Şimdi Ara

Çift Harddisk kullanıcam, sistemi hangisine ve nasıl kurmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elimde WD 320 gb 7200 16mb hdd war, buna ilaveten bir 500gb daha (muhtemelen samsung 500gb 16mb yada WD 500gb WD black caviar) almayı düşünüyorum.

Sorularım şunlar:
    * Sistemi hangisine kurmalıyım? farkedermi?
    * Diskleri C;D;E;F şeklinde her birisini 2 ye bölsem mi daha mantıklı yada tek bölmelerde mi kalsalar daha mantıklı olur?

yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 16:18:47 >
  • hızlı olan diski(muhtemelen 500gb) 1. disk yapıp windows u onun üzerindeki bir bölüme kurarsan sistem daha hızlı açılır ve daha hızlı tepkiler verir. Sanal belleğide 320 lik diske taşırsan gereksiz yere windows diski meşgul olmaz oradan da bi kazancın olur.
    D 100GB vista
    E 20GB backup dosyaları(true image osyaları, son sürüm driverlar, en çok kulladığın programlar...)

500 lük
    F 200GB film arşivi
    G 200GB müzik arşivi
    H 100GB program arşivi

ben olsam böyle yapardım

Orjinalden alıntı: clarion

hızlı olan diski(muhtemelen 500gb) 1. disk yapıp windows u onun üzerindeki bir bölüme kurarsan sistem daha hızlı açılır ve daha hızlı tepkiler verir. Sanal belleğide 320 lik diske taşırsan gereksiz yere windows diski meşgul olmaz oradan da bi kazancın olur.

sanal belleği taşımaktan kastınız nedir? tam olarak anlaymadım?

birde hızlı olan disk demisşiniz ama ben aynı olurlar diye düşünmüştüm, muhtemelen 500 gb demişsiniz ama elimdekide gelenlerde 7200rpm 16mb önbellek olacak.

son bir soru daha eğer yeni alacağım disk 750gb samsung 7200 32 mb önbellek olursa yani önbelleği dahayüksek olan olursa ama onu arşiv için kullanacağımdan sisemi 16 mb önbellekli olana kursam sıkıntı veya hız düşümüm olur mu?

yardımlarınıza şimdiden teşekkürller

• 7200rpm ve 16-32mb Cache olması direkt bakılacak kriterler elbette ama şöyle bir durum var. Yeni model diskler herzaman eskilerinden hızlı olurlar (istisnalar kaideyi bozmaz) Çünkü daha yüksek yoğunlukta disk plakaları ve yeni firmware ler içerirler. Bu yüzden 500gb lıklar çok çok büyük olasılıkla daha hızlı olacaklar. Denemesi de basit. 500gb lık disk gelince bağla bilgisayara. Windows da HDtach testi yap. Hangisi yüksekse onu dediğim gibi kullanırsın.

Sanal bellek olayına gelince, windows u kuracağın 500gb değilde 320ye kurman avantajına olur bu konuyu biraz araştır, uzun uzun anlatmamın anlamı yok.

google da "sanal bellek nedir" gibi ifadelerle anlatırsan yüzlerce sayfa bilgi var.

Son sorunuz içinse, büyük olan diski depo için kullanmanız anlaşılır bir durum elbette. Ancak eski 320lik disk ile aralarında epey bi hız farkı varsa (HDTach sonuçları ??) ben olsam hızlı olana windows kurardım.

mesela ; diskleri çok fazla bölüme ayırmanı tavsiye etmem ondan sonra birinde 3gb birinde 5gb yer kalıyor. Toplasan işini görecek yer var ama ayrı ayrı olunca tek parçalık 6gb lık iso yu nereye atacağını şaşırıyorsun. Ondan sonra işin gücün yoksa dosya taşı.

1. Disk 500 yada 750 lik.

c: (xp-vista neyse) 100gb
    d: (depo1) 500 yada 750den geriye kalan

2. Disk 320gb, tamamı

e: (depo2 ve sanal bellek)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.