Şimdi Ara

Çift motorlu Togg T10X 4More ve T10F 4More satışa sunuldu: İşte özellikleri ve fiyatı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
6.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu elektrikli otomobil işini bizimkiler yanlış anladı galiba..
    daha pahalı,
    üzerinde daha çok arıza çıkaracak parça olan
    ve daha az menzili olan araç istemiyoruz...

• en1gma kullanıcısına yanıt
    değil mi? burada konu, bazen her şeyin fanatikliğine soyunuluyor olması.
    togg da şu an için onlardan biri.
    birilerinin araç almaması için uğraşmıyoruz.
    dileyen alsın tepe tepe kullansın, yeter ki tatmin olsun.
    kendi adıma eleştirilerim:
    oradan buradan toplayıp da yerli ve milli gibi içi boş saltanatçı politik söylemlere dayalı ego tatmini ya da desteklenme durumuna göre boş fanatikçe tartışmalar yapılmasını doğru bulmamamdan ötürüdür.
    güdüldüğümüzün farkında mıyız?
    bu politik alanda yerli ve milli demek, 'süslü ve püslü' gibi bir anlam taşıyor artık.
    sadece yerli değil de, milli de ekli. ikisi de aynı şey. kısaca 'ulusal' denilebilirdi.
    şimdi ve gelecekte ülke kalkınmasını düşündüğü söyleminde bulunacak her yönetim, önce kamu kuruluşlarını korur ve geliştirir, onları asla satmaz.
    tvf neden kuruldu?
    2002 'de liseye başlamıştım; bugün 20 yıldır olan biten yıkımı ekolojik, sosyolojik, ekonomik anlamda görüp algılayabildiğimden eminim.
    bu olumsuz deneyimlerden sonra geleceğe; yine gerçekleri görerek, hiçbir oluşumun (politik parti, din, spor) fanatikliğinin yapılmaması gerektiğini öğrenmiş olarak bakıyoruz.
    haber başlığı dışına çıkmak istersen dm 'den numaranı da yazabilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• taoson kullanıcısına yanıt

Senin de aralarında olduğun bir grup var bu görüşü savunan

Toplama çakma su bu

Hepsine aynı soruyu soruyorum ,ve daha konuyu açabilene rastlamadım

Diyorum ki madem bu araba toplama,neden otomobil forumuna konu açıp insanları bilgilendirmiyorsunuz?

Konuyu başka yere çekmeye gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 8 Ekim 2025; 21:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Politik propagandası yapılan bir çok içerik ile ilgili eleştirilerin kaldırılması için yayın kaynaklarına baskı yapıldığını biliyoruz. Reddit, telegram ve bazı az sayıda sitelerde bulunuyor.

Kendi adıma, bu tip haberlere politik yaygara temelli egoik fanatizme ya da fonlu destekleyicilere karşı sorgulatıcı eleştiriler yönünden yaklaşıyorum.
    Konu açıp açmamak süresi olup ilgilenenlere kalmış.
    Daha önce Tusaş ve Baykar ile ilgili olan içeriklere katlanılamayıp kaldırtılmıştı.
    Fakat o işin içinde başka hukuki nedenler vardı.
    Bu togg konusunda aynı durum geçerli değil.
    Sonuçta yeni oluşturulan araç markaları başlangıçta toplama üretiliyor.

Birileri ile bazı konularda aynı düşünüyor olmak, biryere bağlı olduğumuzu gösteremez.
    Mantık dışı eylemlere ve fanatizme eleştiriler kabul edilebilir olmalı. Buna, gelecekte yapacağım olası hatalar için kendimi de katıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 10 Ekim 2025; 3:17:2 >

Yoo,neden yayından kaldırsinlar ki? Bir çok marka ve model hakkında konu açılıyor

Üstelik kaldırılır ise bu sizin aracın toplama olduğu tezinizi destekler,demek ki yönetim toplama kavramını hazmedememis savunmasına döner iş

Burada hukuki birşey de yok üstelik? Hakaret etmiyorsunuz neticede.

Bence bir konu açıp iddia ettiklerinizi orada paylasmalisiniz,hatta ben konunuza gelerek bizzat yöneticileri etiketleyecegim işlem yapılmaması için

Dostum, Biz neden çok vergi veriyoruz sorusunun cevabı, Almanya'da vergilendirme sisteminin farklı uygulanıyor olması değildir.

Bakış Açısı : Araç yerli veya Milli ya da farklı parçaları farklı ülkelerden toplama olabilir. Önemli olan katma değeri ülkeye verebiliyor mu ?

Yorum : Evet, 1 milyonluk arabayı 2,5-3 milyon liraya almak zorunda kaldığımız bir vergilendirme sistemi söz konusu. Bunu asla tasvip etmiyorum ve doğru da bulmuyorum. Hatta belli bir tutara kadar mesela 1-1,5 milyon liralık araçlar için cüz'i vergilendirmeler, daha yukarısı için daha yüksek vergilendirmeler uygulanabilir düşüncesini savunurum. Ancak, belki Almanya gibi sanayileşme adımlarında aşama atlar, Almanya'nın bize yaptığı gibi Almanya da faal olabilecek, ekonomisini istikrarını hedef alacak bir örgütü destekler isek o vakit onlar da milli gelirlerinin yarısını bu örgütlerle mücadeleye ayırmak zorunda kalırsa, ekonomik ve siyasi istikrarsızlıklarla ve bunların sonucunda işsizlik ve gelir dağılımında dengesizlikler ile baş etmek durumunda kalırlarsa o vakit onlar da bir bakarsın benzer bir tabloya geçiverirler. Bu elbette uzun bir konu. Yani biz Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü sonrasındaki değişen rejim ile birlikte üzerinden resmen silindir gibi geçilmiş bir ülkenin ayağa kalkmaya çalışan nesilleriyiz.

neyse konu aracın satışa sunulması. Tarihi, Ekonomik ve Siyasi faktörlere girmesek daha doğru   

• Mesutdnmz M kullanıcısına yanıt
    Togu savunanlar yerli uretime yandas diyelim,o halde sizde karsi tarafa yandas oluyorsunuz yani bizden olmuyorsunuz,mesele ingiliz,rum,ermeni,yunan ne oldugunuzda gerci soz konusu milli mesele olunca bi cati altinda toplandihiniz icin ayrimada cok gerek yok

AMA
    VE LAKİN

LAN YÜZDE 65 ÖTV NE YA

Elektirikli arabalar zaten zar zor satiyordu yuzde 25lere daha yeni gelmisti ÖTV zammi yüzünden bu ivme yok oldu

Biz elektirikli arac sahipleri olarak magdur oluyoruz çünkü elektirikli arav yayginlasmadigi için istasyon servis tamirci vs yayginlasmiyor

Hukumet derhal ÖTVYİ 0a indirmeli elektiriklide

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Asıl konu şu bütün dünyadaki yapılan araçların HEPSİNİNDE parçaları Bi yerlerde üretilip sonra tek Bi noktada birleştiriliyor ve bildiğim kadarıyla da hiçbir marka buna yerli ve milli üretim demiyor Burda ki asıl şey Bu aracın herhangi bir parçası Biryerlerde üretilip en sonunda burada birleştirilmiyormu. Burdaki asıl konu bunu siyasete alet edip yok yerliymiş yok milliymiş diye bir görüş çıkartıp sonrada yurtdışında 3e Türkiye de 5 satmak EN Adi şerefsizliktir yoksa bizde yerli üretimi destekliyoruz bizde yerli üretim yapıyoruz ve inan bana bu ülkeye 25 yıldır hizmet ediyorum ve en tehlikeli işleri üretimi yapıyorum

• EuroNCAP testine bakılırsa 4 çeker oluşuna bakılırsa 4.1 hızlanma değeride gayet iyi. iyi iş çıkartmışlar vergi muafiyeti olayı olsaydı hiç bir markanın şansı kalmazdı yurt içinde. ama yurt dışı için rekabeti yüksek

haklısın yerli diyip durmak,siyasete alet etmek ters. biz milli olduğunu biliyoruz bunları kendi kanımızdan olanların yaptığını biliyoruz. rekabetçi bir fiyat koysalar (vergi muafiyeti gibi) bu iş çözülecek.

