Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (228. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
370.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Koku ilk çalıştırmadaki 15-20 saniyede geliyor, sonra ya geçiyor ya da burnum alıştığı için tam alamıyorum. Çok keskin bir şey değil ve havalandırma (klima açık olsun veya olmasın) çalışınca geliyor sadece. Benim ilk korkum aracın bir yerden su aldığıydı ama normalde olmayınca havalandırmadan geldiğine kanaat getirdim. Bu arada eski kasa picassolarda davlumbazın orada bir su tahliye yeri varmış ve zamanlar tıkanıp içeri su alıyormuş, daha önce gözüme çarpmıştı bu konu. Bulabilirsem eklerim onu da. Bizim araçların filtreleri imkansıza yakın değiştimesi, 1-2 sayfa önce bir yerde bulduğum resimleri eklemiştim. Çok sıkı bir yerleşim yapmışlar. 1 ay sonra bakıma gireceğim için şimdilik rafa kaldırdım kendim değiştirmeyi ama eski filtreleri mutlaka alıp bakacağım karbon mu diye.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99383766
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=98969536
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99012564 (tüm bu konu bir önceki kasa yalnız, yanlış anlaşılma olmasın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theadramelech -- 18 Haziran 2015; 14:17:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

quote:

"dpf rejenerasyonuna" nedir abi

75.000 oldum nerdeyse...

bu kadar kilometreden sonra vites geçişlerin nasıl?

kalkışta 8-12km/h hızda hafif silkeleme oluyor mu?

şanzıman alıştırma(kalibrasyon) yaptılar mı hiç?

en deneyimli senin olman lazım 75.000km az değil.. :))))

Allah seni başımızdan eksik etmesin.

bugün araba tam olarak 75.000'i geçyti :))))))

2 gün izin aldım, Bugün Ovit'e tırmandım, kuş peşinde dolaştım bütün gün. akşam dönüş yolunda kırmızı ışıkta kalkarken aynen senin dediğin hızlarda silkeleme yaptı. İlkinde üstüne düşmedim, ikinci de acaba yakıt mı diye düşündüm. üçüncüde de aynı yerde aynı şekilde yapınca huylandım, tam buraya yazacakken senin mesajı okudum ve yuhhh dedim..

Evet top sende, dinliyorum :)))

şanzıman alıştırma gerekiyor diye tahmin ettim sen çoktan yaptırmışsındır diye düşünmüştüm. :)))

sık dur kalk yaptıktan sonra daha çok ortaya çıkıyor. bir gün var bir gün yok kafasına göre takılıyor.

tam alıştırma gibi olmasa da vitesi manuele al ilk 3 viteste 4000 devire gelene kadar vites değiştirme 3. viteste ise ekranı kıpkırmızı yap. 2-3 kere yapsan yeter.

kullanıcı işi şanzıman düzelmiş oluyor. :)) servise yolun düşerse söylersin kalibrasyon yaparlar. zor bir işlem değil. ben 25500 deyim erken oldu sanki.. :/

bu arada farlardan bişi olmaz. orijinalinde oynamadık, sorun çıkarsa baylasa fatura ederiz.

muayeneden geçemeyecek sıfır araç satışı olmaz sonuçta. ben hiç görmedim duymadım en azından.

aklımdayken sorayım. uzatılmış garanti yaptırdınız mı? dün 1242+KDV dediler. 4 yıl 90bin km fiyatı. düşünmekteyim.

bana daha fazla bir fiyat demişlerdi sanki... benim için anlamsız kalıyordu. önceki sayfalarda yazmış mıydım acaba

