Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (270. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.214
Cevap
34
Favori
1.054.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: favoriteteam

quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

Korktuğum başıma geldi. Servis "ABS beyni arızalı değişmesi lazım. Bedeli 5,500 Tl." dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
    * Servisim ellerinde fren müşürü olmadığı için değiştirmediklerini ayrıca benim arızamın fren müşürü ile ilgili olmadığını direkt abs beyni ile alakalı oludğunu, gerekli incelemeleri yaptıklarını söyledi.
    * Değişmesi gereken parçanın kodu : 4541FV . Bu parçayı ucuza nerden bulabilirim?
    * Çıkma parçanın benim C4'üme takılamayacağını, sıfır parça olması gerektiğini ve bilgisayar ile programlama yapılması gerektiğini söylediler.
    * Arabamın garantisi 7 ay önce doldu. Yaklaşık 2,5 yaşındaki bir arabanın böyle ciddi masraflı arıza yapması normal mi? Citroen genel merkeze telefon etsem mail atsam şikayet var'a yazsam Citroen arabasının arkasında durur mu?
    * Asr, Abs, Esp varsın çalışmasın. Bu hali ile arabamı sürmeye devam etsem, mahsuru olur mu? Diğer parçalara zarar verir mi?
    Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Kafayı yemek üzereyim.

sen şikayet edebileceğin her yere şikayet et. güvenip aldığım marka garantisi bitince böyle arıza yaptı de. hyundai 5 yıl garanti veriyor filan diye dem vur. sikayetvar dan tut her yere şikayetini bildir. citroen'e mail at. fransaya ingilizce mail. at geçenlerde abimin birisi aracında koku olduğuna dair fransaya mail gönderdi türkiye'de hiçbir yerde çözemediği problemi saniyede fransa'dan gelen talimatla ücretsiz çözdüler.
    çıkma parça neden takılamıyormuş. başka ustaya baktır çıkma parça takılır mı teyit al. takılıyorsa çıkmacı sanayiler vardır. pertli arabaların hurdalarını parça parça satan yerler vardır.oralardan ucuza bulabilirsin aradığın parçayı.
    aracını o şekil sürdüğünde abs esb çalışmıyor mu denedin mi hiç? valla zarar verir mi bilemeyeceğiz ama aracın freni boşalması gibi bir risk söz konusu değil ise sıkıntı olmaz.
    tabi biz ezbere konuşuyoruz. senin işin başka ustaya uzman bi peugeot ustasına baktırmakta çözülür. geçmiş olsun. cana geleceğine mala gelsin de. elbet takarsın biliyorum ama takmamaya çalış. çünkü ne kadar kafana taksanda değişmeyecek birşey bu.

Citroen ne servisinin ne de arabasının arkasında kolay kolay durmaz. Ben şikayet yazmıştım bu gerizekalılar benim yazdığım şikayeti tutup şikayet ettiğim servise yollamışlardı sonra da adamlar bana gıcık oldu tek 63 plakalı C4 bendeydi çünkü Sivasta onlarda bildiler tabi kim olduğumu bir arıza lambası söndürmeye 25 tl aldılar gıcığına ve ben Urfada bir kuruş para vermiyordum bu gibi işlere Kayseri de vermedim geçenlerde servis lambam yandı diye gittiğimde üstelik Hız sabitleyicim arıza vermiş o arızayı da giderdiler ama borcumuz nedir deyin ne borcu abi dediler. Zaten Citroen öyle şeylere hassasiyet gösterse şikayetvar.com da 124 tane şikayet olmazdı. Bu demek değildir ki servis ağı yaygın bayisi çok marka çok satan bir markadır vs... bu çıkarımlar en son olması gereken çıkarımlardır bu kadar şikayetin olması o markanın bayilerinde ve servislerinde eğitim yetersizliği denetleme ve disiplin zafiyetinin olduğunun kanıtıdır. Şansını dene mutlaka bir cevap alırsın ama arabana ne yaparlar bilemem. Bence iyi bir ustanın çözebileceği bir iştir bu senin sorunun. Millet fren müşürünü değiştirerek ve ya söküp temizledikten sonra geri takarak çözmüş gayet bu kadar pahalıya mal olmaması lazım bu işin. Araba ederinin %20 sini bir ABS ye vereceksen bu arabanın geri kalanı kaportadır herhalde diyor insan. 5,000 lira da az para değil ki takasa girip 5000 lira koysan arabanı D segmenti yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: redstone78

quote:

quote:

