Şimdi Ara

Citroen C3 Attraction Dizel Tercih Etmeli Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Birkaç gün önce Citroen C4 Attraction 1.4 benzinli araç için benzinli araç tercihi konusunda başlık açmıştım. Aracın fiyatı 33.000 tl idi. Fiyat gayet uygun ama aracı istanbul trafikte kullanacağım için benzinin çok can sıkacağını düşündüm. O yüzden şimdilik benzinli araç tercihini rafa kaldırmış bulunmaktayım. Dizel bir araç düşünmeye başladım. Yine aynı bayi ile Citroen c3 için görüştüm. Citroen c3 1.4 hdi attraction için 33.000 tl fiyat aldım. Sizce bu fiyat bu araç için nasıl? Liste fiyatı 37 bin görünüyor. Bu fiyata alınabilecek daha iyi diyebileceğiniz bir araç var mı? Fiyat aralığım 30-35 bin. Bu sıralar bir de ikinci el dizel seçeneklere bakacağım ama eğer uygun bir araç bulamazsam, bu şeklide bir sıfır araca yönelmeyi düşünüyorum. Siz ne yapardınız.

Bilmiyorum indirim var mı ama Ford Fiesta Dizel Trend var bu fiyatlara yakın. Ama donanım olarak c3 e göre daha kötü durumda sanırım. Bunun dışında da uygun fiyatlı yeni kasalı dizel uygun araç gelmiyor aklıma. Hyundai i20'ye de hiç ısınamadım . Bir de almışken kasası yeni olan bir araç istiyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguryes -- 11 Kasım 2011; 0:20:14 >

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sitede-tek-61545865/detay/#

ben olsam böyle temiz bir i20 1.4 dizel düşünürdüm , sanırsam c3 ten daha donanımlı , mesela bunda 10 havayastığı abs esp asr ebd eps , 10 havayastığı , elektrikli katlanan aynalar , dijital klima , yol bilgisayarı , direksiyondan kontroller, soğutmalı torpido , sürücü kol dayama , elektrikli 4 cam , sunroof gibi donanımlar var

sıfır alacaksanız 1.4 hdi c3 ün fiyatı gerçekten uygun bu arada

ayrıca i20 kasa değiştireceğini zannetmiyorum , i30 olmasın o?

i20 kasa değiştirse bile en az 2-3 sene sonra değiştirir çünkü yüzü hala yeni

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sitede-tek-61545865/detay/#

ben olsam böyle temiz bir i20 1.4 dizel düşünürdüm , sanırsam c3 ten daha donanımlı , mesela bunda 10 havayastığı abs esp asr ebd eps , 10 havayastığı , elektrikli katlanan aynalar , dijital klima , yol bilgisayarı , direksiyondan kontroller, soğutmalı torpido , sürücü kol dayama , elektrikli 4 cam , sunroof gibi donanımlar var

sıfır alacaksanız 1.4 hdi c3 ün fiyatı gerçekten uygun bu arada

ayrıca i20 kasa değiştireceğini zannetmiyorum , i30 olmasın o?

i20 kasa değiştirse bile en az 2-3 sene sonra değiştirir çünkü yüzü hala yeni

Haklısınız, sanırım i30 kasa değiştirecek olan, düzeltiyorum hemen. Ama hyundai'ye hiçbir zaman sıcak olamadım. Aslında fransız araçlarına da yakın değilim ama şeçenekler kısıtlı olunca yapacak pek birşey kalmıyor.

Bu arada bu donanımlara sahip olan i20 hangi donanım acaba, baz donanım mı?
    75 hp (Team) 90 hp (mode), Prime, Prime Plus, ISG, ISG Plus

Bu ne kadar şeçenek böyle kafam karıştı. Yalnız fiyat olarak, mode ve team donanımları uygun. Bu dediğiniz donanımlar bu araçlarda var mı? Bir de dizel motorda iki seçenek görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguryes -- 11 Kasım 2011; 0:24:04 >

