Şimdi Ara

Cid49 k750i ve w800i patching anlatımı(10 dk'da patch yapın) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
9.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: abide85

quote:

Orjinalden alıntı: fiko273

quote:

Elimiz ''C'' tusunda basılı bir şekilde usb'yi baglıyoruz!!!Bunda zorlanan arkadaslar usb'yi bagladıktan sonra da elini cekmeyip da 5 sn daha ''C'' de basılı tutsunlar!!!Bunu yapınca resim-2 cıkcak sizde resim-3 teki gibi 1.kısma hazırladıgınız maini koycaksınız.

Bu işleme kadar geliyorum XS++ ya telefonu gösteremedim. FAİLED OPEN hatasını veriyor. Yardımcı olurmusunuz.

Usb'yi baglamadan önce herzmn pili sök-tak yapıyoruz...

Pili sök-tak yapıyorum ama gene aynı hatayı veriyor.
    Telefonu C tuşuna basılı olarak takıyorum fakat pcde sadece bi ses geliyor başka bişey çıkmıyor.
    İlk taktığımda Yeni donanım bulundu yüklemede bi sorun çıktı falan dedi.Sonrasında hiç bağlanmadı.
    Pcden telefona müzik falanda atıyorum hiçbi sorun çıkmıyor.Far managerde de görmedi telefonu.

• quote:

Orjinalden alıntı: castbreeder

Telefonla yazdığım için açıklama yapmakta zorlanıyorum.abide85 sana daha iyi yardımcı olur herhalde.Banada sormak istediğin birşey olursa sorarsın.

dostum ilgine hayran kaldım, gösterdiğin alaka için ben teşekkür ederim, gönlüne ve emeğine sağlık
  • teşekkürler
  • MERHABALAR.BU İŞLEMİ YAPTIKTAN SONRA CİHAZIM HİÇ BİR ŞEKİLDE AÇILMADI.TEKRAR YÜKLEMEK İSTEDİĞİMDE İSE PROGRAM TELEFONU GÖRMEDİ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
    quote:

Cid49 olan telefonlara patch atmakta zorlanan arkadaşlar anlatacağım yöntemle patchli bir main dosyası hazırlayabilirler. Hazırlanan bu dosya daha sonra XS++ programının Main bülümünde flashlanacak ve patchler telefonumuza yüklenmiş olacak.

Bu anlatımın gerekli dosyaları cepforum'un 1980 nickli üyesinin açmıs oldugu konudan alıntıdır.Ben biras daha ayrıntılı hale getirip resimlerle anlatmaya çalıstım.

GEREKLİ OLAN PROGRAMLAR VE DOSYALAR:

GSlide15:
    http://rapid-share.com/files/29875207/GSlide15.rar
    XS++:
    http://rapid-share.com/files/29875848/XS__.rar

K750i(R1CA021) Patch Dosyası:
    http://rapid-share.com/files/29340155/K750i_R1CA021_firmwareyama.rar

K750i(R1DB001) Patch Dosyası:
    http://rapid-share.com/files/29340181/K750i_R1DB001_firmwareyama.rar

W800i(R1BC002) Patch Dosyası:
    http://rapid-share.com/files/29340207/w800i_R1BC002_firmwareyama.rar

FIRMWARE DOSYALARI(Main ve Fs):

K750i(Cid49)_R1CA021:
    http://rapid-share.com/files/27399304/Xs______304_cin_k750i__R1CA021.zip.html

W800i(Cid49)_R1BC002:
    http://rapid-share.com/files/30149356/W800i_Cid49__R1BC002.rar

NOT: Firmware klasörünün içinde Main ve Fs dosyaları bulunmaktadır. Biz bu program ile sadece Main dosyasını kullanacağız.

İşleme başlıyoruz!!!
    * Programı açıyoruz ve Flashfile bölümüne, telefonumuza ait olan main dosyasını seçiyoruz.

* Header bölümüne ise program ile beraber gelen header klasöründen telefonumuza uygun olan dosyayı seçeceğiz.Örnek: K750i= 288, W800i= 291, W810i= 343 blocks flashlama yapar. Bu bilgileri gözönüne alırsak, K750i ve W800i için sonu 291, W810i için ise sonu 344 ile biten dosyayı seçmemiz lazım.(zaten secili siz sadece kontrol amaclı yine de secin)

* Patch ya da patchleri Add düğmesine basıp bilgisayarımızdan bulup seçiyoruz.

