Şimdi Ara

#Çin Malı Android Tabletler Rehberi,Destek ve Tavsiye - Ana Konu# (310. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.218
Cevap
99
Favori
846.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ainol novo elf ve auora anladığım kadarıyla gayet güzel ürünler teknik bakımdan.Ama benim bu ürünlerle ilgili birkaç sorum olacak. Öncelikle türkçe dil mevcut mu?Her yerde farklı birşey diyorlar.Kimi evet var kimi yok diyor, kimi güncellemeyle oluyor falan filan.Aynı zamanda android market yüklü mü geliyor ya da sorunsuz ve normal yollarla yükleniyor mu?Son olarak ta işlemci ve ekran kartı market içeriğiyle uyumsuz falan diye bir söylenti var.Ne kadar doğru?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suat3

    tatil yeni yeni başlıyor. ben siparişimi iki hafta önce vermiştim. hatta bazı siteler tatil olacağını bu nedenle acil siparişi olanların geçtiğimiz hafta sipariş vermeleri gerektiğini sitelerinde duyurdular..

    o zaman sana verilen tracking nodan bak arkadaşım ürünün nerde ürünün tedariği gecikmişise gene tatile denk gelmiş olabilir.. yoksa adamlara mail çek.. kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soothsayercan

    Arkadaşlar merhaba. Ainol novo elf ve auora anladığım kadarıyla gayet güzel ürünler teknik bakımdan.Ama benim bu ürünlerle ilgili birkaç sorum olacak. Öncelikle türkçe dil mevcut mu?Her yerde farklı birşey diyorlar.Kimi evet var kimi yok diyor, kimi güncellemeyle oluyor falan filan.Aynı zamanda android market yüklü mü geliyor ya da sorunsuz ve normal yollarla yükleniyor mu?Son olarak ta işlemci ve ekran kartı market içeriğiyle uyumsuz falan diye bir söylenti var.Ne kadar doğru?

    oncelikle buldugunuz 2 alet de f/p urunu aralarindaki tek fark aurorada ips ekran olmasi yani daha genis bakma acisi kazandiran ekran market var mi yok mu bir fikrim yok market olmasa bile kullanici sayisi arttikca marketi entegre ederler elbet hadi o da olmadi blackmart applanet vb marketlerle acik kapatilabilr.aletler android oldugu icin Türkçe destegi vardir elbet su ana kadar aldigim androidlerde icinde Turkce olmayan yoktu.son olarak aletlerde alwinner a10 var yani cortex a8 cpu+mali 400 gpu(galaxy s2dekiyle ayni ekran karti )marketteki uygulamalarla uyusmazlik soz konusu degil sen herhalde paladin veya basic modelleri icin yazilan yazilari okudun senin begendigin tabletlerle oynanmiycak oyun yok su an 1gb ram de cok iyi gelir oyunlara




  • Cevap için çok teşekkürler.Ürünleri alan arkadaşlara geldiğinde tüm sorular cevaplarını bulacaktır tam anlamıyla.
  • Arkadaslar Ainol novo 7 basic urunumuz geldi, marketten bazi desteklenmeyen seyler yuklenmiyor ve en kotusu bunds neden turkce dil yokki, 3.2 android yuklu, bunu nasil turkce yapariz bilen varmi. Netten alirken turkce var yaziyordu, hatta birsuru dil var yaziyordu ama 5-6 dil var okardarcik...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulgacan

    Arkadaslar Ainol novo 7 basic urunumuz geldi, marketten bazi desteklenmeyen seyler yuklenmiyor ve en kotusu bunds neden turkce dil yokki, 3.2 android yuklu, bunu nasil turkce yapariz bilen varmi. Netten alirken turkce var yaziyordu, hatta birsuru dil var yaziyordu ama 5-6 dil var okardarcik...

