Şimdi Ara

CHP'NİN YSK'YA HİÇ BİR BELGE GÖSTEREMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
6.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gentoure G kullanıcısına yanıt
    Normlar hiyerarşisi Anayasa > Kanun > Tüzük > Yönetmelik > Genelge > Yönerge şeklinde oluşmaktadır.

    Senin bahsettiğin kanun. Anayasa > Kanun

    Edit: düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heartstopperrr -- 21 Nisan 2017; 12:33:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Sen daha okumayı bile bikmşyorsun demek. O paragraf YSK'nın kararından alıntı.

    Cidden, bu kadar cahil olmayın. Araştırın, okuyun, öğrenin. En temel bilgiler bunlar. Burada olmasa da ileride işine yarar.

    okudum diyorum okudum

    diyorum ki bu kanun.



    Normal hiyerarşisi Anayasa > Kanun > Tüzük > Yönetmelik > Genelge > Yönerge şeklinde oluşmaktadır.



    İstersen hatim et. kanun bu anayasa > kanun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heartstopperrr

    Normlar hiyerarşisi Anayasa > Kanun > Tüzük > Yönetmelik > Genelge > Yönerge şeklinde oluşmaktadır.

    Senin bahsettiğin kanun. Anayasa > Kanun

    Edit: düzeltme

    Hakikaten anlaman kıt sanırım. Ortada kanunların çakışması diye bir durum söz konusu değil. Kanunu takmayan bir YSK var. Sen vatandaş oy kullanamadı diye diretiyorsan burada YSK sorumluluğu üzerine alıp seçimi tekrarlayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Normlar hiyerarşisi adı, normal değil.

    Yasanın anayasaya aykırı olduğunu "iddia ediyorsan" (bu kararı vermek senin inisiyatifinde değil) AYM'ye dava açman gerekir. O zamana kadar, iotal edilinceye kadar yasa yürürlüktedir.

    Anayasanın dediği, kanunun dediğini çiğner. Anayasaya uymak zorunda olunduğu için kanun hükmü zayıf kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyleyeceğimi söyledim dönüp dolaşıp aynı şeyleri yazıyorsunuz. Takılan ilk alıntıları tekrar okusun.Daha fazla cevap yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heartstopperrr -- 21 Nisan 2017; 12:36:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anayasa genel hakları belirtir. Ağzınla söylüyorsun. Anayasadan zayıf bir norm olan kanun için değişmez genel hak ve hürriyetler çiğnenemez.

    Edit: bu bir şey yazmayacağım konuymuş farklı konu sandım

    No more message



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heartstopperrr -- 21 Nisan 2017; 12:42:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Yahu anlamıyor musun, anlayamıyor musun? Yürürlükte yasa varsa uyacaksın. Anayasaya aykırı olduğunu iddia ediyorsa git AYM'ye dava aç.

    Öncesinde git temel hukuk öğren ama. Cahilsin, bilmeden saçmalıyorsun.

    Anlamamakta direniyor çünkü onlar da biliyor YSK kanunu alenen çiğnemiştir. Kanunlar kesin ve netlik belirtir. Yani üzerinden ya da arkasından dolaşamazsın. Zaten bir kanun Anayasaya aykırı ise iptalini ister ya da değiştirirsin. Ama Devletin kurumu bu kanunu çiğneyemez. Gerçekten masum vatandaşın oy hakkı gasp oluyor ise de seçimi tekrarlamak zorundasın. Burada ki durumda evet ya da hayır çıkma durumu değildir. Kurumun şaibeli karar vermesidir.
  • Herkes olaya aynı noktadan bakıyor. Aslında bence tartışılması gereken şey farklı. YSK başkanı aldığı kararın doğruluğunu kuvvetlendirmek için diyorki sandık başlarında her partiden temsilci var her şey ortada tutanaklar falan. Bende diyorumki sayın YSK başkanı aynen öyle sandık başlarında her partiden gözlemci var bu adamların işi nedir acaba. Oradaki görevliler ne bok yemeye gittiler oraya. Herkes gözünü dört açacak ve işini adam gibi yapacak. En azından mühürsüz zarf için durum böyle. Mühürsüz pusulaya tabiki bir şey yapamazsın ancak en kötü tutanak altına not düşersin. Sen siyasi parti olarak bu işi beceremiyorsan YSK da seçimi iptal eder bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gentoure G kullanıcısına yanıt
    Tüm referandumu niye yeniliyorsun, ne kadar saçma??? Hem seçim güvenliği niye olmasın ki? Mühür vurulması unutulmuş zarflarla nasıl bir hile yapılabilirki???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 21 Nisan 2017; 12:52:58 >
  • 2,5 milyon oy diye ortaya iddaa atacaksın ama delil istemeyeceksin?

