Şimdi Ara

Chp'ye güvenen var mı? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
8.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güvenmiyorum ama çok da önemli değil. En kötüsünü çoktan gördüğümüzü düşünüyorum.

  • Aynen bunlarda sosyete yiyicisi . Oy verecek parti yok .onun için durum bu .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    yemelerinden bir kaç örnek paylaşır mısın? yoksa düz iftiracı mısın?

    not: iftira ve yalanlarla bezeli, tümü ispatsız kanıtsız ahaber uydurmalarını değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 5 Ağustos 2021; 22:34:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bir sorgulama. CHP içinde görev alanlar varsa bu konuyu incelemeleri gerekir.
    Geçen seçimde CHP’e verdim ve önümüzdeki seçimde de CHP’e vereceğim. bunun tek nedeni var o da AKP artık ülkemize ciddi zarar veriyor ve işin kötüsü bunun farkında bile değiller. bazen siyasetçilerin dinlenmeleri gerekir.
    CHP uzun zamandır yönetime geçmedi ve başa geldiklerinde belki de beklediğimizden çok daha iyi işler yapacaklar ama kötü bile olsalar AKP kadar zarar veremezler. Medya yandaş ama youtube, tiktok gibi araçları kullanarak insanlara güven vermeyi seçebilirler. Şimdiden ülkenin eksikliklerini gözleyip ona göre bir kadro belirleyebilirler. Seçildiklerinde laiklik, heykel, camii, Atatürk gibi konular yerine eğitim, ekonomi gibi konulara odaklanmalılar. Umarım geldikleri dönemde Ayasofya T.C yazısı gibi konulara odaklanmazlar.
    Keşke çoğunluk başka bir partide yoğunlaşsaydı ama CHP yılların getirdiği kemik bir oya sahip o yüzden de bir şans verelim. 20 yıldır ülkeyi yönetenler hala eğitimde sistemi sabitleyemediler. tek başlarına iktidardalar ama ekonomideki durum koalisyon zamanıymış gibi. Siyaset kaypak bir ortam olduğu için başa gelmeden görmek zor olur. Bu sefer CHP’i denemeli sonrakinde ya devam deriz ya da başkasını seçeriz sonuçta CHP ile evlenmiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Habertürk'te bir programa konuk olan Kılıçdaroğlu seçimlere ve seçildikleri zaman yapacakları konusunda önemli açıklamalar yaptı;


    -Seçildiğimiz zaman dış politikayı 180 derece değiştireceğim.İran,ırak,suriye,mısır ve israil yönetimleriyle anlaşıp ortadoğu barışı için yeni bir açılım yapacağız ve Ortadoğu Barış ve İş Güvenliği'ni kuracağız.

    -Suriye'de büyükelçilik açacağız ve demokratik zeminde anlaşıp mültecileri evlerine geri göndereceğiz.Onların evlerini,hastanelerini,okullarını ve yollarını yapıp güvenli şekilde göndermemiz gerekiyor.Bütün mültecileri geri gönderme durumumuz olmayabilir,bazılarına vatandaşlıkda verildi ama büyük ölçüde geri dönüşleri sağlayacağız.Atacağımız adımlarla suriye'de de demokrasi ve barışı getireceğiz.Ancak Esad ile görüşmeden,diplomasi olmadan,Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmadan bu çözülmez.

    -Mevcut belediye başkanları 1 dönem daha görevlerine devam etmeli.(imamoğlu ve yavaş'ın adaylıkları sorusuna cevaben)

    -Bolu belediye başkanımızın aldığı kararlar görev aldığı bölgenin şartlarına göre attığı bir adım olmuştur.

    -6.5 milyon oy alan hdp düşmanlaştırılmamalı.Bu yapılıyorsa demokrasiye inanılmıyor demektir.HDP’yi terör örgütü üzerinden suçluyorlar.

    -dünya görüşlerimiz farklı olabilir,HDP'in oylarınada talibiz.

