Şimdi Ara

Çin, dünyanın ilk seri üretim insanlı mecha robotunu üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Çin, dünyanın ilk seri üretim insanlı mecha robotunu üretti
    Çin merkezli robotik şirketi Unitree Robotics, bilim kurgu filmlerini gerçeğe yaklaştıran yeni robotunu tanıttı. Şirketin geliştirdiği GD01 adlı insanlı “mecha” robotu, iki ayak üzerinde yürüyebilmesi ve gerektiğinde dört ayaklı moda geçebilmesiyle dikkat çekiyor. Unitree, bu modeli dünyanın ilk seri üretim dönüşebilir mecha robotu olarak tanımlıyor.

Şirketin paylaştığı tanıtım görüntülerinde GD01’in gövdesine yerleştirilen kokpit bölümünde bir pilot taşıdığı görülüyor. Robot, önce insansı bir robot gibi iki ayağı üzerinde ilerliyor, ardından kolunu kullanarak bir tuğla duvarı yıkıyor. Daha sonra ise gövde yapısını yeniden düzenleyerek dört ayaklı yürüyüş moduna geçiyor. Bu dönüşüm, uzun yıllardır yalnızca bilim kurgu yapımlarında görülen “Transformer” benzeri konseptlerin artık gerçek dünyaya taşınmaya başladığını gösteriyor.

Dev robot sivil kullanım için geliştirildi

Unitree’nin verdiği bilgilere göre GD01, yüksek dayanımlı alaşımlardan üretildi ve özellikle sivil ulaşım amacıyla tasarlandı. Pilot dahil toplam ağırlığı yaklaşık 500 kilogram seviyesinde olan robotun başlangıç fiyatı ise 3,9 milyon yuan yani yaklaşık 573 bin dolar olarak açıkladı.

Robotun teknik detayları henüz tam anlamıyla paylaşılmış değil. Ancak gösterilen prototip, insan taşıyabilen hareketli robot teknolojilerinde önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor.

Çinliler rekabette çok güçlü

Batılı şirketler de robotlar geliştiriyor ve seri olarak üretiyor olsa da Çinli robot üreticilerinin küresel insansı robot pazarında ABD’li rakiplerinin önüne geçtiği biliniyor. Araştırma şirketi Omdia’nın verilerine göre Çinli şirketler, 2025 yılında dünya genelindeki insansı robot satışlarının yaklaşık yüzde 90’ını gerçekleştirdi.

Ayrıca Bkz.Almanya’nın yeni robotları, eski EV bataryalarını inceleyip işe yarayacakları ayıklıyor

Aktarılanlara göre Unitree, yalnızca geçen yıl 5.500’den fazla insansı robot sevkiyatı gerçekleştirdi. Buna karşılık Tesla, Figure AI ve Agility Robotics gibi ABD merkezli şirketlerin her biri aynı dönemde yaklaşık 150 robot sevk edebildi.

Çinli üreticilerin bu alandaki yükselişinde düşük üretim maliyetleri ve hızlı ölçeklenebilir üretim kapasitesi büyük rol oynuyor. Ayrıca Çinli robotların fiyat avantajı da dikkat çekiyor. Şirketin giriş seviyesi insansı robot modeli R1, yaklaşık 6 bin dolar fiyat etiketiyle satılıyor.

Kaynak:https://www.scmp.com/tech/tech-trends/article/3353262/real-life-transformers-chinas-unitree-debuts-mecha-robot-shifts-2-legs-4

• dört ayaklı yürüyüş maduna geçiş etkileyici...yolcu kabinin daha geliştirilmesi lazım gibi.. ürün prototip ama başlangıç olarak cok ilerde.

• voltranı yapacaklar gibi beklenti var fakat savaşlarda işe yaramaz. kolay hedef olur. Büyük yürüyen hedef en zayıfı olur. Bir tank gibi bacaklarını zırhlı yapamazsın. Bu işin doğasına aykırı

• bu robotu cin çarpmış :D

• Seri üretip ne yapacaklar bunu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Ve biz hala motor yapacağız ve hala uydularımızı başkalarının aracılığıyla yörüngeye oturtacağız öyle mi?!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.