Şimdi Ara

Çin'in yeni çip politikası Intel'e büyük darbe vuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin'in yeni çip politikası Intel'e büyük darbe vuracak
    ABD ile Çin arasındaki gümrük vergisi savaşı devam ederken, Çin Yarı İletken Endüstrisi Birliği (CSIA), Tayvan'dan gelen çiplere uygulanan gümrük vergilerini muaf tutan çip ithalat politikasında yeni bir değişiklik yayınladı.



    Tayvanda üretim yapan ABD'li şirketler vergiden muaf tutulacak



    Yeni düzenlemeye göre, çip üretimini Tayvanlı şirketlere yaptıran AMD, Nvidia ve Qualcomm gibi şirketler, Çin'in şu anda ABD'den gelen ürünlere uyguladığı %125'lik vergiden muaf tutulacak. Intel, Global Foundries ve Texas Instruments gibi çiplerini ABD'de üreten üreticiler ise bu yüksek vergi oranlarına maruz kalacak. Kural, hem paketlenmiş hem de paketlenmemiş yarı iletkenler ürünler için geçerli olacak.



    Çin hükümeti bu kuralı uygulayarak bir taşla iki kuş vuruyor. Bir yandan, çip üreticilerinin ürünlerini herhangi bir kısıtlama veya cezalandırıcı tarife olmadan Çin'e göndermelerine olanak tanıyor, bu da Çin merkezli fabrikaların bu çiplere dayalı ürünler üretmeye devam etmesini sağlıyor. Ayrıca, ABD'ye Tayvan'ı kendi toprağı olarak gördüğünü ortaya koyuyor. Öte yandan, ABD'de entegre devrelerini üreten Amerikan çip üreticilerini ve çip tasarımcılarını cezalandırıyor. 



    Ayrıca Bkz.Avrupa, ABD’li teknoloji devlerine ek vergiler getirebilir



    Ek olarak, Çin hükümeti TSMC, UMC, Vanguard ve Çin merkezli dökümhanelerin potansiyel olarak yeni müşteriler edinmesine yardımcı oluyor. Ancak, Çin'de üretilen birçok ürün, Analog Devices, GlobalFoundries, NXP veya ON Semiconductor gibi şirketler tarafından Amerika'da üretilen veya Intel veya GlobalFoundries gibi ABD'deki sözleşmeli çip üreticileri tarafından üretilen Amerikan şirketlerinin çiplerini kullanıyor. Sonuç olarak, ABD'den gelen çipleri kullanan şirketler artık farklı alternatifler bulmak zorunda kalacak. Bu da zaman alan ve maliyetli bir süreç olduğu için bazı şirketlerin iflas etmesine sebep olabilir.



     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/chinas-new-semiconductor-rule-spares-taiwan-fabs-punishes-intel-globalfoundries-and-texas-instruments







  • bizim için güzel bir haber amd nvidia zamlanmasın tabi. intel'e ilgi kalmadı zaten oyuncular olarak. israil'den göndersinler niye amerika'dan göndermek zorundalar? 18a dedikleri tesis amerika'da ise intel zaten bitmiş çünkü adamların kurtuluş planı diğer firmalara çip üretmekti. bu kadar vergi ile kimse çip ürettirmez o tesiste ki amd nvidia da ilgileniyor diyorlardı. çin tayvan'ı işgal edecek diyorlardı etmiş bitmiş işte tek açıklamayla. adam kendi toprağına asker yollayacak değil. savaşlar artık ticari. tayvan da bitmek istemiyorsa diklenip durmaz artık çin'e. donny'e master strategist diyorlardı ama gitsin bi köprüden atlasın bence çünkü tayvan'ı hediye etti çin'e. 1.45 milyar nüfuslu ülke ile uğraşılmaz bir de dünyadaki üretimi yapıyorsa. bunu bilmeyen tek insan herhalde dünyada?Çin'in yeni çip politikası Intel'e büyük darbe vuracak  ikinci kez seçmeseydiniz..





  • AMD ve NVIDIA için güzel haber.

  • Güzel.Ben olsam Trump tarifelerine karşılık Intel haricindekilere de yaptırım uygulardım.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.