    İtiraz ettikleri nokta mühürsüz oylar değil, dışarıdan mühürsüz oy eklendi mevzusu.

    İspat???
  • Hukukta 1 de 1000 de aynıdır. Söyle düşünün cebinizden 1 tl 'de çalınsa 1 milyon tl de çalınsa bunun hukuktaki karşılığı hırsızlıktır. Referandum dediğin şey de tüm ülke genelinde yapılan bir işlemdir. Yani nerede ne kadar damgasız pusula kullanıldı net bilemezsin çünkü sayımdan yarım saat önce sandık başkanlarına bilgi geçmişsin. Eğer böyle bir hata yaptı ise seçim tekrarlanır. YSK ve Başkan çıkar istifasını eder. Kusura bakmayın elime yüzüme bulaştırdım der. Ortada yüzbinlerce sandık var. Her sandıkta ortalama 300 oy kullanılıyor. 300 oydan 3 tanesi böyle çıksa seçimin rengi değişir. Kazanan değişir mi bilinmez ama net olan şey yasaya aykırı haraket edilmiştir. Seçimin tekrarlanması zorunluluktur.
  • Anayasa var kapı gibi



    Hala belge diyor



    Beyne oksijen mi gitmiyor bunlarda anlamadım ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nato kafa nato mermer adam dolu hala diyorki yasayı çiğnedi :) bence cehape sizi trolledi. Bot gibi bişeysiniz cehape için. Attı ortaya bi yem yediniz! 2 video atıyorsunuz bakın bu diyorsunuz tamamda bunu orda kabul eden cehapeli arkadaşlarınızın kulağını çekin! SİNE İ MİLLET'e çekileceklerdi neoldu? k.k yalanları bunları seçimi tekrar kaybedince koltuğum elimden gidecek diye 2,5k oy sahte dedi kaçtı, kimse istifasını konuşmasın diye, hatta ilk basın toplantısında ilk okul 2 sınıfa giden öğrenciler gibi basın toplantısından kaçtı! Oylar çalındı vınnnnnn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyükşehirlerde bile vatandaşın sayımı izlemesine engel oldukları yerler oldu.Anadolunun küçük yerlerini düşünemiyorum bile.



    Polisin okulu kitleyip 20 tane ak partiliyle 1 tane chp görevlisini baş başa bıraktıgı okulda adamın tehdit edilmediğini nerden bilelim .



    Siverek'te 400 den fazla oyun akpye çıktıgı sandıklar var.



    Yapılan bütün engelleme baskı ve tehditlere rağmen 2 puanlık fark yarattınız. Bu utanç size yeter . dDğerleri için kolluk kuvvetleri yargı zaten emrinizde ysk emrinizde adalet çıkmaz tabiki ama Allahın sopasından nasıl kaçacaksınız ? Hile karıştıran baskı yapan kim varsa kanser olup inim inim inleyerek gebersin inşallah.



    2019da bu oranla reisi başkan yaptırma hesabına girerken bu sistem ayagınıza dolanır da Allah büyüktür başkası seçilir . Yapılanların hepsini mahkeme kapılarında sürünerek verirsiniz .



    Başkanlık nasıl bir şeymiş ozaman görürsünüz. Yargı kolluk kuvvetleri size zerre yardım etmediği gün anlayacaksınız neyin ne oldugunu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamdaki kafa dursun özbekle aynı :D



    -Ben gitmeyim TD gitsin



    -Ben çıkmayım halk sokağa çıksın :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heartstopperrr


    quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be

    YSK: "Adam öldürdüm ama hapse gitmeyecem."

