arkadaşlar bugun gittim hp 5610 all in one yazıcı aldım.
şimdi bu printer a da telefon bağlamam lazım. fakat odamdaki modeme splitterden çıkan modem hattı geliyor. telefon hattı gelmiyor.
ayrıca odama telefon kablosu çekemiyorum. babam dışarılardan duvarlardan telefon kablosu çektirmiyo
modeme gelen telefon kablosu duvarın içinden geliyor.
babam evi yaptırırken benim odaya gelen telefon hattının borularını ve kablosunu kalebodurların altından götürmüş.tuğla duvarlardan değil mesafe uzun. aynı borudan ikinci kablo çekmek imkansız.
şimdi benim odama gelen kabloya ( splitter dan çıkan modeme gelen kablo bu ) bir splitter daha koysam ayrılan bir ucu modeme diğerini de 5610 a taksam herhangi bir sorun olur mu?
yani bir telefon hattına 2-3 splitter konulsa işe yarıyor mu?
yardımlarınızı bekliyorum. bu şekil kullanan arkadaşlar var mı? olur mu bu bahsettiğim şey olmaz mı?
valla benim odama gelen 3 tane telefon kablosu var hangisi nerenin hiçbir fikrim yok gerçi sanıyorum bi hatta 2 tel kullandığımız için bi tane fazla var neyse birini takmazsam bağlanamıyordum; bilgisayardaki modeme de takmak zorunda bırakıyordu. Bundan baydım kafama esti eski modemimdeki splitterı da aldım kabloları ayrı ayrı bitiştirdim adsl modeme bağladım paşalar gibi kullanıyorum yani en azından bende sorun yaratmadı 2 splitter bence yaratmaması lazım, kesinlikle dene :)
NE UĞRAŞIYOSUN KARDEŞ YAPACAĞIN BASİT BİR TANE ÇOĞALTICI OLACAKSIN SPLİTTER TELE GİDEN UCUNA TAKACAKSIN ÇOĞALTICININ BİR UCUNA TELE GİDEN KABLOYU DİĞERİNE YAZICIYI BAĞLIYCAN OLAY BİTECEK ALLA ALLA
Splitterın tlf çıkışını istediğin gibi dağıtabilirsin.
anlaşılmadı benim dediğim.
splitter zaten mevcut. bir ucu benim odaya modeme diğer ucu da salondaki telefona gidiyor. şimdi ben benim odadaki splitter dan gelen modem kablosuna bir splitter daha takıp kullansam ne olur.
splitter ın 1. si salonda. Çoğaltıcı yapsam bile benim odaya ikinci kablo getiremiyorum.
yani 1hatta 2 splitter kullanacağım. sorun olur mu?