Korktuğum başıma geldi. Servis "ABS beyni arızalı değişmesi lazım. Bedeli 5,500 Tl." dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
    * Servisim ellerinde fren müşürü olmadığı için değiştirmediklerini ayrıca benim arızamın fren müşürü ile ilgili olmadığını direkt abs beyni ile alakalı oludğunu, gerekli incelemeleri yaptıklarını söyledi.
    * Değişmesi gereken parçanın kodu : 4541FV . Bu parçayı ucuza nerden bulabilirim?
    * Çıkma parçanın benim C4'üme takılamayacağını, sıfır parça olması gerektiğini ve bilgisayar ile programlama yapılması gerektiğini söylediler.
    * Arabamın garantisi 7 ay önce doldu. Yaklaşık 2,5 yaşındaki bir arabanın böyle ciddi masraflı arıza yapması normal mi? Citroen genel merkeze telefon etsem mail atsam şikayet var'a yazsam Citroen arabasının arkasında durur mu?
    * Asr, Abs, Esp varsın çalışmasın. Bu hali ile arabamı sürmeye devam etsem, mahsuru olur mu? Diğer parçalara zarar verir mi?

sen şikayet edebileceğin her yere şikayet et. güvenip aldığım marka garantisi bitince böyle arıza yaptı de. hyundai 5 yıl garanti veriyor filan diye dem vur. sikayetvar dan tut her yere şikayetini bildir. citroen'e mail at. fransaya ingilizce mail. at geçenlerde abimin birisi aracında koku olduğuna dair fransaya mail gönderdi türkiye'de hiçbir yerde çözemediği problemi saniyede fransa'dan gelen talimatla ücretsiz çözdüler.
    çıkma parça neden takılamıyormuş. başka ustaya baktır çıkma parça takılır mı teyit al. takılıyorsa çıkmacı sanayiler vardır. pertli arabaların hurdalarını parça parça satan yerler vardır.oralardan ucuza bulabilirsin aradığın parçayı.
    aracını o şekil sürdüğünde abs esb çalışmıyor mu denedin mi hiç? valla zarar verir mi bilemeyeceğiz ama aracın freni boşalması gibi bir risk söz konusu değil ise sıkıntı olmaz.
    tabi biz ezbere konuşuyoruz. senin işin başka ustaya uzman bi peugeot ustasına baktırmakta çözülür. geçmiş olsun. cana geleceğine mala gelsin de. elbet takarsın biliyorum ama takmamaya çalış. çünkü ne kadar kafana taksanda değişmeyecek birşey bu.

Citroen ne servisinin ne de arabasının arkasında kolay kolay durmaz. Ben şikayet yazmıştım bu gerizekalılar benim yazdığım şikayeti tutup şikayet ettiğim servise yollamışlardı sonra da adamlar bana gıcık oldu tek 63 plakalı C4 bendeydi çünkü Sivasta onlarda bildiler tabi kim olduğumu bir arıza lambası söndürmeye 25 tl aldılar gıcığına ve ben Urfada bir kuruş para vermiyordum bu gibi işlere Kayseri de vermedim geçenlerde servis lambam yandı diye gittiğimde üstelik Hız sabitleyicim arıza vermiş o arızayı da giderdiler ama borcumuz nedir deyin ne borcu abi dediler. Zaten Citroen öyle şeylere hassasiyet gösterse şikayetvar.com da 124 tane şikayet olmazdı. Bu demek değildir ki servis ağı yaygın bayisi çok marka çok satan bir markadır vs... bu çıkarımlar en son olması gereken çıkarımlardır bu kadar şikayetin olması o markanın bayilerinde ve servislerinde eğitim yetersizliği denetleme ve disiplin zafiyetinin olduğunun kanıtıdır. Şansını dene mutlaka bir cevap alırsın ama arabana ne yaparlar bilemem. Bence iyi bir ustanın çözebileceği bir iştir bu senin sorunun. Millet fren müşürünü değiştirerek ve ya söküp temizledikten sonra geri takarak çözmüş gayet bu kadar pahalıya mal olmaması lazım bu işin. Araba ederinin %20 sini bir ABS ye vereceksen bu arabanın geri kalanı kaportadır herhalde diyor insan. 5,000 lira da az para değil ki takasa girip 5000 lira koysan arabanı D segmenti yaparsın.

