Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (230. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
370.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben uzatılmış garanti yaptırdım bu hafta sonu..
    garantisi 2016 nisanda bitiyordu..
    artı garanti 2 yıl 90bin km için 1465 tl fiyata oldu..
  • babama aldığımız yeni picasso için yaklaşık 10-12 gün önce aracın ilk bakımına gittik. 110-120 km/h hızlardan sonra sağ ve sol taraftan takırtı sesi geliyordu. sizlerde de gelen ses bu şekilde mi bilmiyorum. Otosay da yaptık bakımı ve ses sorununu çözdüler. fabrikadan sağ ve sol davlumbazın bazı parçaları (vidalama) eksik geliyormuş. onları taktılar. serviste Turgay Bey sağolsun çok iyi bir şekilde yardımcı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dratlantis

ben uzatılmış garanti yaptırdım bu hafta sonu..
    garantisi 2016 nisanda bitiyordu..
    artı garanti 2 yıl 90bin km için 1465 tl fiyata oldu..

ilk fırsatta yaptıracağım temmuzda zam varmış..
  • @msaltik
    Hayırlı olsun, 75.000 km. balatalar iyi gitmiş. Uzun yol avantajı olsa gerek. Fiyatı da epey pahalıymış: ))
    Ayrıca faturayı paylaşmanız mümkün mü yapılan işlem babında.

Polen filtresi fiyatı da epey yüksek serviste. lider parça ataşehir (liderparca.com dan sordum) 38 tl. (şasi son 8 hanesi ile) orijinal parça fiyatı verdi bana.

Şu meşhur sitede teknik dökümanların paralı olması kötü olmuş sömüremeyeceğiz
    O sitede şasi no girmek sadece araç modeli için tanımlayıcı oluyor gibi. biz araçlar hakkındaki genel bir bilgi havuzuna ulaşıyoruz ki teşhisi ve onarımı yapılmış arızalarda deneme yanılma olmasın, amerika yeniden keşfedilmesin diye. Orada yazanlar genel olarak bildirilen hatalar ve (para ile) çözüm yolları. Biz bağımsız servis operatörü olarak bize gelen araçtaki hatayı burada bulup parayı bayılarakta nasıl onaracağımızı görüyoruz. Ama bizler sadece bu arızalar var diyoruz, çünkü kimse para veripte pandoranın kutusunu açmadığından Arızanın ayrıntısı ve onarımını görmek mümkün olmuyor. Aslında bir fon kurup, gönüllü ekiple dökümanları indirsek fena olmaz Her başlık altında hata olmasa da bazılarında onlarcası var. Böyle olmasa benim araçta gösterge paneli değişmesine rağmen hata bulunamadı demezdi

edit: tamamen genel bir alan değilmiş burası. Özelliklere tıklayınca benim aracın garanti başlangıcını gördüm.

Orada yazan herşeye de inanmamak lazım. Ben eski DSG aracımda genel kontrol yapsınlar diye sorun olmasa da DSG de sıkıntı var, titreme var derdim, alete bağlarlar kontrol ederlerdi. Hatta en son usta "abi senin araçta sıkıntı yok kabul et artık" demişti Teknik dökümanlara ulaşmadan aslını astarını bilemeyiz.

Aynı siteden bakım özeti alınca bunlar çıktı. Yılda bir yapılan sistematik işlemleri görmek içinde para bayılmak gerek.

Yoğun Bakım

Sistematik işlem
    Revizyonlar: sistematik işlemler Sıklık: 15000 Km / 1 yıl
    İlave işlemler
    Eksantrik ve su pompası setinin değişimi Sıklık: 165000 Km / 10 yıl
    Partikül filtresinin tıkanmasının kontrol edilmesi 150000 Km Sonra Sıklık: 15000 Km
    Soğutma sıvısının PH'ının kontrol edilmesi 120000 Km / 4 yıl Sonra Sıklık: 15000 Km / 1 yıl
    Aksesuar kayışı setinin değiştirilmesi Sıklık: 165000 Km / 10 yıl
    Aksesuar tahrik kayışının değiştirilmesi Sıklık: 120000 Km / 6 yıl
    Hava filtresinin değiştirilmesi Sıklık: 30000 Km / 4 yıl
    Partikül filtresinin katkı seviyesinin kontrol edilmesi 90000 Km Sonra Sıklık: 15000 Km
    Yakıt filtresinin (dizel) değiştirilmesi Sıklık: 30000 Km / 4 yıl
    Fren hidroliğinin değiştirilmesi Sıklık: 2 yıl
    Polen filtresinin değiştirilmesi Sıklık: 15000 Km / 1 yıl

Şimdi burada yazanlara göre yoğun bakımda dahi hava filtresi 30.000 km/ 4 yılda bir değişiyor. Uygulama nasıl?

