Chrome'da dünden beri Java ile ilgili sorun yaşıyorum. Diğer tarayıcılarda problem yok ama chrome'da bu eklenti desteklenmiyor hatası alıyorum. Javayı kaldırıp tekrar yüklemeyi denedim, sistemi daha önceki bir zamana geri yüklemeyi denedim ve son olarak format attım ama hiçbiri sorunumu çözmedi. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.
NPAPI Chrome'nin 42 sürümünde devre dışı bırakıldı. Java plugin'i de bu özelliği kullanıyordu galiba. chrome://flags/#enable-npapi chrome adres satırına yazıp NPAPI özelliğini etkin hale getirilebilir, şimdi yeniden başlatı da tıklayarak Chrome'nin 45 sürümüne kadar Java eklentisi böylelikle kullanılabilir. İnternet tarayıcılarını eklentisiz kullanmak çok daha güvenli.
Çok teşekkür ederim.
Bende de aynı sorun vardı. Sabahtan beri uğraşıyorum chromu sildim, javayı sildim hiç bir şekilde halledemedim. Dediğinizi yaptım şu an çalışıyor. Tekrar teşekkürler.
Allah razı olsun kardeşim. Sabahtan bu yana uğraşıyorum delirdim yaa. Bütün herşeyim crome de ve şifreler parolalar da dahil. bahsettiğin işlemi yaptım sorun çözüldü artık java çalışıyor. çok sağol.