bahsettiğim abimin aracı renault megane 2 zaten. citroen nasıldır bilemeyeceğim ama citroen markasının fransa'daki merkezi ile iletişim sağlanabilirse güzel çözüm alınabileceğini düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bahsettiğim abimin aracı renault megane 2 zaten. citroen nasıldır bilemeyeceğim ama citroen markasının fransa'daki merkezi ile iletişim sağlanabilirse güzel çözüm alınabileceğini düşünüyorum.

Ya Fransadaki arkadaşlar da olaya Fransız kalırsa :)

• Güzel bir üslup ile yazılan resmi bir mail ya da mektup ile iş tatlıya bağlanacaktır.
    Genel merkezden gelen talimat ile Türkiye ofisi tarafından telefon yolu ile aranılır ve tamirat ücretsiz olarak yapılabilir.
    Bu arada o abim mail ve mektup atmıştı. Mektubu söylemeyi unuttum. Belki mail yetmez mektup etkili olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi favoriteteam -- 28 Ağustos 2012; 2:31:29 >
  • Arkadaşlar şöyle bir şey hatırlıyorum. Şimdi arabam garanti kapsamında iken, 45.000 km. bakımında, bana "bir şikayetiniz var mı?" diye sormuşlardı. Bende, "ayda 2-3 kere asp,esp,asr ikaz ışıkları yanıyor, bir süre sonra kendiliğinden sönüyor. Sönmezse kapatıp bekliyorum tekrar açtığımda düzeliyor" demiştim. Yanlış hatırlamıyorsam bu şikayetimi sarı renkli iş emri gibi bir nüshasıda bende duran kağıda yazmışlardı. Şimdi araba serviste bende işteyim. Kağıda bakma şansım yok. Akşam servise gidince bakacağım. Neyse, serviste arabamı bilgisayar bağlayıp, "şu an için söylediğiniz arıza gözükmüyor. Frenle gaz pedalına aynı anda bastığınız için oluşmuş olabilir" demişlerdi. Bu durum benim için bir koz olabilir mi?
  • quote:

Arkadaşlar şöyle bir şey hatırlıyorum. Şimdi arabam garanti kapsamında iken, 45.000 km. bakımında, bana "bir şikayetiniz var mı?" diye sormuşlardı. Bende, "ayda 2-3 kere asp,esp,asr ikaz ışıkları yanıyor, bir süre sonra kendiliğinden sönüyor. Sönmezse kapatıp bekliyorum tekrar açtığımda düzeliyor" demiştim. Yanlış hatırlamıyorsam bu şikayetimi sarı renkli iş emri gibi bir nüshasıda bende duran kağıda yazmışlardı. Şimdi araba serviste bende işteyim. Kağıda bakma şansım yok. Akşam servise gidince bakacağım. Neyse, serviste arabamı bilgisayar bağlayıp, "şu an için söylediğiniz arıza gözükmüyor. Frenle gaz pedalına aynı anda bastığınız için oluşmuş olabilir" demişlerdi. Bu durum benim için bir koz olabilir mi?

Bence iyi bir koz olabilir şansını denemende fayda var.

