniz bende diyimde yapsınlar bari yau araba güzelde bu tarz saçma sapan zamazingolar olmasa daha da güzel olacak.

Servisle uğraşmak yerine alın kendiniz sıkın bence. Sprey gresler 10 TL falan. Hazır eliniz değmişken kapı menteşeleri, kapı kilitleri, vs komple bir gres geçerseniz de iyi olur. Araca na kadar iyi bakarsanız o da karşılığında sizi üzmüyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erzi

quote:

Merhaba.

Cyclone'un fonksiyon ve performansından ben de çok memnunum.
    Ekranda tüm uyarılar çıkıyor ama cihaz dili Türkçe olduğu halde sadece uyarı mesajları İngilizce. Sende de böyle mi, yoksa benim cihaz yazılım güncellemesi mi istiyor?

Bende de İngilizce. Burada İngilizce yazma gereği duymadım
    Basit cümleler olduğu için İngilizce-Türkçe olması çok fark etmiyor bence.

• erzi kullanıcısına yanıt
    Regi Elektronik ile konuştum, mesajları Türkçe'ye çeviren yazılım güncellemesi uzun zaman önce çıkmış. Bir ara İstoç'a uğrayabilirsem güncellemeyi yükleteceğim. Cihazın faturası varsa ücretsiz yüklüyorlarmış.
  • quote:

quote:

quote:

Servisle uğraşmak yerine alın kendiniz sıkın bence. Sprey gresler 10 TL falan. Hazır eliniz değmişken kapı menteşeleri, kapı kilitleri, vs komple bir gres geçerseniz de iyi olur. Araca na kadar iyi bakarsanız o da karşılığında sizi üzmüyor.

Nereden gelyor ses tam anlamadım ki!
    Zaten birde motorun oradan zırıldama geliyor alt decirlerde klima borusumudur nedir tekrarladı kendini!

• 
Sayfa: önceki 10821083108410851086
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.