Arkadaşlar imzamdaki sistemin belleklerini Kingston olanlarla değiştirmek istiyorum. Forumdan bir arkadaştan aradığım şekilde buldum ürünleri fakat kendisi elindeki belleklerin çift taraflı olduğunu söyledi. Benimkiler ise tek taraflı. 1 GB 400 MHz Trium marka bellekler. Fakat dediğim gibi arkadaşın sattıkları çift taraflı. Acaba bunları alıp taksam bir sorun olur mu? Emin olmak için sitesinden girip baktım ECS'nin ve anakartın 2 x 184 pin DDR 400 MHz bellekleri desteklediğini okudum. Bilgisayar şu anda yanımda olmadığından daha detaylı bilgi veremiyorum ama şu durumda yorum yapabilecek olan varsa cevaplarını bekliyorum.
DDR 400mhz desteği var 2 slotlu ve max 2gb 1*1 takabilirsin.
Evet LEON-X bahsettiğin şekilde bellekler mevcut bende. O konuda sorun yok. Benim merak ettiğim şey tek taraf-çift taraf olayı. Yani benim belleklerin tek tarafında çipler var. Arkadaşın sattıklarında çift tarafta da çipler var. Aşağıda fotoğrafları mevcut bahsi geçen satılık belleklerin.
Link çalışmıyor hocam... Bu arada tek-çift sorun olmaz ddr ram ise sorunsuz çalışır ilk defa duydum yani bu olayı. Önemli olan anakartın desteklediği max bellek kapasitesi ve desteklediği ram frekansıdır bu kadar detaa inmene gerek yok için rahat olsun, resim linkini düzlet tekrar bakalım olmazsa kardeşim.
Eheh haklısın yahu kodlar çıktı linkten Aşağıda ilanın adresini verdim. Double-Sided, Single-Sided olayını araştırınca acaba bir sorun çıkar mı diye merak ettim ama sanırım bir sorun olmayacak. Aldıktan sonra denemem için epeyce vakit geçmesi lazım çünkü şehir dışında okuyorum daha yeni geldim tatilden. Yoksa zaten sorun olmayacak. Şu anda kullandıklarımdan hiçbir farkı yok çip sayısı dışında.