Şimdi ben bunları kısaca açıklayıp gideceğim. Rica ederim.
Nolan bilgisayar kullanmadık diyor. Az kullanmış çok kullanmış değil bilgisayar yok demek yok demektir. Bu da bizim seceneklerimizde olan (cgi) bilgisayarda üretilen kişi-ortam-nesne, (vfx) bilgisayar destekli çekimde kullanılan görüntü izleme (motion capture), yeşil-mavi perde çekimleri ile çoğu aksiyon filminde yer alan (sfx) özel efektler ile üretilen gerçek bir patlamanın çapının değiştirilmesi-ekstra moloz falan eklenmesi gibi, kalabalıkların çoğaltılması bunlar da bilgisayarda yapılır. Eğer bilgisayar yoksa bu film ancak kamera optik oyunları, mercek filtre ayarları ile rüzgar yağmur toprak kayması gibi dış etkilerle oluşturulan ve tamamen göz ilizyonu kullanılarak(sanat yapılarak) çekilmiş demek oluyor. Ben böyle anlıyor ve böyle yorumluyorum.
Bu gerçekçiliği %100'e çıkarırken(gerçek çünkü), çekimlerin zorluk seviyesini ise arşa ulaştırıyor. Bu sebeple saygı duyuyor ve kesesine bereket diyorum...
RocK__StaR
kullanıcısına yanıt
Demi, hatta vurulanlar gerçekten kurşunla vurulup öldürülecek veya yaralanacak. Hatta ayak kopma sahnesinde figüranın ayağını gerçekten koparacaklar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme