tekneden avlanma için; çipura, mercan, karagöz vs. gibi balıklar için nasıl bir olta tavsiye edersiniz ? marka-model olarak önerileriniz nedir ?
hepsi burada' dan inceledim...çok iyi bilmiyorum bu işleri, çünkü kara balıkçısıyım daha çok...
teknede, derin suda kaç bilyeli olta tavsiye edersiniz ? kamış titanyum,aliminyum,krom nasıl olmalı ? bunlar için kombi yapmak mı iyidir yoksa hazır takımlardan önerebilecekleriniz nedir ?
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
yardımcı olabilecek olan ?
quote:
Orijinalden alıntı: Imation
yardımcı olabilecek olan ?
Tekden balık avı için tekne kamışı kullanmalısın. Tekne kamışları çok pahalı değildir. 20-40 tl arası bir kamış işini görecektir. Olta makinesini de, avlanacağın derinliğe göre seçmelisin. Genel olarak 60'lık makaraya sahip bir olta makinesi ihtiyacınızı görecektir. Daha derin isterseniz 100'lük gibi biraz daha fazla misina saran makina ihtiyacınız olacaktır. Balığa çıkacağınız arkadaşlarınız ya da çevredekiler nasıl avlanıyor onlardan da tüyo kaparsınız. Sistemi belirleyince, nokta atışı yapablirsiniz olta malzeme seçiminde.
Bu bahsettiğiniz balıkları nasıl avlayacağınızda önemli, iğne ucuna yem takarak mı, çapari yaparak mı, sırtı çekerek mi. Sistem değiştikçe malzeme de değişiyor. Çupra, karagöz için yemli avda güçlü iğneye ihtiyacınız olur mesela, ağzı güçlüdür iğneleri kırabilir ya da açabilir.
Size tavsiyem balikavi.net sitesinden de yardım alın, istediğiniz balıkların avını yapan birçok avcı var, her türlü yöntemi ve malzeme tavsiyesini oradan alabilirsiniz.
teşekkür ederim, dediğiniz gibi 1,50 metrelik bir tekne kamışı, 100mt. saran 5 bilyeli bir makine ve doğru takım ile avlandım... tabii usta balıkçıların da yardımıyla...
bodrumdan 22 parça çipura ile biten bir avlanmam oldu :))