Şimdi Ara

Chrome tarayıcısında ciddi bir güvenlik açığı keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google Chrome'da, tüm internet kullanıcılarının yarısından fazlasının risk altına alabilecek yeni bir güvenlik açığı keşfedildi. Siber güvenik şirketi Imperva'nın güvenlik araştırmacısı Ron Masas, Chrome ve Opera da dahil olmak üzere Blink motorunu çalıştıran tüm tarayıcılarda bir hata bulduğunu söyledi. Bu da tüm internet kullanıcılarının yüzde 58'inden fazlasına denk geliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung Brezilya'dan stok fotoğraf cinliği
    Yan kanal metodolojisini kullanan açığın web sitelerindeki filtreleme işlevlerini suistimal ettiği belirtildi. Böylece bilgisayar korsanlarının kullanıcıların özel bilgilerine erişmesine izin verebiliyor. Araştırmacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadeleri kullandı:

     


    Chrome kullanıcıları ciddi risk altında


    "Keşfettiğimiz açık, kişisel verilerini kötü niyetli kişilerin erişimine açma riskiyle karşı karşıya getirdiği için Google Chrome kullanıcılarını ciddi şekilde etkileyebilir. Saldırganlar, kişilerin gizlilik ayarları ne olursa olsun Facebook'ta kaydedildiği gibi, bir kişinin yaşını veya cinsiyetini tam olarak belirleyebilir".

     

    Google durumdan haberdar edildi ve Chrome 68 sürümünde bu açık kapatıldı. Masas tüm Chrome kullanıcılarının tarayıcılarını en son sürüme güncellemesinin büyük önem taşıdığını özellikle vurguladı.







  • Bizim güncellememize gerek yok ki. Arka planda güncellemeden tut ortam dinlemesine göre kafasına ne eserse rahatça yapabiliyor zaten google'a ait programlar. Google earth olsun chrome olsun. Onlar halleder bizim yerimize bu sözde güvenlik güncellemesini

  • Opera kullanın^^

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sukruege

    Opera kullanın^^

    Opera da Blink kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güvenilir browser hangisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en güvenilir olan en az api kullanandır.

    çünkü sisteme yüklenen her eklenti ram alanı üzerinde bir açık kapı var eder !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

    En güvenilir browser hangisi
    Brave Browser veya ABD Deniz Kuvvetlerinin yaptığı TOR projesi bazlı Browser.
  • "Siber güvenik şirketi Imperva'nın güvenlik araştırmacısı Ron Masas, Chrome ve Opera da dahil olmak üzere Blink motorunu çalıştıran tüm tarayıcılarda bir hata bulduğunu söyledi."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • google gibi kullanıcı verilerine erişim sağlamak isteyen firmaların yazılımlarında kişisel verilere erişmek için kullandıkları yöntemler yüzünden hackerlara kolaylık sağlıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.