Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (229. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
370.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim ötv (özürlü) indirimiyle araç almam halinde kimse hakkından mahrum kalmıyo, yani kimsenin alma ihtimali olan aracı almıyorum, sadece akrabamın kullanamadı hakkı kullanıyorum.etik kısmı bana kalmış.diğer yandan ötv+kdv saçmalığı apayrı.% 1 ötv koydukları reno zoe'ye bıle 65 bın istiyolar, yani kimseye ucuz araç aldırma-kullandırma nıyeti yok devletin.
    ayrıca konyada grand pıcasso kalmamış.1 ay sonra tam otomatık şanzımanlı kasa geleceğini fiyatın 105 bın cıvarında olacağı söylendi.yarı otomatığı 97 bınden otvsiz 67 bın e düşürdüler...
    ford 'da 1 ay sonra grand c-max ı yaklaşık aynı fiyata getiriyomuş.
    5008 'i 105 bınden 76 bın düşürdüler.
    renonun kadjar'ı haftaya geliyomuş.
    bu arada nıssan x-traıl cok güzel araç.
    hayırlı ramazanlar...
  • Arkadaşlar 75.000 bakımım yapıldı

Standart bakım %20 bakım ve polen filtresi değişimi yapılmadan 290TL tuttu. Ön frenler 7-8 bin daha gider dediler ama ses mes geliyodu, hazır da indirim varken değişeyim dedim. Bir bakım kadar da o tuttu :))))))

normalde sanırım 440TL, işçilik almadılar 350TL üzerinden indirimle 280'e geldi... Bir de balans yaptırdığım yer heralde bijonlardan birini bozmuştu, onu farketmişler, o da değişti 5 TL... toplamda 575TL ödedim çıktım

Salıncak vidalarım değişti. Artık ne yaptılar ne ettiler bilmiyorum, değişti diyolar, inanıyoruz :)

Yalnız frenler amma pahalıymış. 440TL'ye ben Renault'da ön-arka değişirdim heralde
  • olması gereken yaklaşık fiyat bu ancak indirim kurnazlığı çok saçma.

aynı tekstil ürünlerinde yapılan indirim gibi. zaten o fiyata ki :)))
  • makeles kullanıcısına yanıt
    Aracın verdiği hatalar bir yere kadar kabul edilebilir çünkü araç her hatayı tutmak zorunda. Önemli olan en altta "sesler ve titreşimler" diye bir bölüm var, mesela benim aracımda araç hızlanırken bir uğultu sesinden (başkaları da dikkat çekmişti bu duruma) ve 900-1800 dd arası klima açıkken değişen motor sesini belirtmişler. Ben onları hiç kafayı takmamıştım, demek ki normal değilmiş. Böyle bir kaç sorun daha var. Servise gidince özellikle belirtecem bu durumları bakalım ne diyecekler.
  • theadramelech T kullanıcısına yanıt
    "Ses (değişik ses algılaması)" şeklinde bir yazı çıktı.

bi de "Aydınlatma-işaretleme donanımı içine su girmesi "

yazılmış hiç haberim yok. :))

dur hepsini yazayım en iyisi kritiğini yaparız.. :)))

karmaşık oldu ama kopyala yapıştır anca bu kadar.