    Hayırlı olsun,işlemciden ötürü desteklenmeyen uygulamaların olması normal ama ileride bunlar düzelecektir,Türkçe dil güncel fw ile eklenebilir ama modelin son çıkan fw si nedir ve çoklu dil eklentisi var mı bilemiyorum,yoksa da yine ileride elbet gelecektir,fw güncelleme hariç Türkçe yapmak mümkün ama yazılım bilgisi gerekir,yapabilirim derseniz google dan kaynak bulabilirsiniz.
  • Valla novo7 adv.ımı bir haftadır kullanıyorum.çok memnunum şuan.ipad değil tabii yağ gibi kaysın herşey ama işimi fazlasıyla görüyor.root ve market enabler işleminden sonra yükledikerimle istediğim kıvama geldi.
    artısı:
    pil 5-6 saatle yeterli seviyede.
    Applarla ve playerlarla hd filmler sorunsuz.kumandada çalışıyor.
    flash siteler takılsada yeterli.
    oyunlar harika ve çoğu çalışıyor.
    pil ısınma derdi yok.
    eksileri:
    wifi çekim gücü zayıf.nadiren online dizi sitelerinde atlama yapıp zorlarsan kopuyor.sitelerde dizi izlenmiyor,takılıyor.dizi app.ile gayet iyi.ama düzgün bir tane vardı.onu da durdurdular.telif vs.
    dokunmatiklerde kopyala yapıştır tam ölüm.yazmakta zor hala türkçe klavyeyle bile.
    tıkladıktan sonra yazarken yada site açarken yaşanan azgecikme çok can sıkıcı olabiliyor.
    tablet için tam uyumlu bir sistem olmadığından donanım tam kullanılamıyor.takılmaların kaynağı bu sanırım.
    ekran alttan bakış açısı artarsa kararıyor.diğerlerinde fena deil.

    Birde şunu merak ediyorum.
    Sd 5.83gb
    int.ram 0.98gb
    ram 315 mb gözüküyor.
    ram neden 512 değil.diğerleri toplamı neden 8gb değil.uygulamalar için ayrılan 1gb artırılabilirmi.
    player ve file managerların çoğu sadece sd kartı gösteriyor.ext_sd neden seçilmiyor.xplore saolsun.




  • takip
  • bir süredir konusulan onda vi40 modeli ekranının novo7 ye gore daha genis olması nedeniyle tercih etmek uzereyim yanlız bu zamanda çift cekirdekli cihazlar varken tek cekirdek cihaz almak mantıklımı bir turlu karar veremedim. tamam fiyat performans mali400 gpu felan ama genede kafamı epey kurcaladı, malum o olmadı bunuda deneyelim diyecek butce yok.
  • Şu ainol novo elf ve aurora modelleri resmen muallak arkadaş ya.Tamam android market yerine bir şekilde alternatif bulunur ama Türkçe dil var mı yok mu kimse bilmiyor tam olarak. Bu marka google tarafından lisanslı falan deniliyor aslında,ozaman nasıl market yok. Birde bu ürünlerin dokunmatik hassasiyeti iyi değil mi baya?
  • Arkadaşlar bir bilgi aktarmak istiyorum, herkes yazıp çiziyor belki ve daha 1 hafta belki 10 gün öncesine kadar tablet androidde nedir bende bilmiyordum ve araştırdıkça öğreniliyor okuyan bilir misali.

    Pandawill.com'da out of stock olan yani stokta kalmayan Ainol Novo 7 Basic ürünümü Amerikadan ebayden Texas'tan abim alıp kendisine kargoyla gelmiş ve sonra buraya gelen arkadaşıyla göndermesi ile bana dün ulaşmış bulunmaktadır.

    TÜRKÇE DİL: Var olduğu yazan ama yine bazı yerlerde açıkça sadece 6 dil desteği olduğu yazan AINOL NOVO 7 BASIC ürünün neden Türkçe dil desteği var yazdığı bilgisine şu şekilde ulaştım.

    Pandawill.com sitesine girdiğinizde ve benzeri açıklamayı o gibi sitelerden kopyalayıp satanlar, ürünü Türkçe dil desteği olmayan ANDROID 3.2 ile satmakta fakat başlığa ANDROID 4 yazmakta, özelliklerine ise Turkish ile birlikte nerdeyse 20 dili var yazmaktadırlar. Lakin işletim sistemi kısmına ise, Operation System: Android 4.0 (3.2 User please click here to upgrade) yani Kullanılan Sistem: Android 4.0 (3.2 Olanlar yükseltmek için buraya tıklayınız) yazmaktadır. 3.2 den 4.0 versiyonuna yükselttiğinizde Türkçe dil desteği geliyor lakin 3.2 olarak kullanırsanız Türkçe dil desteği yoktur denmek isteniyor el altından.

    Henüz denemedim ama yarın deneyeceğim, deneyen varmıdır? Firmwaresi olduğuna göre muhakkak vardır, yarın bizde Androidi 4.0 yapıp Türkçe dil desteğine kavuşup kavuşmayacağımı öğreneceğiz.

    ANDROID MARKET : Çin marketinin haricinde, içinde orjinal gibi duran bu android işletim sistemininde yine orjinal gibi duran bir ANDROID MARKET i vardır. Orjinal gibi diyorum çünkü bir youtube bile yazdığımda onun direkt olarak orjinalini bulup yükleyemedim, aramada en başta gelmesi gereken youtube simgesi en snda bile çıkmıyor ki sebepleri olabilir, lakin yinede program ve oyunları markette çok ve bazı desteksizler hariç hepsi yükleniyor.


