Şimdi Ara

çift hdd çift os için boot menü nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki farklı hdd ve hir birinin birinci partişınında Winxp ve vista yüklüdür (her biri yüklenirken diğer hdd devre dışı yapılmıştır bunun için boot menü yoktur 2. sistemi açmak için biostan seçim yapmak gerekmektedir)

bu iş için boot menü yapabilen veya düzenleme yapabilen bir prog varmı?

winxp nin boot menüsünden vista olan 2. hddnin 1 partişınına nasıl dallanma yapabilirim

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
    multi(0)disk(x)rdisk(x)partition(x)\WINDOWS="Vista"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 3 Eylül 2008; 10:58:45 >

• boot manager denen programlardan kullanman gerekir, ama pek ihtiyaç duymadığımdan kullanmadım bugüne kadar, sadece linux için lilo kullandım, onu da linux kendisi kuruyor zaten, dediğim gibi, tecrübene güveniyorsan indir dene bunlardan birini,
  • Oncelikle en temiz kurulumu yapmissin, tebrikler.

1)
    Ben bu yontemi kullanmiyorum, yazalim bilgin olsun:
    xp nin boot menusunden yapamazsin
    ama
    vistanin boot menusunden yapabilirsin (bios vistayi acacak sekilde ayarlanir, vista acildiktan sonra gerekli ekler vistada yapilir, tabi once nette arastirilir)

2)
    Tavsiye ederim:
    "boot manager" olarak grub kullanabilirsin, yazindan anladigim genelde xp kullaniyorsun, xp ye grub u "boot manager" olarak kurmak icin burayi
    http://forum.donanimhaber.com/m_24789780/tm.htm
    takip et
    sonrasi suratle kendiliginden gelecektir

• Harbi süpersiniz sizi tebrik ederim
    yazılıarınızı incelemeye başlıyorum
  • Son bir sey daha,
    birden fazla disk oldugunda en güzeli anakartinda varsa "post .... screen" diye bi ozelligi kullanmak, biosa girmeden secim yapmani sagliyor.

Örnek:
    bende asusp5b anakart var, bilgisayar acildiginda F8 e basiyorum, bir süre sonra karsima Hangi diskten "1. disk, 2. disk, dvd" acmak istedigime dair soru soran bir ekran geliyor. 1 i sectigimde xp, 2 yi sectigimde vista calisiyor.

Tabi sen yinde grub4dos u ogren, bu da aklinda bulunsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.