Şimdi Ara

Çin Seddi Kimlerden Korunmak İçin Yapılmış ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Çin Seddi Kimlerden Korunmak İçin Yapılmış ?

Türk kaynakları dışında başka hiç bir yer Türklere karşı yapıldı demiyor ? Gerçekten kimlere karşı yapıldı. Tahminleriniz önerileriniz ?..

• sivrisineklerden olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • atayizlerden
  • Aynen, bunu ben de çok düşünmüştüm. Hiçbir yerde Türklere karşı yapılmıştır yazmıyor. Çinli birine sorduğumda ise Moğollara karşı yapıldığını söyledi.
  • Türkler,Moğollar ve diğer milletlerin saldırısına karşı diye biliyorum.
  • Hocam ego tatmini işte."Moğollarla akrabayız o zaman bize de karşı yapılmış sayılır.Atalarımız çok güçlü.Dünyanın en güçlü devleti biziz"diye düşünen çok insan var.
  • amerikalılara karşı yapılmış olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu devasa inşaata girişmekteki amacı konusunda tarihçiler farklı görüşler öne sürmüşlerdir. Bunlardan bazıları:

-Ülkenin sınırlarını başta Hiung-nu olmak üzere kuzeyden Çin'e karşı Türk boylarının saldırısına karşı savunmak.
    -Uzun savaşlar sonunda yıktığı beyliklerin esir düşen yöneticilerini sürgün ve ağır işe sürerek cezalandırmak.
    -Ülkeden kaçışları önlemek.
    -Ülkenin tek yönetim altında birleştiğini içeriye ve dışarıya göstermek.
    -Kuzeyden gelen Türk saldırılarına karşı ülkeyi savunmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Sure

Bu devasa inşaata girişmekteki amacı konusunda tarihçiler farklı görüşler öne sürmüşlerdir. Bunlardan bazıları:

-Ülkenin sınırlarını başta Hiung-nu olmak üzere kuzeyden Çin'e karşı Türk boylarının saldırısına karşı savunmak.
    -Uzun savaşlar sonunda yıktığı beyliklerin esir düşen yöneticilerini sürgün ve ağır işe sürerek cezalandırmak.

Aynen wikide böyle yazıyot. Bi iddia o halde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bende boyle duydum
  • Bunları

Bunlardan korumak için

• orta asya yönünden gelecek herhangi bir tehlikeye karşı yapılmış o zamanlardada orta asyada ingilizler yaşadığı için seddi ingilizlerden korunmak için yapmış olabilirler.

• Şöyle bir şey var yabancı kaynaklarda türk olarak geçmez. Ya göçebe kabileler derler ya da hunlar derler. Türk kelimesini kullanmazlar zaten sadece Türklere mal etmekte yanlış olur. O bölgede yaşayan tüm yabancı kabilelerin akınlarını durdurmak için yapılmıştır. Hunlat, moğollar...

• Gripten korunmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

quote:

Bu devasa inşaata girişmekteki amacı konusunda tarihçiler farklı görüşler öne sürmüşlerdir. Bunlardan bazıları:

Aynen wikide böyle yazıyot. Bi iddia o halde.

İngilizce versiyonunda turkish falan diye arattım ama türklerle alakalı hiçbir şey bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Sami Yen

Türk kaynakları dışında başka hiç bir yer Türklere karşı yapıldı demiyor ? Gerçekten kimlere karşı yapıldı. Tahminleriniz önerileriniz ?..

Prof.Dr Ahmet Taşağıl ( eski Çinceyi okuyan nadir hocalardan ) bu soruyu Çin belgelerine dayanarak cevaplamıştı. Youtube'de de videosu vardı. Sadece Hunlardan, Göktürklerden korunmak için değil, tüm Kuzey kavimlerinden korunmak için yapmış Çinliler. Zaten asıl temeli milattan önce atılmış, bugünkü gördüğümüz Çin seddi yanılmıyorsam 10. yüzyıl yapısı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.