    KLAVYELİ KILIF : 7 inc tablet için büyüktü, üst inc modellerde de kullanılamk için tasarlanmış ayarlı çünkü, lakin tableti koyma yerine 7yi yerleştirip kenarlar açık kalınca netbook gibi kullanma hevesi kaçıyor insanın.

    KLAVYE : Valla bana gelen parçası 2 usb bir ethernet değilde mini usb den usb ye çerivici olduğu için klavyenin kablosu gibi devam etmekte ve sorun olmamakta, klavye iyi bence.

    FARE : Usb fare taktım 2 çeşit ama nasıl tanıtırım bilmiyorum.

    TELEFONU MODEM OLARAK KULLANMA : Laptopuma bağlayıp internetini paylaştırdığım cep bilgisayarımı bunda da böyle birşey yapabiliyor olmam lazım, sonuçta usb huavei modem oluyorsa oda modem etkinleştirince buda modem ama neyse, ben henüz yapamadım, bilen varsa telefon modem olarak kullanılıyorsa kullanalım...

    DOKUNMATİK EKRAN : Parmak dokunumuna hassas ve 5 ayrı parmakla piyano çaldırıyor gerisini siz düşünün :)))

    GİRİŞ ÇIKIŞLAR : Usb en az 1 adet dahili yerleştirmek çok zor olmamalı, 20 inc modellerinde çift usb çift hafız kartlı olanları gördümki gps bile vardı, ama işlemci rem düşüktü.

    VİDYOLAR : İçindeki bir vidyoyu medya çalarla izledim kalitesi iyidi, facebook sayfasından vidyo çalmaya tıklayınca flashı gün celle diyor, ama vidyonun ismine tıklayınca açabiliyor, bazı sitelerde ise direkt vidyoyuda açtığı oldu. Youtube da ise vidyo çalmaya basıyorum gitmiyor ama ekranı büyütünce başlıyor vidyo.

    Aklıma gelenler bunlar. Bilmediğim konulara yarımcı olanlara şimdiden teşekkürler..
    Ben foto ve resimde ekleyeceğim imkanım olursa.




  • arkadaşlar geçen gün MOTOROLA XOOM tableti biraz kurcalama imkanım oldu. size şu kadarını söyleyebilirim ki aldığınız cihazlar fiyat/performans açısından çok iyi. benim kullandığım tabletten elbetteki avantajları, üstünlükleri ve malzeme kalitesi var. ama bütün bu farklar için 5 kat daha fazla para ödemeye gerek olmadığını söylemek istiyorum. android uygulamaların bazılarındaki sensör sorunu bu cihazda da mevcut. adını hatırlamadığım bir araba yarışı oyununda sensörler ters çalışıyordu. yani tableti dik konuma getirerek oynamanız gerekiyordu ama ekran dönmüyor. boynunuzu çevirmeniz gerekiyor. yani oyun ve uygulamalardaki hatalar 1500 tl'lik alette bile hata olarak kalıyor. benim tabletimden oynadığım facebook okey ve 101 oyununda tepkiler geç geliyordu. elimdeki taşı atarken taş parmağımı geriden takip ediyordu. çin işi tablette ancak bu kadar olur diyordum ki motorola tablette de aynı olayı gördüm. alan arkadaşlar hiç kafasını kurcalamasın, yeni alacak arkadaşlar ise iyice araştırıp öyle gönül rahatlığı ile çin işi tabletleri alsınlar.




  • Pandawill de alım yaparken aşağıda çıkan tercihlerden ( Türkiye adresi verilmiş durumda çıkan süreler arasındaki fark dikkat çekici ) hangisini seçmemiz uygundur ( gümrük, posta kalitesi ve süresi için )?
    Kendisi Airmail seçilmiş geliyor ancak DHL Hongkong da bedelsiz kargo...

    3 Shipping Method
    Express Shipping Method
    DHL Hongkong $0.00 ...............Delivery time is around 4-6 days (Contact number is neccessory for HK DHL.)
    EMS $3.51 ...............Delivery time is around 10-15 days
    DHL China $101.73 ...............Delivery time is around 3-5 days
    Airmail
    Reg Airmal $0.00 ...............Delivery time is around 12-25 days
    Continue
  • ems veya airmail le gelmesi senn için daha iyi olur özel firmalar fazla para amak için oyun yapıyorlar
  • simcard'lı tablet almayı düşünürken ,kararımı değiştirdim ve novo7avrora almaya karar verdim.
    sim destekli olana ileride geçmeyi düşünüyorum insaallah
    bu fikrimi ceptelefonu işi yapan bir arkadaşıma söyledim fiyat uygunsa bizde dükkanda satarız dedi,dropship sistemi ile veya çoklu alım fakat gümrük mevzuatı dolayısıyla ürünleri tek tek ayrı adreslere yoklamalarını isteyeceğim .bu konuda deneyimi olan var mı?
  • http://www.mcbub.com/item/MID-Portable-Power-Source-825-for-Flytouch-3-Zenithink--Other-Tablets--CN104413--138561/