• Arkadaşlar merhaba, sahibinden bir ilan buldum adamla konuştum. Boya, kazası olmayan 2005 model bir araç fakat hız sabitleyicisinde sorun olduğunu çalışmadığını söylüyor. Fakat tamir fiyatını düşeceğini söylüyor. Biraz araştırdığımda bu sorunu yaşayan bir kaç kişinin hiç bir yerde yaptıramadığını okudum. Ayrıca bir usta ile konuştuğumda muhtemelen aracın beyninde bir sorunun olduğunu ve bu araçtan uzak durmamı söyledi. Hız sabitleyicisindeki sorun kronik bir sorun mudur? Sizin düşünceleriniz neler acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pepsis

Arkadaşlar merhaba, sahibinden bir ilan buldum adamla konuştum. Boya, kazası olmayan 2005 model bir araç fakat hız sabitleyicisinde sorun olduğunu çalışmadığını söylüyor. Fakat tamir fiyatını düşeceğini söylüyor. Biraz araştırdığımda bu sorunu yaşayan bir kaç kişinin hiç bir yerde yaptıramadığını okudum. Ayrıca bir usta ile konuştuğumda muhtemelen aracın beyninde bir sorunun olduğunu ve bu araçtan uzak durmamı söyledi. Hız sabitleyicisindeki sorun kronik bir sorun mudur? Sizin düşünceleriniz neler acaba?

uzak dur kardeş. c4 alacaksan 2007 üstü önerilir.
    2005 ve 2006 bazı modellerde sorun var.
  • Arkadaşımın almayı düşündüğü C4 de de aynı sorun vardı. Araştırmıştık biraz bazıları fren müşürünü değiştirince düzelmiş, eğer öyleyse basit ama gaz pedalı değişecek diyen de oluyor, direksiyondaki düğmelerde sorun var diyen de oluyor. Servise baktırıp kesin çözümü öğrenmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pepsis

Arkadaşlar merhaba, sahibinden bir ilan buldum adamla konuştum. Boya, kazası olmayan 2005 model bir araç fakat hız sabitleyicisinde sorun olduğunu çalışmadığını söylüyor. Fakat tamir fiyatını düşeceğini söylüyor. Biraz araştırdığımda bu sorunu yaşayan bir kaç kişinin hiç bir yerde yaptıramadığını okudum. Ayrıca bir usta ile konuştuğumda muhtemelen aracın beyninde bir sorunun olduğunu ve bu araçtan uzak durmamı söyledi. Hız sabitleyicisindeki sorun kronik bir sorun mudur? Sizin düşünceleriniz neler acaba?

Kardeş Allah muhafaza 2005-2007 arasının problemlerini bir nebze 2008ve üstü modellerde düzeltmişler onların problemlerini de yeni kasalarda düzelttiler ama Fransız arabası her zaman Fransızdır dahiyane fikirler güzel tasarımlar ne kadar olsa da adi malzeme ile bir yere varamazlar. Ben 2 ay içinde 2500 tl para gömdüm C4 e ve zararına da olsa sattım çok şükür. Hiç gereği yok bulaşma. Bu araçlarda bir arıza başka bir arızayı doğurur ve arızanın tam tespitini yapmak da çok zordur servis bile çözemedi benim rölanti problemini 2 yıl kullandım da LPG ye kalibrasyon yaptırdığım usta buldu ne gibi bir sorunu olduğunu aracımın. Herkes anlamaz tahmini bir şey söylerler bulunduğun yerde gerçekten işin erbabı biri varsa citroen den anlayan ona göre al yoksa bulaşma ağrımayan başına bez bağlama kardeş...