• selam arkadaşlar, hayırlı ramazanlar olsun.
    yaklaşık 2 yıldır grand pıcasso takıpcısıyım,ikinci el 2010-2011 düşünüyordum. bi akrabamın özürlü raporuyla araç alma fırsatım doğdu. bi kaç gün içinde konya bayisinde aracı görüp detayları görüşmeye gitcem. bayiide neye dikkat etmeliyim? bazı araçlarda donanım farklılıkları olduğunu okumuştum o yüzden soruyorum. iç aydınlatmalar-koltuk arkasındakı tepsilerin içindeki aydınlatma-sürüşe duyarlı farla gibi. % 40 gibi bi indirim olacağı söylendi ve bu beni biraz heyecanlandırdı ve biran önce bu işi halletmeyi düşünüyorum. su an 2005 tdcı c-max ghıa kullanıyorum ve artık ufak araba kullanmam,Allah'tan bi mani gelmezse. teknolojı ve guvenlık paketlerini önerirmisiniz?
    teşekkürler,iyi akşamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinankon

selam arkadaşlar, hayırlı ramazanlar olsun.
    yaklaşık 2 yıldır grand pıcasso takıpcısıyım,ikinci el 2010-2011 düşünüyordum. bi akrabamın özürlü raporuyla araç alma fırsatım doğdu. bi kaç gün içinde konya bayisinde aracı görüp detayları görüşmeye gitcem. bayiide neye dikkat etmeliyim? bazı araçlarda donanım farklılıkları olduğunu okumuştum o yüzden soruyorum. iç aydınlatmalar-koltuk arkasındakı tepsilerin içindeki aydınlatma-sürüşe duyarlı farla gibi. % 40 gibi bi indirim olacağı söylendi ve bu beni biraz heyecanlandırdı ve biran önce bu işi halletmeyi düşünüyorum. su an 2005 tdcı c-max ghıa kullanıyorum ve artık ufak araba kullanmam,Allah'tan bi mani gelmezse. teknolojı ve guvenlık paketlerini önerirmisiniz?

Devletin özürlü vatandaşların kendi veya ailesinin şahsi ihtiyacı için tanıdığı ötv muafiyetini kılıfına uydurup kendinize ucuz araç almanız ne kadar etik?

• quote:

Orijinalden alıntı: Burock3427

quote:

Devletin özürlü vatandaşların kendi veya ailesinin şahsi ihtiyacı için tanıdığı ötv muafiyetini kılıfına uydurup kendinize ucuz araç almanız ne kadar etik?

Peki devletin %18 kdv üstüne bir de %45 ötv alması ve vatandaşı bu yollara itmesi ne kadar etik?

• benim memurum işini bilirden benim vatandaşım işini bilire evrilmiş durumdayız. :)))

etik kısmı tartışılır fakat böyle bir durumda tüm opsiyonları alamamak anlamsız olurdu.

bi de aklıma takıldı bu işin yönetmeliğini kurallarını bilmiyorum. bu şekilde alınan araçlar ilgili engelli için özel değil mi?

yani bir başkasının kullanması trafikte sıkıntı oluyor mu? cahil kaldığım konulardan bir tanesi :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makeles -- 19 Haziran 2015; 10:16:42 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

"dpf rejenerasyonuna" nedir abi

75.000 oldum nerdeyse...

bu kadar kilometreden sonra vites geçişlerin nasıl?

kalkışta 8-12km/h hızda hafif silkeleme oluyor mu?

şanzıman alıştırma(kalibrasyon) yaptılar mı hiç?

en deneyimli senin olman lazım 75.000km az değil.. :))))

Allah seni başımızdan eksik etmesin.

bugün araba tam olarak 75.000'i geçyti :))))))

2 gün izin aldım, Bugün Ovit'e tırmandım, kuş peşinde dolaştım bütün gün. akşam dönüş yolunda kırmızı ışıkta kalkarken aynen senin dediğin hızlarda silkeleme yaptı. İlkinde üstüne düşmedim, ikinci de acaba yakıt mı diye düşündüm. üçüncüde de aynı yerde aynı şekilde yapınca huylandım, tam buraya yazacakken senin mesajı okudum ve yuhhh dedim..

