Şimdi Ara

Çin'den 3D Yazıcı kiti getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Adresteki 3d yazıcı kitini almayı düşünüyorum

aslen programcıyım, daha önce hobi olarak arduino ile uğraşmışlığım, raspberry pi ile debelenmişliğim var. mekanik bilgim yok

sizce bu kiti toplayabilirmiyim ?

bunun benzeri bir kitle tecrübesi olanların önerileri nedir ?

3d yazıcı sahibi olmanın daha kolay ve ekonomik bir yolu var mı ?

babam böy.. neyse yardımlarınızı bekliyorum.

farklı kit önerilerine de açığım

buda resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 10 Mart 2015; 19:20:21 >

• Hocam kiti toplarsın herhalde yani vida yerleri filan belli. Elin tornavida tutuyorsa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Yazıcı tavsiyelerini bende merak ediyorum. Robotlarımda ciddi kasa sıkıntıları yaşıyorum ve malesef bir yere yaptıramıyorum istediğim gibi kasaları. 1 yada 2 adet için kimse uğraşmak istemiyor.

Birde fiyatı nedir bu cihazın? Malum öğrenciyiz
  • 358$

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 454$ kargo ile birlikte + Gümrük %20

526$ en aşağı ödeyeceğin para.

O paraya türkiyeden direkt alırsın, hemde aynısını.
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    söylediğin mantıklı fakat o fiyatlara göremedim türkiyede ben.
    link atabilirsen çok güzel olur
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    bende arduino ile uğraşıyorum. projelere kasa yapmak zor oluyor. pleksiglas kesip halletmeye çalışıyorum fakat el işçiliği gerekiyor.
    ahşap oysam oda maharet gerektirir. tek çıkış yolu bunu bulabilidim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunlar yasak haberin olsun 3d yazıcılarla silah ve benzeri mühimmat imal edilebildiğini devlet biliyor.
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    fiyat olarak uygunlar. satıcılar pek güven vermedi ama daha detaylı araştıracağım. bilgi için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerboyksk

bunlar yasak haberin olsun 3d yazıcılarla silah ve benzeri mühimmat imal edilebildiğini devlet biliyor.

3D yazıcının yapabildiğini ahşap oyması öğrenen biri de yapabilir. o zaman ahşap oyma kurslarına da polis mi yollayacaklar :D
    Bildiğim kadarıyla yasal bir engel yok Olmaması da gerekir zaten. amerikada bir yerde bunlarla silah üretilmesi yasaklanmış oda o bölge için geçerli sadece
  • seninde üretmeyecein ne malum devlet baştan alır tedbirini
  • quote:

bunlar yasak haberin olsun 3d yazıcılarla silah ve benzeri mühimmat imal edilebildiğini devlet biliyor.

Hangi kaynağa dayanarak bunu söylüyorsun? Yasak falan değil 3d yazıcılar.

• Tüm sanayileri kapatalım, en ufak sanayi sitelerinde bile torna tezgahı, CNC var. Her an silah yapabilirler.

Dalga geçmek için yazmış bence. 3D yazıcı ile silah imal edilebilir yasaklansın demek ne demek

• hocam çinden kit halinde almanı tavsiye etmem çok pahalıya geliyor. bütün parçaları tek tek al çok çok ucuza gelir
  • quote:

seninde üretmeyecein ne malum devlet baştan alır tedbirini

hemen hemen her tabelacıda bir cnc makinası var. cnc çok daha keskin kesimler yapabilir ayrıca farklı malzemeleri de kesebilir.
    3d yazıcı ile silah yapan cnc ile makinalı tüfek de yapar. devletin cnc makinasını yasaklamak gibi bir girişimi hiç olmadı.
    bunu bırak metal işi yapan küçük atölyelerin ne kadarı denetleniyor ki silah üretimine engel olsunlar.

hepsini bırak zaten millet karaborsadan istediği silahı yasadışı buluyor. 3d yazıcının tek atımlık silahı ile mi uğracaşacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: guneysınır

hocam çinden kit halinde almanı tavsiye etmem çok pahalıya geliyor. bütün parçaları tek tek al çok çok ucuza gelir

hocam doğrudur fakat hangi parçalar onun detayına hakim değilim. elektronik bilgim oldukça zayıf. mekanik olarak da aynıyım.
    biraz araştırdım adım adım basitçe anlatan bir rehber de yok. rehber olsa da aynı parçaları bulmak sıkıntı olabilir.

ek olarak gövde parçaları özel üretilen pleksi parçalar. onları çizimleri de lazım üretim için. zahmeti çok olur bıktırır gibi geliyor
  • hocam istersen yardımcı olurum hangi parçadan alacaksın nereden alacaksın vs diye. bende senin gibiydim az biraz yol katettim
  • guneysınır kullanıcısına yanıt
    istanbuldayım genelde karaköyden alıyorum tüm malzemeleri. pleksiyi de orada kestiriyorum. devre kartlarını falan zaten çinden getiririm.
    ama tüm bunların detayları var. o detaylara hakim değilim. sora sora da biraz zor olabilir.

bu konuda bir makale, detaylı türkçe anlatım olsa en azından zorluğunu ölçebilirim. hiç bilmeden girmek benim için biraz sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Tüm sanayileri kapatalım, en ufak sanayi sitelerinde bile torna tezgahı, CNC var. Her an silah yapabilirler.

Dalga geçmek için yazmış bence. 3D yazıcı ile silah imal edilebilir yasaklansın demek ne demek

CNC de silah yapılıyor haberi yok.

• arkadaşlar her türlü 3d yazıcı yurt dışından getirebilirim yardımcı olurum...
    Replicator - 5th Generation model yazıcı bende 6500tl faturalı araştırın fiyatını
    ayriyeten istediğiniz ürün ve modelleride araştırım resmi ithalat yapıyorum bilginize

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.