Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (152. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NBB10

quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Arkadaşlar Merhaba,
    Citroen C4 Picasso aracımı 1 ay kadar önce aldım, burada sizinle yaşadığım arıza ve çözülememe sorununu paylaşacağım, sonrasında da değerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Öncelikle bu araçta epidemik bir arıza olduğunu düşünüyorum ve az sonra anlatacağım şekilde sizlerinde araçlarınızı kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

Yaşadığım olay şöyle; Aracımı aldıktan bir kaç gün sonra işyerimde güneşin altında ve üst perdesi açık halde bıraktığım aracımı merak eden arkadaşıma göstermek için gidip açtığımda tavan perdesini gösterirken kapatıp açma esnasında aşırı gürültülü sürtünme ve titreşimle kapandığını farkettim. defalarca denedim çıkan ses müthiş rahatsız edici adeta tavan perdesi motoru patlayacak gibi hissettiriyordu.

Derhal servisi aradım randevu alıp gittim, (aracı aldığım yer ve servisi izmir kavuklar bayii) döşemecilerini çağırdılar kontrol etti ve tavanın komple değişmesine karar verdi. Bu arada şu detayı vermem lazım, bu sesi ve arızayı sadece öğlen güneşinin altında ve tavan perdesi açık bırakılıp içerisinin iyice ısındığı durumda yapıyor. Sabah veya akşam serininde kesinlikle ses mes yok. Kendi aracınızda deneyecekseniz bu şartlarda deneyin.

Neticede araya bayram falan girdi benim tavan fransadan gelen yenisiyle komple değiştirildi. Aradan geçen birkaç gün içinde tabi benim aklım hep oarada, ve neticede bulutsuz ve sıcak bir öğlen olan bugün tekrar arabama gidip kontrol ettiğimde birkaç açıp kapamadan sonra yine aynı sesi az eksiğiyle yapmaya başladı. Tekrar servisi aradım yine beni çağırıp bakacaklarını söylediler.

Şimdi ; dediğim gibi bunun epidemik bir arıza olduğunu düşünmekteyim, Citroen merkezede bu durumu bildirdim, kendilerinin beni bu esnada hiç aramayıp aracımın durumunu sormamaları, ilgisizlikleri, beni sadece servis ile muhatap bırakmaları canımı sıkan birinci durum. Aracımın 2. kez böyle bir şey yapması eğer tavanı yine değiştirirlerse 3. defada yapabileceğini şimdiden hissettiriyor.

Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Gerek tüketici haklarımı kullanmak manasında, gerekse sorunun çözümü noktasında siz olsanız neler yapardınız ? Zahmet edip okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

bugün deniyorum akşama yazarım sonuçları. :))

okuduğumdan anladığım perde açıkken plastik güneş altında ısıyla genleşiyor ve kaparken sürtünüyor. soğukken haliyle sorun yok..

bir de fransadan gelen yeni parçanın da benzer sorun vermesi olayın "pandemik" olduğunu gösteriyor..

perde sürtünme ve ses yapma şikayeti olan başka bir arkadaş daha vardı adını hatırlayamadım.

demek ki aracın bazı parçaları bebeklik problemi yaşıyor. bunlar zamanla revize edilir diye düşünüyorum. bizde gidip garantiden değiştiririz.

ilk kez baştan aşağı tasarlanan bir çok modelde oluyor bu. bir önceki kasa mesela bu tip sorunları çözülmüştür diye düşünüyorum. ?!?

bir de söylemeden edemiycem. samimiyetinize sığınarak soruyorum. güneş altında hiç perde açık bırakılır mı kuzum?

- Perde ses yapma problemi yaşadığını bahsettiğiniz arkadaş mesajlarımızı okuyorsa ne yaptığına dair cevap verirse sevinirim.

- Evet bencede aracın tamamen yeni olmasından dolayı öngörülemeyen arızalar bunlar.