Bir CD veya bir SD kartının sokma veya çıkarma sorunu
    Butonların ve/veya ses sistemi kumandalarının çalışma arızası
    Direksiyon kumandalarının veya taşınmış kumandaların sorunu
    Dokunmatik ekran arızası
    Navigasyon sorunu (GPS)
    Ses / video kaynağı sorunu
    Ses / video kaynağının ses sorunu
    Ses sistemi görüntülemesinin sorunu
    Ses sisteminin çalışma ve/veya durma sorunu
    Ses sisteminin çalışma ve/veya durma sorunu - Ses sisteminin çalışma imkansızlığı
    Ses/video sisteminin ses işlevi sorunu
    Telefonun çalışma arızası
    Telematik servislerine giriş sorunu
    Yakın engel algılama sistemi arızalı
    Yakın engel algılama sisteminin çalışma arızası
    Hata mesajı olarak/olmaksızın ABS ve elektronik fren gücü dağıtım sistemi / ESP sistemlerine ilişkin ışıklı ikazların yanması
    Elektrikli park freninin (FSE) öalışma arızası
    Park freninin çalışma arızası - Elektrikli park freni doğru şekilde gevşemiyor
    Park freninin çalışma arızası - Elektrikli park freni doğru şekilde sıkılmıyor
    İkaz lambasının yanması ve/veya hata mesajı
    Hız sabitleme veya sınırlandırma işlevinin devre dışı kalması-kesilmesi
    Hız sabitleme veya sınırlandırma işlevinin çalışması imkansız
    Otomatik hız ayar sisteminin (ACC = Adaptive Cruise Control) çalışma arızası
    Araçlar arası zamana uyum yardımını aktif hale getirmek mümkün değil
    Dış dikiz aynalarının çalışma arızası
    Kilitleme / kilit açma işlevinin genel çalışma arızası
    Uzaktan kumandanın çalışma arızası
    Hava yastıkları ve ön gergiler arızasına ilişkin resimli sembol / ışıklı ikazın yanması
    Görüntüleme sorunu - Yakıt seviyesinin olduğundan daha az olarak hesaplanması
    Motor otodiyagnostik sistemi ikaz lambasının yanması
    Motor otodiyagnostik sistemi ikaz lambasının yanması - Motor otomatik diyagnostik ikaz lambası sürüşte yanıyor - SERVICE ikaz lambasının yanması ile
    Motor otodiyagnostik sistemi ikaz lambasının yanması - Motor otomatik diyagnostik ikaz lambası yanıp sönüyor
    Su seviyesi ikaz lambasının yanması
    Gösterge tablosunun çalışma arızası
    Fren lambalarının çalışma arızası
    Park lambalarının çalışma arızası - İkaz lambasının çalışma arızası veya geri aydınlatma - yanmıyor
    Sinyal lambaları / dörtlü flaşörlerin çalışma arızası
    Güç eksikliği
    Güç eksikliği - Güç eksikliği - Motor otomatik diyagnostik ikaz lambasının yanması ile
    Güç eksikliği - İvme boşlukları - Motor otomatik diyagnostik ikaz lambasının yanması ile
    Isıl motorun otomatik olarak durmaması
    Marş basma sorunları
    Motor otodiyagnostik sistemi ikaz lambasının yanması
    Motor otodiyagnostik sistemi ikaz lambasının yanması -
    Motor otomatik diyagnostik ikaz lambası yanıp sönüyor
    Rölantide çalışma arızası
    Stop ve Start anahtarı ya da LED ışıklarının çalışmaması
    Vuruntular, stop etmeler
    Vuruntular, stop etmeler - Motor sürüş sırasında stop ediyor - Motor otomatik diyagnostik ikaz lambasının yanması ile Özel bir müşteri şikayeti yok
    Araç hareket etmiyor BVA / BVMP vites değiştirme zorlukları Kaput altında sesler ve titreşimler Kısa sarsıntılar / tekleme
    BVA / BVMP vites değiştirme zorlukları Kısa sarsıntılar / tekleme

sıralamaya çalıştım. benim haberim olanlar 900km iken turboelektrovana değişti. motor güç eksikliğini açıklayabilir.
    1. viteste kalkışta sarsıntı oluyor o da teklemeyi açıklayabilir.
    airbag fişi gevşemiş o da hava yastığı uyarısını açıklıyor.
    rölantide eşim çok sarsıntı oldu kapadım motoru değişti o da rölanti problemini açıklar ama aklamaz.. :))
    neler dönmüş neler.
    ha bide aynalar bir kez takılmıştı onu bile kaydetmiş tuhaf geldi. heryerde sensör var herhalde bu kadar bilgiyi tespit edip sakladığına göre.
    mp3 takılmaları kaynak sorunu demiş ama onda emin değil.
    gizli arama problemim var o da yazılmış.

servise garanti uzatmaya gidicem bakalım bunlardan hangilerine açıklayıcı cevap ve çözümler bulacağız.. :PpP

Sizde de şu aşağıdakilerin aynısı yazıyorsa bu listelerin bizim araçların genel problemlerinin servisler için açıklaması olduğu sonucunu çıkaracam. Yok farklı ise Bizim şahsi araçlarımıza ait sorunlar olduğuna kanaat getirecem. İki seçenekte de bir takım kazanımlarımız var. Eğer bunlar genel şikayetler ise ona göre tedbirli davranıp sorun fark edince servise durumu anlatırız. Yok araca özelse zaten listeyi aynen servise verip parça onarımı-değişimi talep ederiz.

