Şimdi Ara

CHP sizce 'tek adam' otoritesinden kurtulabilir mi? [ANKET] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

CHP sizce "tek adam" otoritesinden kurtulabilir mi? [ANKET]


(En Son Oy Tarihi: 4.3.2023)
Giriş
Mesaj
  • Gelecek ilk seçimde RTE'den kurtulma ihtimalinin tek nedeni Kemal Kılıçdaroğlu'nun politikalarıdır.


    CHP'nin kendi oyu yaptığı muhalefet ile artma ya da azalma fazla göstermez.


    Özellikle Atatürk ve laiklik üzerinden yapılacak siyaset ile hiç yükselmez. Kavga, gürültü ve polemik ile de yükselmez. Bunlar denendi ve hep başarısız oldu.


    Türk halkının çoğunluğu sağcıdır. Sağda tek ve güçlü bir parti olduğunda hep kazanmıştır. Şu anda da ciddi bir bölünme olmadığına göre denklemi değiştirmeden sonucu değiştiremezsiniz.


    Konuyu CHP genel başkanının performansına bağlamak tamamen cehaletten kaynaklanıyor.


    CHP'nin borusunun ötmesinin tek yolu seçim kazanmaktır. Seçim kazanmanın tek yolu da doğru aday ve ittifaktır. Bu da İstanbul ve Ankara'da denenerek başarısını ispatlamış bir yöntemdir.


    Eksik var mı? Var. O da iktidar olunduğunda yapılacaklar üzerine yoğunlaşarak bir seçim kazanıp arkasından gelen seçimi kaybetmemek adına, Türkiye'yi en az 10-15 sene hatta mümkünse daha uzun süreler aralıksız yöneterek verilen hasarları tamir etme adına, insanların gönlünü kazanma adına yapılması gereken çok iyi yönetimin ön hazırlığını yapmaktır.


    Muharrem İnce taş koymadığı takdirde, muhtemelen İmamoğlu veya Yavaş bu ülkenin cumhurbaşkanı olacak. O zaman CHP genel başkanının kim olduğu önem taşımayacak zaten.





  • Parası olan partide Lider oluyor. Bi de nasıl parası oluyorsa..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayir

    Kemal ve şürekası partiyi ele gecirdi karsisina aday bile cikartilamayacak derecede delegeleri satin almis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guaire kullanıcısına yanıt

    Hocam kk aday olarak gülü istiyormuş buna ne diyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Hocam kk aday olarak gülü istiyormuş buna ne diyorsun.

    Rivayet kipi -miş diyorum. Muharrem İnce ve ekibi tarafından CHPlilerin aklına kurt düşürme amaçlı ardı arkası olmayan dedikodular bunlar.


    Muharrem İnce Eylül 2019'da apar topar CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.


    Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş belediye başkanı olup CHPliler tarafından 2023'te hangisinin aday olması daha doğru olur konusu tartışılırken.


    Sence bu bir tesadüf mü?


    2018'te Abdullah Gül müydü CHP adayı, yoksa Muharrem İnce miydi? Ankara'da ve İstanbul'da bu formülün yürüdüğü ortada iken artık bundan başka bir formül çıkması mümkün değil.


    Bu iki ismin de aday oldukları takdirde ittifaklar dahilinde seçilme şansının yeterince kuvvetli olduğu da ortada. Muharrem İnce de ise bu şans çok daha az, zira adam ittifaklara karşı. Sivri, uzlaşmaz, kavgacı, klasik CHPli olmayan seçmene ters gelen her huyu bünyesinde barındıran birisi.


    Bu iki isim orada dururken Abdullah Gül modeli AKP kökenli bir aday çıkarmaya çalışanın kafasına geçirirler CHP'yi. Öyle bir yumruk yiyerek kurtulamazlar. Zaten öyle bir karakterde hain insanlar da değiller.


    CHP seçmenin şuna karar vermesi gerekiyor: İmamoğlu veya Yavaş ile tam olarak içlerine sinmeyecek, ama seçim gecesi RTE'yi şoka uğratacak bir sonuç almayı tercih edecek, yoksa içinin yağlarını eritecek "iyi muhalefet" yapan bir İnce ile seçim gecesi yine %25, hadi sadece İyi Parti'den gelecek oylarla %35'e çakılıp yine RTE'nin balkon kutlamasına maruz kalmayı mı tercih edecek.