* Output seçeneğinde ise oluşturacağımız main dosyasının kaydedileceği yeri belirtip dosyaya bir isim veriyoruz.

* Process düğmesine basıyoruz ve dosya oluşturuluyor. Kısa bir yüklemenin ardından aşağıdaki resimdeki gibi ekranda Done! yazısı çıkacak ve artık patchli main dosyamız kullanıma hazır.

*Xs programı yardımıyla hazırladıgımız maini tele atıyoruz(3.resimde oldugu gibi)...(cam driver da bir patch'dir ama o Gslide15 ile yapılamaz!!!

UYARI: GSlide15 ile hazırladıgımız patchli maini Xs++ yardımıyla tele atarken sadece main atıyoruz...Yukarda vermiş oldugum Frimware dosyalarının icinde FS de var sizin aklınız karısmaması için söyle bişiy söyleyim dosya boyutu büyük olan main dosyasıdır...

Cid49 k750i ve w800i patching anlatımı(10 dk'da patch yapın)

GELELİM XS KULLANIMINA!!!

1-Önce telefonun pilini, simini,hafıza kartını cıkartıyoruz ve sadece pili geri takıyoruz...

2-Önemli bir nokta daha var ki pc mizde telin usb driverlarının yüklü oldugunu varsaydıgım için onun nasıl yüklenecegini anlatmıyorum...Daha önce mp3,resim gibi dosyaları usb ile pc ye atıyorsanız driverlar yüklüdür zaten!

3-Xs programına start diyoruz ve resimdede görüldügü gibi program bize 30sn içinde usb'yi baglayın diyor.(resim-1)

4-Elimiz ''C'' tusunda basılı bir şekilde usb'yi baglıyoruz!!!Bunda zorlanan arkadaslar usb'yi bagladıktan sonra da elini cekmeyip da 5 sn daha ''C'' de basılı tutsunlar!!!Bunu yapınca resim-2 cıkcak sizde resim-3 teki gibi 1.kısma hazırladıgınız maini koycaksınız.

5-Flash diyceksiniz ve program 291 block saycak ve finishing flash diycek(resim-4) bu uyarıdan sonra, önce programı kapatın ve sonra usb'yi çekin ve teli açın.

NOT : Rapid adreslerinin arasındaki tire'leri kaldırın(-)

İŞLEM BİTTİ GÜLÜ GÜLE KULLANIN!!!

RESİM-1

RESİM-2

RESİM-3

RESİM-4

• arkadaşlar telefonu garantiye göndermem gerekli tekrar k750i ye nasıl çavirebilirim. :)

"c" tuşu çıktı telefonun :D kasası falanda değişmesi gerek. ters çavirmem için yardımcı olur musunuz?
  • arkadaşlar telin cid kaç olduğunu nasıl öğrenebilirim ?

bir de laptop alınca tele kilit koycam.biri bu konuda bana yardımcı olabilir mi? kilitli olduğu zaman msj yada çağrı geldiğinde kimden geldiği anlaşılıyor mu,gelirken tam çaldığı anda değil 2-3 dk snrası fln ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halee -- 9 Eylül 2008; 17:28:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: halee

arkadaşlar telin cid kaç olduğunu nasıl öğrenebilirim ?

bir de laptop alınca tele kilit koycam.biri bu konuda bana yardımcı olabilir mi? kilitli olduğu zaman msj yada çağrı geldiğinde kimden geldiği anlaşılıyor mu,gelirken tam çaldığı anda değil 2-3 dk snrası fln ?

setolle işlem yaparken cıd numarası sağda yazar

şifre patchi atarsan mesajlara dosya yöneticisine tel defterine şifre koyabilirsin yada tuş kilidine komple
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukkk

quote:

şifre patchi atarsan mesajlara dosya yöneticisine tel defterine şifre koyabilirsin yada tuş kilidine komple

sağol,bi patch işine girişebilsem hepsini yapcam
    peki setolle işlemi ne oluyo nası bişi :S