    -İttifak içinde bütün partiler aynı zamanda birbirine rakip ancak ittifak olarak birbirimize anlayışlı hareket ediyoruz.

    -CHP benim değil,halkın istediği çizgiye girdi.

    -Zülfü Livaneli'nin daha önce yaptığı parti eleştirileri konusunda beni aradı ve özür diledi.





  • 1234Rambo


    Eğer sen bilgine ve savunduğun şeye inanan ve güvenen bir insan olsaydın her tartışma başında insanları engelleyerek kaçmak yerine orada savunduğun şeyleri açık bir şekilde anlatır ve tartışmadan kaçınmazdın. Fakat sen sıkıştığın noktada kaçmayı kendine yakıştırıyorsun. Üstelik bunu yakışıksız tavırlarla yapıyorsun.

    Zam yapan bir CHP belediyesini eleştirdik diye senin için ak şakşakçı isek o halde sen gerçek bir çıkarcı ve yiyicisin.

    Profil sayfam açık ve her isteyen şu ana dek açtığım her konuyu ve yazdığım her yorumu görebilir. Çoğu insanın korkarak ''Aman o konulara da girmeyin'' dediği konularda ben her zaman yazdım ve tepkimi ortaya koydum.

    En zor dönemde AKP dediğin oluşumun içinden hatrı sayılır biri yalnızca parti üyeliği karşılığında geleceğimle ilgili bir teklif sunduğunda yıllar önce bunu direkt reddettim.


    Eğer sende bir su damlası kadar onur, haysiyet ve özgüven olsaydı burada bir insan gibi tartışmak yerine lise talebeleri gibi laf ebelemecesi yolunu seçmezdin.

    Eğer bu ülkede bazı cahil kesimleri halen AKP'den ve Erdoğan sevdasından vazgeçiremiyorsak senin gibi çıkar uğruna gözünü karartmış ve doğruluk için değil de kendi menfaati için mulalif olan aciz kişiler yüzündendir.


    4 yıl önce bir ortamdaki yüzyüze tartışmada epeyce yaşı olan bir adamla İstanbul'daki bir CHP ilçe belediyesinin hatalarını tartışıyorduk. Adam öyle körü körüne savunup saçma yerlerden konuşuyordu ki, yanımdakine ''Kesin bunun bir çıkarı var'' demiştim.

    Sonra ne öğrendik? Adamın 2 oğlu ve 1 kızı var. Adam oğullarından birini direkt belediyeye diğerini de belediyeyle iş yapan bir taşeron şirkete yerleştirmiş. Ablalarının özel sektörde iyi bir işi olmasına rağmen o kızını da belediyeye sokmak için halen çaba sarf edip yalakalık yapıyor.

    Eh, elbette hatalarını söylediğimiz anda hiddetle bize karşı çıkıp kendini parçalar. Adam 2 oğlunu da belediyeden işe yerleştirmiş, kalan kızını da koymak için kırk takla atıyor. Çünkü içeride az çok sözünü geçirebildiği birileri var.

    İşte sen de böyle bir çıkar içinde tabağına atılanı alıyorsun ki, burada senden daha çok AKP karşıtı olmamıza rağmen sırf CHP belediyesinin fahiş zammını eleştirdik diye bize şuursuzca saldırıyorsun.


    Kimmiş mahalle yengesi? Hem mahalle yengesi dediğin kadınlar arasında senin anan da, teyzen de, halan da, yengen de hiç olmadı mı?

    Onlar ki, evlerine kadın olup bir şeylere fayda sağlayanlar. Sen onlar kadar bile faydalı bir insan değilsin.

    3-4 dakikama kıyıp saçmaladığın her şeyin ekran görüntüsünü alıp bir klasöre koydum. O klasöre ne ad verdiğimi sanırım bilmek istemezsin.

    Gün geldiğinde ben seni utandıracağım. Bundan kuşkun olmasın!!!