    İstanbul'da, Ankara'da sabahlara kadar kutlamaya çıkarken mutlu değil miydiniz? Niye gereksiz hesaplara giriliyor? Sadece CHP ve CHP kökenli olmayan insanlarla bu başarının kazanılmış olması bu iki belediyenin CHP tarafından idare edildiğini, kaynaklarının AKP tarafından sömürülmesinin engellendiğini, gelecek genel seçim için büyük bir özgüven ve moral takviyesi olmanın yanı sıra aynı zamanda bir yol gösterici olduğu gerçeğini gölgeliyor mu?





  • Guaire kullanıcısına yanıt

    Muharrem İnce ye karşı muhalefet olup parti kuracak denilince büyük tepkiler veren CHP içinden gelen gazeteciler de Gül ün adaylığının düşünüldüğünü sağdan oy almak yeni kurulan partilerinde desteğini almak istediğini söylüyor .


    Mansur Yavaş gibi sağdan oy alma potansiyeli olan birini yok sayıp Gül isteniyor ise CHP nin başına geçebilecek birini aday göstermemeyi düşünüyor olabilir.

    Eğer ki Muharrem İnce nin seçilmesini isteseydi CHP başkanlığını da ona bırakıp büyük etkiler sağlardi.


    Kk yi savunmayın bu tavrıniz RTE yi ölümüne savunan AKP lileri yada AKP nin içindeki kk kalsın da muhalefet etkisiz kalsın deyip CHP liyim havası atanları animsattiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ooohhh!!!

    Kemal Kılıçdaroğlu, Tek adam olsaydı önceki kurultayda kendisine rakip çıkan Muharrem inceyi, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde aday göstermezdi. Son yerel seçimlerdeki başarılar da ortada yani böyle bir süreçten geçtikten sonra chp neden genel başkan değiştirsin ki.

    Aday gösterdi ama seçilmemesi için de çok uğraştı. Seçim gecesinde ki saçmalıkları düşünür ise CHP nin tabanını örgütü Muharrem i sectirmeyin diye örgütlemis gibi duruyor.


    Aksine kendi adayı olan İmamoğlu na da CHP örgütünü seferber etmiş seçilmesi için her imkanı kullanmış görünüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam kendi tabanındaki adama niye ihanet etsin. O seçimde Muharrem İnce kaybettiği anlaşıldığında açıklama bile yapmadı. Televizyona çıkmaması da kendi kararıydı. Buna da saygı duymak gerekir.


    Ekrem İmamoğlu'da kendi kararıyla hareket edip, seçim sürecini kontrol etti. Oy oranları durduğunda basın açıklaması yaparak, Binali Yıldırımın "biz kazandık" demesinin asılsız olduğunu seçimin devam ettiğini söyledi. Kaldı ki süreç o kadar uzadı ki iptal konusuna bile değinmek istemiyorum.


    Ben her seçimde kimin ne yaptığını analiz ederek oy vermeye çalışıyorum. Mesela 7 Haziran 2015 Seçiminde tercihimi CHP yana kullandım. Kendileri Koalisyon kuramadıkları için 1 Kasım Erken seçiminde ise Ahmet Davutoğlu'na verdim. 6 Ay sonra ise Ahmet Davutoğlu yerine "Düşük profilli başbakan" geldi. Yani bana Kemal Kılıçtaroğlu'nun tek adam olduğunu ispat etmeniz kolay olmaz. Hele bunu kurultay'da rakip çıkmamasına bağlamanızı kabul edemem.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Aday gösterdi ama seçilmemesi için de çok uğraştı. Seçim gecesinde ki saçmalıkları düşünür ise CHP nin tabanını örgütü Muharrem i sectirmeyin diye örgütlemis gibi duruyor.


    Aksine kendi adayı olan İmamoğlu na da CHP örgütünü seferber etmiş seçilmesi için her imkanı kullanmış görünüyor



    Alıntıları Göster

    Muharrem İnce ne yaptı ise kendi yaptı. İnanılmaz destek gördü, seçilmesin diye uğraşıldı demek komik.


    Adama danışmanlar yollandı. İlk söylenen şey kavga etme, pozitif kampanya yürüt, Erdoğan'ı direkt hedef alma dendi.


    İlk konuşmada diploma dan girdi. Daha o anda seçimi kaybetti.


    Mansur Yavaş'a Böcek' e, İmamoğlu'na sonuç veren tarzlarına bakın.

