Şimdi Ara

Çiçeksepeti hesabım hacklenip iki adet sipariş geçilmiş. Bu nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce mailime bakayım dedim. İki mail gördüm bi şifre değiştirme bir de iki adet sipariş. Aşağıdaki şeylerden sipariş geçilmiş kayıtlı kartlarımla yapılmış olabilir mi? Bu çiçeksepetinin rezaleti mi benlr alakası var mı? Şifreyi nasıl değiştirmiş de sipariş geçmiş? Siparişleri hemen iptal ettim suç duyurusunda bulunmaya gerek var mı? Adam adresini ve adını yazmış.

Edit: Alışveriş kartımla yapılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 16 Ocak 2020; 1:38:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• sorun ciceksepeti'nin tarafinda olsa sifre degistirme ile falan ugrasmazdi. bariz sekilde sizden kaynakli bir guvenlik problemi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Hocam bana 3d şifre sms falan da gelmedi. Çiçeksepeti hesabıma giremiyorum şifre unuttum diyorum mail falan da gelmiyor mailimde değiştirilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 16 Ocak 2020; 1:5:11 >
  • Kartını iptal ettirmeyi ihmal etme.

• Kartları iptal ettim şansımı seveyim ya Cuma çocuğu okula kayıt ettirip ödemesini yapacaktım. Beyler şimdi anlamadığım şey çiçeksepetinde kayıtlı kartlarım var bu adam bunlar üstünden mi işlem yapmış? Kartımı hacklese çiçeksepeti hesabımdan niye sipariş versin? Bu adam çiçeksepeti şifremi nasıl değiştirdi onu da çözemedim. Garanti işlem yapılmamış provizyonda gözükmüyor dedi ama iptal ettirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 16 Ocak 2020; 1:20:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Hocam bana 3d şifre sms falan da gelmedi. Çiçeksepeti hesabıma giremiyorum şifre unuttum diyorum mail falan da gelmiyor mailimde değiştirilmiş.
    Mastercard pass (kayıtlı kart yani) ile ödeme yapıyorsa 3d şifre smsi gelmiyor olabilir. ben o özelliği kullanmıyorum o yüzden tam bilmiyorum, bakmak lazım
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Hocam çiçeksepeti şifresi nasıl değiştirildi aklım almıyor,normalde aktivasyon kodu gelir linke tıklarsın değiştirirsin.
    Burda direk şifren değiştirilmiş diyor,bence bu kesinlikle çiçeksepeti’nin açığı. Gece ilgili birimlerle konuşamadım yarın arayıp ağızlarına edeceğim.

Sayın onur b...
    Talebiniz üzerine Çiçek Sepeti hesabınızın şifresi bugün değiştirilmiştir.
    Böyle bir talepte bulunmadıysanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 16 Ocak 2020; 2:18:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim de godaddy hesabım ele geçirilip kayıtlı kartımla alışveriş yapılmış. Şifremi unuttumla değil adam bildiğin şifreyi girerek hacklemiş. Nasıl yaptı anlamadım kartı iptal edip harcama itiraz formu doldurdum. Hesabı hala geri almaya çalışıyorum..
  • Kartini bloke et

• email sifreni falan da degistir

• Benim yaptığım şifre yenileme istekleri spama düşmüş. Şifremi değiştirip kayıtlı kartlarımı sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 16 Ocak 2020; 11:35:13 >
  • sanal kart kullanın ve her harcamadan sonra limit kalmadığından emin o lun.
  • Dostum ciceksepeti genel müdürlüğünde yıllarca çalıştım. Yardımcı olayım.

Sorun site kaynaklı olsa sırf sizin değil, bir çok kişinin bilgileri (ç)alınırdı. Eğer saldırı gibi bir durum söz konusu oldu ise zaten bir kaç gün içerisinde tonla şikayet sosyal medyada dolanır.

Sizin ne yapacağınıza gelince dedikleri gibi mail atmanız gerekiyor. İnsanlar her gün öyle yalan yanlış bildirimlerde bulunuyor ki buna mecburlar. Çağrı merkezini arayarak siparişin kargoya verilmesini durdurun, ardından istenilen şeyleri mail atarak ödemenizi geri alırsınız.

Savcılığa verme olayına gelince, bu kişisel bir durum. Daha önce itunes üzerinden(iphone kullanmıyorum) kartımdan yüklü miktarda para çekilmişti. Apple sağolsun iade yaptı, suç duyurusunda da bulundum ama savcı takipsizlik vermişti. Türkiye maalesef siber suçlarla mücadalede yeterli konumda değil. Adliyelerde o kadar çok dosya var ki bu tarz durumlarla ilgilenmiyorlar bile.

Edit: Ekleme

Bu arada dikkatimi şimdi çekti. Kişi kart bilgilerinizi çalmış olsa niye kabak gibi açık olacak şekilde kendi bilgilerini versin ki? Ortak bilgisayarda filan oturum açtınız mı hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 16 Ocak 2020; 11:48:11 >

• Hocam mailim hacklenmediğine göre çiçeksepeti hesabım hacklenmiş olmuyor mu?

Ben siparişi hemen iptal ettiğim için hemen iade yapılmış. Bunlar hep mailde çöp kutusuna düşmüş onuda anlayamadım.

Banka referans no : 661697731

Ödemenin yapıldığı banka adı : T. GARANTİ BANKASI A.Ş.

Ödeme yapılan hesap : 5400 **** **** 8011

Ödeme şekli : Kredi Kartı İle Ödeme

Bilgilendirme : "Bu dekontu içeren e-posta elinize ulaştıysa bankanıza Çiçeksepeti.com tarafından kesin olarak iade ödemesi yapılmış demektir. Ödemenizin kartınıza yansıma süresi 1-10 iş günüdür."

• Hocam bilgilerde kesin sahte ve çalıntı böyle teslim adresi mi olur? Aşağıdaki numarayı arıyorum kimse açmıyor.

Balıkesir Erdek Yalı Mahallesi Yalı Mahallesi / Erdek

Alıcı : GOKHAN Adanur 05422775649

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 16 Ocak 2020; 11:58:28 >
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Ben hala orda çalışıyor olsaydım gerekli loglamalara bakıp sorunu ortaya çıkartırdım ama şu an için sadece tahmin yürütebiliyorum. Dediğiniz gibi bu işte bi terslik var ama ne olduğu belli değil.

Firmanın ceosu linkedin'i aktif olarak kullanıyor. Ordan bi mesaj atın, mutlaka detaylı inceleme yaptırır.

• OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Mail adresinin şifresini biliyordur yada bi şekilde öğrenmişir. Maile girince oradan şifre sıfırlama yapıp çiçeksepeti hesabınıza girmiştir.

Şifreyi değiştirmesi için işlemi o gelen link ile devam etmesi lazım. Belki o linkteki şifreyi çözmüştür diyeceğim ama. İlginç iyiki erken fark etmişsiniz...
  • Çiçeksepeti maillerinin çöp kutusuna gitmesi mailimden işlem yapılma ihtimalini arttırıyor da mail şifremin kırılması çok zor çünkü güvenlik soruları ve kurtarma telefonu var. Neyse verilmiş sadakamız varmış ucuz yırttık.

• Demek ki sms yollamadan direk parayı çekebiliyorlar. Aynı durum trendyolda da var. Bunu öğrendiğim gün kartı silip trendyolu da kapattım

• Bugün telefonumda şu smsi gördüm. Smslere pek bakmadığım için bunu da görmedim. Şifreyi değiştiren benim ama şifremi kim nasıl bilebilir aklım almıyor öyle kolay bi şifre değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.