Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buna bi çözüm diyemeyiz :))))) kulakçığa basmak daha kolay

bu arada tesadüf olabilir mi? çünkü M modunda dururken bile 2'ye alabiliyorsun, 2 ile kalkış yapabiliyorsun...

neyse ben o işe alıştım artık, tıkanmıyorum, aracın huyunu suyunu bildiğim için nerde ne yapacağını biliyorum. ufak bir tık.

servisi aradım, bakım kampanyası yok dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: cemguller

Arkadaslar aracımı dün bayiden teslim almış olup maalesef sadece 150 km yol yapabildim.

İlk yorumum olarak eski aracım olan 2009 g.picassodan çok farklı bir iç dizaynı var.Kaliteyi çok fazla yükseltmişler.Teknolojik oyuncakları bol bol mevcut.Yeni aracım 5 kişilik , sade intensive olmasına rağmen kullanışlılık açısından donanım benim için süper diyebilirim.

En çok dikkatimi çeken(eski aracıma göre) çok sessiz çalışan motoru oldu.Motor ne içe ne dışarıya çok fazla ses vermiyor.Bir tek klima çalıştığında farklı bir ses duyuyorum onun dışında nerdeyse benzinli araba konforu var diyebilirim.Uzun yola cıkmadım ,uzun yoldaki sessizlik performansı umarım iyi olur.Eski aracımda ses olayı beni rahatsız etmekteydi.

Müzik sistemi eski aracta daha ıyıydi.
    Koltuk olarakta eski aracımın koltukları daha güzel sarıyordu ve kadife döşeme daha şık duruyordu.Ama ınıp bınerken eskı pıcassodaki koltuk kenarları zamanla kırılıp,deforme olmuşlardı ama yenısınde deforme olmayacak gıbı duruyor.

Geceleyın aracın iç aydınlatmaları çok hoş bı ambians yaratmakta.
    Farlarım keşke xenon olsaydı diye pişmanlığım var biraz : /

Arka amortisörler biraz sert gibi, belkide 17 jantın verdiği sportiflikten kaynaklı olabilir.

Üst cam perdesinin biraz ince olmasından dolayı güneşi bi miktar daha çok içeri almakta eskisine nazaran.

Dikiz aynası yine kendinden karatmalı değil : /

Aracın yüksek olması , ferah bi yolculuk etmenizi sağlıyor.Direksiyon çok ama çok iyi.Park esnasında hiç yormuyor.yüksek süratte gerekli biçimde sertleşiyor.Alıştıktan sonra herseyı dıreksıyondan yapabılecek kadar cok düğme var.

Aklıma şu anda gelenler bunlar , paylaşıma devam.
    İyi forumlar

hayırlı olsun.

intensive donanımda farlar standart xenon değil mi zaten?

bi-xenon mu demek istediniz yoksa?

• İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.xenon farlaro Tekno paket ile veriyorlardı,standartların üzerinde halojen farlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemguller C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba

beyaz bir grand picasso TP+GP için az önce anlaşarak aranıza katılmış olduk önümüzdeki hafta teslim alacağım inşallah

teslim esnasında ki önerilerinizi bekliyorum

saygılar
  • Şimdiden hayırlı olsun,aracı alırken yarım saat cibarı tanıtım yapıyorlar bayide.Aklınıza ne takılırsa sorun daha sonra kullanım kitapçığını okumya üşeniyor insan:)

• quote:

Orijinalden alıntı: c42

Arkadaşlar merhaba

beyaz bir grand picasso TP+GP için az önce anlaşarak aranıza katılmış olduk önümüzdeki hafta teslim alacağım inşallah

teslim esnasında ki önerilerinizi bekliyorum

saygılar

ben alırken aklımdan hep "çizik mizik olmasın" geçmişti.

çaktıra çaktıra etrafında tur atıp incelemiştim.

tabi o heyecanla pek bişi görmiyor insan. bir şey de yoktu zaten. :))

yakıtına bakın eğer çok düşükse koyduruverin 3-5 litre. birinin başına gelmişti sanıyorum.

mumsu tabaka iyi yıkanmamışsa tekrar bi yıkatın. :))

hayırlı olsun..
  • Merhabalar,

Lastik basınç ölçüm sistemimizi daha hassas kullanabilmek için bir yöntem geldi aklıma

lastik basınçlarını 50 psi basıp sistemi sıfırlasak ve sonra 2-3 kilometre dolaşıp tekrar istediğimiz psi değerine alsak.

Hafızaya 50psi olarak kaydetmiş olacak. (50psi basınçtaki teker çapını yani)

benim hesabıma göre 20-25 psi birden inmedikçe uyarı vermiyor. (sensörle teyit ettim)

eğer basınç 30psi altına inerse 20psi fark oluşacak ve uyarı verecek???

öyle 15-20psi basınca düşmesini beklemek olmayacak. daha güvenli olmaz mı?

anlatabildim umarım.. ne dersiniz??

ben de sensör takılı ama deneyci ruhum yine de neden olmasın diyor.

• Grand Scenic 3 sahibi olarak burayi takip ediyorum. Sayin saltik; acaba scenic4 bekleyelimmi? Ne dersiniz yoksa yeni picasso mu dersiniz.?

• c42 C kullanıcısına yanıt
    c42 hayırlı olsun,
    Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Yalnız siz beyaz dışında renk arıyordunuz diye hatırlıyorum.
    Başka opsiyon almamışsınız.

Bu arada diğer yeni araç alan arkadaşlara da hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makeles

Merhabalar,

Lastik basınç ölçüm sistemimizi daha hassas kullanabilmek için bir yöntem geldi aklıma

lastik basınçlarını 50 psi basıp sistemi sıfırlasak ve sonra 2-3 kilometre dolaşıp tekrar istediğimiz psi değerine alsak.

Hafızaya 50psi olarak kaydetmiş olacak. (50psi basınçtaki teker çapını yani)

benim hesabıma göre 20-25 psi birden inmedikçe uyarı vermiyor. (sensörle teyit ettim)

eğer basınç 30psi altına inerse 20psi fark oluşacak ve uyarı verecek???

öyle 15-20psi basınca düşmesini beklemek olmayacak. daha güvenli olmaz mı?

anlatabildim umarım.. ne dersiniz??

ben de sensör takılı ama deneyci ruhum yine de neden olmasın diyor.

Mantıklı; bi dene bakalım

• play.google.com
    DigiHUD Speedometer - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mrchops.android.digihud

Android ya da iphone telefonumuzu head up display olarak kullanabiliyormuşuz

• Günaydın,

android digiHUD ekran biraz karışık ve dikkat dağıtıcı.

Sygic HUD kullanıyorum hem navi hem HUD :))

bu arada barsoy lastik basıncı için test etme imkanım oldu.

uğraşırım diyenler yapabilir. gayet başarılı..

15-20 psi yerine 25psi civarlarında uyarı verdi. yeterli bence.

bu testi yapıcam diye bauhaustan hava kompresörlü enerji istasyonu aldım.
  • makeles kullanıcısına yanıt
    Şu sygic'i bizim citroenin sözde tabletine yükleyebilseydik ne güzel olurdu.

Lastik basıncı deniycem.
  • ni.ko kullanıcısına yanıt
    sağolun teşekkür ederim

WAF faktörü diyelim eşim beyaz isteyince bende çok takılmadım renge bir de 1.000.TL ucuz olunca beyazı seçtim

bakalım kısmet

iyi günler
  • c42 C kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun iyi günlerde kullanin insallah. Aracinizi teslim almadiniz galiba?

• Araci bilmem de reklami cok güzel

• Arkadaşlar Merhaba,
    Citroen C4 Picasso aracımı 1 ay kadar önce aldım, burada sizinle yaşadığım arıza ve çözülememe sorununu paylaşacağım, sonrasında da değerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Öncelikle bu araçta epidemik bir arıza olduğunu düşünüyorum ve az sonra anlatacağım şekilde sizlerinde araçlarınızı kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

Yaşadığım olay şöyle; Aracımı aldıktan bir kaç gün sonra işyerimde güneşin altında ve üst perdesi açık halde bıraktığım aracımı merak eden arkadaşıma göstermek için gidip açtığımda tavan perdesini gösterirken kapatıp açma esnasında aşırı gürültülü sürtünme ve titreşimle kapandığını farkettim. defalarca denedim çıkan ses müthiş rahatsız edici adeta tavan perdesi motoru patlayacak gibi hissettiriyordu.

Derhal servisi aradım randevu alıp gittim, (aracı aldığım yer ve servisi izmir kavuklar bayii) döşemecilerini çağırdılar kontrol etti ve tavanın komple değişmesine karar verdi. Bu arada şu detayı vermem lazım, bu sesi ve arızayı sadece öğlen güneşinin altında ve tavan perdesi açık bırakılıp içerisinin iyice ısındığı durumda yapıyor. Sabah veya akşam serininde kesinlikle ses mes yok. Kendi aracınızda deneyecekseniz bu şartlarda deneyin.

Neticede araya bayram falan girdi benim tavan fransadan gelen yenisiyle komple değiştirildi. Aradan geçen birkaç gün içinde tabi benim aklım hep oarada, ve neticede bulutsuz ve sıcak bir öğlen olan bugün tekrar arabama gidip kontrol ettiğimde birkaç açıp kapamadan sonra yine aynı sesi az eksiğiyle yapmaya başladı. Tekrar servisi aradım yine beni çağırıp bakacaklarını söylediler.

Şimdi ; dediğim gibi bunun epidemik bir arıza olduğunu düşünmekteyim, Citroen merkezede bu durumu bildirdim, kendilerinin beni bu esnada hiç aramayıp aracımın durumunu sormamaları, ilgisizlikleri, beni sadece servis ile muhatap bırakmaları canımı sıkan birinci durum. Aracımın 2. kez böyle bir şey yapması eğer tavanı yine değiştirirlerse 3. defada yapabileceğini şimdiden hissettiriyor.

Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Gerek tüketici haklarımı kullanmak manasında, gerekse sorunun çözümü noktasında siz olsanız neler yapardınız ? Zahmet edip okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: NBB10

Arkadaşlar Merhaba,
    Citroen C4 Picasso aracımı 1 ay kadar önce aldım, burada sizinle yaşadığım arıza ve çözülememe sorununu paylaşacağım, sonrasında da değerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Öncelikle bu araçta epidemik bir arıza olduğunu düşünüyorum ve az sonra anlatacağım şekilde sizlerinde araçlarınızı kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

Yaşadığım olay şöyle; Aracımı aldıktan bir kaç gün sonra işyerimde güneşin altında ve üst perdesi açık halde bıraktığım aracımı merak eden arkadaşıma göstermek için gidip açtığımda tavan perdesini gösterirken kapatıp açma esnasında aşırı gürültülü sürtünme ve titreşimle kapandığını farkettim. defalarca denedim çıkan ses müthiş rahatsız edici adeta tavan perdesi motoru patlayacak gibi hissettiriyordu.

Derhal servisi aradım randevu alıp gittim, (aracı aldığım yer ve servisi izmir kavuklar bayii) döşemecilerini çağırdılar kontrol etti ve tavanın komple değişmesine karar verdi. Bu arada şu detayı vermem lazım, bu sesi ve arızayı sadece öğlen güneşinin altında ve tavan perdesi açık bırakılıp içerisinin iyice ısındığı durumda yapıyor. Sabah veya akşam serininde kesinlikle ses mes yok. Kendi aracınızda deneyecekseniz bu şartlarda deneyin.

Neticede araya bayram falan girdi benim tavan fransadan gelen yenisiyle komple değiştirildi. Aradan geçen birkaç gün içinde tabi benim aklım hep oarada, ve neticede bulutsuz ve sıcak bir öğlen olan bugün tekrar arabama gidip kontrol ettiğimde birkaç açıp kapamadan sonra yine aynı sesi az eksiğiyle yapmaya başladı. Tekrar servisi aradım yine beni çağırıp bakacaklarını söylediler.

