Şimdi Ara

Cisco ile ilgili Sorulariniz Buraya (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
128
Cevap
1
Favori
6.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • RIP VEYA CİSCONUN KENDİ PROTOKOLU OLAN IGRP KULLANA BİLİRSİN
    ROUTER>ENA
    ROUTER#CONF T
    ROUTER(CONFİG)ROUTER RİP
    ROUTER(CONFİG-İF)#NETWORK 192.168.11.0
    DİREK İNTERFACE LERİNE BAĞLI NETWORKLERİ BU ŞEKİLDE ANOS EDİYORSUN
    VPN TARZI BİR ŞEY SORUYORSAN YARDIMCI OLAMAYACAĞIM
    ------------------------------
    IGRP DE ROUTER RİP YERİNE ROUTER IGRP BİRDE YANINA OTONOM NUMARASI EKLİYORSUN 1 2 GİBİ AMA FARKLI İKİ ROUTER KULLANIYORSAN OTONOM NUMARALARININ AYNI OLMASINA DIKKAT ET
    DHCP İÇİNSE:
    ROUTER#CONF T
    ROUTER(CONFİG)#İP DHCP POOL (DHCP HAVUZU İÇİN İSİM VEYA NUMARA)
    router(config-if)#network 192.168.11.0 255.255.255.0
    route(rconfig-if)#default router (buraya raouter bu networkteki interfacesinin ip adresini yazıyorsun
    kolay gelsin

ARKADAŞLR BENİM CCNP DOKUMANLARINA İHTİYACIM VAR
    ENGLİSH VERSIYON 3.0 VAR İNTERNETTE PAYLAŞIM PROGRAMLARINDA ABSURT ŞEYLER GELİYOR
    RAPİDSHARE LİNKLERİ SILINMIŞ ZAMANINDA BİRİ EKLEMİŞ KAÇIRMIŞIZ
    LİNK VEREBİLCEK ARKADAŞ VARSA SEVİNİRİM

• Elimde sağlam dökümanlar var konuyu yeni gördüm aksam evden yollarım...

ayrıca cisco router arayan varsa satarım 2 adet 2501 ve 1 daet 2502 serisi var + ethernet modül ..
  • modemin ip sini routerin routing bölümüne ve ve interface bölümündeki hangi port'a takmış isen o port'ta tanımlaman lazım. Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar bana 640-811 ICND sınavı için olabildiğince çok soru lazım elinde böyle bir materyaliğ olan bir kişi varsa yardımcı olursa gerçekten minnettar kalacağım...
  • arkadaşlar ben 4-5 ay önce CCNA sertifikasyon progrramına gitmiştim sınavlarım da iyiydi watcher'ı da verdim ama asıl sınava girmek nasip olmadı şu anda hazırlanmaya başlayıp bir an önce sınava girmek istiyorum hazırlık için önerebileceğiniz iyi bir kitap varmı ?
  • Şimdi sınava hazırlanırken yararlanabileceğin kitap olarak cisco press'in kitapları var.Ama Türkçe döküman arıyorum falan diyorsan sistem yayıncılığın çıkarttığı CCNA Intro sertifikasyon rehberi wendell odomun yazdığı kitap var.

Benim tavsiyem Cisco CCNA Cirriculumdan çalışman.Fakat şöyle bir durum var 6 kasımdan sonra 640-801 Composite CCNA sınavı yapılmayacak.

Artık CCNA ICND1 ve ICND2 sınavından oluşacak.Yeni konular eklenmiş ve bazı konular çıkarılmış olacak.Şu anda her kiside yapılıyor.Yani az bir zamanın kaldı.
  • hıım olay karışmış artık eski CCNA yok yani ha o da güzel biz daha sınava hazırlanmadan konular değişmiş iyimi :)
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı cisco donanımıyla ilgili.
    Bir servis sağlayıcıdan ethernet bağlantısı çekiyoruz diyelim,
    onlardan 2 tane IP aldım. Bu 2 IP yi direk switch ile bilgisayarlara bağlarsam firewall gibi özelliklerden yararlanamam. Fakat bi yerden duyduğum kadarıyla bazı cisco routerler IP leri bilgisayarlara otomatik olarak veriyormuş Atıyorum Servis sağlayıcı bize 5 IP verdi ağda 3 pc var ise 3 pc ye ayrı ayrı Servis sağlayıcısı IP si veriyor üstüne de kendi routerinde bulunan firewall,QoS gibi özellikleri de üstüne kullanabiliyormuşuz tabi bandwidht sınırlamaları da koyabiliyormuşuz. Bu saydığım özellikleri kapsayan router tavsiye edermisiniz?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.