Şimdi Ara

çıldırtan FONT problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşar corel x5 ile tasarım yapıyordum. Özel bir font kullandım tasarımı günlerce yaptım. Sonra bir gün bilgisayarı açtım ve o özel font ile yazılmış olanların hepsi boş gözüküyordu. Halbuki daha 1 gün önce bir sorun yoktu. Fontu ariel gibi basit bişi yapınca yazılar ortaya çıkıyor özel olan font a alınca yine gidiyor. Ne yaptıysam düzeltemedim en sonun da bilgisayarı formatladım. Formattan sonra yaptığım tasarımda hiç bir sorun yoktu fonlar çalıştı. Şimdi yeni bir iş yaptım daha dün çalışan fontlar yine yok olmuş, eski işime ne olmuştur acaba diye baktım o da gitmiş. Daha 2 gün önce format attım her 2 günde bir böyle fomat mı atacam bunun bir çözümü yok mu?

Font yükleme programlarından bahsedilmiş bir yerde BU PROGRAMIN ADI NEDİR? hangi font programlarıyla yüklersek fontlarımızı sıkıntı çekmeyiz lütfen yardım.

• Bu mesajıma yönetici tarafından cevap verildiği geldi mail ile fakat ben hiç bir cevaba ulaşamadım halen yardım lütfen!
  • quote:

Orijinalden alıntı: cpg

Arkadaşar corel x5 ile tasarım yapıyordum. Özel bir font kullandım tasarımı günlerce yaptım. Sonra bir gün bilgisayarı açtım ve o özel font ile yazılmış olanların hepsi boş gözüküyordu. Halbuki daha 1 gün önce bir sorun yoktu. Fontu ariel gibi basit bişi yapınca yazılar ortaya çıkıyor özel olan font a alınca yine gidiyor. Ne yaptıysam düzeltemedim en sonun da bilgisayarı formatladım. Formattan sonra yaptığım tasarımda hiç bir sorun yoktu fonlar çalıştı. Şimdi yeni bir iş yaptım daha dün çalışan fontlar yine yok olmuş, eski işime ne olmuştur acaba diye baktım o da gitmiş. Daha 2 gün önce format attım her 2 günde bir böyle fomat mı atacam bunun bir çözümü yok mu?

Font yükleme programlarından bahsedilmiş bir yerde BU PROGRAMIN ADI NEDİR? hangi font programlarıyla yüklersek fontlarımızı sıkıntı çekmeyiz lütfen yardım.

Font yüklemek için herhangi bir programa ihtiyacınız yok. Eğer sistem fontlarının haricindeki o özel font elinizde varsa " windows/fonts " klasörünün içine bırakın otomatik olarak kurulacak ve corel tarafından tanınacaktır.
    corelde bu tür font hatalarıyla karşılaşmamak için çalışmanız tamamlandıktan sonra, o sayfadaki tüm textleri seçin (Edit / Select All / Text) ve Arrange/Convert to Curve komutuyla tüm textleri objeye çevirebilirsiniz. Fakat bu işlemden sonra textler üzerinde düzenleme yapamazsınız.

• convert etmeyince oluyor böyle şeyler sıkıntı olmaz düzeltirsin.
  • Aradan epey geçmiş; ama yine de bildireyim. Muhtemelen, kullandığın o fontu yazılımın içersinden bulup, "C / Windows / Fonts" klasörü içersine de aktarman gerekirdi.
  • yüklediğin özel fontun ismi yada yapısıyla alakalı da olabilir. Yada virüs bulaşmış font yapısını bozmuş olabilir. Daha önce başımıza geldi. Baskı bilgisayarı kafayı yiyip hem programı açmıyordu hemde fontları tanımıyordu. özellikle reklam işi yapan kişilere çok bulaşıyor virüsler. dikkat etmek lazım. müşterinin flashları taratılmadan açılmamalı.
  • Arkadaşalar ben problemi şöyle çözdüm bende şu güne kadar işe yaradı. Diyelim ki corel ile çalışmanızın bir kısmı yaptınız ve yeni bir font yüklemeniz gerekti. Direk fontu fonts klasörüne atmıyoruz. İşimizi kayıt edip coreli kapatıyoruz. Sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Hiç bir programı açmadan yüklemek istediğmiz fontu fonts klasörüne atıyoruz. Sonra bilgisayarı tekrar resetliyoruz ve Corel ile işimize devam ediyoruz. Biraz sıkıcı gelebilir ama bu şekilde yapınca daha önce yüklemiş olduğunuz fontlar sorun çıkarmıyor. Kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.