< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Chp’nin sadece konu iş bankası olunca muhalefet yapması

-
-
Dünyada siyasi partinin ortak olduğu banka var mı deyin hele?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla bütün evraklar orada incelesinler, CHP biz para veya gelir almıyoruz diyordu. Baksınlar alıyorsa kessinler cezasını ama kimse para almıyorsa ve satışını da yapamıyorsa bunda ne sorun var açıklasanıza.
Bunun yerine verilen hazine yardımlarını ve el altından aktarılan paraları tartışsak daha mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 2 Temmuz 2023; 15:23:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İş bankası hint müslümanları tarafından yollanan paralarla kuruldu. O paralar chp’ye değil, Türk milletine yollandı. Dolayısıyla iş bankasının da milletin olması gerekiyor.
Çok beklersin milletin olmasını.
-
Görende sanır ki Chp bankadan her ay 1 milyar dolar para çekiyor
up
sen kk tapar değil miydin
o başka maraz ali miydi?
İşte budur. Tam müdüreden beklenir hareketler
up
-
up lanacak bir konu değil. temeli yok, yalan ve algı üzerine kurulu. ek olarak chp muhalefet yapıyor ancak, ülkeye uygun muhalefeti beceremiyor. iskandinav ülkesi olsaydık, her seçim iktidardı. ama orta doğu'da olmuyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu yollanan paraların kayıtları vardır herhalde? Varsa bir an evvel ibraz edin çünkü İş Bankası'nın bundan haberi yok.
www.isbank.com.tr
Bankamız Açıklaması | Türkiye İş Bankası A.Ş.https://www.isbank.com.tr/bankamizi-taniyin/bankamiz-aciklamasi -
Is bankasinin kendisinin bile aciklayamadigi kurulus parasına dair Ilk genel muduru CELAL BAYAR Size yardimci olacaktir.
CELAL BAYAR :
“Efendim, Zat-ı devletlerinizin anlattığı bir yardım olayı var, Atatürk’ü ağlatan. Hindistan Müslümanları’nın (Bugünkü Pakistanlı kardeşlerimiz) getirdiği para. Bu parayı Atatürk bilahare nerede kullandı? Lütfedip anlatır mısınız?” soruma Bayar şöyle cevap vermişti:
“Bir gün Atatürk’le birlikteyiz. Kendisine bazı konularda bilgi arz ediyordum. Hindistan Müslümanlarından bir heyetin geldiğini haber verdiler. Atatürk buyursunlar dedi. Ben iznini alıp çıkmak istedim, “Otur Celal Bey” dedi. Heyet içeri geldi. Güzel bir konuşma yaptılar. Dediler ki: “İslam’ın bayraktarlığını yapmış Türk milletine karşı yapılan bu haksız hücumlar bütün İslam dünyasını olduğu gibi bizleri de çok üzmektedir. Kardeş Müslüman Türk milletinin esarete düşmemesi için verdiğiniz bu mücadelede bir ihtiyacınız olur diye Hindistan Müslümanları arasında topladığımız şu parayı sizlere takdime geldik. Lütfedip kabul buyurursanız seviniriz”.
Bayar sözlerine şöyle devam etti: “Çok saygılı insanlardı. Onların getirdiği iki yüz elli bin lirayı Atatürk alırken gözlerinden iki damla yaşın süzüldüğünü gördüm. Çok duygulanmıştı. Atatürk bu parayı Milli Mücadele yıllarında harcamıştır. Aradan yıllar geçti. Atatürk şahsına verilen bu parayı iade etmek için tasarruf etmiş, fakat getiren şahıslara ulaşmak mümkün olmamıştır. Atatürk bu parayı İş Bankası’nın kuruluşuna katkı olarak verdi, işte bu paranın geliri ile bilahare Atatürk’ün kurdurduğu Dil ve Tarih Kurumları’nın araştırmalarında kullanılmasını, hassaten Türk ve İslam dünyasının tarihini araştırmada harcanmasını istemiştir”.
“Şimdi izin verirseniz İş Bankası konusuna gelmek istiyorum. Cumhuriyet döneminin ilk bankası olan İş Bankası’nı nasıl kurduğunuzu lütfedip anlatır mısınız?”
