Şimdi Ara

Çıkmazdayım yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz şu aralar üniversiteler saçma sapan bir şekilde hibrit bir sistem uyguluyorlar ve hatta haftanın çoğu günü okula bile gitmiyorsunuz. Ben şimdiki okulumdan pek memnun değilim ve pandemi sebebiyle de hiç ısınamadım. Okul okuyor muyum okumuyor muyum hiç farkında değilim. Yeniden sınava hazırlanmayı düşünüyorum eşit ağırlıktan fakat şöyle bir problem var ki psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreçten geçtim ve hala çok iyi değilim. Bu nedenle sınava hazırlanmaya da cesaret edemiyorum pek.

Sınava hazırlanmadığımda da burada boşa bakit kaybediyor gibi hissediyorum ve motivasyonum düşüyor. Ne kişisel gelişimime ne de başka bir şeye hiç vakit ayırasım gelmiyor her konuda ciddi bir bıkkınlık var açıkçası. Sizler de sınava hazırlanan öğrencilersiniz sizlerin fikirleri benim için çok önemli. Yaş falan inanın hiç umurumda değil bu arada şu an yaşım 21. Üniversiteye de çeşitli psikolojik etmenler sebebiyle geç başladım.

Hazırlanmak istediğim branş TM

Edit: Üniye 20 yaşımda başladım 19 yaşında liseden mezun oldum (sınıfta kalmadım okula geç yazıldım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmerikanÖzentisi -- 6 Şubat 2022; 15:45:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Az da olsa bir şeyler yapmak hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Çalışırken belli bir yol aldığında eminim bu psikolojik boşluktan kurtulacaksın. Bence bölümünden memnun değilsen daha yolun başındayken bırak. Hayatın çileye dönüşmez en azından.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben böyle bir durumda kalmış olsam yine de mevcut üniversiteyi bitirirdim

Yatay geçiş, yandal gibi farklı alternatif varsa onlar olabilir

Pandemi bitsin-okul açılsın tamamen
    Okula gitmeye başla öyle karar ver

Bir tanıdığım da sevmiyordu bölümünü-okulu
    Yüz yüze gitmeye başlayınca sevmeye başlamış

Software Engineer
    METU CENG '25
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum hocam cidden çok bunaldım artık. Yani hiç verim alamıyorum ve gereksiz yere ailemi de maddi yönden gereksiz zorluyorum

• Ben de çalışıp belli bir yol aldığım vakit bu psikolojik bunalımın bir nebze hafifleyeceğini düşünüyorum ama bunu okulu bırakarak mı yapmalıyım yoksa okulla beraber mi götürmeliyim şüpheliyim bir türlü ait hissedemedim kendimi okula. Aile evine de geri dönmek istemiyorum.

• Düşük puanlı bir üniversitede iktisat. Eğer çok daha yüksek bir puan yaparsam sosyoloji, psikoloji, politika, felsefe de düşünebilirim hocam. Bu tür bilimlere ilgim var illa ekonomi olması şart değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmerikanÖzentisi -- 6 Şubat 2022; 20:45:2 >
    lütfen yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AmerikanÖzentisi kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin yerinizde olsam maddi durumum el veriyorsa risk alırdım ve tekrar hazırlanırdım hayat zor ve işsizlik gibi sıkıntılar var bence karar verirken gelecek 10 sene sonra kendinizi nerde görmek istiyorsunuz buna göre karar verin ilerde rahat edersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Autghust34 -- 6 Şubat 2022; 21:4:55 >
  • Hocam merhaba iyi günler öncelikle içinde bulunduğunuz durumda yalnız olmadığınızı belirtmek isterim. Bu saçma gelebilir ama insanın aynı problemleri yaşayan başkalarının da olduğunun farkına varması bazen insana iyi hissettiren bir olaydır.