100 km/h’ten itibaren torpidonun sol veya sağ yanında ıslık sesi, hava gürültüsü
    3. VİTESTEN 4. VİTESE GEÇERKEN TAKIRTI SESİ
    ARACIN ARKA TARAFINDA ŞAKLAMA SESİ
    ARACIN İÇİNDE TAVAN KONSOLU ÖN DESTEĞİNİN BÖLGESİNDE SES OLMASI
    Aracın arkasından gıcırdama sesi
    Aracın içinde hissedilen ön kısımdan gelen takırdama gürültüsü
    Bilgi : MOTORUN ÇALIŞTIRILMASINDAN SONRA PEDAL TAKIMINDA UĞULTU SESİ VE/VEYA TİTREŞİMLER
    Bilgi : seçicinin "A" veya "R" vitesine seçilmesinde hafif sarsıntıyla birlikte çatırtı sesi (vites "A" konumundayken ses daha az)
    BİR ÖN TEKERLEKTE GICIRTI SESİ
    Direksiyon kolonunda gıcırdama sesi
    SAĞ ÖN TARAFTA DEĞİŞİK HIRILTI SESİ
    TORPİDONUN ORTA VE / VEYA SAĞ KISMINDA SES, TİTREŞİM OLMASI
    TORPİDONUN SOL VE / VEYA SAĞ TARAFINDA TİTREŞİM SESİ
    TORPİDONUN ÜST KISMINDA ÇATIRTI / TAKIRTI SESLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theadramelech -- 22 Haziran 2015; 15:53:36 >

• msaltik kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yanlış hatırlamıyorsam kullanma kılavuzunda bagaj kapağının bisiklet taşıyıcı için tasarlanmadığını ve takılmaması gerektiğini yazıyordu.
    Selam, bu muayne konusunda önceki aracımdan tecrübeli olduğum için almadan önce TUVTURK ü aradım konuyu anlattım ve şu cevabı aldım. Aracın far yıkaması ve otomatik yükseklik ayarı yoksa geçemezsiniz. Ağır kusurdan kalırsınız dediler. citroene döndüm onlarda olur mu öyle şey bu araç Türkiye ye girerken sanayi bakanlığı onay veriyor falan dediler. Tamamda muayeneyi tüvtürk yapacak onlarda geçmez diyorlar dedim. Bilemeyiz dediler. iddalıysanız bana muayneden geçmezse tüm sorumluluk ve masraflar bize ait diye bir yazı verin dedim veremeyiz dediler. Yani kısacası muaalek. Bende benden önce alanlara güvenerek aldım bakalım 2016 yılında başımıza neler gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

Arkadaşlar 75.000 bakımım yapıldı

Standart bakım %20 bakım ve polen filtresi değişimi yapılmadan 290TL tuttu. Ön frenler 7-8 bin daha gider dediler ama ses mes geliyodu, hazır da indirim varken değişeyim dedim. Bir bakım kadar da o tuttu :))))))

normalde sanırım 440TL, işçilik almadılar 350TL üzerinden indirimle 280'e geldi... Bir de balans yaptırdığım yer heralde bijonlardan birini bozmuştu, onu farketmişler, o da değişti 5 TL... toplamda 575TL ödedim çıktım

Salıncak vidalarım değişti. Artık ne yaptılar ne ettiler bilmiyorum, değişti diyolar, inanıyoruz :)

Yalnız frenler amma pahalıymış. 440TL'ye ben Renault'da ön-arka değişirdim heralde

Periyodik Bakım bedava. Yağ ne marka? 440 sadece ön balataysa pahalı. Disk dahilse çok iyi.

Opel Zafira periyodik 750 civarı tüm filtre ve yağ. Ön balata 300+100 işçilik. Kıyas yapmanız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinankon

benim ötv (özürlü) indirimiyle araç almam halinde kimse hakkından mahrum kalmıyo, yani kimsenin alma ihtimali olan aracı almıyorum, sadece akrabamın kullanamadı hakkı kullanıyorum.etik kısmı bana kalmış.diğer yandan ötv+kdv saçmalığı apayrı.% 1 ötv koydukları reno zoe'ye bıle 65 bın istiyolar, yani kimseye ucuz araç aldırma-kullandırma nıyeti yok devletin.
    ayrıca konyada grand pıcasso kalmamış.1 ay sonra tam otomatık şanzımanlı kasa geleceğini fiyatın 105 bın cıvarında olacağı söylendi.yarı otomatığı 97 bınden otvsiz 67 bın e düşürdüler...
    ford 'da 1 ay sonra grand c-max ı yaklaşık aynı fiyata getiriyomuş.
    5008 'i 105 bınden 76 bın düşürdüler.
    renonun kadjar'ı haftaya geliyomuş.
    bu arada nıssan x-traıl cok güzel araç.
    hayırlı ramazanlar...