Bayar, anlatayım dedi: “O günlerde ben İmar İskan Vekili idim. Harap olmuş ülkemizi imar için ağır bir yükün altına girmiştim. Müşkülat içinde çalışıyordum. Bir gün Atatürk’ün kayınpederi Muammer Bey bana geldi: “Atatürk, beni size gönderdi” dedi. “Atatürk’ün bir parası vardır. İki yüz elli bin lira. Bunu değerlendirmenizi istiyor, sizin fikrinizi öğrenmemi emretti” dedi. Muammer Bey’in bahsettiği para, sizlere daha önce anlattığım Milli Mücadele için Hindistan Müslümanlarının yardım olarak getirdiği o para idi. O’nun şahsına takdim etmişlerdi. Atatürk, bu parayı Milli Mücadele yıllarında harcamıştı. Sonra yaptığı tasarrufla bu parayı iade etmek istemiş, fakat parayı getiren şahıslara ulaşmak mümkün olmamıştır. Bunun üzerine Atatürk, bu parayı İş Bankası’nın sermayesinde kullanılmak üzere bana göndermiştir. Söylediğim gibi bu paranın geliri ile Türk Dil ve Tarih Kurumları’nın çalışmaları finanse edilecekti. Bunu kendisinden bizzat duydum.”
“İş Bankası’nın kuruluşuna gelince: Benim, Türklere ait olmak üzere bir bankanın kurulmasına dair inancım vardı. Yabancıların, “Türkler Banka kuramazlar, kursalar da işletemezler, istidatları yoktur” gibi sözlerini yıkmak istiyordum. Çankaya’ya gittim. Atatürk’ün odasına girdiğimde beni görünce, “Gel bakalım Celal Bey...” dedi. “Bir banka kursak nasıl olur?” Sanki benim düşüncemi okumuştu. Sözlerine devamla dedi ki “Bu iş başarılırsa sen yapacaksın, sen başaracaksın, batacaksa sen batıracaksın”. Benden bankanın kurucuları olacak olan idare meclisi azalarını seçmemi istedi. Ben de isimleri yazıp kendisine verdim. Listeyi aldı, okudu. Bana dedi ki, “Bu ukalalar nereden aklına geldi, bunları başına toplayacaksın. Bu iş başarılacaksa sen başaracaksın, batacaksa sen batıracaksın. Hiç olmazsa sana müşkülat çıkarmayan insanları al” dedi ve idare meclisini kendisi seçti.”
“İşte bankanın kuruluşu böyle olmuştur. Bu önemli bir adımdı. Yabancı bankacılar bizim Türk ticaretine pek girmek istemiyorlardı, Türk ticaret erbabı da yabancı bankalara gitmiyordu. Bunları bizzat tespit etmiştim. Bankaların tamamı ekalliyetlerin, Levantenlerin elinde idi. Böylece Türklerden mürekkep bir banka kurduk. Banka işlerinde ahlak lazımdır, çalışmak lazımdır. Öyle çalıştık ki, Avrupalılardan daha başarılı olduk. Bankada çalışan arkadaşları staj için İsviçre’ye gönderdim. Hepsi başarılı olup geldiler ve İş Bankası’nı başarı ile yürüttüler. Bankacılık çok çalışmayı ister. Biz de öyle yaptık ve İş Bankası’nı ülkemize kazandırdık. Şayet İş Bankası kurulmasaydı ve başarılı olmasaydı, Türkiye’de kolay kolay başka banka kurulamazdı. Ben bu bankanın kuruluş hikayesini etraflıca yazacağım.
“Celal Bayar’la Son Röportaj”Prof. Dr. Mehmet Saray
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bankanın gelirleri TDK ve TTK gibi milli kurumlara harcanıyor. Seni geren ne Araplara satamadiginiz için mi bu tepki ?
İs Bankası ve iştirakleri Turkiyenin en iyi yönetilen şirketleri arasında, Turkiyeye faydaları büyük. Yagmalamaniza izin vermeyeceğiz.
Kimin nasil yagmaladigini gormek isterseniz ...
Araplar olsa bu kadar yagma OLMAZZZ
memurlar.net
İş Bankası'nda ağır toplar geçidihttps://www.memurlar.net/haber/775918/is-bankasi-nda-agir-toplar-gecidi.htmlistanbul gerçeği
Kılıçdaroğlu İş Bankası'na atamaları savundu: ABD'de eğitildiler!https://www.istanbulgercegi.com/kilicdaroglu-is-bankasina-atamalari-savundu-abdde-egitildiler_63183.html
-
Chp'nin IS Bankası yönetim kuruluna üye arama hakki var.
Senin yağmalama dediğin şey bu üyeler neden maaş alıyor konusu mu ?
Yönetim kurulu üyeleri maaş alır belki çok şaşıracaksın ama böyle bir gerçek var.
Ote yandan bu şirketin temettulwri yani karı söylediğim gibi TDK ve TTK'ya gider parti tek kuruş almaz.
Zaten IsBankasinin geri kalan kısmı çalışanlarına aittir.
Türkiye için sürekli değer üreten ve çok iyi yönetilen şirketlerin. Karıda bu ülke içinde kalır.
Sizin hazimsizliginiz şuradan geliyor. Sacmasapan ekonomi politikalarının yarattığı döviz açığını İs Bankası ve İştiraklerinden Araplara satarak odeyemiyorsunuz. Buda sizi çıldırtıyor.
İs Bankası ve onun iştirakleri Turklerin elinde kalacak. Turkler yönetecek ve karı bu ülke içerisinde kullanılacak.
Araplra pazarlayamayacaksoniz , millete 3 kirusa satamayacaksiniz. İstiyorsan masaya çık tepin kapi gibi kanunlar var bugün gasp etseniz 20 yıl sonra gene şoke soke alırlar İs Bankasını sizden burası dingonun ahirı değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Ağustos 2023; 14:55:11 >
-
Sacma sapan arap hikayesinden baska iki kelime yazabiliyor musun
Is bankasinin nasil yagmalandigi ortada LIYAKATLI atamalar hepsi tabi bunlari siz yersiniz sadece
LISE MEZUNLARI atiyorlar ya mesela
sende siraya yazdir kendini
Erdoğan: Körfez ülkelerinin Türkiye’den belirli ‘asset’leri alma durumları var
Tüm dünya Turkiyenin çaresizce dövize ihtiyacı olduğunu biliyor. Bu zor durumda alıcının onune gidersen senden kelepir fiyatına donuna kadar alırlar.
Tabi bu ülke insanını adam yerine koyup bilgilendirme zahmetine girilmesini için neyi pazarladilar hiçbir fikrimiz yok. Çünkü bizler bu hükumetin gözünde birey değil adam yerine konuşmayan kul köle gibi birsey olduk.
Bazı bilgilendirmeye tenezzül etmiyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Ağustos 2023; 15:22:36 >
-
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'i, İspanya'yı ziyaretinde, İspanya Kralı 6. Felipe tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Temem'e Arapça 'hoş geldiniz' diyen Felipe, 'Katar'ın ekonomimize gösterdiği güveni ve İspanya'nın ana yatırımcılarından biri olmaya devam etme kararlılığını takdir ediyoruz. İspanya'ya ikinci evinize hoş geldiniz' ifadelerini kullandı.
trhaber
TRHaber - İspanya Kralı Katar Emiri'ni Arapça sözlerle karşıladı Videosu izle - Video Galerisi - Video Haberlerihttps://www.trhaber.com/ispanya-krali-katar-emiri-ni-arapca-sozlerle-karsiladi-video,6179.htmlTRUMP BILE KOSA KOSA S.Arabistana giderken
Ozelliklede petrol krizi var diye ABD neler yapmis izleee
kriter dergi
Trump’ın Suudi Arabistan Ziyaretinin Kodlarıhttps://kriterdergi.com/dis-politika/trumpin-suudi-arabistan-ziyaretinin-kodlariSen hadi biraz dersine calis oyle gel
Araplar konusunda sallamadan once
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAUANKA -- 9 Ağustos 2023; 15:30:32 >
-
Erdogan'in kendi ağzından attım şirketlerimiz Araplara satacağız sözünü. Hala tatava yapıyorsun.
Adam kendisi diyor işte satacağız diye , Erdogan'in sözüne dahi inanmıyorsunuz bu nasil bir yandaşlık seviyesi nasıl bir fanatizm ben çözemedim.
Adam kendisi Araplara satıyorum malları diyor.
İnanmıyorsan git videosunu bul izle.
En Beğenilen Yanıtlar

Çok beklersin milletin olmasını. |
İş Bankası ilk banka değil. Osnmanlı Bankası (1856), İstanbul Bankası (1911), Emlak ve İkrazat Bankası (1914), İslam Ticaret Bankası (1914), Emniyet Bankası (1919)... ve saire. Onlarca banka var Türkiye'de. Böyle bir dönemde neden Türkler ilk defa banka kuruyor diye para gönderilsin ki... Bu yüzden rivayetlerden mevcut bu hikayeye ancak şüpheyle bakılabilir. |
Benzer içerikler
- emre ayan
- kul hakkı ile ilgili ayetler
- yusuf tekin'in eşi ne iş yapıyor
- badelemek nedir
- miele boykot mu
- togg renk seçenekleri
- redmi note 14 pro türkiye"ye ne zaman gelecek
- togg akıllı destek paketi nedir
- tango yasaklandı mı
- en iyi hava durumu uygulaması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X