• Hyundai getz kullandık 3 sene , şimdi platform değiştirdi i20 oldu , aralarında çok fark var gerçekten , kalite ikiye katlanmış resmen , donanımları desen dolu , i serisinin özellikle performansı çok iyi mesela , malzeme kalitesi de başarılı , biz i30 1.6 benzinli kullanıyoruz çok memnunuz gerçekten , yeni araçları çok başarılı..
  • Şimdi biraz inceledim de Hyundai i20 Mode donanım'ı, Citroen C3'un attraction donanımından pek farklı yok açıkcası. Arka camlar otomatik. Aux dışında usb var. Arka frenler disk. Bunlar dışında donanımda pek farklılık göremedim. Hyundai'nin 1.4 90 hp'lik versiyonu ike Citroen'in 1.4 70 hp lik dizel motorlarının fabrika verileri neredeyse aynı. 0-100 hızlanmaları aynı. Son hızları neredeyse aynı. Yalnız son hızlar bana çok düşün göründü. 160-170 arası. Bu araçlar 120-130 a geldiklerinde çok bağırmasınlar. Yani ben hız meraklısı değilim. Uzun yolda falan da yapacağım son hız 130'dur. O yüzden soruyorum.

Hangi aracın değeri daha iyidir bunu da tartışmak lazım. Ayrıca mode için yine citroen c3 gibi 37 bin liste fiyatı konmuş, 33 e kadar inerler mi bilmiyorum ama dediğim gibi hyundai'ye citroen'i tercih ederim açıkcası. Kimse yanlış anlamasın. Hyundai kötülemek için söylemiyorum. Sadece mahalle baskısı :D

• ıbıza tdı a da bır bakın.dusuk kmde i30 veya ceed crdı de onerırım.bazı donanımlar eksık gıbı ama segment farkı hıssedılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

ıbıza tdı a da bır bakın.dusuk kmde i30 veya ceed crdı de onerırım.bazı donanımlar eksık gıbı ama segment farkı hıssedılıyor.

İbiza'ya baktım. Aracın iç tasarımını hiç beğenmedim içime hiç sinmedi. Ayrıca 1.2 tdi alınmaz da 1.6 tdi'da c3 e göre daha boş bir araç ve fiyat 37 küsür diyor, en fazla 36 'ya bırakırlar diye düşünüyorum. Ki belki o kadar dahi inmezler. Bildiğim kadarıyla yol bilgisayarı yok. Hız sabitleme var. Citroen'in hoporlör sayısı biraz daha fazla görünüyor. Pek önemli değil. Citroen'de jantlar 15". Tabi ibizanın moturu daha üstündür o ayrı.

İkinci elde, kia, hyundai, fiat, peugeot, citroen markalı araçları düşünmüyorum. Zaten bunlar arasından sıfır olarak bile tercih etmekte zorlanıyorum. İkinci el olarak, ikinci eli daha kuvvetli araçlara bakacağım, hani temiz, değeceğini düşündüğüm bir araç bulursam alırım. Yoksa çok da ikinci el araç almak istemiyorum. Biraz pinpirikliyimdir. Herşeyde bir kusur bulurum zaten. Sonra bir sorun yaşarsam, çok mutsuz olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ikinci el araçlara bakıyorum da, 2009 2010 ford focuslar var dizel. Megane 2 var deniliyor ama yine ilgimi çekmeyen bir araç. Bilmiyorum var mıdır ama auris veya coralla dizel bulsam uygun fiyata düşünürüm yine. Sizce ikinci elde dizel 35'i geçmeyecek şekilde nasıl bir araç bakmalıyım. Çok km olmayan böyle ikinci el bir araç mı tercih etmeliyim yoksa, sıfır c3 dizel mi?
  • Kia Ceed ve c3 arasında seçim yapın derim.
  • Selam, eger amacın yakıt tasarrufu yapmaksa C3 u tek geçerim. 2010 model Attraction 1.4 HDI kullanıyorum. Devirsiz ve dikkatli kullandığımda 1000 KM nin ustu sehir içi yok gidiyorum. Biraz devirli kullandığımda ise 850 KM civarı yol gidiyorum. Donanım olarak bence yeterli bir otomobil. Zaten donanım olarak düşünürsen hep daha donanımlısını istiyorsun :)
  • fransız araba isimlerini duyunca çıldırıyorum adamlar bize ne yapsalar müstehak
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcu38

fransız araba isimlerini duyunca çıldırıyorum adamlar bize ne yapsalar müstehak

Türkiyede kaç vatandaşımızın,fransız araçlarından veya ürünlerinden ekmek yediğini düşündünüz mü?

Arkadaşın sorusuna gelince,ikinci el comfort plus veya exp.düşünürdüm.C3 ün en güzel aksesuarı zenith cam.Bir araştırın derim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.