• Sağolun yorumlar için ben de almaktan vazgeçtim zaten...
  • quote:

Arkadaşlar şöyle bir şey hatırlıyorum. Şimdi arabam garanti kapsamında iken, 45.000 km. bakımında, bana "bir şikayetiniz var mı?" diye sormuşlardı. Bende, "ayda 2-3 kere asp,esp,asr ikaz ışıkları yanıyor, bir süre sonra kendiliğinden sönüyor. Sönmezse kapatıp bekliyorum tekrar açtığımda düzeliyor" demiştim. Yanlış hatırlamıyorsam bu şikayetimi sarı renkli iş emri gibi bir nüshasıda bende duran kağıda yazmışlardı. Şimdi araba serviste bende işteyim. Kağıda bakma şansım yok. Akşam servise gidince bakacağım. Neyse, serviste arabamı bilgisayar bağlayıp, "şu an için söylediğiniz arıza gözükmüyor. Frenle gaz pedalına aynı anda bastığınız için oluşmuş olabilir" demişlerdi. Bu durum benim için bir koz olabilir mi?

hocam yarın bi 2009 hdı sx bakmaya gidicem arac 60 bin km de. Eğer 60 bin bakımı yapılmamışsa ne kadarlık bi indirim istemeliyim aracta ? 60 bin bakımı ne kadar tutar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

quote:

hocam yarın bi 2009 hdı sx bakmaya gidicem arac 60 bin km de. Eğer 60 bin bakımı yapılmamışsa ne kadarlık bi indirim istemeliyim aracta ? 60 bin bakımı ne kadar tutar ?

Servis bakımı dizellerde biraz daha pahalı olur normalden. Yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi benzinlilerde değişir gerekirse ve değişmemişse bujiler de değişir buna ek olarak mazot filtresi eklenir yaklaşık en azından 400 ü bulur tahminim. garantisi yoksa sanayide sen kendin yaptırırsın parçalarıda peugeot 307 için olanlardan alırsın %35-40 gibi bir tasarrufun da olur yaptırabilirsen 400 lira gibi de bakım parası indirimi yaptırırsın sende 150 lira gibi meblağ sanayide ödersin 250 lira karın olur :)

• çok teşekkürler verdiğin bilgiler ve püf noktaları için
    ya birşey daha sorcam araç sanırım 92 beygir. bu beygir bu kasayı çeker mi, bu aracın max torku ne ?
    ve forumu elimden geldiğince inceledim ama hangi devirde kaç tork ürettiğini gösteren bir tablo paylaşılmamış sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 30 Ağustos 2012; 0:42:06 >
  • quote:

çok teşekkürler verdiğin bilgiler ve püf noktaları için
    ya birşey daha sorcam araç sanırım 92 beygir. bu beygir bu kasayı çeker mi, bu aracın max torku ne ?
    ve forumu elimden geldiğince inceledim ama hangi devirde kaç tork ürettiğini gösteren bir tablo paylaşılmamış sanırım

Motor Gücü(kw) 66 kw -
    Maksimum Güç 4000 -
    Maksimum Tork 1750

Aracın torku da 215 nm gösteriyor fabrika verilerinde. Ayrıca maksimum ız da 180 diyor ancak kullanan bir tanıdığım vardı canavar gibi kaçıyor demişti.

Bende 1.4 Sx benzinli vardı 90 hp ydi maksimum hız 181 yazıyor fabrika verisi ancak 196 km yi gördüm kadranda.

Onun için o kasayı çekermi falan deme gayet çeker.

Zaten 1257 kg araç Kaportanın içi boş kapıyı falan çarpınca bol teneke sesi alırsın. Rahatsız emezse sorun yok ancak bir VW arabası gibi ya da mazda gibi tok değil.

