Şimdi Ara

ÇIKMIŞ SORULARI ÇÖZERKEN ZORLANIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir konuya çalışıp üzerine bir sürü soru çözsem de o konunun çıkmış sorularını çözmeye çalıştığımda genelde zorlanıyorum.

Örneğin çoğu denemede mutlak değer sorularını doğru yaparım ama çıkmış mutlak değer sorularına baktığımda ya çözemiyorum ya da çözerken zorlanıyorum.

Sizde de oluyor mu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkellyum -- 13 Haziran 2021; 17:7:12 >

• tam tersi olması gerekmiyor mu? çünkü sbler denemeler çoğu zaman çıkmış soruları kopyala yapıştır yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yapamamamın veya zorlanmamın sebebinin çıkmış soru olduğunu bilmemdeki psikolojisiden kaynaklı diye dusunuyorum. yani çözdüğüm soruyu çıkmış soru oldugunu bildiğim için daha ciddi çözmeye calısıyorum ama cozerken de zorlanıyorum

• hocam bunun 2 sebebi olabilir

1) psikolojik olarak ilk bakışta çözüme gidemeyince sınav sorusu olduğunu bilmekten dolayı panik olmak(çünkü sorular özgün ve kaliteli oluyor)

2)gerçekten konuda eksik olmak

• ilk bakışta herhangi bir şey düşünemiyorsan soru hakkında atla diğerlerine geç. geri döndüğünde yaparsın.

• Reis dediğin gibiyse bu senin tamamen psikolojinle alakalı yapıştır geç, yaparsın

• hocam her konuda olmasa da bildiğim ve üzerine bol soru çözdüğüm konularda yapamamamın sebebinin psikolojik oldugunu düşünüyorum ama yapacak bir şey olmadığı için soruyu çözmeye çalışıp çözüp geçmek en iyisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Longchug L kullanıcısına yanıt

Bende öyle düşünüyorum, tesekkurler. tek korkum sınav anında da aslında rahat yapabildiğim konulardan gelen sorularda zorlanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkellyum -- 13 Haziran 2021; 19:57:17 >
  • berkellyum kullanıcısına yanıt

hocam ben de aynı sekil ama,soruyu bos gecip bi su icip baska soruları çözüp ritim yakalayınca tekrar o soruya dönmek daha mantıklı.ayt'de rahat rahat yapabiliriz bunu

• ahmett.taha kullanıcısına yanıt

ayt'de yapılabilir de tyt'de bu pek mümkün değil

• Normalde tam tersi olması lazım. Mesela bende sorunun çıkmış soru olduğunu bildiğimde daha ciddiyetli çözdüğümden yapma oranım artıyo. Sınava kadar o psikolojiden çıkmaya çalış. Unutma çıkmış soru kolay sorudur genelde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.