Benim tanıdığım ve benden 3 yaş büyük babamın iş yerinde çalışan bir adamın kızı. Kendisi meteoroloji mühendisliği tarzı bir şeyde okuyor. Bölümü yanlış hatırlıyor olabilirim. 50binle falan gitmişti. Çok daha iyi bir yer kazanabilecekken babasının sınav senesi hastalanması ve ölümden dönmesi ve yatağa düşmesi kendisini çok kötü etkiledi ve bu yüzden böyle bir derece yaptı. Bu sene bölümü dondurdu ve risk alıp tekrar hazırlanıyor. Maddi durum açısından bir problemleri yok ancak stresi çok fazla bunu görebiliyorum. Kendisi çok çalışıyor ve netleri çok yüksek ama yine de üzerindeki baskı onu çok kötü etkiliyor.

Eğer okula devam edip aynı anda hazırlanma gibi ağır bir şeyi yapabilirim diyorsanız ben onu öneririm. Çünkü okulu bırakıp sınava hazırlanmak insan üzerinde çok büyük bir yük bırakıyor ve kimi zaman sınavda istediğiniz sonucu almamanızda en büyük etken oluyor. Size tavsiyem eğer strese katlanabilirim diyorsanız ne pahasına olursa olsun tekrar hazırlanın daha mutlu hissedecekseniz. Ama strese katlanamam diyorsanız sınava etki edeceğinden dolayı okulu bırakmanızı tavsiye etmiyorum.

• Hocam merhabalar tavsiyeniz için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. Okulu bırakmadan sınava nasıl hazırlanabilirim? Bu beni çok zorlamaz mı?

?

ilk dönemde hiç online dersimiz yoktu, bu dönemde öyle.

ben online istiyorum 1-2 tane valla her gün git git yoruluyor insan  

(trakya üni)

• Senenin başından beri hem üniv okuyup hem yks çalışıyorum hala aklımda soru işaretleri var okuduğum bölüm isim olarak fena sayılmaz çoğu kişinin iyi aslında diyebileceği bir bölüm ama ben istemiyorum.İnsan aslında kafasının daha rahat olacağını düşünse bile başlayınca da bu sefer lan acaba yanlış mı yapıyorum ünivi iyice salladım moduna giriyor.Öyle düşünmezse tam tersi bir tez var lan yksyi iyice salladık sınavda yaklaştı gitmesem mi artık acaba diyorsun.TM'ye hazırlanmak sayısala hazırlanmanın en az 3 katı daha kolay olduğunu düşünsem de çalışabilmen düzenli bu işi yapabilmen için ciddi bir efor göstermen lazım ilk dönemden iki dersten kaldım diğer dönemde nereden baksan aynı şeyler başıma gelecek.Birde vize dönemlerinde bir hafta finallerde 2 hafta kafadan gidiyor bunu da unutma.Ha bu aralar psikolojim iyice bitme noktasına geldi uyku problemleri bile yaşıyorum öyle diyeyim bir haftadır düzensiz uyuyorum 4-5 saat eğer biraz iyiysem 7'ye anca çıkıyorum bu arada uyumak isteyip uyuyamıyorum.Konuları üçüncü kez gördüğüm için biraz bana artık sıkıcı geliyor aynı adamları izliyorum ki hatırlayayım konuları zaten ileri sara sara bildiğim şeyleri yeniden tekrar etmiş gibi oluyorum çok bildiğim bir konuysa 2x aldığım üstüne ilerlettiğim oluyor.Sana bu yazı karamsar gelebilri ama bunlar benim gerçeklerim eğer bırakırsan en azından bir yolu seçmiş olarak daha rahat olacaksın ama onunda kendine göre sıkıntıları var eğer memnun değilsen cidden istemiyorsan o bölümü ona göre bir yol çiz kendine yoksa boş macera aramak akıl karı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LELEB -- 9 Şubat 2022; 12:2:6 >

• LELEB kullanıcısına yanıt

iyi lan aslında

-çoğu kişi

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.