Şimdi Ara

Çift İşlemci Takılabilen Anakartlar Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çift işlemci kullanan arkadaşlar acaba hangi anakartları ve işlemcileri kullanıyorlar ?

Asus'un ve Evga nın çift işlemci kullanılabilen modelleri var fakat performans getirisi ne kadar oluyor incelediğim testlerde çelişkiler gözlemledim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çift İşlemcili Anakartlar Hakkında Kapsamlı Bilgiler

Çift işlemcili anakartlar, iki işlemciyi destekleyen ve yüksek performans gerektiren iş yükleri, sunucular ve iş istasyonları için tasarlanmış anakartlardır. Bu anakartlar, özellikle çoklu çekirdekli işlemcileri kullanarak daha fazla işlem gücü ve paralel işleme yeteneği sunarlar.

Çift işlemcili anakartların en önemli özelliği, iki işlemci için birden fazla yuva içermeleridir. Bu yuvalar, genellikle LGA veya Socket tipi olarak adlandırılır ve belirli işlemci serilerini destekler. Çift işlemcili anakartlar aynı zamanda, her işlemcinin kendi hafıza modüllerine erişmesini sağlayan çift kanallı veya dört kanallı bellek mimarisini destekler.

Çift işlemcili anakartların bir diğer önemli yönü ise, genişletme yuvalarının sayısıdır. Bu anakartlar, çoklu grafik kartı, depolama sürücüsü ve ağ kartı gibi çeşitli bileşenleri desteklemek için genellikle çok sayıda PCIe x16 yuvası sağlar. Ayrıca, RAID desteği ve gelişmiş ağ bağlantısı gibi ek özellikler de sunabilirler.

Yüksek performanslı bilgisayarlar için uygun olan çift işlemcili anakartlar, aşağıdaki avantajları sunar:

• Arttırılmış İşlem Gücü: İki işlemci kullanarak, çift işlemcili anakartlar daha fazla çekirdek ve iş parçacığı kapasitesiyle daha yüksek işlem gücü sağlar.
    • Paralel İşleme: Çift işlemciler, görevleri paralel olarak işleyerek performansı artırır.
    • Gelişmiş Bellek Performansı: Çift kanallı veya dört kanallı bellek mimarisi, daha yüksek bellek bant genişliği ve daha iyi genel sistem performansı sağlar.
    • Genişletme İmkanları: Çok sayıda PCIe yuvası, çeşitli bileşenleri bağlama ve sistemin özelliklerini genişletme olanağı sunar.

Çift işlemcili anakartlar, yüksek performanslı bilgi işlem ihtiyaçları olanlar için ideal bir seçimdir. Ancak, standart tek işlemcili anakartlara kıyasla daha pahalıdırlar ve daha fazla güç tüketirler. İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi dikkatlice değerlendirerek uygun çift işlemcili anakartı seçmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • türkiye de varmı öyle donanım seven bir zengin
  • Vardır mutlaka sonuçta ihtiyaç , ölçüp biçmek için iyice öğrenmem lazım bu iş istasyonu olayını :)
  • ıntel Xeon ve amd opteron kullanırlar cogunlukjla arada evga gıbı uretıcıler masaustu ıslemcı platformu ıcınde kartlar cıkarırlar arada
    gundelık kullanım dedgımız kullanımda farkı goremezsınız zaten
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/intel-workstation-board-w2600cr2-dual-xeon-ddr3-ecc-server-anakart.aspx

• Günlük kullanımla işim yok benim de fiyat biraz tuzlu geldi.
  • Şuana kadar herhangi bir ev kullanıcısında gormedigim bi özellik bu. Yapılış amacı yüksek user barındıran dc makinalar içindir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift işlemci yerine normal işlemci + xeon coprocessor al daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satılık işlemci ve anakartlar
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullanıcı yorumlarını alayım arkadaşlar var ise.

• Özel olarak 2x CPU lu sistem için optimize edilmemiş bi kod varsa perf artışı her daim çok yüksek olmaz. Çekirdek sayısına benzer lineer'e benzeyebilen ölçeklenme olmaz her zman.

Fiyat açısından başka çare yok. Eğer 3930k@4.5 yetemiyorsa sonraki adım 2 yada 4S sistemler olacak. Yapılacak işin geri dönüşü varsa girilir bu yola. Güç tüketimi daha az önemli ve dağıtık işleme imkanı varsa başka bikaç tane 3930 / 4770 / 3770 vs. tarzında makina toplanabilir.

2 soket Xeon E5 2xxx ler için fiyat görece daha düşükken 4 soket için 3500-3600$ gibi fiyatları var. Yapılacak işin türüne göre karar verilir nasıl bi yaklaşım tercih etmek gerekir vs. diye.

Çelişkili sonuçlar görülmesi normal. Bütün programlar özel şekilde dizayn edilemiyor yada daha uygun thread haline getirilmiyor, yada çeşitli nedenlerden dolayı getirilemiyebiliyor (threadler arasında sürekli iletişimin gerekmesi ve paralellik verimini düşürebilen durumlar gibi. yada problemin artık daha paralel şekilde belli bi bakış açısıyla işlenememesi ve probleme ve ana koda en baştan bambaşka bi açıyla yeniden başlanma ihtiyacı duyulması vs. gibi).

Render için %100 yüke vs. göre değişebilir ama SMP sistemlerden genelde iyi seviyede yararlanırlar. Dağıtık işlemeye (net/distributed render'a göre) uygun programlar bikaç makina ile daha uygun bi fiyat aralığı da sunabilir diğer taraftan. İşenecek şey, ne kadar dağıtık işlemeye müsait ise farklı makinalar ile daima daha düşük ilk yatırım maliyeti olur (dağıtık makinalara kabaca Beowulf cluster deniyor zaten, 4x 3770 / 4770 makina ile 2x E5 2690'ı yarıştırmak gibi). Güç tüketimleri eğer PSU'lar iyi ise pek bi fark olmaz. Perf açısından SB vs. IB/HW farkı olr (E5 ler SB temelli). Problem Dağıtık işlemeye, ve yer alan da müsait ise 2S yada 4S sistemler yerine dağıtık sistemler daha avantajlı olabilir.

• Peki bu render Farm olayına Fx8350 ile girmek mantıklı olurmu ? Nasıl yapıldığını bilmiyorum ben ama 2 tane Fx8350 li sisteme aynı anda aynı renderi aldıra ilme şansım olursa güzel ve hesaplı olur. Xeon sanırım her bakımdan maliyetli oluyor araştırdığıma göre de fiyatın karşılığını tam veremiyor

• çift işlemci
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Kullanıcı yorumlarını alayım arkadaşlar var ise.

Onu biraz zor bulursun. Anakartlar çok pahalı olduğundan 2. sistem kurmak daha pratik oluyor. Çünkü ülkemizde o anakartı bulmak çok çok zor ve dışardan getirtirsen liste fiyatına gümrük eklemen gerekiyor. 2 xeon lu sistem almak yerine 4 tane 4770k sistem alırsın.
  • Kaç para ki

• 2 sistemi birbirine bağlama hakkında hiç bir fikrim yok. Direk bu işi yapanlar var 50 pç bağlamışlar birbirine ama ben bunu nasıl yaparım emin değilim

• Bildiğin ethernet üstünden bağlanacak, gerisi programın kendi ayarlarını yapacaksın client ayarı vs. büyük dert değil.

8320 + giga ud3 600 tl civarına geliyor
    3770 + z77 880 civarında bişey ediyor

psu ram vs. ortak zaten.

AMD'yi uzun süreler için 4.3 ghz de kullanabilriz fazla voltaj vermeden, yoksa 4.5 veya daha üstü de olabilir güç tüketimi daha az önemli ise.
    3770 de turbo oc ile 4.2 ghz civarında çalışacak(daha muhafazakar davranılmak istenirse 4.0 ghz de). Turbo için voltaj, 4.0'da 1.0v bile yeterli olabilir. Uygun fiyata bulunur ise 3770k, 4770k da olur.