Konuyu başkası açarsa aydınlatıcı destekte bulunurum, özellikle körü körüne eleştiri ya da fanatikçiliğe karşı uzlaşmacı bir tutum amaçlı.

Togg hakkında hukuki bir durum olacağını düşünmedim. Sadece konuyu kapatırlar diye uğraşmak istemezler demek istedim. Hukuki durum TUSAŞ ve Baykar ile ilgili yayınlanan haberlerden ötürü olmuştu ve üzerini kısmen, şimdilik geçici olarak örttükleri konuyu demek istemiştim. Projelerin baykara aktarılması ile ilgiliydi. Webde bu konu hakkında birçok haber kaldırıldı, video anlatımları yurtiçi izlenime kapatıldı.
    Togg sıradan bir durum, araba bileşenleri ürettirilebiliyor. Konuda sorun olmayacaktır ama bazen web sayfa yöneticilerinin çifte standart yaparak mantık dışı konu ve başlık kaldırma olasılıklarından ötürü üzerinde durulmuyor diye düşünüyorum. Başka yerlerde konular açılmıştı. Burada açılnasıl olur bilemem, çok fazla gıcıklığına tartışmalardan keyif alacak türde dna rolünde kitle var. Bu daha önceleri defalarca kez oldu.
    Site yönetimlerine baskılar kuruldu. Ya kaldırırsınız ya da bilmem ne dermişçesine. Burada bile anaakım saltanat medyasından savunma sanayi ile ilgili haberleri kopyala yapıştır yaparlarken, bu güven ortamı nasıl sağlanabilir?
    Güvensizlik duygusu verilen bir yerde, güvenilmez ve niteliksiz düşünceler yoğunlaşır, ve o tür alanlarda da gelişim beklenemez. Biribirimize hatalarımızı gösteremeyecek kadar ötekileşme içinde olursak, kendimizi düzeltme olanağını da bulamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 22 Ekim 2025; 12:15:52 >

Madem togg un yeni bir girişim olduğunu kabul ediyorsunuz,neden toplama araba diye hakaret etme gereği duydunuz ki?

Bu vaktim yok geyiği de apayrı bir konu

Bana bir sayfa mesaj yazabiliyorsunuz,ama toggun toplama araba olduğunun konusunu açmak için yeni konu butonuna basmak vakit alıyor  

Lütfen Kılıçdaroğlu seçmeni minvalinde konuşmalar yapmayın arkadaşım, ortaya bir laf attım, altını dolduramıyorum,togg akp döneminde tanıtıldığı için gıcık yiyorum deyin geçin

Emin olun daha çok ciddiye alınırsınız

Savunma sanayii konusunda projelerin nereye aktarıldığınin da hiçbir önemi yok bu arada.

Baykara sadece ilk bu işe girdiğinde,yani daha damatlık falan ortada yokken ,daha TUSAŞ İHA konusunda portakalda vitamin iken yapılan muamelenin,

o muamelenin neden yapıldığını sorgulamayan bir topluluğun kalkıp projeler oraya aktarılıyor şöyle örtülü böyle gizli demesi de trajikomik gerçekten.

Başta da söylediğim gibi,siz klâsik Kılıçdaroğlu seçmenleri gibi herhangi bir şey akp döneminde yapıldıysa ben ona ne olursa olsun karşıyım deyin geçin,

Konu açmakla uğraşmayın gerek yok.

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı baştan oku.
    Bu konuyu öyle yüzeysel açamazsın, hangi bileşenlerin nereden alındığı, nerede üretildiği gibi ayrıntıları girmek gerekiyor. İlgi alanıma girmediği için uğraşmıyorum. Cevap, algılayabildiğin kadar yeterlidir.

Bana söylediğinle çelişkili yorumlar yaparak sırf gıcıklığına yazmak için kimseyi '.. seçmeni' gibi benzetmelerle, dürtmeye çalışmıyorum.
    Gıcıklık amacıyla yorum yapanlar, başkasının kişisel haber yorumuna girip manipülasyon yapanlar olur. KK 'de dolaylı/olaysız iktidara çalışıyordu.
    Bilmiyorsan, öyle olmasan bile söylediklerin üzerine demek ki otokrasiden yanasın gibi izlenim vermiş olursun. Genelde seçmen bunu bilmez ya da kabul edemez çünkü.
    Egoik esaretin altında asla kendin (özgün) olamazsın, birilerini taklit ederek var olursun sadece.

Tekrar hatırlatayım:
    Burada odaklanıp eleştirdiğim: varolan ve gelecekte ki ikiyüzlü politiklerin; kendi çıkarları için kitleyi gütmek amaçlı yaptığı şişirme zırvalarınadır.
    Bu duruma karşı çıkan kişileri kendin gibi düşünerek gıcıklığına yazıyor diye yargılamaya kalkışamazsın.

'Kamu kurumu projelerinin kişisel çıkarlar için özel kişilere aktarılmasının önemi yok' demen ile zaten niyetini belli ettin. Kamu şirketleri 20 yıldır yok ediliyor, kamuoyu tepkisinden çekinilecek kadar kullanımda olup kalanlar ise sömürülmek için fonlara devredildi. Örnek ister misin?

Söylediğinin aksine, kişilerin çıkarı için kamu projelerinin nerelere aktarıldığının önemi var. Hukuki konudur.

Burada kişilerin çıkarı mı, yoksa kamunun çıkarı mı önemli?
    Temel kamu kuruluşları stratejiktir. Satışı ve kapatılışı tartışmasız kabul edilecek durum değildir. Kurucunun kurduğu her stratejik fabrikayı 'acele ile bedavaya satmaları' bile aslen nereye çalıştıkları ve çöktürme amaçlarının net kanıtıdır. 📌

Bolivya'da Evo Morales gelir gelmez stratejik olanları kamulaştırdı, latin amerika'nın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu, bir süre sonra birileri darbe yaptırdılar. Acıyla direnen Bolivya halkı sayesinde tekrar Arce ile geri döndü.
    Bizi ise şu an yapmaya çalıştığın gibi kutuplaştırmaya körükle gidecek kadar gergin hale getirdiler. Bunu görüp üzülüyor musun? Görüyor olsan yine de sivri dille yazarak iğneleme yapar mıydın?
    Tekrar ediyorum, kişisel olmayan bu haberin konusunu eleştirileri kaldıramıyor isen kimseyi kendi hissettiklerin üzerinden değerlendirmeye çalışman mantıksız, yersiz olur.
    Toplumda bilinen yaygın bir sorun bu:
    Çoğu kişi kendinde olanı başkasından bilir.

Eğer kırıcı ya da hakkında yanıldığım bir şey yazdı isem üzgünüm. Söylemen yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 12 Ekim 2025; 3:33:7 >

Madem kk iktidara çalışıyordu,neden oy verdiniz? Suriye'den çıkalım falan demişsin Esad güvenliği sağlasın yazmışsın foruma,eğer kamu kurum ve kuruluşları hakkındaki bilgin de bu kadarsa vah diyorum sadece.

Bu arada bu savunma sanayii üzerindeki kamu şirketleri nerede yahu?çok laik hükümetlerimiz Niye ABD'ye ipotek etmişler ordunun bütün mühimmat ve silah ihtiyacını?

arsiv.ntv.com.tr
    Helikopterde öncelik ABD’li Bell’in
    http://arsiv.ntv.com.tr/news/18788.asp

Bolivya yazmış birde 

Madem biz damat olmadan hallediyorduk bu işleri,niye heron falan aldık arkadaşım?

