Şimdi Ara

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
15.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muteki no Seigi

Konunun uzmanı değilseniz biliyormuş gibi fikir belirtmeyin lütfen
    Herkes sallamış da sallamış, lise bilgisiyle prof. a ders veriyor bizim insanımız
    Coronavirus zarflı bir virüstür ve dış etkenlere karşı aşırı zayıftır, en basit kolonya veya güneş ışığında çok kısa bi süre kalmak bile ölmesine neden olur
    Teşekkür ederim.
  • Hiçbirşey olmaz korkmayın.paketi açtıktan sonra elinizi yıkayın tamam bitti gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Ben de paso hep sana anlatiyordum :) ... Bir kisi eksildi etkisi ne oldu bilemem :) ...
    Adama laf sokacağınıza dönün de bir yazdıklarınızı okumaya çalışın, konu sadece Türkçe karakter kullanıp kullanmama meselesi değil cümle kurmaktan acizsiniz, ne dediğiniz anlaşılmıyor konunun başından beri takip ediyorum durum böyle, cevap vermeyecektim fakat hala pişkin pişkin cevaplarınıza dayanamadım

• kargosu gelip korkanlar bana verebilir valla hiç sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilirKişi00

Virüsü virüs yapan zaten yaşayamadığı ortamda canlılık faaliyeti göstermemesi, enfekte edene kadar kendini korumaya alması değilmiydi? Ya haber yanlış yada lisede bize öğretilen virüs tanımı.
    Biyolojiye bedenci mi girdi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Ataşehir / bostancı taraflarında bir hastanede onaylanmış virüs diyorlar !! Daha yeni şahitler tanıdıklarına söylüyor !!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu andan itibaren kendimi korumaya alıyor dışarı çıkmıyorum, ve dışardanda kimseyi içeri almıyorum

• Bu gün memleketimin insanından bir kez daha utandım. Lisede umrunda olmayan biyolojinin ders kitabından aklında kalanlarla bu işe hayatını adamış kişilere ders verdiniz. Beyler 2020 nobel tıp ödülünü size verelim tebrikler bu işi siz çözmüşsünüz.

Tıp uzmanlık alanım değil o yüzden atlayıp virüsler hakkında yazı yazmıyorum. Forumda hukuk konusu okurkende aynı duyguyu yaşadığım için şu beğenilen yorumları görünce üzüldüm...

• gun kullanıcısına yanıt
    Evet once dis kutusu sonra icindeki son urune . Aradaki kutular derhal cope ! ... Bir eldivenle elbette cevirmeyi de unutma. Koruyucu gozlukleri de unutma. Geric bu tur dezenfeksiyonlastirma on yillardir var ...

Sonucta teel biyoloji sorusu olan Viruslerin kristallesmesi ihtimalini de profesore sorsalarmis ...
  • ya ne dıcekler almayın bulasırmı dıcekler

hatta tr de olsa bıle yayıldı sokaga cıkmayınmı dıcekler saf olmayın
  • Bugün kargom geldi almadım aliexpressten 45 lira vermiştim

• man utd kullanıcısına yanıt
    Hayır, adam işinin ehli birisiydi. Çok bilgiliydi biyolojiyi sevmemi sağlamıştı daha önce ilgimi çekmemesine rağmen.
    Attığım mesaja gelince, aklımda böyle kalmış, bir virüsün bir kaç saat içinde 'her çevre koşulunda' yok olması bana oldukça saçma geldiğinden yazdım.
    Ek olarak aktivitesini yitiren virüsten kasıt nedir, haberi okuyunca birdaha aktif olmayacak, bulaşmayacak şeklinde anlaşılıyor da. Virüsün tüm olayı zaten başka bir canlıya bulaşıncaya kadar aktivite göstermemesi değil mi? yani kendini korumaya alması? ölmemesi veya yaşamaması?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 30 Ocak 2020; 3:36:31 >
  • Oda sicakliginda pek dayanamiyormus ingilizce bir makalede okumustum. Suphesi olanlar paketleri bekletsin bir kosede :)

• quote:

Hayır, adam işinin ehli birisiydi. Çok bilgiliydi biyolojiyi sevmemi sağlamıştı daha önce ilgimi çekmemesine rağmen.
    Attığım mesaja gelince, aklımda böyle kalmış, bir virüsün bir kaç saat içinde 'her çevre koşulunda' yok olması bana oldukça saçma geldiğinden yazdım.
    Ek olarak aktivitesini yitiren virüsten kasıt nedir, haberi okuyunca birdaha aktif olmayacak, bulaşmayacak şeklinde anlaşılıyor da. Virüsün tüm olayı zaten başka bir canlıya bulaşıncaya kadar aktivite göstermemesi değil mi? yani kendini korumaya alması? ölmemesi veya yaşamaması?
    Bedenciymiş evet.
  • quote:

Virüsü virüs yapan zaten yaşayamadığı ortamda canlılık faaliyeti göstermemesi, enfekte edene kadar kendini korumaya alması değilmiydi? Ya haber yanlış yada lisede bize öğretilen virüs tanımı.
    Bu arkadaşı fena yemişler. :D HIV neden dayanamıyor dışarıda o zaman?

• Virüsleri bakteriden ayıran nedir? Bir canlıya bulaşana kadar aktivite göstermemesi(korunması) değilmidir? Sürekli canlılarla yayılıyorsa bu özelliğinin anlamı nedir? Sıvılar ile nasıl bulaşıyorlar peki örneğin suyla mesela, su dış ortam değil mi? "Dışarda bir kaç saat" çok genel bir ifade değil mi? Aktivitesini yitiren bir virüsün tekrar bulaşmayacağına dair kanıtınız varmı peki?
    Her virüsün karekteristliğin bildiğimi yazmadım umurumdada değil fakat bu temel bilgi, birisi bu temel bilginin yanlış olduğunu söyleyince gülesi geliyor insanın kusura bakmayın.

Ek olarak bu durumu bir sonraki grip vakalarında test edebilirsin.
    Grip olan birisine kapalı ambalajlı bir su dan su içirip içtiği bu suyu 2 gün sonra sen içebilirsin bakalım hasta edecek mi? öğrenirsin. Hasta olmadıkça bekleme süresini düşürürsün 1-2 saatte hasta edecek kadar düşerse profosörün dediği doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 30 Ocak 2020; 14:16:51 >

• son zamanlarda o kadar çok ürün aldımki yerli sitelerden, hepsi çin malı çinden çıkış tarihleri geri olabilir, mause hafıza ve SSD kartı, anahtarlar, lokmalar, vs vs, virüsle karşılaşmadım çok şükür, bağışıklı yükseltici önerileri uyguluyorum, yazın kilosu 1 TL ye aldığım sebzeleri kaya tuzlu turşu yapmıştım iyiki haftada 5 kil tüketiyorum şuan bu ürünün kilosu 9 TL

• BilirKişi00 B kullanıcısına yanıt
    Hocam acaba bakterilerle mi karıştırıyorsunuz şu korunma olayını? Bakteriler ekstrem koşullara adapte olabiliyorlar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.