Bildirim
Christopher Tolkien ve Yayın Hakları
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ne biliyim ölçmedim ki oğlum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eluchael -- 3 Ocak 2015; 14:49:55 >_____________________________ Ruhlarımız buluşur elbet ''Tanrıdağı''nda... -
Ben de merak ettim.Silmarillion`a izin vermeyecekmiş herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Gelirden yüzdelik bi pay almış olabilir _____________________________ -
Max 15
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
1969'da Tolkien Hobbit ve Lotr haklarını 100.000 Sterlin'e sattı.Daha sonra yapılan Lotr filmlerinden sonra Tolkien ailesi daha önce sözleşmede yazan maddeye dayanarak filmlerin yaptığı kar üzerinden pay istedi.Fakat New Line Cinema prodüksiyon masraflarını düştüklerinde ilginç bir şekilde hiç kar yapmadıklarını söyleyerek pay vermeyi reddetti.Böylece 2003'den 2009'a kadar sürecek Warner Bros, Tolkien ailesi ve Tolkien yayıncıları Harper Collins arasında bir dava başladı.Warner Bros'dan kardan pay verilmediği için en az 150 milyon dolarlık tazminat ve adaptasyonlar için de yüzde 7.5 kar payı istendi.Sonunda taraflar 2009 yılında anlaşmaya vardı.Anlaşma detayları yayınlanmadı sanırım.Fakat hala daha Warner Bros'la aralarında sorunlar var.WB telif haklarını slot makineleri gibi tamamen alakasız şeyler de kullanıyormuş.Daha fazla bilgisi olan paylaşırsa ben de öğrenmiş olurum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 3 Ocak 2015; 20:25:54 >_____________________________ -
Sağlam bir anlaşma ile satmışsa iyi para kazanmıştır, ya en baştan belli bir ücret karşılığında anlaşılmıştır veya satış üzerinden % . Ama her ne olursa olsun iyi para kazanmıştır. _____________________________ -
Bi ara sadece Hobbit için 50 milyon dolar telif aldığını okumuştum ama doğruluğu nedir bilmiyorum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Oromë
1969'da Tolkien Hobbit ve Lotr haklarını 100.000 Sterlin'e sattı.Daha sonra yapılan Lotr filmlerinden sonra Tolkien ailesi daha önce sözleşmede yazan maddeye dayanarak filmlerin yaptığı kar üzerinden pay istedi.Fakat New Line Cinema prodüksiyon masraflarını düştüklerinde ilginç bir şekilde hiç kar yapmadıklarını söyleyerek pay vermeyi reddetti.Böylece 2003'den 2009'a kadar sürecek Warner Bros, Tolkien ailesi ve Tolkien yayıncıları Harper Collins arasında bir dava başladı.Warner Bros'dan kardan pay verilmediği için en az 150 milyon dolarlık tazminat ve adaptasyonlar için de yüzde 7.5 kar payı istendi.Sonunda taraflar 2009 yılında anlaşmaya vardı.Anlaşma detayları yayınlanmadı sanırım.Fakat hala daha Warner Bros'la aralarında sorunlar var.WB telif haklarını slot makineleri gibi tamamen alakasız şeyler de kullanıyormuş.Daha fazla bilgisi olan paylaşırsa ben de öğrenmiş olurum.
Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim._____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler