Şimdi Ara

ÇILDIRACAĞIM EKRAN KARTI PROBLEMİ YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bana kafayı yedirten bi problemi sizlere de anlatıyorum yardımlarınızı bekliyorum el birliğiyle çözücez inşallah.Lenovo y510p kullanıcısıyım sli modelini kullanıyorum ekran kartım sual nvidia gt 750m problem şu windows 10 a geçirdimdiğimde nvidia denetim masasında sli gözükmemeye başladı.sadece 1 ekran kartını okuyodu yani.Daha sonra ben tekrardan win8.1 e döndürdüm pc yi ama aynı problem devam etti nvidianın 2. ekran kartına 8.1 için çıkardığı bios güncellemesini yaptım sonuc alamadım sürücüleri güncelledim sonuc alamadım silip bastan yükledim sonuc alamadım.Daha sonra servise verdim hdd ve ekran kartının değiştirildiğini söylediler ama eve gelip baktığımda aynı problem hala devam ediyor nvidia denetim masasını açtığımda sadece 1 tane ekran kartını ggörüyor ve sli seceneği önceden olan şimdi hiç gözükmüyor.Ekran kartlarında bi problem yok ikiside çalısıyor teker teker denediğimde.Ama 2 side takılı olduğunda aygıt yöneticisinde 1 tanesi için ünlem işareti çıkıp çalışmadığını söylüyor.Yardımlarınızı bekliyorum resimlerdede göstereyim.
    Şuanki aygıt yöneticisi
    Olması gereken nvidia daha önceden bu şekildeydi sli çıkıyodu.
    Şuanda durum böyle.

4 gb ekran totalde 2+2 ama burdada görüldüğü gibi 2side takılı olduğu halde sadece birini görüyor pc.

ÇILDIRACAĞIM EKRAN KARTI PROBLEMİ YARDIM LÜTFEN ÇILDIRACAĞIM EKRAN KARTI PROBLEMİ YARDIM LÜTFEN ÇILDIRACAĞIM EKRAN KARTI PROBLEMİ YARDIM LÜTFEN ÇILDIRACAĞIM EKRAN KARTI PROBLEMİ YARDIM LÜTFEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren.ay -- 24 Mayıs 2016; 1:33:32 >

• lenovo energy management i eğer kaldırmadı iseniz kaldırın .

hizmetlerden NVIDIA Display Driver Service in otomatik başlama olarak seçili olmasını sağlayın .

bazıları bu şekilde çözebilmiş
  • denedim dediklerinizi ama bi değişiklik yok malesef :(

1.nvidia sürücüsünü kaldırın .
    2.Intel HD Graphics sürücüsünü tekrar kurun veya güncelleyin .
    3.pc yi yeniden başlatın .
    4.nvidia sürücüsünü kurun .
  • yardımınız için teşekkürler ama yine bi değişiklik olmadı
    Daha Fazla Göster
  • Yazılımsal bir hata mevcut bana kalırsa, masaüstünde öyle gözükebilir. Sen bir oyun aç fps testi yap, ardından tek 750 olan ve kendi bilgisayarına sahip birinin fps sonucuna bak.

Enerji tasarrufu amacıyla böyle bir durumla karşılaşıyor olabilirsin, gta v ilk çıktığında binlerce kişi oynayamadı aynı gün forumda intel hd grap(işlemcinin içindeki gpu) devre dışı bırakarak oyuna girebilmiştik. Benim anlattığım uzaktan alakasız görünebilir, fakat yazılımsal hatalara dikkat etmekte gerekiyor.

Dediğim gibi zahmet olmazsa fps veya puan sonuçlarını 1e1 aynı pc ve sli olmayan tek gpu lu diğer özellikleri sana yakın bir pc nin değerleriyle karşılaştırıp yazar mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sürücüyü silip tekrar temiz kurulum yaptınıızı mı?Sürücüyü silip kurmak değil demek istediğim.Display Driver Uninstaller programını sürücü sildikten sonra güvenli modda başlatıp artıkları temizleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 26 Mayıs 2016; 2:22:33 >
    Gigabyte x670e Aorus Master-7950x3d-Corsair H150i Elite Capellix-4x16Gb Corsair Dominator Platinum Ddr5 6000C36-Gigabyte 3080Ti Gaming Oc- Corsair Ax1600i-Nxzt H710i-Corsair K100-Asus Rog Gladius III-Philips 32M1N5800A
  • malesef temiz kurulumda yaptım değişen herhangi bişey yok 2. ekran kartı için yine ünlem işareti çıkıyo aygıt yöneticisinde ve sli hala gözükmüyor nvidia denetim masasında Ekran kartlarında herhangi bir arıza yok servisten yeni geldi birtanesi değiştirildi zaten tek denediğimde 2side çalısıyo ama sli de bi sıkıntı var.Oyunlardada ciddi derecede fps düşüklüğü var eskiden sli gözükürken sli maksimize et dediğimde 200 fps den aşağı oynamazken suan max 60 70 fps görüyo.
  • Garanti devam ediyorsa servise yolla bilgisayarı. Bilgisayarı teslim alırken eve getirmeden aç bir kontrol et sorunun çözülmemiş ise kabul etme bilgisayarı 20 iş günü dolunca iade talep etme hakkınız var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Zamanın da bende aynı SLI sorununu yaşamıştım çok iliginç ve saçma ama benim yaşadığım sorun bu şekilde çözülmüştü.

İlgili marka ile iletişime geçmenizde faydaa vardır. Uzaktan erişim ile sorun çözümlenebilir.

Saygılarımızla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.