|
Christopher Nolan: Oppenheimer'da tek bir bilgisayar efekti bile yok

-
-
Arka sokakların getir götürünü yapar ancak!
-
Filmde cgi yok değil. Tamamen cgi ile oluşturulmuş sahne yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam iyi de "..tek bir karesinde bile bilgisayar efekti (CGI) kullanılmadığını açıkladı" Ben bu cümleden hiç cgi kullanılmadığını anladım.
-
Filmde niye hiç Ciguli yok.
-
Ne yani gerçekten atom bombası mı patlatmışlar film için? Nolan saçmalamış.
-
-
Yerinde kullanılırsa çok iyi teknoloji .bu tür haberler nolan efekt bile kullanmıyor knk muhabbeti açıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Seneye de 1. dünya savaşı nın filmini çeker cgı kullanmadan
-
Sen yuvarlak anlıyorsun bence. Düz okuyalım. Adam "sıfır" CGI demiş işte. Türkçe bilse "ekmek kuran çarpsın cgi kullanmadım" diye yalvartacağız :) Burada karıştırdığın mesele "VFX" sanırım. Efekt kullanımdan zaten bahsedilmemiş ve elbette filmlerde efekt kullanılabilir.
Hayır şunu anlamıyorum adamın çıkış noktası buymuş. Sırf adını tarihe yazdırmak için deneysel iş yapıyor. Ne ifade ediyorsa onu anlayacağız, CGI adına ortada ne gizli ima var ne belirsiz bir durum var.
Özet: CGI yok, VFX var (veya belirsiz, vardır ama yani, konu bu değil)
-
VFX ve CGI aynı şey. CGI demek için 3d olması gerekmiyor. Açılımlarına bakarsanız anlarsınız zaten. Bu haber sonrası benim beklediğim filmde wire removal veya matte painting bile olmaması. Yoksa da şaşırmam çünkü zaten Nolan Kara Şövalye'de bile az efekt kullandı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi teknoloji? Belli bir teknoloji yok çünkü. Beyler hadi harbisini çekiyoruz teknolojisi mi diyelim? 🤣
Volume ile falan mi karıştırdın acaba? Çünkü onu kullanmıyor. O da efekt ama post-production işini pre-production'a alıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
CGI ile Visual Effects farklı şeyler. Bilgisayar efekti yok demiyor. Bilgisayar ile üretilmiş karakter veya hareket yok diyor. Yoksa Visual effect var tabi ki. Bilgisayar ile üretilmiş karakter yok.
-
VFX ve CGI aynı şey değil. Birbirinin yerine geçecek terimler değil.
Ayrıca (cevabım @34Tarik ve yorumunu beğenenler için);
Cidden bu foruma şaşkınım en basit temel meselelerde bile yanıltıcı yorumlar kabul görüp beğeni toplayabiliyor. "Hiçbir sahnede CGI yok" diye kabul ederken "Filmde vardır" diyebiliyorsunuz. Bu film sahnelerden/karelerden oluşmuyor mu? Nasıl daha da "bakma aslında vardır" demeye getirebiliyorsunuz?
-
Bu efektin ayarını kaçırdıklarından beri film izlemiyorum çok yapay geliyor. Hele süper kahraman filmleri tamamen sıfır gözümde.
-
Koridor dövüşünde CGI minimal evet gerçekten dönen bir koridor kullanmışlar ama onun dışında etkiyi güçnelndirmek ve inanılabilir yapmak için bol bol cgi makyajı var, ayrıca buradaki araba takip sahneleri full cgi.
-
iyi teknoloji
-
The Dark Knight'taki hastane patlatma sahnesinin tamamen gerçek olduğunu biliyor muydunuz? Nolan bunu yıllardır yapıyor.
Infamous Yash Showyoutube
Heath Ledger blowing up hospital BTS os Dark Knighthttps://www.youtube.com/watch?v=Kc4iAn_wQ5U -
Yeni çıkan bazı 2020 sonrası filmlerdeki bilgisyar grafikleri 2000lerde çıkan pc oyunları gibi... Heralde dizilerin popülerleşmesi yayınlaşması, kaliteyi düşürdü(muhtemelen korona dönemi bunu hızlandırdı)
-
Burada asıl enteresan olan Heath Ledger abimiz, senaryoda hastane patlarken servise binip gider diyor ama patlamada aksaklık çıkıyor Ledger oyunculuğu bozmayıp kontrolcü arızası gibi gösterip mükemmel bir şekilde sahneyi uzatıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Arka sokakların getir götürünü yapar ancak!
|
Hocam iyi de "..tek bir karesinde bile bilgisayar efekti (CGI) kullanılmadığını açıkladı" Ben bu cümleden hiç cgi kullanılmadığını anladım.
|
VFX ve CGI aynı şey değil. Birbirinin yerine geçecek terimler değil.
Ayrıca (cevabım @34Tarik ve yorumunu beğenenler için); Cidden bu foruma şaşkınım en basit temel meselelerde bile yanıltıcı yorumlar kabul görüp beğeni toplayabiliyor. "Hiçbir sahnede CGI yok" diye kabul ederken "Filmde vardır" diyebiliyorsunuz. Bu film sahnelerden/karelerden oluşmuyor mu? Nasıl daha da "bakma aslında vardır" demeye getirebiliyorsunuz? |
Benzer içerikler
- instagram abonelere özel görme
- instagram hesap kurtarma linki
- tiktok anonim profil görüntüleme
- facebook hesap dondurma
- instagram gönderiye sonradan müzik ekleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X