    Sonra Yavaş aday olmasın diye bağıran İnce'ye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 4 Ağustos 2020; 18:43:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Öyle değil o işler. CHP de üye çok fazla tanıdığım var İmamoğlu kadar tabandan destek alma Muharrem İnce. Direk Baykal'la irtibatı olan kişiler söylüyor bunları.


    Zaten Kendi de çıktı söyledi gel bakalım Muharrem denilince işler köptu.

    İmamoğlu nun kazanmasında İstanbullu nun intikamı var. Artık yeter denildi 25 yıl AKP kadroları yönetiyor hala metrolar bitmiyor para yok deniliyor İstanbullu tepki koydu ama ülkecek RTE ye tepki koyulmadi ve kazandı.


    Şimdi seçim olsa Muharrem İnce aldığından misli misli oy alırdı.

    Kk nin talimatı olduğu söyleniyor İstanbul ve Ankara'da ki CHP üyelerinin seçim için seferber olduğu ve İmamoğlu-Mansur Yavaş in hiç bir istediğini geri çevirmemelerinin istendiği yönünde. Ama Muharrem İnce ye öyle bir yaklaşım olmamış. Görünürde gösterişli büyük mitingler yapılıyor ama işin içinde çok başka şeyler dönüyor. Bir kaç sefer adaylıktan çekilmeyi bile gündeme almıştı Muharrem İnce. Asansör olayı bunun en büyük ve göze batan örneği.

    Muharrem İnce zamanında İmamoğlu Mansur Yavaş aday olsa RTE kazanırdı çünkü hala ülke uçuyoruz kaçıyoruz havalarında idi şimdi çıksınlar bakalım uçuyoruz kaçıyoruz havalarını kime yapacaklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 4 Ağustos 2020; 19:54:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Çok kısaca saçma.

    Bakın işi bilen herkes ben dahil diploma konusunu duyduğum anda gitti seçim dedik.

    Ben Ak troll ilan edildim 


    Sadece İstanbul'da değil tüm büyük şehirleri ılımlı çatışmayan şekilde sokakta yapılan muhalefetle kazandı millet ittifakı. Çok kısaca İnce başta olsa Mansur Yavaş aday bile gösterilmezdi. Önder Sav tipleri havada uçuşur hiçbir şey kazanılmazdı.


    Bu arada Baykal berbat bir lider, korkunç bir muhalefet figürüdür. Onun tanıdıkları söylüyorsa sallamam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Herkesin düşüncesi kendine göre saygım var benim bildiklerim içeriden..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılıçdaroğlu akp'yi iktidarda tutmak için CHP nin başında. Bir proje ve sürekli desteklenen bir proje. Bugün akp hala koltuktaysa Kılıçdaroğlu sayesindedir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackTower_35

    Kılıçdaroğlu akp'yi iktidarda tutmak için CHP nin başında. Bir proje ve sürekli desteklenen bir proje. Bugün akp hala koltuktaysa Kılıçdaroğlu sayesindedir.

    Hee o yüzden havuz medyasının Bahçeli'nin tek derdi chp'nin ittifaklar stratejisi de mi 


    Belediye seçimleride Ak parti'nin yararına oldu he.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkün değil kaybetin kaç seçimdir git işte

  • Daha ittifaklar kurulmadan önce herşey belliydi aslında. 3 yıl önceki anketler bile haklı çıktı bu konuda.


    CHP'de tek adam otoritesi olduğu sürece muhalefet nice seçimleri kaybetmekle karşı karşıya kalacaktır.  

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    ULAN HAMZA BİR SEYİ DE BİLME BE HAMZA

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamın nicki reis, bizim saf sözde muhalifler de adamın tuzağına düşüyor. akıl yok ki bunlarda.


    kk cb olduğu anda istifa edecek, ekrem genel başkan olacak zaten siz ne anlatıyorsunuz ya? vır vır vır.

  • We Will Dominate kullanıcısına yanıt

    ulan her yerde büyük oyunu görüyosun helal olsun

  • anakata kullanıcısına yanıt

    kerimcem, sen, treth, reis, ilteber gibi akepelilerin ucuz söylemlerine kanacak kadar aklımı kaybetmedim. size inanan, sizle konuşan saf muhaliflere, çoluk çocuğa söyle sen onları.


    demokrasi abidesi mhp ve akp'yi 25 senedir aynı kişiler yönetmiyormuş gibi aklınca konuşmazlar mı bir de. sizin aklınıza kimin ihtiyacı var? çoluk çocuk kandırırsınız anca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi We Will Dominate -- 4 Mart 2023; 18:15:32 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.