    Bu kadar uzunca yazmamın sebebi sana önem vermem değil. Buradaki insanların bazı şeyleri anlamasını istemiş olmamdandır. Yoksa, senin gibi insan uğruna harcanacak her dakika bir ziyandır.

    Yaşın kaç bilmiyorum ama 30'un altında olduğunu düşünüyorum. Umarım bir gün daha olgun ve dürüst bir insan olmayı başarırsın. O zaman ''Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın'' demeyi terk etmiş olursun.





  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    O üyeyi ciddiye alma. Kalabalığı gördüğü her konuda siyaset çeviriyor. Döviz konusuna bakıyorum acaba dolar hakkında bilgili biri var mı ekonomi ne olur diye. Orada bir bakıyorum bu eleman gelmiş siyaset yapıyor. Hükümet şöyle hükümet böyle. Arkadaş biz dolar artar mı düşer mi onunla ilgiliyiz dedik bana ne senin siyasetinden dedik. Ben ve bir üye buna laf söyledik diye bloklamış.


    Zaten sabah akşam siyasi partiden konuşanlar hep avantacı çıkıyor. Belediyeci veya memur kesimi farketmez. Anaları babaları evladını nereye sokmak istiyorsa onun savunucusu oluyor. Bizden de onların avantasına destek olmamızı bekliyorlar. Ters cevap verirsen düşman oluyor.

    Kaç tanesini gördüm chp belediyesine gidip işini gördüremeyince akpnin en ateşli savunucusu olanları. Bunlar için parti önemli değil avanta önemli.

  • Aktroller dezenformasyona ve karalama çalışmalarına başlamışlar bile. Akpnin gitmesi için tabii ki potansiyel kimdeyse ona verilmeli oy. Yakın gelecekte evinizi yurdunuzu suriyelilere afganlara vermek zorunda kalacaksınız yoksa..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    O üyeyi ciddiye alma. Kalabalığı gördüğü her konuda siyaset çeviriyor. Döviz konusuna bakıyorum acaba dolar hakkında bilgili biri var mı ekonomi ne olur diye. Orada bir bakıyorum bu eleman gelmiş siyaset yapıyor. Hükümet şöyle hükümet böyle. Arkadaş biz dolar artar mı düşer mi onunla ilgiliyiz dedik bana ne senin siyasetinden dedik. Ben ve bir üye buna laf söyledik diye bloklamış.


    Zaten sabah akşam siyasi partiden konuşanlar hep avantacı çıkıyor. Belediyeci veya memur kesimi farketmez. Anaları babaları evladını nereye sokmak istiyorsa onun savunucusu oluyor. Bizden de onların avantasına destek olmamızı bekliyorlar. Ters cevap verirsen düşman oluyor.

    Kaç tanesini gördüm chp belediyesine gidip işini gördüremeyince akpnin en ateşli savunucusu olanları. Bunlar için parti önemli değil avanta önemli.

    Durumun özeti tam da bu! Onun gibiler menfaat elde ettiği partiden sekte yediklerinde aynı gün içinde 90 derecede dönüş yapıp karşı partinin şakşakçısı olurlar. Yani mesele inandığı bir görüş ve dava değil, kendi çıkarına nasıl geldiğidir.

    Zaten her kişiye her cümlede otomatik füze gibi saldırmasından belli. Alarm kurmuş saat gibi her yerde bitiyor. Artık nasıl bir menfaati ve derdi varsa!

    Birçok örnek veririm de şimdi konuyu dağıtmaya ve uzatmaya gerek yok. Yüzlerce örnek gördük onun gibi. Aklı sıra bir kıdım zekasıyla milleti kafaya alacak. Kendi kendini rezil ediyor farkında değil.





