Şimdi Ara

CHP otobüsünden tanzim satışa gönderme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
1
Favori
15.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kaymak tabakanın halkı ile dalga geçmesi vol.934123412

chp bu kafayla gidip halka inemezse daha çok bekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 22 Şubat 2019; 15:51:50 >
  • 1 nisanda dolar euro patlarsa yaşadım gelsin g350

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • chp halka ineceğine halk ! gözünü biraz açsın artık kendileri yükselsin.sefilliğe açlığa fakirliğe kandıkları yetmez mi hala

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi yapılmış. Düşünenin aklına sağlık. Gavura vurur gibi akp'ye oy vermeye devam etsinler de şu siyasal islamcılardan temelli kurtulalım.Ama daha durun sırada tüp kuyruğu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Şubat 2019; 16:4:45 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
  • An itibariyle Güngören'e kuruluyor şu an. Elimde olsa ben de dinletirim ama beni anında tüvertirler. Yalamalığın kalesi semtimiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

O zaman asgari ücret alım gücü bu kadar zayıf olan bir ülkede 2000tl ye çıktığında herkes yapmayın etmeyin dedi. Asgari ücreti yükseltmek çare değil, önemli olan alım gücü dedi. Önemli olan enflasyonu azaltmak dedi.

4 personeli olan bir tavuk dönerciyi düşün. Asgari ücret zammı ile her ay ekstra 400*4=1600 lira maliyeti oluştu. Bunu yansıtabileceği tek yer fiyat. Yansıtmak da zorunda yoksa dönemez.

Durağan, güçlü ekonomilerde asgari ücrete tek kalemde %26 zam yapılmaz. Yapılamaz kardeşim. Eşyanın tabiatına aykırı.

Bizim millet de ayrı kafada . Cehapelisi de Akplisi de.

Cehapelisi kuyruklar ile dalga geçmek ile meşgul, arada ben de yaparım

Akplisi de kuyruğu savunmakla meşgul.

İki guruhtan kimse de çıkıp şunu demiyor. Bu ülkede geçen yıl neden %25 enflasyon vardı?

%25 enflasyon = %25 asgari ücret zammı = tavuk dönerci sorunsalı.

Olaya bir de yüzlerce personeli olan fabrikalar açısından bakın.

Hatta hayali olacak biraz ama kafanızda canlandırın.

A fabrikası cep telefonu ekranı üretiyor.
    B, C, D fabrikaları da diğer bileşenleri üretiyor.

E fabrikası da telefonu topluyor.

Şimdi fabrikasında üretilen telefon fiyatını inceleyelim.

Kafadan %25 enflasyon ile ham madde maliyeti %25 zaten artıyor.

A, b, c, d fabrikaları da asgari ücret zammını bir şekilde e sattıkları bileşenlere eklemek zorunda.

Geldik e ye. Ortalama bileşen maliyeti %35 artmış, üstüne bir de asgari ücret zammı yemiş.

Sonuç= e fabrikasında üretilen telefon fiyatlarına %40-45 zam gelmiş.

(kur dalgalanmalarını yazmıyorum bile)

Son kullanıcıya etkisi : holley asgari ücret 2020 lira olmuş, artık daha rahat yaşıcaz. Oha e marka telefona bak. Oha f marketin fiyatına bak. Yok artık g giyim mağazasının fiyatlarına bak.

Hükümet : biz bir yılda asgari ücrete %26 zam yaptık.
    Halk : tanzim kuyruğu.

Alıntıları Göster
    Ufak bir düzeltme yapayım bir işveren olarak.
    Asgari ücret 400tl artınca sadece verilen ücret artmıyor bunun yanında sigorta primi de artıyor. Yemeği yolu derken asgari ücretli bir çalışanın maliyeti 3bin lirayı çok rahat buluyor. Fabrikalarda sendikalı bir işçinin maliyeti ikramiye ve erzak yardımı derken 4bin liralara yaklaşıyor.
    100 kişilik orta boy bile diyemeyeceğimiz bir fabrikada sadece işçi maliyeti aylık olarak 50bin lira artışmış durumda. Doğalgaz, elektrik, hammadde derken sektöre göre değişiklik gösterebilir rakamlar fakat oransal olarak %50lere yaklaşan bir maliyet artışı var. Bir çok hammadde dolarla olduğu için zaten orada %100 üzerinde bir artış var.
    Durum hiç iyi değil bu kafayla gidersek daha da zor günler bizleri bekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Clinton ve Kıbrıs? Kıbrıs Barış Harekatı yaşanırken Clinton 30 yaşındaydı ama sen bilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 nisanda asıl göndermeyi bu CHP görecek.bu hdpkk ile ortaklığı domates biber patlıcanla kapatamazlar.millet cezayı kesecek şakası yok bunun.

• goktug 14 kullanıcısına yanıt
    Clinton dönemine yetiştim, kıbrıs harekatı döneminden bağımsız olarak yazdım tabiki de hocam, Örnek olması açısından yazdım, Clinton niree 74 nire.
    CHP otobüsünden tanzim satışa gönderme

Allah ülkemiz için çalışan kim olursa olsun binlerce kez razı olsun, Ecevit dönemi zor bir dönemdi, o dönemde acaba şimdiki yöneticiler ne yapardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: zn_volkan

Bu topraklarda 72 millet bir arada yaşadı yine de yaşamaya devam eder ama üzerinde yaşadığı topraklardaki insanlara hakaret eden saygısızlık yapan kişi babamda olsa yeri yok bu topraklarda , defolup gider, Milletin cebindeki paraya göz diken, ona yardım yataklık yapan her türlü desteği veren kişilerde er geç aldığı kazandığı o paranın hayrını ya hastanede ya da bir parça kefen ile öder,

Gelelim konuya

Siz bu soysuzlara bir gram kaf etmeyin devletin çözümüne laf edin, biz sizi gayet iyi tanıyoruz, zamanında halk ekmek ile ekmek fırsatçılığı yapanlara gerekli dersi veren devlet şimdi de bu sebze meyve konusunu kökten çözecek Allah'ın izniyle.

Akdeniz'e yetişen meyve sebze değil Türkiye ye dünyaya yeter.
    Merak ettim.

Madem bu salatalık tarlada 1 tl.

Devlet niye tanzim de 4 tl ye satıyor ?

CHP otobüsünden tanzim satışa gönderme

takvim.com.tr
    Tanzim satışları İstanbul ve Ankara'da resmen başladı! Tanzim satış fiyatları ne kadar?
    https://www.takvim.com.tr/galeri/ekonomi/tanzim-satislari-istanbul-ve-ankarada-resmen-basladi-tanzim-satis-fiyatlari-ne-kadar/7

• Cehape zihniyeti pişmanliktır

• Milletinde işi,gücü yok akp seçmeni,ile.nasıl dalga geçsek diye kafa yoruyor zaten.
    Oy verdikleri adamlar ucuz domates için kuyruğa muhtaç etmiş bunun farkında değiller sonra bizle dalga geçiyorlar,diyorlar. Allah akıl fikir versin ne.diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 22 Şubat 2019; 19:48:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

kaymak tabakanın halkı ile dalga geçmesi vol.934123412

chp bu kafayla gidip halka inemezse daha çok bekler.
    Dalga geçen bu devirde o kuyruğa sokan yönetim değil ama barış mançonun şarkısı çalan chp otobüsü demi. iyimiş
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    diğer tabakanın diplomasız lideri gibi polisi halkın üzerine salıp öldürtmüyor en azindan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 28 Şubat 2019; 13:39:44 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.