Evet top sende, dinliyorum :)))

şanzıman alıştırma gerekiyor diye tahmin ettim sen çoktan yaptırmışsındır diye düşünmüştüm. :)))

sık dur kalk yaptıktan sonra daha çok ortaya çıkıyor. bir gün var bir gün yok kafasına göre takılıyor.

tam alıştırma gibi olmasa da vitesi manuele al ilk 3 viteste 4000 devire gelene kadar vites değiştirme 3. viteste ise ekranı kıpkırmızı yap. 2-3 kere yapsan yeter.

kullanıcı işi şanzıman düzelmiş oluyor. :)) servise yolun düşerse söylersin kalibrasyon yaparlar. zor bir işlem değil. ben 25500 deyim erken oldu sanki.. :/

bu arada farlardan bişi olmaz. orijinalinde oynamadık, sorun çıkarsa baylasa fatura ederiz.

muayeneden geçemeyecek sıfır araç satışı olmaz sonuçta. ben hiç görmedim duymadım en azından.

aklımdayken sorayım. uzatılmış garanti yaptırdınız mı? dün 1242+KDV dediler. 4 yıl 90bin km fiyatı. düşünmekteyim.

bana daha fazla bir fiyat demişlerdi sanki... benim için anlamsız kalıyordu. önceki sayfalarda yazmış mıydım acaba

120bin yada 150bin fiyatlarına bakmışsındır. kuşlar gibi dolaşmayınca bana 90bin yetecek gibi .. :))))))

• Herkese merhaba, siz Picasso sahiplerinden bir ricam olacak. Aşağıda verdiğim linkten "Citroen Bağımsız Servis" olarak aracımız ait yedek parçaları falan görebiliyoruz. Bugün daha başka bir şey dikkatimi çekti; eğer şasi numaranızı girerseniz servisin aracınızla ilgili sizin belirttiğiniz veya servisin bilgisayardan çektikleri sorunların da o sayfadan takip edilebildiğini fark ettim. Yalnız olay şu, benim belirtmediğim veya çok üstünde durmadığım konuları bile merkeze iletmişler. Belki ben yanlış değerlendirmişimdir ama siz de bu siteye üye olup (ücretsiz) bir kontrol ederseniz sevinirim. En azından karşılaştırma şansımız olur ve ileride çıkacak sorunların önünü şimdiden alıp en azından garanti süresi içinde çözümleyebiliriz. Yok herkeste aynı şeyler yazıyor ise o zaman genel problemlerdir ama hiç sorun olmayan bölümlerde kayıt bulunamadı tarzında bir şey yazıyor.

service.citroen.com
    Service Box
    http://service.citroen.com/pages/index.jsp

Örnek olarak benim park beyni değişmişti, onun listesi ve hata kodları. Hatalar aşağı doğru devam ediyor. İkinci resim ise benim hiç fark etmediğim veya aracın uyarı vermediği bir sorun.
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theadramelech -- 19 Haziran 2015; 13:03:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kedemen

quote:

quote:

Peki devletin %18 kdv üstüne bir de %45 ötv alması ve vatandaşı bu yollara itmesi ne kadar etik?

Bu dediğiniz ile benim dediğim şey çok farklı şeyler bunu siz de çok iyi anlıyorsunuz. Benim yukarıda sorguladığım şey her şeyden önce yasalar önünde SUÇ teşkil ediyor. Vergi sisteminin adaletsizliği başka bir tartışma konusu. Peki siz kitabına uyduramadığınız için %45 ÖTV + %18 KDV ödeyerek aldığınız araca başka birinin kitabına uydurup 20-30 bin TL ucuza alması sizi rahatsız etmiyor mu? Diyelim ki bu gibi suistimaller çoğaldı ve devlet özürlü vatandaşlara verdiği bu hakkı kaldırsa yada çok zorlaştırsa gerçekten bu kapsamda faydalanan gerçek özürlü hak sahiplerinin hak kaybı sizi rahatsız etmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 19 Haziran 2015; 13:55:39 >

• quote:

benim memurum işini bilirden benim vatandaşım işini bilire evrilmiş durumdayız. :)))

etik kısmı tartışılır fakat böyle bir durumda tüm opsiyonları alamamak anlamsız olurdu.

bi de aklıma takıldı bu işin yönetmeliğini kurallarını bilmiyorum. bu şekilde alınan araçlar ilgili engelli için özel değil mi?

yani bir başkasının kullanması trafikte sıkıntı oluyor mu? cahil kaldığım konulardan bir tanesi :)))

ENGELLİLERE TAŞIT ALIMINDA SAĞLANAN ÖTV İNDİRİMİNDE YENİ GELİŞMELER!