  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    sadece bana değilmiş.   beni de gizli akp oluyormuşum bunun kafasında.   beni blokladı. ben de onu ultra ....(hakaret içerir) muhallif notuyla blokladım.(vur kaç olmasın diye blokladım.)


    bir ara korona konularında siyaset yapıyordu. buranın sahibi(3 harfli  ismi geçilmesinden hoşlanmıyor galiba) buna ayar verince bıraktı sanırım. hava durumunu bile siyasete bağlar o eleman.


    bu arada ben de siyaset konuşurum ha. avantacı değilim bu arada. uluslararası bir yazılım firmasında çalışıyorum.(durum biraz karışık) memurlar yükselmek için belediyedekiler yerini korumak için bunu yapıyor. mesela linkedln de türkcell de(türk telekomda olabilir.) çalışan yazılımcı yönetici eleman hikayelerinde ve paylaşımlarında hükümeti yanlıyordu. ben de takibi bıraktım tabi. neden söylüyorum bunu sadece devlet ve belediyedekilerde bağlı değil.


    mesela seküler yaşamı benimseyen insanların beğenilerine bakınca akp falan fena yanlıyorlar. mesela bir akrabamız akp ve tayyip e fena sallıyordu. facebook da içkili falan şeyler paylaşıyordu. instagrama ekleyince bi baktım akp li sayfaları beğenmiş. facebook yeniden açınca bi baktım dini şeyler de paylaşmaya başlamış. yılbaşında profilini içki ile süslerken şimdilerde o işi bırakmış. ekrem kazanınca da takibe almış 





  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    burada diyordu blokları açtım yine blokladım falan filan diyordu. böyle tiplerle daha sonra muhattap olmamak için sizde bloklayın.


    kafa yok onda 

  • Alıntı

    metni:
    Siyaset yapmayı avantacılığa indirgemekte enteresanmış.


    kastedilen şey çıkarcılık. bazen bi karıştırıyorsun çıkar çıkıyor.


    Alıntı

    metni:
    Azınlıktaki insanlardan yola çıkarak tümü suçlamayın.

    eskiden öyle derdim. sosyal medyanın babası olan zuckerbeng sayesinde sosyal medyayı karıştırarak o kadar azınlıkta olmadığını öğrendim.


    Alıntı

    metni:
     İstanbuldaki yavşaklarla karıştırmayın.

    Sadece istanbulda olduğuna emin misin. 


    Alıntı

    metni:
     Köy enstitüleri devam etseydi akape gibi partiler asla iktidara gelemezlerdi.

    ha bak bu doğru 





  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 26 Nisan 2022; 19:3:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Almanya da Türkler kurallara uyup buraya gelince kurallara uymuyorsa buna ne denir.

    Y*vs*k denir.


    vergiden kaçmak hükümetin işine geliyor. kendine hizmet eden vakıflara para vermesi için zorlayabiliyor.(bilindik vakıflar) eğer havlarsa vergileri karşına çıkarabiliyor. aslında vergi kaçırarak kendini tasmanı hükümete veriyorsun. köpek gibi hırladığın vakit hükümet vergilerini gösteriyor ve susuyorsun. hükümet değişti zaman düzenine devam edebilmek için yeni hükümetin istediği yerlere yardım yapmak zorundasın. zaten köy endüstrüleri de ağaların sistemini bozduğu için kapatıldı.

  • Bunlardan öncekilerin ülkeyi yemesinin kendilerini üstün görmelerinin ve yasakcı zihniyetinin sonucudur bunlar . Bunlarda katıyla intikamını aldılar .

    Ayrıca bahsettiğin kanalı seyretmem sevmem . Aynı şekilde birilerinin kuklası ve yenilmekten bitap düşmüş ve buna rağmen koltuğa yapışmış birinin lider olduğu partiyide sevmem . Oy verecek parti yok bana göre .tek bi kişi var sadece onun için sandığa giderim Mansur baba .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 7 Ağustos 2021; 22:56:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendilerini aklamak için, önceki iktidarları dahil etmek, veya sonraki iktidar olacakların hakkında müneccimlik çalışmaları yapmak, akp tipi siyasettir. halbuki, cumhuriyet tarihi boyunca böyle rezillik görmedik. bundan sonra da görmeyiz. kötü ne varsa, tümünü yapıp, rekor kırdılar. seçimde cevap vermek, yiğitliğin şanındandır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey

    sadece bana değilmiş.   beni de gizli akp oluyormuşum bunun kafasında.   beni blokladı. ben de onu ultra ....(hakaret içerir) muhallif notuyla blokladım.(vur kaç olmasın diye blokladım.)