Söylediğin hiç bir şey bir temele dayanmıyor.Otokrasi diyorsun Türkiye bir otokrasi devletimi? Bırakın bu diktatörlük imalarınızı. Ayrıca süslü süslü kelimeler kullanıp yok kamu şirketleri yok edildi yok bedavadan verildi yok sömürüldü bunlar hep boş kelimeler. He şunu diyorsan ben özelleştirmeden yana değilim her şey kamusal olmalı devletin elinde olmalı devlet hem piyasa yapıcı hem denetleyici olmalı dersen o zaman o bağlamda tartışalım metnin daha bir ana fikri bile yokken "kör atış" edası ile bir o konuya salça olayım bir bu konuya salça olayım deme niyetini açıkça belli et. eğer ki sosyalist bir düşüncedeysen tartışılması gereken konu ideoloji olmalı konunu köküne inilmeli yani. bunu 4 çeker togg konusu altında yapmamalısın ayrıca

Bir sosyalist Esad'ı savunamaz.

ipotek edilmiş diyorsun, sanki biz geçmişi savunuyoruz algısı yaratarak kendin savunduğununu; bugün ipotekleri mi kalmış, satıp yok ettikleri konusunu gündem dışı tutmaya çalışıyorsun. muhalefettekiler bunu yapsa, onlar için de böyle manipülatörler çıkacağını da kötü niyetli cevaplarına bakarak senden yıllarca önce öngörebiliyorum.

sana ne yazsam burada kendin çalıp kendin eğlenirsin. sırf beni yermek için forumda nerede ne yazdığımı araştırıp açığımı bulmaya çalışacağına, karşında seni ciddiye alan birine karşı yapıcı olmaya çalışabilirdin. senin niyetin kötü. kutuplaştırıcı cümleler kurmayı bırakamıyorsun.
    ekilen ne ise o biçersin hayatta. kendi çarkına uygun doğrulayıcılar bulup cevap yazmayı yazdırmayı ve beğeni kasma isteğini anlıyorum. güç istenci bu, kendi kendini yeriyorsun ama farkında değilsin. ancak burada eskiyi övüyormuşuz gibi varsayımlarla, bugünün sürekli eskileri aratmayan haramiliklerini hiç eleştiremiyorsun. neden? çünkü amacın başka. boşuna o kadar uğraşıp yazdım derdim ama anlayanlar vardır. bolivya 'dan ciddi bir örnek veriyorum, gülüyorsun. hiçbir fikrin yok.
    duyarlılık, mantık seviyen bu kadar.
    en iyisi benim eski yazılarımı biraz daha araştır, işine yarar birşeyler vardır yine.
    20 yıl sonucunda artık çevrede nasıl karşılandıklarını bildikleri için iktidarcı kimliklerini gizleyenler tam da böyle konunun başında iğnelemeler yaparak konuyu politikaya kadar götürebilirdi. devam böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 12 Ekim 2025; 1:8:3 >

Ülkeyi muhalefet mi yönetiyor dediğin adamlar iktidarın yancisi,ve siz bu adamlara yüzde 48 oy verdiniz

Atatürk devrimlerini, cumhuriyeti masasına meze yapan adamlar için ülkeyi muhalefet mi yönetiyor yazmakla işin içinden siyrilinmaz

Aynen Suriye kasabı Esad'ın İsrail'le mücadele falan ettiğini iddia etmek, Türkiye oradan çekilsin Esad'a bıraksın diyerek Suriye sorununa çözüm üretilmeyecegi gibi

Bil bakalım bu fikri savunanlar kimler?

Aaaa piro dede tayfası 

Çünkü onlar da baasçı değil mi?

Ama kk işbirlikçi,tabi canım. Bize göstersene seçim döneminde kendisi ve Atatürk Cumhuriyet düşmanı masası ile ilgili yazdığın tek satır olumsuz bir yazıyı,ben bulamadım da?

Bak benim var, istersen ŞAK diye linki koyarım buraya.

https://forum.donanimhaber.com/kilicdarogluna-guveniyor-musunuz-otv-indirimi--154232787-2

Gelelim Bolivya işine

Arkadaşım madem kamucu politikalar izlenerek ülke kalkınacakti,akp de geldi sattı

Bak sen yüz kere lafı cevirsen ben yüz kere tekrar sorarım

Ülkenin ordusunu mühimmatıni niye ABD'ye ipotek ettiniz?

Nerede ordumuzun kazanımları? Nerede otoyol şebekemiz? Nerede demiryolu, hızlı tren şebekemiz? Ticari limanlarimiz?

akpnin sattıkları arasında bunlar yok mu yoksa?

Yoksa niye yok,işiniz mi vardı da yapmadınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 12 Ekim 2025; 9:10:50 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.