Vray için perfleri yakın 300tl civarı sistem başına değer mi diye düşünülür çok sayıda mı az mı kurulacak diye. Render için çok biliyormuş gibi yazmıyayım ama netrender desteği olan uygulama / pluginler için uygun gibi ikisi de. Bütün clientlerde uygun seçenekler ayarlar olduktan sonra, işletim sistemleri vs. aynı olduktan sonra genelde sorun çıkartma şansı daha düşük oluyor yada pek olmuyor (32bit / 64 bit karışık sistem kullanıldımı sorun çıkaiblio yerine göre ).

• Ofiste 2 tane sistem var biri ama biri Intel , bilg müh. Arkadaş lan dan bu render Farm işini bir türlü çözemedi. :S aslında tek sistemler çok sorunlu değil ama mesela bir inşaatın dış cephesinde bilboard için yüksek çözünürlükte render alırsan tek makinada 50 saati geçiyor. Standart oda renderi ort. 3-4 saat sürüyor ama onuda düşürebilsem keşke. Tek bir 3930k alıp oc de yapsak biraz yine maddiyat yüksek oluyor. Yani çok sıkıntılı bir durum 2 tarafı da çürük yumurta.

• Sorun hangi prog. için nasıl çıkıyor? Programlar arası iletişim sorunu perf sorunu yada çıktıda bozulma gibi şeyler mi?

Farklı makinalar olduğu zaman, işlemcisine göre verimi değişebiliyor. 2x 2600k mesela şu kombinasyondan 2600k(4/8) + X5650 (6/12@2.66ghz) daha hızlı. Farklı makinalar verimi düşürebiliyor yani onu demek istiyorum. Elektrik dert olmayacağına göre AMD ile de gidilebilir diye düşünüyorum 400-600 tl civarında bi para cepte kalabilir, eğer 8 ram yetiyorsa(gerçi ram çok fazla sorun çıkartmaması lazım, maliyet açısından yazdım). Giga ud3 gibi 8+2 faz anakart yerine(220 230tl) 4+1 anakartlar da ucuz, idare edecek kadar oc de kaldırırlar.
  • Vray kullanıyoruz direk işlemci ve ram a yükleniyoruz yani. 8gb ram yetmiyor açıkçası 16gb olması gerçekten farkettiriyor. Ram etkisi önemli olsada iş cpu da bitiyor. 2600 kullanıyoruz bi makinada 2. Makinayla birleştirebilirsek zaman açısından çok güzel olacak. Sorun müşteriye iş teslimi kaynaklı zaman sıkıntısı tamamen. Max okadar sıkıntılı bir proğram ki belkide biz uzamanlaşmadığımız için her an sorunla karşılaşma ihtimali var sonra müşteriye açıklayamıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: *666*

ıntel Xeon ve amd opteron kullanırlar cogunlukjla arada evga gıbı uretıcıler masaustu ıslemcı platformu ıcınde kartlar cıkarırlar arada
    gundelık kullanım dedgımız kullanımda farkı goremezsınız zaten
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/intel-workstation-board-w2600cr2-dual-xeon-ddr3-ecc-server-anakart.aspx

anakart 512 gb ram destekliyormuş ama 64 bit işletim sistemleri max 128 gb tanıyabilir 512 nasıl kullancaz

• quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN
    anakart 512 gb ram destekliyormuş ama 64 bit işletim sistemleri max 128 gb tanıyabilir 512 nasıl kullancaz

Bu tür konulardan pek anlamam ama Linux kullanılsa? Bi yerde okumuştum, 512 gb kadar desteği vardı sanki linux'un.
    Bu arada şu sayfaya göre Win server sürümleri 4 TB'a kadar destekliyormuş:http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.