    CHP: "Olur mu öyle şey?"

    Troller: "CHP adam öldürüldüğüne dair belge gösteremiyor."

    CHP: YSK sen adam öldürdün.

    YSK: Hayır öldürmedim. Hem böyle bir iddiada bulunuyorsun madem kanıtın var mı?

    CHP: Yok ama gene de öldürdün.



    burada adam öldürmek mühürsüz oy pusulasını kabul etmek.

    aklıktan kafan bulanmış. git biraz akit oku daha da bulansın.




  • Dışarıdan pusula getirilip, nasıl değiştirilebilir ki orjinal pusula ile dostum??? Her sandığın başında Chp'nin açıklamasına göre en az iki adamları varken, dğer partilerin adamlarını saymıyorum bile???
  • Belge olup olmamasına gerek yok. Ysk başkanı çıkıp açıkça 2010 kanun değişikliği sonrası yer alan kanun maddesini çiğnediklerini söyledi. Zaten sitelerinde de bu karara yer vermişlerdi hiçbir resmi karar belgesi olmadan. Ysk kanun madelerini uygulamakla görevledir. Alacağı kararlar kanun maddelerinin tespiti ve uygulaması şeklinde olabilir, kanuna aykırı bir karar alamaz çünkü kendisi yasama organı değildir. Yani ortada tamamen kanun ihlaliyle gerçekleşmiş ve meşruiyetini kaybetmiş bir seçim vardır açık ve net. Bunun neyini inkar ediyorsunuz?



    Ha bir de geçmiş kararlardan bahsediyorlar. Bu sayılan kararların hepsi 2010 öncesi ve kanun 2010'da değiştirilerek açık ve net olarak mühürsüz pusulaların geçersiz olduğu hükmü getirildi. Yani kanun değiştikten sonra artık YSK'nın kanuna tamamen zıt ve onu ihlal edici bir karar verme hakkı yoktur.



    Olması gereken, AYM'nin ihlal kararı alarak seçimin kanuna aykırı gerçekleştiğini belirlemesidir. Ama bunu yapmayacakşar siyasi sebeplerle ve dava AİHM'ye gidecek. AİHM olması gerektiği gibi kanun ihlalini tespit edecektir ama AİHM'nin ihlal kararı tespitten öteye geçemez yani sadece bir karar olarak kalır çünkü türk yargı organı değil ve seçimlerin yenilenmesi gibi bir yaptırımı olmayacak.



    Sözün özü: kanuna aykırı bir seçimle evet çıktı ve artık yapacak hiçbir şey yok, geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    Diyelim sana biri içinde evet basılı olan mühürsüz pusulayı verdi, gittin sandığa orada verdikleri pusulayı da aldın. Girdin kabine, evet basılı olan zarfı cebinden çıkardın ötekini cevine koyup sandığa attın. Ötekini de gittin sana evet zarfı veren adama teslim ettin ve tehditlerden kurtuldun veya karşılığında para aldın. Normalde o attığın zarfın geçersiz olması gerekirken dışardan geldiği kanıtlanmadıkça geçerli sayılacak ysk'nın kanun ihlali sebebiyle. E oyları zaten hızlıca sayıp sayıp geçiyorlar her bir zarfın orijinaliğini mi kontrol ediyorlar sanıyorsunuz? Nasıl kanıtlanacak her zarf tekrar mı incelencek dışardan mı geldi diye? Bunun engeli kanundur, orada mühürsüz olan her şeyin geçersiz olacağı açıkça belirtilmiştir. Bunu ihlal ederek her türlü şaibeyi karıştırdılar seçime.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm şaka mısınız? Açıkça kanuna aykırı işlem var işte. Hukukta usulsüz yapılan bir iş iptali gerektirir. Bitti nokta. Kanıt mi? 298 sayılı kanunun 98. Maddesinin 3. Fıkrası

    Ortada kanun var adamlar kanıt nerde diyor. O kanun başlı başına kanıt zaten.

    Sen o kanunun olmadığını ispatla asıl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 21 Nisan 2017; 14:25:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.