• quote:

quote:

quote:

setolle patch atma işlemi detayları imzamdaki k 790 konumda mevcut

• quote:

quote:

quote:

quote:

setolle patch atma işlemi detayları imzamdaki k 790 konumda mevcut

sağol.bi laptop işini halledebilsem buna da bakıcam ayrıntılı bir şekilde incelycem
    bi dk bi arkdş EROM olan yeri yaz demiş cid kaç olduğunu bulmak içn.ben de yazaym söyleyin bana kaç imiş bileyim şimdiden

EROM: R2B001 prgCXC1250091_EROM_DB2010_CLARA_FLAFLA

bu şekil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halee -- 10 Eylül 2008; 14:23:19 >

• quote:

bi dk bi arkdş EROM olan yeri yaz demiş cid kaç olduğunu bulmak içn.ben de yazaym söyleyin bana kaç imiş bileyim şimdiden

bu şekil....

kimse anlamıyor mu da neden cevap veren yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halee -- 11 Eylül 2008; 11:30:30 >
  • quote:

quote:

bu şekil....

en basiti setole teli bağlamak senin dediğin yazılımla bunu bulmak çok zor

• quote:

quote:

quote:

bu şekil....

en basiti setole teli bağlamak senin dediğin yazılımla bunu bulmak çok zor

o dediğin nedir anlamıorum bi arkadaş yukarıda aynen böle yazmış diğer arkadaş da söylemiş ama ?

• halee

bu programları öğrenmeden nasıl patch yazılım atacaksın forumu biraz araştırırsan ne dediğimizi daha kolay anlayacaksın
  • quote:

halee

bu programları öğrenmeden nasıl patch yazılım atacaksın forumu biraz araştırırsan ne dediğimizi daha kolay anlayacaksın

tmm ne bağırıon ya :S daha işe koyulmadığım için birşeye bakmadım...
  • quote:

quote:

halee

bağırmıyorum

bu işlere başlayıp programları açıp okuyunca daha iyi anlayacaksın

• quote:

quote:

quote:

halee

bağırmıyorum

bu işlere başlayıp programları açıp okuyunca daha iyi anlayacaksın

tamam sağol işe başladığım zaman gelirim gene baş belası olarak (kesin )

• quote:

quote:

quote:

quote:

Elimiz ''C'' tusunda basılı bir şekilde usb'yi baglıyoruz!!!Bunda zorlanan arkadaslar usb'yi bagladıktan sonra da elini cekmeyip da 5 sn daha ''C'' de basılı tutsunlar!!!Bunu yapınca resim-2 cıkcak sizde resim-3 teki gibi 1.kısma hazırladıgınız maini koycaksınız.

Bu işleme kadar geliyorum XS++ ya telefonu gösteremedim. FAİLED OPEN hatasını veriyor. Yardımcı olurmusunuz.

Usb'yi baglamadan önce herzmn pili sök-tak yapıyoruz...

Pili sök-tak yapıyorum ama gene aynı hatayı veriyor.
    Telefonu C tuşuna basılı olarak takıyorum fakat pcde sadece bi ses geliyor başka bişey çıkmıyor.
    İlk taktığımda Yeni donanım bulundu yüklemede bi sorun çıktı falan dedi.Sonrasında hiç bağlanmadı.
    Pcden telefona müzik falanda atıyorum hiçbi sorun çıkmıyor.Far managerde de görmedi telefonu.

bu sorunun aynısı bende de var.telim k750i.usb flash driver yüklenmedi galiba.yeni donanım bulundu die çıkıo snra aygıt çıkarılmş dio kendiliğinden yok oluo....

• halee

pc yeni donanım bulundu ibaresi çıkınca ona tıklayıp listeden programı seçi tıklayop hızlı bir şekilde usb driverin pcde kayıt

ettiğiniz yeri göstererek teli pcye tanıtımını sağlamanız gerekmektedir
  • quote:

halee

pc yeni donanım bulundu ibaresi çıkınca ona tıklayıp listeden programı seçi tıklayop hızlı bir şekilde usb driverin pcde kayıt

ettiğiniz yeri göstererek teli pcye tanıtımını sağlamanız gerekmektedir

liste fln çkmıokiii.donanımı yükle,daha snra hatrlat,bi daha gösterme die 3 seçenek çıkıo.ilkini seçiorm.o kutu kayboluo sağ altta usb flash driver için bişiler araştırılıyor incelenior gibi bişi dio snra aygıt çıkarılmış diye yazıyo gidio kendiliğinden.böyle yani :S çözemedim.işletim sistemim vista
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.