- Elbetteki güneş altında perdeyi açık bırakmak mantıklı değil kuzum :) Lakin Bu arızayı farkettiğim gün unutularak öyle kalmıştı, yalnız şunuda söylemekte fayda var illaki perde açık kalması gerekmiyor olabilir. Yani olay güneşin içeri girmesinden değil arabanın iç sıcaklığının artmasıyla gerçekleşiyor. ben sıcaklık kolay artsın ki hadiseyi göreyim diye öyle yapıyorum. Denemedim sıcak günlerde perde kapalıykende yapıyordur büyük ihtimal .

- Diyelimki 2 defa yine değiştiler ve hatta bidaha sorun oldu bu durumda ne olur. Siz olsanız ne talep edersiniz. Tüketici haklarınızı ne yönde kullanırsınız.

Tüketici olarak her türlü haklarımızı kullanabilmeliyiz tabi ki.

Sanıyorum bu problem sıklığı artarsa kalıcı çözüm üretmek zorunda kalırlar.

Cam tavan ile ön cam arası plastik aksamda da sorun var mesela. Ben beklemedeyim.

Bu arada pazar Adana'da olucam hem kapalı güneş altında hem de açık halde güneş altı deniycem. Sıcağın kralında.. :PpP

Bugün istanbul bulutlu biraz. :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Herkes mi doktor, noolüü la?

yurdum insanı doğuştan dohtordur da..

tıpçıların farkı sertifikaları..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Herkes mi doktor, noolüü la?

yurdum insanı doğuştan dohtordur da..

tıpçıların farkı sertifikaları..

Öhm, diplomaları diyelim.

Millet epidemiyle pandemi arasındaki farkı biliyor, hey maşallah

• merhabalar

evet aracımı dün teslim alarak sizlerin arasına katılmış bulunmaktayım

gerçi forum inanılmaz bilgi dolu ancak almayı düşünüp kafasında soru olanlara da cevap verebilirim

perdenin siftahını yaparken sesli çalıştığını farkettim bakalım ileride ne olacak

tüketici hakları konusunda yardımcı olabilirim avukat olarak mahkemelerin ve bilirkişilerin bakış açılarını yakınen bilirim

( o sebeple aracımda arıza olursa dava açmak yerine bayinin camını çerçevisini indirmeyi daha sonuç odaklı görüyorum :))

herkese iyi günler
  • NBB10 kullanıcısına yanıt
    Ankara'dayım, biraz önce iki saat güneşte kalan aracıma bindiğimde termometre 39 gösteriyordu, perde kapalıydı, açıp kapatarak denedim herhangi bir sorun olmadı bende.
  • Bir önceki kasa picassoyuda kullandım. Onda kilitleme tuşuna 2-3 sn uzun basıp bırakınca hem camları hemde tavan perdesini otomatik kapatırdı. Yeni picassoda sadece camları kapatıyor onuda sürekli basılı tutarsanız yapıyor. Bu yazılımsal bir eksiklik gibi. Eğer tavan perdeside camlarla birlikte kapanmış olsaydı bu ses sorunu yaşanmamış olacaktı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NBB10 kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Benim de tavan arada bir ses çıkarıyor. Ama devamlı değil. Yaz ayındayız ve genelde perde kapalı kalıyor. Kışın daha çok açar kapatırım .
    Fakat bana göre tavan değişecek kadar büyük bir problem değil. Benim için tabii. Daha kronik arızalar olmasın da.
  • Tavan cami ile SAG koltuk guneslik arasindan gelen tikirdama ses sorunu bendede var ...
    Guneslik uzatmasi ile birlikte tam geri pozisyonda iken tikirdama problemi yasiyorum bunun aynisini yasayan varmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.tesi 15000 bakımı yapıldı. 390 TL. Karter koruma ve motor yıkama ile birlikte 600 tuttu. Bir de karta yüklü 50 TL total yakıt çeki verdiler, ama neyin kampanyasıydı(servis-yıkama-karter alt koruma?) unuttum
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    özendim doğrusu, benim zafira tourer'ın 15000km bakımı indirimli haliyle 630 TL civarı tuttu ki, filtre ve yağ değişiminden ibaretti : (
  • 30.000 bakımı yapıldı. 580TL idi. yuh dedim, zaten kafamı kurcalayan Polen filtresinin bizim araçta 116TL olduğunu öğrendim.