Şimdi ; dediğim gibi bunun epidemik bir arıza olduğunu düşünmekteyim, Citroen merkezede bu durumu bildirdim, kendilerinin beni bu esnada hiç aramayıp aracımın durumunu sormamaları, ilgisizlikleri, beni sadece servis ile muhatap bırakmaları canımı sıkan birinci durum. Aracımın 2. kez böyle bir şey yapması eğer tavanı yine değiştirirlerse 3. defada yapabileceğini şimdiden hissettiriyor.

Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Gerek tüketici haklarımı kullanmak manasında, gerekse sorunun çözümü noktasında siz olsanız neler yapardınız ? Zahmet edip okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

bugün deniyorum akşama yazarım sonuçları. :))

okuduğumdan anladığım perde açıkken plastik güneş altında ısıyla genleşiyor ve kaparken sürtünüyor. soğukken haliyle sorun yok..

bir de fransadan gelen yeni parçanın da benzer sorun vermesi olayın "pandemik" olduğunu gösteriyor..

perde sürtünme ve ses yapma şikayeti olan başka bir arkadaş daha vardı adını hatırlayamadım.

demek ki aracın bazı parçaları bebeklik problemi yaşıyor. bunlar zamanla revize edilir diye düşünüyorum. bizde gidip garantiden değiştiririz.

ilk kez baştan aşağı tasarlanan bir çok modelde oluyor bu. bir önceki kasa mesela bu tip sorunları çözülmüştür diye düşünüyorum. ?!?

bir de söylemeden edemiycem. samimiyetinize sığınarak soruyorum. güneş altında hiç perde açık bırakılır mı kuzum?

• quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Orijinalden alıntı: NBB10

Arkadaşlar Merhaba,

bugün deniyorum akşama yazarım sonuçları. :))

okuduğumdan anladığım perde açıkken plastik güneş altında ısıyla genleşiyor ve kaparken sürtünüyor. soğukken haliyle sorun yok..

bir de fransadan gelen yeni parçanın da benzer sorun vermesi olayın "pandemik" olduğunu gösteriyor..

perde sürtünme ve ses yapma şikayeti olan başka bir arkadaş daha vardı adını hatırlayamadım.

demek ki aracın bazı parçaları bebeklik problemi yaşıyor. bunlar zamanla revize edilir diye düşünüyorum. bizde gidip garantiden değiştiririz.

ilk kez baştan aşağı tasarlanan bir çok modelde oluyor bu. bir önceki kasa mesela bu tip sorunları çözülmüştür diye düşünüyorum. ?!?

bir de söylemeden edemiycem. samimiyetinize sığınarak soruyorum. güneş altında hiç perde açık bırakılır mı kuzum?

- Perde ses yapma problemi yaşadığını bahsettiğiniz arkadaş mesajlarımızı okuyorsa ne yaptığına dair cevap verirse sevinirim.

- Evet bencede aracın tamamen yeni olmasından dolayı öngörülemeyen arızalar bunlar.

- Elbetteki güneş altında perdeyi açık bırakmak mantıklı değil kuzum :) Lakin Bu arızayı farkettiğim gün unutularak öyle kalmıştı, yalnız şunuda söylemekte fayda var illaki perde açık kalması gerekmiyor olabilir. Yani olay güneşin içeri girmesinden değil arabanın iç sıcaklığının artmasıyla gerçekleşiyor. ben sıcaklık kolay artsın ki hadiseyi göreyim diye öyle yapıyorum. Denemedim sıcak günlerde perde kapalıykende yapıyordur büyük ihtimal .

- Diyelimki 2 defa yine değiştiler ve hatta bidaha sorun oldu bu durumda ne olur. Siz olsanız ne talep edersiniz. Tüketici haklarınızı ne yönde kullanırsınız.

• Herkes mi doktor, noolüü la?
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.