    Arkadaşlar şöyle bi cihaz gördüm. Sanırım harici batarya gibi birşey. Bi fikri olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar AINOL NOVO 7 BASIC tablet android 4 yükledim arapça dili geldi bitek okadar, Türkçe mürkçe yok, Türkçe dili olan başka bir tabletin firmwaresini yüklesek olurmuki yada tr dil paketi varmıdır...



    ARKADAŞLAR ELİNDE ANDROİD ÇİN TABLETİ OLUP ONDA TÜRKÇE MENÜSÜ OLAN VARMI?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulgacan -- 24 Ocak 2012; 22:10:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suat3

    http://www.mcbub.com/item/MID-Portable-Power-Source-825-for-Flytouch-3-Zenithink--Other-Tablets--CN104413--138561/

    Arkadaşlar şöyle bi cihaz gördüm. Sanırım harici batarya gibi birşey. Bi fikri olan var mı?

    http://www.aliexpress.com/product-fm/511820311-free-shipping-9000mAh-External-Battery-Mobile-Power-Mobile-Charger-for-Cell-Phone-wholesalers.html
    Aynı tür 9000mah var, bu türe bak alacaksan ;) Her türlü telefon, laptop, tablet, vs güç kaynağı. Mesela tablet kapasitesi 4.000mah yolculuğa çıktığınızda bu ürün dolu olursa tablette dolu olursa 9.000+4.000=13.000Mah 12 saat üzeri cihazı kullanabiliyorsunuz. (Ürünlerdeki mah değerlerinin gerçek değer olup olmadığı çok önemli.) Yedek batarya arayanlar bu ürün daha fazlasını sunuyor. Tableti çantada taşıyorsanız bu ürünüde bir yerine sıkıştırabilirsiniz ;)

    Bi ara Türkiye' de 6.600Mah 30tl den ucuza satıyordu mail gelmişti bana bi bakayım
    Buldum :)
    http://www.sepeteindir.com/product.php?id_product=19173 en azından Türkiye' den almış olursun, fiyatı 27tl; baktığının kapasitesi %10 daha düşük, fiyatı 95tl geliyor. İstersen Türkiye' de satan firmalardan bilgi al ürünle ilgili ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsali1 -- 25 Ocak 2012; 9:54:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatsali1

    quote:

    Orijinalden alıntı: suat3

    http://www.mcbub.com/item/MID-Portable-Power-Source-825-for-Flytouch-3-Zenithink--Other-Tablets--CN104413--138561/

    Arkadaşlar şöyle bi cihaz gördüm. Sanırım harici batarya gibi birşey. Bi fikri olan var mı?

    http://www.aliexpress.com/product-fm/511820311-free-shipping-9000mAh-External-Battery-Mobile-Power-Mobile-Charger-for-Cell-Phone-wholesalers.html
    Aynı tür 9000mah var, bu türe bak alacaksan ;) Her türlü telefon, laptop, tablet, vs güç kaynağı. Mesela tablet kapasitesi 4.000mah yolculuğa çıktığınızda bu ürün dolu olursa tablette dolu olursa 9.000+4.000=13.000Mah 12 saat üzeri cihazı kullanabiliyorsunuz. (Ürünlerdeki mah değerlerinin gerçek değer olup olmadığı çok önemli.) Yedek batarya arayanlar bu ürün daha fazlasını sunuyor. Tableti çantada taşıyorsanız bu ürünüde bir yerine sıkıştırabilirsiniz ;)

    Bi ara Türkiye' de 6.600Mah 30tl den ucuza satıyordu mail gelmişti bana bi bakayım
    Buldum :)
    http://www.sepeteindir.com/product.php?id_product=19173 en azından Türkiye' den almış olursun, fiyatı 27tl; baktığının kapasitesi %10 daha düşük, fiyatı 95tl geliyor. İstersen Türkiye' de satan firmalardan bilgi al ürünle ilgili ;)

    Şu videodaki her tablet için yaygınlaşırsa external battery'lerin pek çekiciliği kalmaz.





  • Bu ara linkini verdiğim wollex ürün için 1-2 kişi gerçek kapasitesi yarısı kadar demiş bunları göz önüne alın. Batarya, güç kaynağı türü ürünlerde gerçek değer dışında değer yazılabiliyor. Belkide gerçek değerdir o kullanıcılar yanılıyordur, çamur atıyorlardır bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.