Şimdi Ara

Citroen C3 Yakıt tüketimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yakın zamanda 2011 citroen c3 1.4 hdi araç aldım
    şehir içi , sürekli klima açık sürüşte 6.4 litre yakıt ortalamam var . aracın bakımları tam , lastik basıncı iyi durumda yakıt ortalamam yüksek mi normal mi ?
    Genel olarak sakin sürerim ama fabrika verisine yaklaşamadım bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal hocam fabrika verisi 5.3 olan aracımda şehir içi 6.5 litre tüketiyordum. 0 değerlere laboratuvar koşullarında ulaşılıyor. Çoğu araçta gerçeği yansıtmıyor..
  • araç 1 litre fazla yakıyor. orjinal hava filtresi kullanın yetkili servisten elden teslim alın. parçacıda orjinal diye satılan filtreler kesinlikle orjinal filan değil. yağınız 5w30 c2 c3 speclerini karşılayan castrol motul mobil tavsiye olarak total olmalıdır. turbo boruları ve kelepceleri kontrol edilmelidir. baskı, balata ve lastiklerde tüketimi direk etkileyen faktörlerdir.

    motor ısınmadan stop edilen, kısa sürüşler 3 - 4 km lik yada cok dik rampalar sert kalkışlar ara hızlanmalarda gaza abanmalar varsa bu da yakıtı etkiler.
  • Aracı aldığımda baskı balatasının 5/6 bin km kadar idare edebileceğini söylediler ömrünün sonlarına geldi sanırım , düşününce yakıtı o etkiliyor demekki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı araçla ankara da ben şehiriçi 4,7 tüketiyorum hocam. Ama yollar genelde açık ve sakin kullanıyorum. egr falan temizliği de gerekiyor olabilir. Bu arada ben araçtan çok memnunum :)
  • Gerçek şehiriçi 20 km altı ortalamalarda normal hocam. Siz bakmayın milletin şehiriçinde 4.5 litre yakıyorum dediğine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende 2011 c3 benzinli var. ortalama yakıt 8.5 litre. Nasıl düşüreceğimi bilmiyorum :(
  • ortalama hız kaç ?
  • Şuan Ankara 5.1-5.2 arasında. Trafik yoğun değil.

  • Prestor kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız tüketim şehiriçi tüketimine girmiyor. Şehrin içinde kullanmak şehiriçi demek değil. Ortalama hızını 25 ve altı ise şehiriçi tüketime girersiniz. Şehrin merkezinde dolaşıp şehirdışı normallerinde de kullanılabilir araç. Karma tüketim ve şehir dışına daha yatkın. Trafiksiz açık kullanım.

  • VitesKolundakiTesbih V kullanıcısına yanıt

    Aracın tüketimi gayet normal. İleri seviye sürüş teknikleriyle 7.5 seviyesine kadar düşürebilirsiniz. Ancak 7.4 dahi olmaz o araçta. İleri seviye sürüş tekniklerinde de trafiği 2-3 öndeki aracı takip etmeli freni sadece durmak için (yavaşlamak için değil) kullanmalı. Yavaşlamayı motor freni ile yapmalısınız. Kalkışlarda ani kalkışlar olmamalı. Ani frenler olmamalı. Vites aralığı uygun seçilmeli. %80 vites %20 boş vites kullanımında kullanıyorum ben. Gerektiği yerde boşta kullanılabilir. Ancak gerektiği yeri de bilmek gerek. Çevremde araç sürerken izlediğim insanların aynı rotada 300 kere bastığı debriyaja 80 kere basmıyorum ben. Kasisten geçerken debriyaja basılı tutup geçiyorlar sonra yarım debriyaj falan yapıyorlar. Saçma sapan sürüyorlar. Yarım debriyajla araba sürmeyi öğrenenlerden pek bir beklentim de yok zaten :)

  • Şöyle ki, 2019 model 0.9 tce clio araç var. Ablam işe gidip geliyor düzenli olarak. Ortalama hızı 28 km civarında. Yani tamamen şehiriçine giren bir hız ortalaması mevcut. Çok yoğun olmasa da şehiriçi sayılıyor. 8.3 litre ortalaması var. Aynı şekilde aracı ben kullandığım da ortalama hızım 26 iken 248 km ortalamam 6.6 litre. Yani nerden baksanız arada 2 litre fark var. Ancak temel olarak baktığında oda sakin kullanıyor bende. Peki fark nerde? Üstte yazdığım şeylerde. Sende kendince sakin kullanıyorsundur az yakması gerek diyorsundur belki ama sakin kullanım değil doğru kullanım önemli.


    1.3 lineası olup 2.700 3.000 devir civarında sürekli vites yükselten arkadaşıma 2.000 devirde yükselt vitesi ne diye o devirde yükseltiyorsun dediğim de gram bilgisi olmadığı halde o devirde vites mi yükseltilir diyor. Neden yükseltilmez desem cevap veremeyecek. Şuan 2.000 de yükseltiyor ve yakıt tüketimi 1.5 litre seviyesinde kafadan düşmüş durumda. Yakıt tüketiminde arabanın bir sınırları var doğru ancak en büyük etken sürücüdür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34HIL34 -- 20 Kasım 2020; 16:36:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.