Bilindiği üzere, ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi ile;

- Binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtların (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç),

- Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtların (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç),

- Motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtların, sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler ile bizzat kullanma amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından, beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV'den istisna edilmiştir.

Yukarıda sözü edilen araçların sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malul ve engelliler tarafından ilk iktisabında ÖTV istisnası uygulanması için, bu kişilerin araçları kullanması şartı aranılmamakta ve özel tertibat yaptırılmasına da gerek bulunmamaktadır.

İstisna uygulamasında, aracın ilk iktisabını yapacak olan kişinin sakatlık derecesinin % 90 veya daha fazla olduğuna dair yetkili sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık kurulu raporu aslı veya noter onaylı örneğini, araçların ilk iktisabının yapılacağı motorlu araç ticareti yapan yetkili satıcı veya bayi tarafından vergi dairesine verilecek ÖTV beyannamesine eklenmesi yeterlidir.

Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanların ise söz konusu istisnadan yararlanabilmesi için:

- Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yetkili sağlık kuruluşundan alınan sağlık kurulu raporunun aslı veya noter onaylı örneğinin,

- Aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belgenin aslı veya noter onaylı örneğinin,

- H sınıfı sürücü belgesinin fotokopisinin,

motorlu araç ticareti yapan yetkili satıcı veya bayi tarafından verilecek ÖTV beyannamesine eklenmesi gerekmektedir.

Engellilerin araç alımında sağlanan ÖTV avantajı (Katma Değer Vergisi ÖTV dahil bedel üzerinden hesaplandığı için aynı zamanda KDV avantajı) konusunda son zamanlarda engelliler lehine yapılan değişiklikleri özetlemek gerekirse;

1- Kaza Durumunda 5 Yıllık Süre Hesabı

Yukarıda açıklandığı üzere engellilere sağlanan ÖTV siz taşıt satın alma imkanı 5 yılda bir defa kullanılabilmektedir. 5 Yıllık süre içersinde aracını elden çıkaran engellinin bu sürenin geçmesini beklemesi gerekmektedir. Bu süre sınırının sağlanan imkanın alım satım suretiyle kötüye kullanılmasını önlemek için konulduğu açık olmakla birlikte doğal afetler v.b sebeplerle aracın pert olması durumunda da bu hükmün uygulanmasını hukuki açıdan açıklamak çok zor. İşte bu kaygılar göz önüne alınarak yapılan yasal değişiklik ile yukarıda cins ve özellikleri belirtilen taşıtların malûl ve engelliler tarafından ilk iktisabından sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi halinde yeni bir aracın alınmasında 5 yıl şartı aranmamaktadır.

Buna göre sahip olduğu araç hurdaya çıkan engelli yeni bir aracın ilk iktisabında bu istisnadan yararlanması için, aracının deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale geldiğini tevsik eden ekspertiz raporu ile "hurdaya çıkarılmıştır" damgası vurularak kayıt konulan tescil belgesinin aslı veya noter onaylı örneği araçların ilk iktisabının yapılacağı motorlu araç ticareti yapanlara ibraz edecek bunlar tarafından da vergi dairesine verilecek ÖTV beyannamesine eklenmesi yeterli olacaktır.

2- 5 Yıllık Süre Geçtikten Sonra Aracın Satışı

ÖTV Kanununa göre, engelli indirimi kapsamında satın alınan taşıt araçlarının aradan kaç yıl geçerse geçsin engelli kapsamında olmayan bir şahsa satışı halinde (veraset yoluyla intikal hariç) daha önceden tahsil edilmeyen ÖTV alınmaktaydı. Bu uygulama satılan aracın satış bedelini aşan bir ÖTV yükü ile karşılaşan engellilerin itirazına rağmen yıllarca sürdürüldü. Sonunda büyük sıkıntılar doğuran bu uygulamada makul bir çözüm bulundu.

Yeni uygulamaya göre, engelli istisnası kapsamında satın alınan araçlar, 5 yıl kullanıldıktan sonra engelli kapsamında olmayan şahıslara satılsa dahi daha önce tahsil edilmeyen ÖTV aranılmamaktadır.

3- Sakatlık Derecesi

Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.

