Arkadaslar yazdıgımız yazıların bütünlügü acısından, her türlü sorunuzu ve önerinizi buraya yaziniz Lutfen [frndsp]
özetleri hazırlarken Cisco dökümanları dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan yararlanıyoruz tabiki.sonucta cisco adı altında birseyler hazırlamaya calısıyoruz,amac en iyisini derleyip sizlere sunmak.
:::Moved Message:::
kotukedi ,
Bunun bizde bilincindeyiz :-) Onun icin Forum Genelinde bir projeye baslamak istedik.Gerci Daha konu baslamadi bile sayilabilinir :-) Ilerki Konularimizda (Bu adreste) OSI Referansi hakkinda daha detayli bilgiler edineceksiniz ardindan Yapisal kablolamaya kadar deginilecektir.Amacimiz sizleri CCNA Sinaviniza hazirlamak , Cisco Systems hakkinda bilgisi olmayan arkadaslarimizida bilgilendirmektir.Umariz ki Konuya ilgi gittikce artar :-)
:::Moved Message:::
baldaSSare ,
Elindeki Cisco ile ilgili herseyi bana gonderebilirsin bu sayede bende diger arkadaslarimizinda yararlanmasini saglayabilirim
Arkadaslar bu arada "cisco dersleri" baslıgı altındaki silinen arkadaslarin postlari icin özür diliyorum, acemilik iste,bu seferlik hos görün [frndsp]
Arkadaşlar olup izmirden(ege veya 9 eylülden) cisco kursları alan var mı?
walla gerçekten iyi bişi başlatmışsınız. Bu arada bi link bulmuştum kablolama, network kurma gibi güzel :) bilgilerden bahsediyor, hemen iliştiriyorumhttp://www.turkcenet.org
Arkadaşlar, bir kurumdan Cisco Ürünleri ve Konfigurasyonları Programı eğitimi almayı düşünüyorum. Eğitim bitiminde bu kurumun bir sertifikasını veriyorlar (Cisco nun CCNP sertifikası değil) ve bu eğitim CCNP ye bir hazırlık yerinede geçiyor.
8 aylık bir eğitim. Güzel bir eğitim olacağını şahsen düşünüyorum ama fiyatı 2.800.000.000 Tl. Biraz fazla pahalı. Acaba bu fiyat, bu eğitim ve sonrasında alınan kurumun sertifikasına ve sonrasında inş. alacagımız CCNP sertifikasına değer mi? (CCNP sınavını ücreti daha farklı, belirtmiş old. tutara dahil değil)
Bunu merak ettim.
Bu eğitimleri alanlara soruyorum. Sizlerin tavsiyesi ne olur. Bu paraları verip eğitimi almak mı yoksa bir CCNP kitabı alıp çalışmak mı? Ne dersiniz?
Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
epamuk,
Sadece kitaplar ile yapamazsin .. Cunku kitaplarda uygulama yapmiyorsun ama kurs da uygulama yapiyorsun.. Suan yeni CCNA sinavinda bile eskiden olmayan router similasyonlari dahil edilmis bulunmaktadir.bkz :640-607
Yani kurs un verebilecegi bilgileri kitaplardan alman olanaksiz :-)
Onun icin egitimini alman hem sinavin icin hemde gelecegin icin daha iyi olacaktir ;-)
Arkadaşlar İzmirden herhangi bir yerden CISCO kursları alan oldu mu?????????????????
Merhaba. Peki ödeyeceğimiz fiyat ile alacağımız eğitimi ve sertifikayı kıyaslarsak nasıl bir sonuç çıkar ortaya. Yani alacağımız eğitime göre fiyat çok mu fazla, Yada bu eğitime değer mi? Piyasada bu eğitimi alan kişilere yönelik eğilim ve talep nasıl? Neredeyse yok denecek kadar az CCNP eğitimi almış kişi ihtiyacı. Ya biz ilanları görmüyoruz yada bu eğitimi almış kişi ihtiyacı çok az. Ne dersiniz?
Valla ilk once sunu anlamaniz gerekmektedir epamuk ,
Yani tek CCNA sertifikaniz olsa bile direk `is buluruz , isimiz olur` gibi dusuncelere kapilmayin ..
Egitim ayni zamanda sizin Network bilginizi gelistirmek icinde bulunmaktadir..
Bunu bir Egitim yetkilisine sormaniz daha anlamli olacaktir tabii ki ;-) `kisilere yonelik egilim ve talepi`
Ona bakarsaniz CCIE almayipta Cisco Systems Inc. e giren kisiler bile bulunmakta..
Onun icin yani su hisse kapilmayin `aa ben CCNA aldim , hemen is`e baslayim dolgun ucret ile` gibi bir hisse kapilmayin bosuna ==
Her sonucta Networking her gun gelisen bir sectorun icindedir..
Merhaba. Peki genele soralım. Bir kıyaslama yapmış olsak başlangıç sevisinde MCSE eğitimini mi alırdınız yoksa CCNA eğitimi mi? Neden ? Yada farklı başka bir eğitim mi? Başka bir eğitim isse hangisi ? Kolay gelsin.
bence bu sertifikalar: işin eğitimini okullarında alabilecek yeterliliği sahip olmayanların ekonomik giçlerinden yararlanmak isteyen cisco, microsoft gibi kuruluşların şişirmesi. gereklilik en fazla %10 diyorum.
epamuk ,
Acikcasi Suan MCSE sertifikasi ile sekreter bile olunamamaktadir.. Ama Cisco Tabii ki farkli cunku kendini yeniliyor..
Aslinda bu sizin hedefinize gore degismektedir.. Kendi alaninizi secip o alanda iyi bir kariyer yapmaniz icin `sertifika` sarttir. :-)
MagicDeath su sozu katiliyorum CCNA olan biri yuklu bir maaş alamaz ama Turkiyede MCSE bilen br adam sekreter bile olmaz dedin bu yanlis.Benim Bir kac arkadas MCSE olarak ozel bir holding de Çalişiyor astronomik rakamlar almazsalarda iyi bir maaş düzeyleri var.MCSE olan talep hala sürmekte gerçi gereklide ihtiyaçda var aslında apamuk serin sorunada şöyle bir cevap vermek istiyorum hem MCSE Hemde CCNA olmak bence en iyisi Bana kalırsa bu işi yapmak istiyorsan MCSE yazılımsal CCNA Donanımsal bir destek veriyor eğitim alan öğrencilere CCNP ve CCIE yapısını şuan için tam bilmiyorum.Şu ayrıntıyı belirtmek istiyorum Cisco Dünya Network alt yapısının %80 çekmektedir Her yıl Bu sertifikaya sahip binlerce insan sahip oluyor CCNA yani.BU kısaca Arz talep meselesi arkadaşlar.Ama Magicdeath arkadaşımız gibi CCIE almaya koşarsan Sen yurd dışında sağlam ve iyi bir maaşlı bir yerde çalışabilirsin.Bunu almaz için en kısa zaman 5 yıl gerekli o yüzden dünyada CCIE sahip ve bu sertifikaya almaya çalışan pek az azimli insan var.
Saygılar
hic birsey imkansız deildir arkadaslar.istiyorsanız azimliyseniz 2sene icinde bile CCNAden CCIE alan insanlar tanıyorum.önemli olan GERCEKTEN istemek...
Merhaba.
Arkadaşlar azim önemli tabiki ama şu da unutulmamalı ki bu sertifikasyon eğitimleri (şahsen bana göre) çok pahalı. Ben hala bir eğitim için 2.800.000.000 Tl. verip vermemekte tereddüt içerisindeyim.
Azim, istemek demişsiniz, kendimden örnek vereyim, işim dışındaki zamanımın büyük bir kısmını evde bilg.ma bağlamış oldugum ruoterın confg üzerine çalışarak geçiyor. Ama bu işleri tam olarak detayları ile öğrenmek için bir eğitim şart diye düşünüyorum. Şimdi ben meraklı ve azimli bir insanım herhalde. Bu eğitimi alamadıktan sonra yapmış oldugum azmin yeterli düzeyde, pek faydalı olacagını düşünmüyorum. Sonuçta bu tür eğitimler imkanlar (para,zaman ..vb) ile doğru orantılı.
Gerçekten istemek önemli demişsiniz. Ben gerçekten istiyorum. Ne yapmam gerekir ? Ne dersiniz?
Merhaba arkaşdalar şöyle bir kaç da söz ben söylemek istedim Arkadaşların MCSE olan sekreter olamaz sözüne bir açıklık getirmek gerekirse bu türkiye özel bir durum olmayıp PAPER MCSE olan türkiyede çok kişi var...
Buna örnek vermek gerekirse Bir Muhasebeci Düşünün sırf biraz daha fazla para alma umudu ile bu sınavlara girip MCSE veya MCP olmaya çalışanlar...Tabi sadece KAMU kuruluşlarında geçerli yada ÖZEL bankalar için geçerli bir durum artık ne kadar da yararlı oluyor MECHUL....
Siz şöyle bir anımı anlatayım..Ben yaklaşık 4 Yıldır bu işle uğraşıyorum Tamir den yazılım network dan server ve aklınıza daha gelemiycek kadar bir sürü işle uğraştım...