güvenilir kaynak melodramm'ı aradım ondan da onay aldıktan sonra değiştirmedim, indirimle birlikte 420TL'ye geldi. Bir de rot ayarı yapıldı, araç sağa çekiyordu. 450...

bu arada rot ayarını nasıl yaptıklarını çözemedim,garip garip bişeler bağladılar tekerleklere, uydular çanaklar :))))))

Arabamdan hergün daha çok memnun kalıyorum. Kuş fotoğrafı için yaylalara çıktım gezdim, arada altını sürtmem dışında bir sıkıntı yok. 2700m kotlarında bile performans kaybı yok. En çok da orta konsolun sökülebilmesi işime yarıyor... Çekeceğim kuşlar arabanın sağ tarafında kalınca, arabadan inmeden sağ koltuğa geçebiliyorum... Müthiş... vitesi direksiyon arkasında kim akıl etmişse çok iyi etmiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meb76

özendim doğrusu, benim zafira tourer'ın 15000km bakımı indirimli haliyle 630 TL civarı tuttu ki, filtre ve yağ değişiminden ibaretti : (

O ne öyle ya? Kısaca garanti bittikten sonra bize gelmeyin demek istemişler
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Doğrusu garantinin bitmesini bile bekleyip beklememek konusunda kararsızım!
    işin ilginci, bana Opel'de 500TL'nın altında bakım olmadığını söylediler. Sanırım Opel'in durumu bu: (
  • Meb76 M kullanıcısına yanıt
    Opelin durumu bence bu sekilde. Satis personeline bir keresinde bakim fiyatlarini sormustum zafirayi incelerken bayagi lafi kivirmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

30.000 bakımı yapıldı. 580TL idi. yuh dedim, zaten kafamı kurcalayan Polen filtresinin bizim araçta 116TL olduğunu öğrendim.

güvenilir kaynak melodramm'ı aradım ondan da onay aldıktan sonra değiştirmedim, indirimle birlikte 420TL'ye geldi.

Bir de rot ayarı yapıldı, araç sağa çekiyordu. 450...

bu arada rot ayarını nasıl yaptıklarını çözemedim,garip garip bişeler bağladılar tekerleklere, uydular çanaklar :))))))

Arabamdan hergün daha çok memnun kalıyorum.

Kuş fotoğrafı için yaylalara çıktım gezdim, arada altını sürtmem dışında bir sıkıntı yok.

2700m kotlarında bile performans kaybı yok. En çok da orta konsolun sökülebilmesi işime yarıyor...

Çekeceğim kuşlar arabanın sağ tarafında kalınca, arabadan inmeden sağ koltuğa geçebiliyorum...

Müthiş... vitesi direksiyon arkasında kim akıl etmişse çok iyi etmiş...

Bizde 380 TL olan bakım nasıl, bu kadar fahiş bir hâl almış bilemedim şimdi.

15K bakım 280~ 30K bakım 380 TL; 180.000 bakıma kadar bu şekilde devam eder, 180.000 de triger değişimi ve bir çok ağır bakım yapılır.

İyi forumlar...

