Şimdi Ara

Çıkma motor rezaleti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
7.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet çok yanlış bir şey olduğunu tecrübeyle öğrendik malesef. Sonradan konuşmak gerçekten kolay oluyor ama insan durumun içine düşünce bu kadar rahat düşünemiyor ne yazık ki.

Şuan usta parmağında oynatıyor bizi, "x lira ver motoru indirme kaldırma için, y lira ver şunun için, taktığım motor saglam merak etme olucak" vs diye diye.

Arabayı çektirme parasıydı oydu buydu 20 bine geliyor bizim masraf.

Ruhsatada işlenmemiş bu arada takılan motor. Ya illaki bir hukuki dayanağımız olmalı, hiç mi yok gerçekten? Çıkma motor taktıran olmadı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Hayal dünyasında yaşamayın 2010 yılunda dci sandık motor 14.000 liraydı.

Alıntıları Göster
    sahibinden.com
    TOYOTA D4D 2010 KOPLE SANDIK MOTOR - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 686005034
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-toyota-d4d-2010-kople-sandik-motor-686005034/detay

Sıfır mı bilmiyorum ama turbosu enjektörü v.b üstünde fiyat bu.
    Bana da çıkma motora 12 bin vermek makul gelmedi.

• Hocam 12bin liranın içinde takma çıkartma parasıda var. O parasıda bu parasıda var ne bilim bin tane şey sayıyolar. Baktılar anlamıyoruz, arabada gitti diye perişanız, ellerinde oynattılar bizi.

@onatba

Usta ayarladı her şeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicolai Tesla -- 4 Temmuz 2019; 23:52:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicolai Tesla

Hocam 12bin liranın içinde takma çıkartma parasıda var. O parasıda bu parasıda var ne bilim bin tane şey sayıyolar. Baktılar anlamıyoruz, arabada gitti diye perişanız, ellerinde oynattılar bizi.

@onatba

Usta ayarladı her şeyi.
    Ha hepsi içinde anladım.
    Sadece rektefiye yoluna gidilse kurtarmıyor muydu ki?
  • 12 bin TL verip yeni motor alıyorsun ve bu iş karşılıgında FATURA ALMIYORSUN

12 bin TL verip yeni motor alıyorsun ve bunu ruhsata işletmeden 600 KM YOLA ÇIKIYORSUN.

Zaten motoru işletebilmen için motoru aldığın yerin + işçiliği yapan yerin fatura vermesi lazım.

Motoru ruhsata nasıl işletebileceğinle ilgili bilgi gerekirse özelden yaz yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 5 Temmuz 2019; 0:13:23 >
  • Yine dizel sorunu yine toyota. Ben forumda toyotayı eleştirince taşlanıyordum. TOYOTA ŞİŞİRİLMİŞ BALONDUR. Eskiden kaldı japon sorunsuz devri. Aile otomobillerinde turbo gibi birçok yeniliği en geç geçtikleri için böyle sorunlar normal tecrübe yok. Atmosferik motor yapmakla iş bitmediğini anladı hondayla toyota.

Sizin konunuza gelirsek ne olduğu belli olmayan kapalı bir kutu almışsınız 12.000e. Biraz daha verip sandık motor alsaydınız keşke. En iyisi ustayla orta yolu bulmak yoksa sizin zararına olur masraflar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riski başta almışsınız siz şikayette etsen birşey değişmeyecek emin ol nerde faturan nerde ruhsatın diye soracak adam ee senin aldığın motor kayıtlı bile değil sanki 10 dakikada motoru söküp takmışsınız gibi birşey olmuş. Bu saatten sonra ya sandık motor alıp takacak ruhsata işleteceksiniz yada aldığınız 12 bin liralık motoru tamir ettirip ruhsata işletip kullanacaksınız. Ustanız sizi iyi öpmüş nasıl olsa geri gelecek diye kitlemiş size sorunlu motoru daha çok gidersin o ustanın yanına sen.
  • konu csb gibi geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-toyota-d4d-2010-kople-sandik-motor-686005034/detay
    Sıfır mı bilmiyorum ama turbosu enjektörü v.b üstünde fiyat bu.
    Bana da çıkma motora 12 bin vermek makul gelmedi.

Alıntıları Göster
    Motor ikinci el ve ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Zamanında araştırdığım için turbo vs. parçalar da dahil değildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sancar10

Geçen yıl bi akraba 8 bine fiatın alfalara ve jeeplere taktığı 1.4 turbo sandık motorunu almıştı.
    Bir yanlışınız vardır muhakkak sadece blok fiyatı vs.dir

• nacker kullanıcısına yanıt
    Yeni takılacak motorun aynı marka olması lazım.
    Kanun böylez gerçi zaten usta motoru kaydettirmemiş.

Ruhsata işli değilse muayenede sorun olur.
    Benim arkadaşın babasının arabasının motor numarası nda fabrika hatası varmış polisler muayene istasyonu na gelip kelepçeleyerek götürmüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apali42 -- 5 Temmuz 2019; 1:26:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Motor ikinci el ve ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Zamanında araştırdığım için turbo vs. parçalar da dahil değildi.

Alıntıları Göster
    Volvo'nun 200 beygirlik benzinli sıfır sandık motoru (Boş tabi) 11-12 bin lira olunca öyle düşündüm.
  • Bazı arkadaşlar sıfır motor fiyatları demiş; Çok büyük ihtimal o fiyatlar blok fiyatıdır. Motorun üstü yoktur vs.
  • apali42 kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim o paraya sıfır volvo motoru(eski kasa s40'ların sandık motorları o civarda) bile alınabiliyorken, piyasada çok yaygın bulunan dizel corolla motoru hayli hayli alınır. Kaldı ki çıkma motordan bahsediyoruz. O da 6-7 bin civarına alınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 5 Temmuz 2019; 9:45:35 >
  • İyi olmuş akılsız başın cezasını çekmişin işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicolai Tesla

Hocam 12bin liranın içinde takma çıkartma parasıda var. O parasıda bu parasıda var ne bilim bin tane şey sayıyolar. Baktılar anlamıyoruz, arabada gitti diye perişanız, ellerinde oynattılar bizi.

@onatba

Usta ayarladı her şeyi.
    İlk mesajı okurken kendimi yerinize koydum çok üzüldüm.12 bin +TL ye kocaman bir hayat tecrübesi elde etmissiniz.

Hukuki karsiligini bilmiyorum.lakin hem konuyu up lamak hemde belki çözüm yolu olabilir diye bu mesajı giriyorum.

Telefonla ustayi arayıp yaşanan herşeyi muhabbetle karistirip kayıt altına alsanız.bak şu kadar para verdim ,akabinde problem yaşadım,motoru isletmemissin felan diye.sonra bir avukatla görüşüp,ustayi sikistirsaniz,fatura olmadığından bir sonuç çıkmayabilir lakin ruhsata islememe konusunda canının yanabilcegini avukat vasıtasıyla hissetirirsen korkabilir.tamamen sacmaliyorda olabilirim.fikir üretmeye çalışıyorum.

Yazmayim yazmayim diyorumda,2006 model arabaya bu masrafı yaparken nasıl daha seçici olmadiniz.hayret.

Umarım konu lehinize cozulur

• Geçen bir yerde okudum. Bir kişi yine sizin gibi sanayide motor yaptırıyor ama sorunlar bir türlü bitmiyor. Sonunda aracının tamirini yaptırdığını sanayide bunların odasına başvuruyor. 150 lira bilirkişi ücreti ile yapılan incelemede hatanın ustada olduğu tespit edilip, araç tekrar tamir ediliyor. Sonuçta araç düzeliyor. Bir deneyin isterseniz.
  • ben sanayide 100 lira verirken 1hafta düşünüyorum
    800tllik iş yaptırttım 1ay uyuyamam muhtemelen adamlardaki rahatlığa bak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.