@skarali
    Benim araçta yıllık bakım periyodu bakım aralığı 15.000 km.ye göre. Daha dün baktım ve 9.600 km. kaldığını görünce kış indirimini kaçıracağım için üzüldüm. Sanırım ilk araçlarda bu gözden kaçtı ve sonraki araçlarda gelen şikayetler ve yaşanan sorunlar üzerine değiştirdiler.

Honda türkiye de garanti süresi 6 yıla çıkmadan önce 5.000 km. de 1 bakım yapılıyormuş, 6 yıldan sonra 10.000 e çıkmış ne değişti? Aynı şekilde VW dizel araçlar 10.000 iken 1-2 yıl önce 15 bine çıktı. Bu konuda bizi yolunacak kaz gibi gören bence firma değil, servis ve distribütör firmalar. Yoksa Renault da da 20.000 km. yıllık bakım çok daha önce çıkacakken yetkili servislerin isyan bayrağı açtığını ve Renault nun geri adım attığını çok iyi biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanmet -- 23 Haziran 2015; 16:18:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kedemen

quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

Sizde de şu aşağıdakilerin aynısı yazıyorsa bu listelerin bizim araçların genel problemlerinin servisler için açıklaması olduğu sonucunu çıkaracam. Yok farklı ise Bizim şahsi araçlarımıza ait sorunlar olduğuna kanaat getirecem. İki seçenekte de bir takım kazanımlarımız var. Eğer bunlar genel şikayetler ise ona göre tedbirli davranıp sorun fark edince servise durumu anlatırız. Yok araca özelse zaten listeyi aynen servise verip parça onarımı-değişimi talep ederiz.

100 km/h’ten itibaren torpidonun sol veya sağ yanında ıslık sesi, hava gürültüsü
    3. VİTESTEN 4. VİTESE GEÇERKEN TAKIRTI SESİ
    ARACIN ARKA TARAFINDA ŞAKLAMA SESİ
    ARACIN İÇİNDE TAVAN KONSOLU ÖN DESTEĞİNİN BÖLGESİNDE SES OLMASI
    Aracın arkasından gıcırdama sesi
    Aracın içinde hissedilen ön kısımdan gelen takırdama gürültüsü
    Bilgi : MOTORUN ÇALIŞTIRILMASINDAN SONRA PEDAL TAKIMINDA UĞULTU SESİ VE/VEYA TİTREŞİMLER
    Bilgi : seçicinin "A" veya "R" vitesine seçilmesinde hafif sarsıntıyla birlikte çatırtı sesi (vites "A" konumundayken ses daha az)
    BİR ÖN TEKERLEKTE GICIRTI SESİ
    Direksiyon kolonunda gıcırdama sesi
    SAĞ ÖN TARAFTA DEĞİŞİK HIRILTI SESİ
    TORPİDONUN ORTA VE / VEYA SAĞ KISMINDA SES, TİTREŞİM OLMASI
    TORPİDONUN SOL VE / VEYA SAĞ TARAFINDA TİTREŞİM SESİ
    TORPİDONUN ÜST KISMINDA ÇATIRTI / TAKIRTI SESLERİ

Hocam bu seslerden sizinkiler ortak alan ve ya en çok dikkatimi çekenler diyelim:
    1. 100-110 km/h den sonra sağ ön taraftan gelen bariz ıslık sesi(giderken aynaları kapadım yine değişen bir şey olmadı). Bunu 10 gün önce servise de sordum, bu araçlarda oluyor yapacak bir şey yok dedi resmen. Eğer siz de gittiğiniz belirtirseniz araştırma zahmetine girerler belki(sanırım sizin servis de Ankara otosay)
    2. Bazen aracın tavan konsolu ön desteğinde ses olması
    3. Torpidonun yani ön konsolun cam ile birleştiği yerden bazen titreşim sesi gelmesi
    4. Arada bir de direksiyon çevirirken gıcırdama sesi

4. madde için bana klasik olarak normal dediler :))))))))))

hani böyle çevirirken zorlanıyormuş gibi bir ses dimi

• quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

daha önce niye uyanmadım bilmiyorum ama bu bakımda dikkatimi çekti sonunda :)

75.000 bakımına 75.800km'de girdim. ama araçta o km'ye kadar hiçbir uyarı yoktu. Bakım yaklaştı falan diye... Yani aslında 25.000'de 1 olan bakımın bizde 15.000'de 1 yapıldığını ve sağlam öpüldüğümüzü gösteriyor sanırım bu...

Çünkü Renault'da bakıma 1000km kala (belki de 1500) uyarı vermeye bşlıyordu. yaklaştıkça sıklaşıyordu. Eğer geçersen huzursuz etmek için elinden geleni yapıyordu

Bizde 2500 km kaldıktan sonra, 100 er km düşerek bildirim yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theadramelech T kullanıcısına yanıt
    Kendi aracımın şase numarası ile kontrol ettim, aynı ifadeler aynı sırayla yazılı. Başlık Teknik Bülten zaten, araçlarımız için kullanıcılardan gelen geri bildirime göre üretici tarafından yayınlanan çözümler. Burada yazılanlar araca özel değil, genel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S@lih

Kendi aracımın şase numarası ile kontrol ettim, aynı ifadeler aynı sırayla yazılı. Başlık Teknik Bülten zaten, araçlarımız için kullanıcılardan gelen geri bildirime göre üretici tarafından yayınlanan çözümler. Burada yazılanlar araca özel değil, genel.

evet genel olduğuna ben de kanaat getirdim. yalnız oradaki genel sorunlar benim problemlerimle tam örtüşüyor. servisin olamaz deme ihtimalini düşürür. :))
  • arkadaşlar... ön takımların civata değişimi için bana da mektup gelmişti....bugün istinye servisine gittim.. parçanın gümrükten beklendiğini ve gelince haber vereceklerini söylediler..

hem gelin değiştirelim diyorlar hem de parça yok diyorlar....ben hiç birşey anlamadım bu işten..

yakın zamanda değişim yaptıran arkadaş var mı? varsa hangi serviste istanbulda??
  • Arkadaşlar merhaba, bugün kendi yakıt rekorumu kırdım (ev - iş arası) sizlerle de paylaşmak istedim.

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

Garanti uzatımı bende de +2 yıl 90.000 km 1465 tuttu. Kredi kartına taksit yaptılar.

Birde benim araçta da bakımı 15.000km üzerinden hesaplıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengiz2279 -- 25 Haziran 2015; 9:42:00 >

• kedemen K kullanıcısına yanıt
    Direksiyondan gelen ses bende de mevcuttu.sağa sola döndürdün oluşan bir ses.direksiyon milinin gövde ile birleştiği( ayakların ilerisinde) yere sprey yağlardan sıktılar hemen geçti.ses çok gıcık.ama çözüm basit.
    Hayırlı ramazanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msaltik kullanıcısına yanıt
    Gıcırdama sesi direksiyon milinin gövdeden çıkış yerine sprey yağlayıcı sıkarak geçti bende. Rahatsız edici boyutlarda ses oluyordu öncesinde.

• tsigani8117 T kullanıcısına yanıt
    Peki bu 100-110 km/h den sonraki aracın ön tarafından bi yerinden gelen ıslık sesi sizde de var mı yoksa bazı araçlara mı özel?
    Bunu anlamam lazım çünkü ona göre servise bir daha ki gidişimde her araçta olmadığını söyleyerek incelenmesini istiycem.
  • bluesoul B kullanıcısına yanıt
    merhaba

ben 15 gün önce mersadan hemen değiştirmiştim

bence önce arayın sonra gidin

bunların sağı solu belli olmuyor
  • Servisten kauçuk paspas alanlar memnun mu? Et kalınlığı nasıl? 2 sıra için 181 tl. fiyat verdiler, az bir para değil. Aracın üzerinde gelen halı paspaslar kağıt gibi.
  • kanmet kullanıcısına yanıt
    Ben çok memnunum servisten aldığım paspaslardan.
    Kaymıyor ve et kalınlığı da oldukça iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanmet

Servisten kauçuk paspas alanlar memnun mu? Et kalınlığı nasıl? 2 sıra için 181 tl. fiyat verdiler, az bir para değil. Aracın üzerinde gelen halı paspaslar kağıt gibi.

Bende servisten almıştım ve çok memnunum.
    Arabayı aldığımda yıl 2012 şubattı ve 120 tl ye almıştım paspasları.
    Şimdiki rakama bak ...
  • Tam otomatikler gelecekmiş... aracı 120bg yapmışlar... fiyat olarak da 4-5bin oynar dedi (kendince)
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

Tam otomatikler gelecekmiş... aracı 120bg yapmışlar... fiyat olarak da 4-5bin oynar dedi (kendince)

Ama tam otomatiklerde f1 tarih oluyor.

Ayrıca yedek lastik de artık verilmeyecek.

Yedek lastik yerine ad blue deposu geliyor.

Bu sayede araçlar da euro6 olmuş oluyor.

İyi forumlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla F1 çok güzeldi. Olmaması beni üzer

Tam otomatikte yakıt nasıl olur acaba

• 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.