Sizin içinize siniyorsa sorun yok. Ama kanunen suç olduğuna herhalde bir diyeceğiniz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha önce niye uyanmadım bilmiyorum ama bu bakımda dikkatimi çekti sonunda :)

75.000 bakımına 75.800km'de girdim. ama araçta o km'ye kadar hiçbir uyarı yoktu. Bakım yaklaştı falan diye... Yani aslında 25.000'de 1 olan bakımın bizde 15.000'de 1 yapıldığını ve sağlam öpüldüğümüzü gösteriyor sanırım bu...

Çünkü Renault'da bakıma 1000km kala (belki de 1500) uyarı vermeye bşlıyordu. yaklaştıkça sıklaşıyordu. Eğer geçersen huzursuz etmek için elinden geleni yapıyordu
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    Burak Bey merhaba, engelli konusunun konumuzu dağıtmaması adına bu konu hakkında başka mesaj yazmayacağım. Bilgi olsun diye yazıyorum.

Ben de aracıma 80.000 TL vermiş biri olarak tasvip etmeyebilirim durumu, ama insanlara suçlusun demek için bir kaç kere düşünmek lazım. Direk ilk aklımıza gelen bu imkanı tamamen sömüren kötü niyetli insanlar oluyor.
    Bu hak engelli olan kişiye tanınmış, yasa tabii ki kendi hizmetinde yararlanılması için çıkarılmış. Ama unutmamak gerekir ki engellinin kendisi de araca istediği tasarrufta bulunabilir (yasal sınırları içerisinde) buna ne biz ne bir başkası karışabilir. Buna da dikkat etmek gerekir. Sonuçta araç alınırsa bu haklarını 5 yıllığına kullanmış oluyorlar onlar da. Yasa da zaten aracın kullanımına yönelik bir açıklama getirmiyor getiremez de zaten, takibi imkansız bir durum. Belki engellinin tek isteği gerektiğinde hastaneye götürülmesi, yılda bir kaç kez istediği yerlere götürülüp gezdirilmesi, bu imkan sağlanacaksa (araç aileye istediği zaman verilebilir, alan kişi götürebilir, yasa kullanabilecekleri geniş tutmuş bu manada) ailenin de araç almaya imkanı yoksa ne yapsınlar. Ama tabii bu durumu tamamen istismar edenler de yok mu var ama o konu başka bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsr -- 23 Haziran 2015; 8:51:53 >

burada saydıklarınızı ben hiç farketmedim desem. demek ki araca özel bilemedim.
    Merhaba, ekranın solunda kalan bakıma nekadar kaldığını gösteren düğmeye bastığımda 25000 den geri saydığını gördüm. Adama bu nedir neden 25000 den sayıyor biz neden 15000 de geliyoruz dedim. Ya falan filan bişeler geveledi. Türkiye koşulları zorlu falan. Ozaman neden bunu 15000 yapmadınız dedim. işte falan filan siz gene 15000 de gelin dedi. Arabada özellik var ama onu bile ayarlamaktan acizler. Ama paraya gelince erkenden gel demeyi biliyorlar maalesef.
  • Arkadaşlar herkese merhaba, bu picassolarda motor filtresiyle kabin polen filtresinin yerini bilen gösterebilecek biri varmı? Açıkçası bakındım ama bulamadım. Biraz zor yerlerdelergaliba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

Sizde de şu aşağıdakilerin aynısı yazıyorsa bu listelerin bizim araçların genel problemlerinin servisler için açıklaması olduğu sonucunu çıkaracam. Yok farklı ise Bizim şahsi araçlarımıza ait sorunlar olduğuna kanaat getirecem. İki seçenekte de bir takım kazanımlarımız var. Eğer bunlar genel şikayetler ise ona göre tedbirli davranıp sorun fark edince servise durumu anlatırız. Yok araca özelse zaten listeyi aynen servise verip parça onarımı-değişimi talep ederiz.

100 km/h’ten itibaren torpidonun sol veya sağ yanında ıslık sesi, hava gürültüsü
    Bilgi : MOTORUN ÇALIŞTIRILMASINDAN SONRA PEDAL TAKIMINDA UĞULTU SESİ VE/VEYA TİTREŞİMLER
    Bilgi : seçicinin "A" veya "R" vitesine seçilmesinde hafif sarsıntıyla birlikte çatırtı sesi (vites "A" konumundayken ses daha az)