4- Hareket Ettirici Tertibat

Kanunun uygulanmasında hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekmekte olup, yapılan özel tertibatın kişinin sakatlığıyla uyumlu olması da yasal bir zorunluluktur.

Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanların gaz, fren, debriyaj pedalları ile vites kolunda sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırmaksızın kullanabilecek olduğu araçlar ile aracı hareket ettirici özel tertibat sayılmayan (direksiyona topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi, korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması veya direksiyon simidine monte edilmesi vb.) tadilat yapılmak suretiyle kullanılabilecek olan araçların ilk iktisabında söz konusu istisnadan yararlanılması mümkün bulunmamaktadır.

5- Sol Ayak veya Bacakta Sakatlık

Otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemektedir. Buna göre otomatik vitesli araçların gaz veya fren pedalı ya da vites kolunda sakatlığa uygun olarak yaptırılan tadilatlar, hareket ettirici özel tertibat sayılacak ve sağ ayağındaki veya sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar, bu araçları ilk iktisabında istisnadan yararlanabilecektir.

Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için yetkili satıcılar veya bayiler tarafından verilecek ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir.

6- Aracın Satışından Sonra Yeni Araç Alınması

Yukarıda açıklandığı üzere, engelli istisnası kapsamında satın alınan aracın edinme tarihinden itibaren 5 yıl geçmeden engelli kapsamında olmayan bir şahsa satışı, hibe edilmesi veya bağışlanması halinde adına kayıt ve tescil işlemi yapılan alıcı tarafından, araçların istisnadan yararlandığı ilk iktisabındaki matrah esas alınmak suretiyle, söz konusu aracı iktisap edenin kayıt ve tescil ettireceği tarihteki oran üzerinden ÖTV beyan edilmesi gerekmektedir. Ancak, 5 yıl geçmeden bu şekilde elden çıkarılan araca ilişkin ÖTV’nin ödenmiş olması engelliye 5 yıl beklemeden yeni araç alma hakkı vermemektedir. Yeni araç alımı için ilk araç alımından itibaren 5 yılın geçmesi beklenecektir.

Ancak, istisnadan yararlanılarak iktisap ettiği aracı 5 yıldan fazla süredir elinde bulunduran engelli yeni bir aracıda aynı kapsamda ÖTV ödemeden alabilecektir. Bu şekilde istisnadan yararlanılabilmesi için eldeki aracın satılmasına gerek bulunmamaktadır.

7-Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi

Engellilere sağlanan ÖTV İndiriminden yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir.

• theadramelech T kullanıcısına yanıt
    zibilyon tane bilgi çıktı. süpermiş. motora tıkladım neler dönmüş neler. :))
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    bir tertibat olması gerekliliğini biliyordum yalnızca. çok kapsamlı olmuş. bilgilenmiş olduk sağol. :)))
  • eston E kullanıcısına yanıt
    Ben bu sis farı olayını 3 kere servisimle görüşerek sonunda onları ikna ettim açılacağına dair (size söylediklerinin aynısını bana da söylemişlerdi) ( en son görüşmem müşteri temsilcileriyle ve bana aracı satan kişiyle olmuştu ) ve önümüzdeki pazartesi günü için randevu aldım sonunda...müşteri temsilcisi arayarak müjdeyi verdi :) siz de biraz diretir ve bu işlemin diğer servisler tarafından yapıldığını söylerseniz hallolacaktır bence...bana bu konuda yardımlarını esirgemeyen theadramelech ve kedemen'e tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hard steel -- 20 Haziran 2015; 1:55:55 >
  • o zaman ben de çok iyi fiyata almışım sanırım...kırmızı renkli ve teknoloji+güvenlik paketli 85,000 tl ve ocak vergisi ödemedim; ayrıca ön camlara film ve bagaj havuzu da hediye edildi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard steel

Ben bu sis farı olayını 3 kere servisimle görüşerek sonunda onları ikna ettim açılacağına dair (size söylediklerinin aynısını bana da söylemişlerdi) ( en son görüşmem müşteri temsilcileriyle ve bana aracı satan kişiyle olmuştu ) ve önümüzdeki pazartesi günü için randevu aldım sonunda...müşteri temsilcisi arayarak müjdeyi verdi :) siz de biraz diretir ve bu işlemin diğer servisler tarafından yapıldığını söylerseniz hallolacaktır bence...bana bu konuda yardımlarını esirgemeyen theadramelech ve kedemen'e tekrar teşekkürler...

