Şimdi Ara

Chrysler Grand Voyager 3.3L V6 174PS Oto. LPG düsünüyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar 1 hafta önce Chrysler Grand Voyager 3.3 L V6 silindir 174 ps lik 2002 model otomatik vitesli bir arac aldim . yanliz cok yaktigi icin lpg taktirmayi dusunuyorum . arac benzinli ve 100 kilometrede sehir ici 17 litre sehir disi 10 litre ortalama 13 litre yakiyor . 75 litrelik bir deposu var . ortalama sehir ici 500 kilometre yapiyor bir depo ile sehir disi 600 kilometre . lpg olayina cok yabanciyim detayli bilgi verebilecek bir arkadas var mi ? örnek full depo lpg ile ne kadar kilometre yaparim performansdan ödün verirmiyim ?

cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 28 Haziran 2010; 16:19:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ulwi

Selam arkadaslar 1 hafta önce Chrysler Grand Voyager 3.3 L V6 silindir 174 ps lik 2002 model otomatik vitesli bir arac aldim . yanliz cok yaktigi icin lpg taktirmayi dusunuyorum . arac benzinli ve 100 kilometrede sehir ici 17 litre sehir disi 10 litre ortalama 13 litre yakiyor . 75 litrelik bir deposu var . ortalama sehir ici 500 kilometre yapiyor bir depo ile sehir disi 600 kilometre . lpg olayina cok yabanciyim detayli bilgi verebilecek bir arkadas var mi ? örnek full depo lpg ile ne kadar kilometre yaparim performansdan ödün verirmiyim ?

Her takarım diyene değilde kullanıcı referansına başvurun derim :)
    Saygılar.
  • tavsiyeniz icin tesekkurler , peki diger sordugum sorularda bir bilginiz var mi ?
  • Bagajın altına 58 lt.lik bir simit depo takıldığında , yaklaşık 47 lt LPG alırsınız.
    17 lt. bnz yaktığınız yerde 20 lt LPG yakarsınız.
    13 lt Bnz yaktığınız yerde yaklaşık olarak 14.5 lt LPG yakarsınız hesabını siz yapın artık.

Çok stabil bir sürüşte uzun yolda yaklaşık %50 tasarrufu yakalamanız işten bile değil.
    Stabil olmayan sürüşlerde ise %40 net tasarrufunuz söz konusudur :)
    Saygılar
  • 200 kilometrede bir lpg almam gerekicek . sanirim lpg yerine diesel motor ile degistirmem daha mantikli geliyor 2.8 crd chrysler voyager otomatik vites icin olan motor fiyatlari 2000 euro civari , sehir ici 9,7 litre , sehir disi 6,5 . ortalama 7,5 litre dizel yakiyor motor, uzun vadede zararimi cikarim diye dusunuyorum , birde kendi motorumu satarsam tadindan yenmez
  • quote:

200 kilometrede bir lpg almam gerekicek . sanirim lpg yerine diesel motor ile degistirmem daha mantikli geliyor 2.8 crd chrysler voyager otomatik vites icin olan motor fiyatlari 2000 euro civari , sehir ici 9,7 litre , sehir disi 6,5 . ortalama 7,5 litre dizel yakiyor motor, uzun vadede zararimi cikarim diye dusunuyorum , birde kendi motorumu satarsam tadindan yenmez

Bukadar yaktığından eminseniz hiç gurmayın derim hatta 10 yıldır kullandığım suv aracı YOYOTA PEVIA yıda dıesele çeviririm :)

HYUNDAI Süper saloon H-100 arç kullanan personelim 350 krş tan aşağı yakmaz iken
    Ben 2400 cc Toyota prevıa aracımda 300 krş yakıyorum ş. içi LPG de ?

iyi analiz yapın derim

• quote:

Selam arkadaslar 1 hafta önce Chrysler Grand Voyager 3.3 L V6 silindir 174 ps lik 2002 model otomatik vitesli bir arac aldim . yanliz cok yaktigi icin lpg taktirmayi dusunuyorum . arac benzinli ve 100 kilometrede sehir ici 17 litre sehir disi 10 litre ortalama 13 litre yakiyor . 75 litrelik bir deposu var . ortalama sehir ici 500 kilometre yapiyor bir depo ile sehir disi 600 kilometre . lpg olayina cok yabanciyim detayli bilgi verebilecek bir arkadas var mi ? örnek full depo lpg ile ne kadar kilometre yaparim performansdan ödün verirmiyim ?

merhaba ULWI

LPG istasyonlarinin cok yaygin olduguna göre....sorun olmadigina inaniyorum.

arabandan memnunsan PRINS VSI taktir derim cok memnun kalicaksin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Mustang 2.3L EcoBoost Test
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

200 kilometrede bir lpg almam gerekicek . sanirim lpg yerine diesel motor ile degistirmem daha mantikli geliyor 2.8 crd chrysler voyager otomatik vites icin olan motor fiyatlari 2000 euro civari , sehir ici 9,7 litre , sehir disi 6,5 . ortalama 7,5 litre dizel yakiyor motor, uzun vadede zararimi cikarim diye dusunuyorum , birde kendi motorumu satarsam tadindan yenmez

bunun hesabini aldiktn sonrami yapiyorsun ?
  • su ana kadar bindigim ve sürdügüm en rahat arac , o nedenle araci cok begendim. tek kusuru cok yakmasi . arabayi aldigim fiyat 5580 euro . bankanin el koydugu araclarin satisi vardi oradan aldim böyle ucuza, arac limited edition komple deri ve full + full ici . o nedenle bir cözüm ariyorum , bu yakma isini cozmek icin.

prins vsi nin ne gibi artilari var. arastirdim viyanada yapan yerler varmis. viyanada yasiyorum bu arada soylemeyi unutmusum.

birde bu lpg tankinin kapasitesi ile ilgili birsey yapilamazmi ? onun disinda tank nereye monte ediliyor . bagaja mi yoksa aracin alt kisimlarindan bir yere mi ? en son tank kapasitesi nedir ?
  • quote:

su ana kadar bindigim ve sürdügüm en rahat arac , o nedenle araci cok begendim. tek kusuru cok yakmasi . arabayi aldigim fiyat 5580 euro . bankanin el koydugu araclarin satisi vardi oradan aldim böyle ucuza, arac limited edition komple deri ve full + full ici . o nedenle bir cözüm ariyorum , bu yakma isini cozmek icin.

prins vsi nin ne gibi artilari var. arastirdim viyanada yapan yerler varmis. viyanada yasiyorum bu arada soylemeyi unutmusum.

birde bu lpg tankinin kapasitesi ile ilgili birsey yapilamazmi ? onun disinda tank nereye monte ediliyor . bagaja mi yoksa aracin alt kisimlarindan bir yere mi ? en son tank kapasitesi nedir ?

listeye göre arabanda yedek lastigin oldugu yere 67 litrelik büyüklükte tank takilabiliniyor. ayriyetten bagaja uygun bir yere zylindir tank taktirabilirsin
    (bir 60 litrelik daha) bu sayede iki tane tankin olmu$ olur.

evet arabayi ucuza alm$in

• Ben daha önce bu araca 60 lt simit tankı bagajın altında stepne yerine yakmıştım. Kendi SUV aracımdada 60 lt simit tank aynı yerde takılı,
    Ancak bu aracın enjektörleri sıra dışıdır bu yüzden her takarım diyene yada marka verene değilde bu araca daha önce takmış birinden referans alarak taktırın derim.
    4 teker her araca referans vermek bilir kişi işidir.

Ford explorer,
    Voyager,
    Safrane,
    Concorde gibi motorların enjektörleri düşük OHM ajlı olduğu için bu araçlara her kit takılmaz.
    Saygılar.
  • quote:

iyi de motoru değiştirmeyi düşündüğünüzde göz önüne almanız gereken tek unsur şanzıman değil. dizel motor alıp direk binip gidemezsiniz yahu.
  • aracınıza prins vsi takın..depoda 80 lik içerde olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gligaMesH

quote:

iyi de motoru değiştirmeyi düşündüğünüzde göz önüne almanız gereken tek unsur şanzıman değil. dizel motor alıp direk binip gidemezsiniz yahu.

çok basit birşeymiş gibi yazmış

• bu islerden anlamadigimiz icin sadece dusuncemizi yaziyoruz sonucta neyin ne oldugunu bilmiyorum tabi .

faruksevgili , peki kaca mal olur benim araca lpg taktirmam tam fiyat verirseniz , yazin 1 ayligina izne gelecem eger uygun olursa yaptirmayi dusunuyorum. bunun disinda , aracin cok yakmasini engelleyecek baska birsey yapamayiz sanirim degil mi ? bunun disinda ve en önemlisi ruhsat degisiklikleri vs sorun olur mu yurt disinda ?

cevaplar icin simdiden tesekkurler...
  • malesef avusturyada motor degisimi yapilmiyormus o nedenle tek alternatif lpg olarak kaldi . aklima bir soru takildi . acaba stepne yerine 60 veya 67 litrelik depo taktirsam + bagaja 140 litrelik 120cm e 40 cmlik silindir depo taktirsam olur mu ? yani bu sekilde bir kombinasyon yapilabiliyor mu ? su andaki aracim cok yaktigindan lpg de cok yakicak, o nedenle lpg tanki buyuk olmali . su andaki tank 75 litre super benzin aliyor . 100 km de sehir ici 18 , 19 litre yakiyor . prins vsi taktirsam 20 litre harcasa sehir ici bir depo ile 1000 km giderim .

bunun oluru nasildir bir arkadas bilgi verebilir mi ?
  • araci TR ye gore bedavaya almissiniz, gercekten cok ucuz, bence o yuzden cok yakmasindan rahatsiz olmayin derim, birkac yil kullanir satarsiniz...
  • Lpg şart.
  • arkadaşlar izne geldim , avusturya istanbul arası 3 depo aldıktan sonra iyice lpg düşünmeye başladım 270 euro gitti 3 depoya istanbula geldiğimde daha çeyrek depo doluydu ama olsun çok yakıyor, araca lpg taktırmam yurt dışında kontrol e gittiğimde sıkıntı yaratır mı ?

bunun dışında stepne yerine ve ayrıca arka depoya silindir tarzı bir depo düşünüyorum toplamda 160 , 180 litre felan olsa yeterli olur diye düşünüyorum . sizce kimde yaptırmalıyım ? istanbuldayım.
  • zavoli nin(zavoli.com.tr) Almanya zavoli ile anlaşması var.Örneğin Almanya dan gelen gurbetçi araçlarına Türkiye de zavoli takılabiliyor.montajdan(tüm bakır borulara spiral koruma hortumu geçiriliyor) sonra bir form hazırlanıyor (önce bu forma tank,regulatör,ecu,tank ve dolum noktasının ECR kodları yazılıyor) ve bu belge zavoli Türkiye tarafından Almanca ya çevriliyor,belgenin renkli çıktısı alınıp kaşeleniyor müşteriye veriliyor.projeye gerek yok. Müşteri Almanya zavoli distribütörüne gidiyor,250 euro ödeyerek işlemlerini yaptırıyor. alttan yapılan dolum ucu girişini üst kısma (benzin doldurma ucunun üst kısmına) aldırıyorsunuz..Avusturya zavoli ile Türkiye zavoli nin anlaşması var mı bilmiyorum(www.zavoli.com.tr den sorabilirsiniz)

bu zavolinin sunduğu bir kolaylık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.