Hocam bu seslerden sizinkiler ortak alan ve ya en çok dikkatimi çekenler diyelim:
    1. 100-110 km/h den sonra sağ ön taraftan gelen bariz ıslık sesi(giderken aynaları kapadım yine değişen bir şey olmadı). Bunu 10 gün önce servise de sordum, bu araçlarda oluyor yapacak bir şey yok dedi resmen. Eğer siz de gittiğiniz belirtirseniz araştırma zahmetine girerler belki(sanırım sizin servis de Ankara otosay)
    2. Bazen aracın tavan konsolu ön desteğinde ses olması
    3. Torpidonun yani ön konsolun cam ile birleştiği yerden bazen titreşim sesi gelmesi
    4. Arada bir de direksiyon çevirirken gıcırdama sesi

• quote:

Orijinalden alıntı: kedemen

quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

Hocam bu seslerden sizinkiler ortak alan ve ya en çok dikkatimi çekenler diyelim:
    1. 100-110 km/h den sonra sağ ön taraftan gelen bariz ıslık sesi(giderken aynaları kapadım yine değişen bir şey olmadı). Bunu 10 gün önce servise de sordum, bu araçlarda oluyor yapacak bir şey yok dedi resmen. Eğer siz de gittiğiniz belirtirseniz araştırma zahmetine girerler belki(sanırım sizin servis de Ankara otosay)
    2. Bazen aracın tavan konsolu ön desteğinde ses olması
    3. Torpidonun yani ön konsolun cam ile birleştiği yerden bazen titreşim sesi gelmesi
    4. Arada bir de direksiyon çevirirken gıcırdama sesi

Islık sesi bende de aynen mevcut ve giderebileceklerine inanmıyorum. Türkiye de öyle bir usta daha doğmadı. :)
    Ön takımlardan gelen ses maalesef var. Sanki yıllardır kullanılmış da artık bitmişler gibi.
    Birde şanzumandan gelen bir ses var hızlanırken her viteste kesik kesik uğultu sesi buna da normal dediler ben daha ne yapayım.

Buldukları tüm sorunlara normal diyorlar ki çözmekle uğraşmayalım.

skarali S kullanıcısına yanıt
    kedemen K kullanıcısına yanıt
    Yazılanların çoğunu ben de farketmedim aslında ama sanırım serviste farkedip yazmışlar. Sizin sesler ve titreşimler bölümünde aynı şeyler yazmıyorsa o zaman bu listeler araca özel.

@kedemen Valla Otosay'ın servisi 2 sene önce daha iyiydi. Babamın C4'ünü hep oraya götürürdüm, gerçekten bilgili ve yardımsever bir servis sorumlusu vardı. Picassoyu aldıktan sonra o arkadaşı aradım ama çıkmış sanırım. Şu bagaj kapağı sırasında gözlemlediğim kadarıyla kalite biraz düşmüş. Mesela bagajı inceletmek için sabah yola çıktım, 250 km yol sonrasında yağmurdan araba leş gibiydi, adam spoileri ve tavanı eliyle temizledi, boya çiziliyor diye tepki verince birşey olmaz gibi bir cevap aldım. Servis için Ankara Bayraktar'a mı gitsem diyorum ama satan bayiye sorumluluk yıkmak daha kolay geliyor bana. Gidince belirtirim ama ıslık sesi havalandırma cama doğru olunca geliyor genellikle, o da düşük hızda çalışırken.

@skarali Citroen Fransa, Türkiye'yi "zor şartlar" altında değerlendiriyor. Sorunların listelendiği sitede bakım periyotlarına girince otomatik olarak 15000 km seçili. Polen filtresinin yerini ve nasıl çıkarılacağını 1-2 sayfa önce resimle paylaşmıştım. Hava filtresinden bahsediyorsanız onunkini bilmiyorum. Muayenede sorun çıkacağını sanmıyorum, çıkarsa hukuk yolu her zaman açıktır, sonuçta biz müdahale etmedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theadramelech -- 23 Haziran 2015; 12:11:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skarali

Merhaba, ekranın solunda kalan bakıma nekadar kaldığını gösteren düğmeye bastığımda 25000 den geri saydığını gördüm. Adama bu nedir neden 25000 den sayıyor biz neden 15000 de geliyoruz dedim. Ya falan filan bişeler geveledi. Türkiye koşulları zorlu falan. Ozaman neden bunu 15000 yapmadınız dedim. işte falan filan siz gene 15000 de gelin dedi. Arabada özellik var ama onu bile ayarlamaktan acizler. Ama paraya gelince erkenden gel demeyi biliyorlar maalesef.

Bende de öyleydi düzelttiler
    Teşekkür ederim. O kapağı bende açmayı denedim ama sağa sola takılıydı bu kadar zor olamaz dedim geri kapattım demek ki orasıymış.
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.