Rica ederim, faydamız dokunduysa ne mutlu...
    Zaten yazılımınız güncel ise yapmamaları bir seçenek olamazdı, gözünüz aydın bu konuyla ilgili servisle yaklaşık 2 aydır nasıl cebelleştiğinizi tahmin edebiliyorum

Zaten sizin aldığınız fiyat bir efsane + hediyeleri de cabası. Sanırım daha önce de bahsetmiştiniz 85bin e aldığınızdan ve o zaman ki yorumum da çok iyiye aldığınız yönünde idi...
    Tekrar güle güle kullanmanız dileğiyle, hepimize kazasız belasız inşallah...

• arkadaslar suna bi bakin.
    Arabada IKi tane vites kutusu var.
    PSA nin test araclarindan biri.
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kedemen

quote:

quote:

Bu dediğiniz ile benim dediğim şey çok farklı şeyler bunu siz de çok iyi anlıyorsunuz. Benim yukarıda sorguladığım şey her şeyden önce yasalar önünde SUÇ teşkil ediyor. Vergi sisteminin adaletsizliği başka bir tartışma konusu. Peki siz kitabına uyduramadığınız için %45 ÖTV + %18 KDV ödeyerek aldığınız araca başka birinin kitabına uydurup 20-30 bin TL ucuza alması sizi rahatsız etmiyor mu? Diyelim ki bu gibi suistimaller çoğaldı ve devlet özürlü vatandaşlara verdiği bu hakkı kaldırsa yada çok zorlaştırsa gerçekten bu kapsamda faydalanan gerçek özürlü hak sahiplerinin hak kaybı sizi rahatsız etmez mi?

Bu haktan bu şekilde yararlanmalar biz istesek de istemesek de yıllardır devam ediyor. Ayrıca elbette akrabalık derecesi 2 hatta 3 ise, özürlüye hiçbir fayda sağlamayacak ise çok etik değil ve bu tasarrufu yapanın kendi vicdanına kalmış bir şey.
    Ama baktığımız zaman adam başka bir şey soruyor siz etik mi diye soruyorsunuz...

Bence buradaki en önemli sorun devletin bu gibi şeyleri önlemek için sadece Türkiye vatandaşlarına çok özel saçma ötv sistemini kaldırması ve özürlüleri de örn. %8 gibi bir kdv uygulayarak aracı 2. ve 3. derece yakınlarının kullandırılmasına izin vermemesidir.

• quote:

Bu haktan faydalanarak almaya ve picasso da kesin karar kıldıysanız mutlaka 3-4 bayiden fiyat alın çünkü bayiler arasında 3-5bin TL bazen daha fazla fiyat farkları oluyor.
    Alacaksanız intensive cam tavanlı teknoloji+güvenlik paketli olanını alınız pişman olmazsınız zira en az 5 sene kullanmanız gerekecek özürlü araç alımı mevzuatından dolayı...

2014 ve 2015 te gelen modellerde iç mekan kapı kolu ve bardaklık aydınlatmalar kırpılarak gönderildi, tepsilerdeki aydınlatmalar sanırım hiç gelmedi(tam emin değilim) o yüzden bu özellikli araç bulamayacaksınız bayide ama yine de sormakta fayda var.
    İyi günler dilerim.

• quote:

0.5 euro büyük para. işçilik dahil taş çatlasa 0.15 euro'dur... o da sana :)

ya bu citröen bakım kampanyası yapmadı mı?

Renault'dan ayrıldık, hala mesajlar mailler geliyor. Citröen 2 satır mesaj yazmıyor haa

Bana 1 hafta önce sms geldi kendi servisim ve aldığım bayii Ankara Otosay dan, yolu düşenlerin işine yarar diye düşünüyorum ve aynen aktarıyorum;

"KAMPANYA: 8 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında Orjinal bakım parçası, işçilik ve Total motor yağlarında %20 indirim."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedemen -- 20 Haziran 2015; 15:01:16 >
  • 
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.