• Bugün aracım ile Fındıkzade'den Yenibosna'ya geldim. Park ettim geldim kontak basmadı. Servis çağırdım akü bitmiş. Takviye yaptık citroen yenibosna servise gittik. 190tl inci akü 72 amperlik aldık.
    Aracımda ses sistemi olduğu için aküsü sık sık bitiyormuş. 2009 kasım ayında değiştirmiş önceki sahibi ardından üzerinde başka bir akü vardı. ve şimdi birde ben değiştirdim. Ses sistemi taktırmayı düşünenler ekstra bir akü takmayı düşünsünler. öyle sistemler çok daha sağlıklı en azından ses sisteminin bağlı olduğu akü bitmiş olsada aracınızın marşı halen basmaya devam edecek. Arızasız günler dilerim.
  • quote:

quote:

Motor Gücü(kw) 66 kw -
    Maksimum Güç 4000 -
    Maksimum Tork 1750

Aracın torku da 215 nm gösteriyor fabrika verilerinde. Ayrıca maksimum ız da 180 diyor ancak kullanan bir tanıdığım vardı canavar gibi kaçıyor demişti.

Bende 1.4 Sx benzinli vardı 90 hp ydi maksimum hız 181 yazıyor fabrika verisi ancak 196 km yi gördüm kadranda.

Zaten 1257 kg araç Kaportanın içi boş kapıyı falan çarpınca bol teneke sesi alırsın. Rahatsız emezse sorun yok ancak bir VW arabası gibi ya da mazda gibi tok değil.

kaspının içi boş demek yazık ya ben öldüm o zaman arkadaşlar sol ön kapıdan bir araç çarptı benim araca ve sonuç diğer araç pert benim kapı içeri hareket dahi etmedi anılıyorsun aracın kapıların içinde dev gibi çelik barlar var

• yok citroen hepten tofaşta değil yahu. elbet çelik borular ile korunuyor. tok ses pahalı araç hariç diğer tüm araçlarda yok zaten.
    pahalı olduğu için golf ile c4 ü karşılaştırmayı yersiz buluyorum çünkü biri daha pahalı olduğu için daha kaliteli olması çok normal.
    Allah herkese daha iyilerini nasip etsin ama olurda elime para geçerse lpgli otomatik honda düşünürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esatemrah

quote:

quote:

Motor Gücü(kw) 66 kw -
    Maksimum Güç 4000 -
    Maksimum Tork 1750

kaspının içi boş demek yazık ya ben öldüm o zaman arkadaşlar sol ön kapıdan bir araç çarptı benim araca ve sonuç diğer araç pert benim kapı içeri hareket dahi etmedi anılıyorsun aracın kapıların içinde dev gibi çelik barlar var

Kapı konusunda C4ten gelen teneke sesine alışmıştım ama gergilerinin kronik olması çok can sıkıcıydı kütür kütür diye iki kademede açılıp iki kademede de kütürdeyerek kapanması bezdiriyor insanı 93 model Mazda 626 aldık tık diye bir ses bile yok kapıda daha ilk günkü gibi 19 yıllık araç ama 2006 C4ten gelen ses çok içler acısı.

Malzeme olarak hafif malzemesi var ama avantajları yok değil boya konusunda mesela diğer araçlar gibi özellikle de Toyota gibi kolay kolay çizilme derdi yok araç bir yere değdiği zaman geri kaporta kendini topluyor göçük riski de diğer araçlardan çok daha az. Çelik barları koymasalar durum çok vahim olurdu.

Benim C4 e 3 kere arkadan çarptılar ikisinde boyatmadım gerek yoktu 3. de zıplayamadı çekirge mecburen boyatmıştım hatta çarpanlar BMW Primera ve de Golf tü BMW ye birşey olmadı Nissanın panjur yamuldu Golfün kaput kambur oldu far yuvaları kırıldı panjur zaten gitti C4te muhafaza varmış içte muhafazaya bile hiçbirşey olmamıştı ama Golfün plaka çerçevesi aracı çizdiği için mecburen pasta cila kurtarmazdı boyatmak zorunda kaldım.

Ama İki gün oluyor İmpreza aldım C4 ü sattım kurtardım. Yok böyle bir kalite diyorum gidip Golf e ya da diğer markalara parayı gömenlere acıdım BMW ymiş Mercedes miş hiçbirinden eksiği yok ve de 4x4 ün sürüş zevki de hiçbirinde yok.

• hayırlı olsun redstone lpg var mı?
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.