• Doğrusu pek bir fark olacağını düşünmüyorum ama tam olarak mukayese edebilmek için detaylar aşağıdaki gibi.

quote:

Inspection after 9000, 27000,45000,....mls .................150 TL?!
    Kimyasal atık ve filtreleme bedeli...................................5 TL
    Sarf malzeme..............................................................19 TL
    Polen filtresi.................................................................76TL
    Yağ filtresi Zaf. B..........................................................65 TL
    Yağ tapa O ringi..............................................................3 TL
    Hava filtresi...................................................................50 TL
    Yağ 5w-30 Dexos-II 4lt..................................................180 TL
    Cam suyu......................................................................4,5 TL
    İşçilik.............................................................................175 TL

• quote:

Doğrusu pek bir fark olacağını düşünmüyorum ama tam olarak mukayese edebilmek için detaylar aşağıdaki gibi.

Inspection after 9000, 27000,45000,....mls .................150 TL?!
    Kimyasal atık ve filtreleme bedeli...................................5 TL
    Sarf malzeme..............................................................19 TL
    Polen filtresi.................................................................76TL
    Yağ filtresi Zaf. B..........................................................65 TL
    Yağ tapa O ringi..............................................................3 TL
    Hava filtresi...................................................................50 TL
    Yağ 5w-30 Dexos-II 4lt..................................................180 TL
    Cam suyu......................................................................4,5 TL
    İşçilik.............................................................................175 TL

quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

PEUGEOT 5008 MELODRAMM 15.000KM BAKIM FATURASI (12-05-2012)

IZMIR - UNALLAR

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

30.000 Bakım detayları

Polen filitresi ve mazot filitresi değiştirilmedi. (polen benim isteğim ile değişmedi, mazot ise ellerinde olmadığı için değiştirilmedi)

Hemen ekliyorum.

İyi forumlar...

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

İyi forumlar...

• quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba,
    Citroen C4 Picasso aracımı 1 ay kadar önce aldım, burada sizinle yaşadığım arıza ve çözülememe sorununu paylaşacağım, sonrasında da değerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Öncelikle bu araçta epidemik bir arıza olduğunu düşünüyorum ve az sonra anlatacağım şekilde sizlerinde araçlarınızı kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

Yaşadığım olay şöyle; Aracımı aldıktan bir kaç gün sonra işyerimde güneşin altında ve üst perdesi açık halde bıraktığım aracımı merak eden arkadaşıma göstermek için gidip açtığımda tavan perdesini gösterirken kapatıp açma esnasında aşırı gürültülü sürtünme ve titreşimle kapandığını farkettim. defalarca denedim çıkan ses müthiş rahatsız edici adeta tavan perdesi motoru patlayacak gibi hissettiriyordu.

Derhal servisi aradım randevu alıp gittim, (aracı aldığım yer ve servisi izmir kavuklar bayii) döşemecilerini çağırdılar kontrol etti ve tavanın komple değişmesine karar verdi. Bu arada şu detayı vermem lazım, bu sesi ve arızayı sadece öğlen güneşinin altında ve tavan perdesi açık bırakılıp içerisinin iyice ısındığı durumda yapıyor. Sabah veya akşam serininde kesinlikle ses mes yok. Kendi aracınızda deneyecekseniz bu şartlarda deneyin.

Neticede araya bayram falan girdi benim tavan fransadan gelen yenisiyle komple değiştirildi. Aradan geçen birkaç gün içinde tabi benim aklım hep oarada, ve neticede bulutsuz ve sıcak bir öğlen olan bugün tekrar arabama gidip kontrol ettiğimde birkaç açıp kapamadan sonra yine aynı sesi az eksiğiyle yapmaya başladı. Tekrar servisi aradım yine beni çağırıp bakacaklarını söylediler.

Şimdi ; dediğim gibi bunun epidemik bir arıza olduğunu düşünmekteyim, Citroen merkezede bu durumu bildirdim, kendilerinin beni bu esnada hiç aramayıp aracımın durumunu sormamaları, ilgisizlikleri, beni sadece servis ile muhatap bırakmaları canımı sıkan birinci durum. Aracımın 2. kez böyle bir şey yapması eğer tavanı yine değiştirirlerse 3. defada yapabileceğini şimdiden hissettiriyor.

Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Gerek tüketici haklarımı kullanmak manasında, gerekse sorunun çözümü noktasında siz olsanız neler yapardınız ? Zahmet edip okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

okuduğumdan anladığım perde açıkken plastik güneş altında ısıyla genleşiyor ve kaparken sürtünüyor. soğukken haliyle sorun yok..

bir de fransadan gelen yeni parçanın da benzer sorun vermesi olayın "pandemik" olduğunu gösteriyor..

perde sürtünme ve ses yapma şikayeti olan başka bir arkadaş daha vardı adını hatırlayamadım.

demek ki aracın bazı parçaları bebeklik problemi yaşıyor. bunlar zamanla revize edilir diye düşünüyorum. bizde gidip garantiden değiştiririz.

ilk kez baştan aşağı tasarlanan bir çok modelde oluyor bu. bir önceki kasa mesela bu tip sorunları çözülmüştür diye düşünüyorum. ?!?

bir de söylemeden edemiycem. samimiyetinize sığınarak soruyorum. güneş altında hiç perde açık bırakılır mı kuzum?

Bu arıza aracı aldığım ilk gün başıma geldi önce biz bir şey duymuyoruz sonra biraz ses var sonra değişik bir ses geliyor dediler aracın pkakası çıkmasaydı iade edecektim ama işlemi uzatmamak için araca bakılmasına ancak tamir görmeden arıza tesbitine karar verdik ancak Ankara da bu konudan anlayan eleman İzmir e gitmiş izmir deki eleman İstanbul a gitmiş derken sinir katsayısı arttı bir hafta gecikmeli İzmir de sorun çözüldü. Sorun sıcak havalarda perde motoru yağının kurumasından kaynaklanıyor. 5 dakikalık bir işlemi var tabi sıfır araçta böyle birşey olması can sıkıcı o yüzden hala müşteri memnuniyeti için aranmadım . Tabi aransamda bir şey farketmeyecek sanki bu sinir sıkıntı ortadan kalkacak mı:-(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bellek -- 28 Ağustos 2014; 12:34:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bellek

quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Bu arıza aracı aldığım ilk gün başıma geldi önce biz bir şey duymuyoruz sonra biraz ses var sonra değişik bir ses geliyor dediler aracın pkakası çıkmasaydı iade edecektim ama işlemi uzatmamak için araca bakılmasına ancak tamir görmeden arıza tesbitine karar verdik ancak Ankara da bu konudan anlayan eleman İzmir e gitmiş izmir deki eleman İstanbul a gitmiş derken sinir katsayısı arttı bir hafta gecikmeli İzmir de sorun çözüldü. Sorun sıcak havalarda perde motoru yağının kurumasından kaynaklanıyor. 5 dakikalık bir işlemi var tabi sıfır araçta böyle birşey olması can sıkıcı o yüzden hala müşteri memnuniyeti için aranmadım . Tabi aransamda bir şey farketmeyecek sanki bu sinir sıkıntı ortadan kalkacak mı:-(

Evet. Perde Adanada 42 derecede denendi hem açık hem kapalı halde güneş altında ses mes yapmadı.

Motor yağı kuruması kadar saçma bir arıza duymamıştım. Gerçekten saçmalık. Tam kontrol edilmeden montaja başlanıyor anlaşılan..

• melodramm kullanıcısına yanıt
    Neredeyse yarı yarıya!??
    bir internet sitesinden baktım bulabildiğim birkaç filtrenin fiyatına, doğrusu servisin yazdığı malzeme ile aralarında çok fark yok, parçalarda altın suyuna batırılmadığına göre opel'in yedek parçaları pahalı, bu durumda özel servise gittiğim zaman arada büyük bir uçurum olmayacak, tek tesellim benim araçta ağır bakım yokmuş! yoksa bu fiyatların ağır bakımını düşünemiyorum : )
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.