Meslek lisesi Mezunuyum Motor bölümü o zaman dahi okulda BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ olmasına rağmen okulun bütün bilgisayar sorunları ile ben ilgileniyordum...
Şimdi Ben MCSA 'ım ve MCSE için de 1 sınavım kaldı 219 ve türkiyede buna sahip yaklaşık tam rakamı bilmiyorum 1000 'e yakın veya geçti...En son hatırladığım..
MCSE var CCNA de sayılı kadar..Şimdi bu düşünceyi söyleyen arkadaş için söylüyorum sence ben bu sınavlara girmek ile yanlış mı? yaptım..
Şunu da söyliyim CCNA sınavı çok farklı sınav en büyük farklılığıda 200$ gibi bir miktar olması sınav ücretinin
Biraz bu sınav hakkında bilgi yazıp en son ana fikrimi söylemek istiyorum..
CCNA (Cisco Certified Network Associate) 100 ya da daha az kullanıcılı LAN/WAN ağını kurup yönetebilecek bilgi düzeyini belirten sertifikadır.Aynı zamanda IP, IGRP, IPX, Serial, AppleTalk, Frame Relay, IP RIP, VLANs, RIP, Ethernet, Access Lists gibi protokoller hakkında bilgi sahibi olunması gerekir. Bu sertifikaya sahip olmak için bir sınav (640-507) geçmek gerekir.Sertifika 3 yıl geçerlidir ve bu süre bitiminde yenilenmesi gerekir.
CCDA (Cisco Certified Design Associate) 100 ya da daha az kullanıcılı anahtarlanmış ve yönlendirilmiş LAN/WAN yapılarını dizayn edebilecek profesyoneller için verilen sertifikadır.CCDA sertifikası almadan önce CCNA sertifikasının alınması önerilir.
CCNP(Cisco Certified Network Professional) Bilgisayar ağları hakkında ileri düzey bilgi sahibi olan kişilereyönelik bir sertifikadır.100 ile 500 arası kullanıcıya sahip LAN/WAN ağların kurulumu,konfigürasyonu ve yönetimi konularında yeterli bilgi sahibi olmak ve IP, IGRP, IPX, Async Routing, AppleTalk, Extended Access Lists, IP RIP, Route Redistribution, RIP, Route Summarization, OSPF, VLSM, BGP, Serial, Frame Relay, ISDN, ISL, X.25, DDR, PSTN, PPP, VLANs, Ethernet, Access Lists, 802.10, FDDI, Transparent ve Translational Bridging protokollerini belli bir seviyede bilmek gerekir. Bu sertifikaya sahip olmanın ön koşulu CCNA sertifikasını almış olmaktır.Geçilmesi gereken
CCDP (Cisco Certified Design Professional)
Yönlendirmeli ve anahtarlamalı ağ konularında ileri düzey bilgi sahibi olan profesyonellere verilir.Bu sertifikaya sahip olmak için CCNA ve CCDA sertifikalrına sahip olmak gerekir.
CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) CISCO'nun en üst düzey sertifikasıdır.Daha önce bahsedilen CCNA ve CCNP sertifikaları Cisco'nun dünya çapında verdiği eğitimler baz alınarak düzenlenir ve CCIE sertifikasına ön basamak olarak düşünülebilir.
Şimdi sadece CCNA girip 3 yıl da bir de bu sınavı tekrarladığınızı düşünün ve bunun MCSE 'den daha iyi bir altarnatif olduğunu söyleyin
Ben şunu söyliyim BİR CCNA Olmak istiyorsanız..
Tüm sertifika merkezlerinde bildiğim kadarı ile ilk ders OSI LAYER TOPOLOGY yani kısaca Network Essential dır..Bu bölümü alan kişi birde router komutlarını öğrenip Bir ROUTER similatörü ilede çalıştımı ..Sınavı %75 verir.
BUnun için en büyük Kanıt benim MCSE kursundaki bir arkadaşım Ben Cisco ya gittiğim zaman o cisco ya gitmemişti ve sanırım KASIM ayı idi. 1000 ALDI:..
Belki türkiyede ilk dir...Neyse fazla yazdım Sizi sıktıysam ÖZür...
adem ,
Turkiye de kelimesini kullanmamistim ;-) Dunya Genelinde artik MCSE Tek basina bir ise yaramiyor demek istemistim Turkiye de ki Durumlardan haberim yok cunku
==
epamuk ,
Sartlarini ayarlayip calisip/sertifikalari kazanmak baska ne diyebilirim ki :-)