kontrol ediyormuyuz menşeini acaba ya da kaliteli malı ihraç edelim kalitesiz olanı biz mi kullanalım http://www.haber7.com/haber/20080727/Cin-mali-filtre-araca-zarar-veriyor.php 27 Temmuz 2008 13:51 Çin'den ithal edilen kalitesiz, taklit filtrelerin araç motorunda hasara, fazla yakıt tüketimine yol açtığı ortaya çıktı Türkiye'de kurulan ilk Türk filtre fabrikası unvanını taşıyan, 1966 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan Fil Filtre Şirketi Genel Müdürü Can Teymur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'in tekstil, cep telefonu ve elektronik cihazlar piyasasına vurduğu darbeden sonra, otomotiv yan sanayinin de ciddi sıkıntılar yaşamaya başladığını anlattı.
Çin'in ürettiği araç filtrelerinin oldukça kalitesiz ve dayanıksız olduğunu anlatan Teymur, bunların çoğunun taklit ürünler olduğunu ve gerçeklerini yakalayamadığını savundu.
Teymur, buna karşın ucuz fiyatı nedeniyle ithal edilen Çin filtrelerine ilginin artamaya başladığını belirterek, ''Bu filtreler araç motorunda ciddi hasarlara yol açıyorlar. Ayrıca, yakıt tüketimini de çok fazla artırıyorlar. Çin'in sadece araçlara değil, sektöre de zararı var. Çin malları hem araçlarımıza hem de milli ekonomiye zarar veriyor'' dedi.
İskenderun'un Türkiye'nin filtre üretim merkezi olduğunu, üretimin yüzde 80'lik bölümünün bölgeden yapıldığını ifade eden Teymur, yurt içi ve yurt dışında önemli otomobil üreticilerinin filtre tedarikçileri arasında yer aldıklarını kaydetti.
Bu arada, filtre fabrikasını gezen AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, hükümetin yatırım yapan, istihdam yaratan, ülkeye döviz girdisi sağlayan sanayicilerin her zaman yanında olduğunu, olmaya da devam edeceğini söyledi.
Bazı sıkıntılar olabileceğini, ancak, önemli olanın bunları giderip ihracatın önünü açmak olduğunu belirten Karasayar, sıkıntıları aşma yolunda desteklerinin süreceğini bildirdi.
AA
çin işi ne de olsa
ya yeni aldığım sony vaio laptop un altında bile made in china yazıyor.
artık kabullenmek lazım adamlar piyasayı ele geçirdi.
adamlar yedek parçayada el attılar yandık
quote:
Orjinalden alıntı: arifomer
evet taiwan malı asus ta bile
quote:
iş gücü ucuz diye bütün firmaların nerdeyse çinde fabrikaları var artık. alırken kontrol edebilirsiniz, bulmak zor olsada aynı ürünün japonya üretimide oluyor genelde.
çin in de aynı mal üzerinde 1. 2. 3. kalite olarak cıkardıgı mallar var elbette..
ben burada çin mallarını savunmuyorum ama çok kaliteli işçiliği malzemesi olan şeylerde var..
tabi bunlar belli markalar altında made-in china veya p.r.c
mesela yukarida arifomer isimli arkadaşımız sony vaio laptop almış ama cin malı..
eminim o malda cok kaliteli malzeme ve işçilik vardır..
çin in de aynı mal üzerinde 1. 2. 3. kalite olarak cıkardıgı mallar var elbette..
ben burada çin mallarını savunmuyorum ama çok kaliteli işçiliği malzemesi olan şeylerde var..
tabi bunlar belli markalar altında made-in china veya p.r.c
mesela yukarida arifomer isimli arkadaşımız sony vaio laptop almış ama cin malı..
eminim o malda cok kaliteli malzeme ve işçilik vardır..
konu dağılıyo gibi ama inan japon ve çin üretimi arasında bariz fark oluyor sony nin bile. bulabilirseniz japon üretimini almanız nacizane tavsiyemdir.
quote:
nerdeyse herşey çin artk bu kaçınılmaz fakat, bi çinde üretilen o ucuz mallar var , bide örneğin sony' markasının parçalarını birleştirmek var bu farklı bundan korkmayn ,çinlilerin işçilikleri iyidir gerçekten, artk herşy çinden geliyor... çin malını lekeleyen şeyler bu yapılan ucuz malzemelerdir...
çin malı ile çinde üretilen malları birbirinden ayırmak lazım(evet çinde üretim de yapılsa bazen kalite farkları oluyor ancak bunlar devede kulak bahsedilen durumla)...
burada çin maalı üretimden bahsediliyor.... ki bencede kesin öyledir
ee peki bu çin araclarinda cin filtresi varmi yokmu şimidi yoksa filtreler caponmu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme