dostum geceleri cevap verdiğin için çıldırıyorum :) resimlere tekrar tekrar bakıp içim geçiyor , mutfağa gidiyorum yiyecek birşey bulamayıp ekmeğe yağ sürüyorum geceleri atıştırdığım içinde göbek ve suratım sivilce doldu...
Emeğin için ellerine sağlık... :)
Daha yeni yemek yememe rağmen ağzım sulandı
quote:
Orijinalden alıntı: anypeopl..
Abi şu başlığı gece uplamayın ya bu saatte ben nasıl yapayım bunları...Gece gece aç uyuyacağım sizin yüzünüzden neyse okuldan sonra şu paliza tatlısını ve etli nohutlu pilavı yaparım canım çekti
aslında özellikle geceleri yazıyorum konuya biliyorum çünkü böyle olacagınızı.
quote:
Orijinalden alıntı: C2H5OH
dostum geceleri cevap verdiğin için çıldırıyorum :) resimlere tekrar tekrar bakıp içim geçiyor , mutfağa gidiyorum yiyecek birşey bulamayıp ekmeğe yağ sürüyorum geceleri atıştırdığım içinde göbek ve suratım sivilce doldu...
Emeğin için ellerine sağlık... :)
teşekkür ederim hocam.
yorumuna çok tebessüm ettim.
Off Yemeklere bak
hocam bizim çiğköfteler neden açık turuncu renkte oluyor yav bellog gibi ? Çok fazla isot kullanmadan rengi nasıl koyulaştırabiliriz? Birde çiğköftelik bulgur olmasına rağmen iri kalıyor bulgur şişyor sanki...
quote:
Orijinalden alıntı: Feel Me
hocam bizim çiğköfteler neden açık turuncu renkte oluyor yav bellog gibi ? Çok fazla isot kullanmadan rengi nasıl koyulaştırabiliriz? Birde çiğköftelik bulgur olmasına rağmen iri kalıyor bulgur şişyor sanki...
rengi tamamen şsotla alakalı.
çok koymak istemiyorsan bile koyu renkli isot seçki , köftenin rengi koyu olsun.
aldıgın bulgur her ne kadar çiğ köftelik bile olsa genede iri bulgur olabilir. degişik markalara bak göz kararı hangisinin taneleri daha küçükse onu tercih et ve bayat olmasın kesinlikle.
ayrıca yogururken arada sırada tat , eger kıtır kıtır bulgur gelirse olmamıştır iyice ezmen lazım yogururken.
quote:
Orijinalden alıntı: By_higH
Daha yeni yemek yememe rağmen ağzım sulandı
quote:
Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu
Facebooktaki urfa sitelerinde gördüm, bizim eve ait degil ama çok dehşet bir sofra kurmuşlar, helal olsun her kim yapmışsa.
bizim urfa bunları götürsün , forum'da; bir kedi gördüm sanki nickli üyeden çakma çiğ köfteleri alsın, ayıla bayıla yesin.
o ne güzel bir görselliktir. yemede yanında yat yani. Ay-yıldızlı harika olmuş
Merhaba bugün çiğköftenizi deneyelim dedik ailecek, isotu koyduk çokca ama çiğköftede acayip bir ekşi tat oluştu. Bu tat normal midir? Yoksa Urfada isotlar daha değişik mi oluyor? (İsot alınırken Urfa isotu denilerek alınmıştır)
quote:
Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte
gece gece olsa da şöyle balcanlı kebab yesek. canım çekti vallahi
sadece suyundan 3 ekmek yerim
quote:
Orijinalden alıntı: Gkhan.
Merhaba bugün çiğköftenizi deneyelim dedik ailecek, isotu koyduk çokca ama çiğköftede acayip bir ekşi tat oluştu. Bu tat normal midir? Yoksa Urfada isotlar daha değişik mi oluyor? (İsot alınırken Urfa isotu denilerek alınmıştır)
ekşi tat asla oluşmaz.
isotun resmini koyun bakayım nedir.
quote:
quote:
ekşi tat asla oluşmaz.
Gene mi bu konu ya..
quote:
quote:
quote:
ekşi tat asla oluşmaz.
bu ne garip bir isot böyle, urfa isodu böyle olmaz.
bak bizim ev isodu ve çiğ köftelik kara et.
nasıl bir konudur arkadaş bu ya. gel de acıkma
quote:
Orijinalden alıntı: GAMBIT
nasıl bir konudur arkadaş bu ya. gel de acıkma
mesajım bulunsun
quote:
Orijinalden alıntı: Kril
Gene mi bu konu ya..
quote:
quote:
quote:
quote:
ekşi tat asla oluşmaz.
bu ne garip bir isot böyle, urfa isodu böyle olmaz.
bak bizim ev isodu ve çiğ köftelik kara et.
Sorun anlaşıldı Dükkandaki adam babamlara isot yerine sumak vermiş Çiğköfteye sumak koyuncada tadı çok ekşi görüntüsü ayrı bir dert tadı desen ailecek iğrendik Neyse ilk denememiz çok kötü oldu ama tekrar denemeye kararlıyız. Yeniden bu güzel konuyu açtığınız için çok teşekkür ederim