    bir ara korona konularında siyaset yapıyordu. buranın sahibi(3 harfli  ismi geçilmesinden hoşlanmıyor galiba) buna ayar verince bıraktı sanırım. hava durumunu bile siyasete bağlar o eleman.


    bu arada ben de siyaset konuşurum ha. avantacı değilim bu arada. uluslararası bir yazılım firmasında çalışıyorum.(durum biraz karışık) memurlar yükselmek için belediyedekiler yerini korumak için bunu yapıyor. mesela linkedln de türkcell de(türk telekomda olabilir.) çalışan yazılımcı yönetici eleman hikayelerinde ve paylaşımlarında hükümeti yanlıyordu. ben de takibi bıraktım tabi. neden söylüyorum bunu sadece devlet ve belediyedekilerde bağlı değil.


    mesela seküler yaşamı benimseyen insanların beğenilerine bakınca akp falan fena yanlıyorlar. mesela bir akrabamız akp ve tayyip e fena sallıyordu. facebook da içkili falan şeyler paylaşıyordu. instagrama ekleyince bi baktım akp li sayfaları beğenmiş. facebook yeniden açınca bi baktım dini şeyler de paylaşmaya başlamış. yılbaşında profilini içki ile süslerken şimdilerde o işi bırakmış. ekrem kazanınca da takibe almış 

    Benim hiç avantam yok. İzmirde olduğum halde çevremde akpli daha çoktur. Resmen ters seçilim. Onları da tanıyorum ya neyse çoğu avantacı. Sabah akşam içen adam kızını memur yapmak için akpli oldu. Eğitimli diye bunu mahalle başkanı yaptılar. Bu partililerin zoomda görüntülü toplantısı oluyor. Adam duvara osmanlı tuğrası falan koymuş öyle konuşuyor. Diyemedim ki kaç milyonluk adamsın kapında mercedes, şehrin göbeğinde dükkanının, arsaların var değer mi böyle şeylere. Karşındakilerin çoğu gariban ve okumamış sokakta muhattap bile olmazsın.Partide itibar kazanmak için yardım gönderiyor. Gerçekten öyleler yani akplilerin başında, kadrosunda şöyle okumuş düzgün konuşan biri yok ki. Kürtçülükte yapıyorlar. Adam çıkmış yardımları demografik yapıya göre dağıtalım diyor.


    Chplileri de sevmiyorum. Çok var çevremde ama avantacı da var en çok iş hayatı bitmiş emekli olmuş artık bir işi kalmamış insanlar. Onlara konuşmak kolay tabi. Kendini kurtarmış şimdi çocuğunu bir yerlere sokuşturacak. Adam çocuğunu belediyeye sokmuş gelip chp borazanlığı yapıyor. Bende salaktım ya niyetini anlamadım. Bir tek onlarını kafası çalışıyor biz aptalız.

    Ayrıca bu chpli kesim eskiden hep merkez sağcı dypliydi. Önceden chp pek yoktu. Dsp ise işçiler, garibanlar tarafından desteklenirdi. Oysa varlıklı kesim solcu değildi ki. Merkez sağcıydı. Tabi refah partili değillerdi. Ya dyp ya da anaplıydı. İzmirin merkezindeki varlıklı kesim nasıl solcu olur? Bir işçinin, maaşlının 2 milyona daire almak haddine mi? Akp dini kullanmasa bu insanlar yine merkez sağcı olurdu.


    Sende sürekli ceza alıyorsun. Bu forumda bu kadar kasmaya değmez. Buraya normal partililer değil trol geliyor o yüzden o kadar tartışmaya değmez.





  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.