Şimdi Ara

CHP'nin İstanbul vaadi: Uber'i kovacağız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Sekreteri M. Akif Hamzaçebi İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nı ziyaret ederek taksicilerin sorunlarını dinledi. Hamzaçebi “ İstanbul’dan Uber'i kovarak İBB’nin başlatmış olduğu İTaksi uygulamasını da İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’na vereceğiz” dedi.
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/chpnin-istanbul-vaadi-uberi-kovacagiz-40754825

• Kötü dememiş. Keşke uber kazanacağına ulusal çapta tüm taksileri içine alan yerli bir uygulama çıksa. Yaptırımları olan gerektiğinde cezayı kesip arabayı trafikten men edebilecek güçte, taksiciyi korkutabilecek aynı zamanda iki tarafı da koruyan bir uygulama çıksa keşke. Taksiye bindiğinde ne ödeyeceğini bildiğin bir yerli uygulama. Yada çağırdığında kısa mesafe bile olsa gelmek zorunda olacak. Çok zor değil. Devletin bir kurumu bunun yaptırımını sağlayabilir. Bu şekilde Uber'e de gerek kalmaz. Tabi bu tüm Türkiye'de aktif olmalı. Tüm taksi durakları sisteme dahil edilmeli. Dahil olmak istemeyeni lisansını yada adı her neyse iptal edersin.

Türkiyedeki taksiler çakal olduğu için uber matah bir şey gibi görünüyor. Aynı sistemi uygula ne uber kalır ne başka bir şey.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet her zaman iyidir. Kaliteyi attırır, fiyatı azaltır.
  • ben zaten uberin kalkmasını istiyorum. Taksicilere hakaret edip uberi öven sizlersiniz.
  • daha önceki UBER le ilgili olan konularda da belirtmiştim, UBER UYGULAMASINI YURT DIŞINDA KULLANAN BİRİSİ OLARAK.

Ülkemizde Uber'i barındırmazlar diye.

Maşallah hem halk, hem iktidar, hem muhalefet beni yanıltımıyor.

Taksici; Uber'i kullanan yerli - yabancı / turist - vatandaş ayırt etmeksizin mahalle baskısı yapıyor.

Hükumet partisi milletvekili UBER'i İç güvenlik tehdidi olarak görüyor

Muhalefet oy potansiyelini idrak edip, UBER'e karşı tavır alıyor, safını belli ediyor.

Her zaman derim, bireysel olarak teoride güzel, mantıklı gelen uygulamaları, düzenlemeleri, yenilikleri sanki herkes bizimle aynı fikirdeymiş gibi, bu ülkede herkes güzellikten, mantıktan yana ve o şekilde hareket ediyormuş gibi düşünüp, mevcut düzende olanların verdiği memnuniyetsizliklere karşı, yeniyi savunup, eskiyi gömme, lanet etme moduna girip, yeniyi kurtarıcı olarak görüp, ona sarılıyoruz.

Ama pratik, gerçeklik öyle değil. Uber'i mantıklı bulan, kullanan, teoride benim ülkemde yaygın olarak kullanılmasını destekleyen birisi olarak,

gerçeklikte Uber'i bu ülkede fazla barındırmayacaklarını her zaman söyledim, dile getirdim. Yeri geldi plaka sahibi olarak itham edildim, yeri geldi, her şeye muhalefet eden Trol olarak yaftalandım.

Yoo hayır, sadece içinde yaşadığım toplumu, insanını, taşımacılık sektörünü, o sektörün çalışanlarını, ellerinin nereye uzandığını, ilişkide olduğunu yani o ağı da bildiğim için.

Kazanan taksiciler, minibüsçüler, taşımacılık firmaları olacak.

Uber, booking.com ile aynı kaderi paylaşacak.

Bakın taksiciler kötü, Uber vergi vermiyor vs. konularına girmeye gerek bile yok.

Konuyu bu açıdan değerlendirdiğinizde her şey netlik kazanıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 27 Şubat 2018; 11:0:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

ben zaten uberin kalkmasını istiyorum. Taksicilere hakaret edip uberi öven sizlersiniz.

Chp zihniyetini mi destekliyon?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cehape tam maganda partisi oldu :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CHPli vekiller, sanıyorum hiç taksiye binmiyor.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Tam tersi;

CeHaPe, AKP zihniyetini destekliyor.
  • Taksicilere onlaradan destek almak icin gerekeni demis bence. Akpnin bu tarz aciklamalari ve aldigi destegi gorunce pay almak istemis. Uberi desteklese bile bunu soylemez.

Zaten muhalefet partilerinin genel olarak en buyuk eksiklikleri bu. Gittigi yere, hitap ettigi kisilere gore soylemlerde bulunmalari lazim. Mesela simdi bu adam taksicileri protesto eden bir gruba karsi "biz uberi destekliyoruz, rekabet ortami" falan diyebilmeli.

Chpnin zaten bir yetkisi falan yok. En kotu "fikrimiz degisti" derler

Akp bunu yillardir yapiyor.
  • uber kalkmak istemedikten sonra bir allahın kulu uberi kaldıramaz. taksicilerde iş yoksa amelelik yapsınlar. taksicileremi düşmüş uber . isteyen istediğini açar .taksiciler hırsızlık yapacağına uberden daha iyi olmayı denesinler.başarısızlarsa kapatsınlar dükkanı.iyi o zaman diğer firmalarda rakip firmaya çamur atsın . rekabeti tadında bırakmak lazım sonuçta
  • Katipler işsiz kalmasın diye matbaaya engel olmaya benziyor. Taksiciler Uberin yasaklanmasını talep edeceklerine hizmet fiyat ve kalitesiyle uberi işlevsiz kılsınlar. Eğer bir taksi plakası bir fabrikanın fiyatını geçmişse zaten orada ciddi bir kaynak israfı var demektir.
  • Serbest piyasa olmak zorunda taksicileri neden koruyorlar ki, bir parti nasıl oy kaybederiz diye çalışır mı ya, şu ülkede ne zaman iyi muhalefet olur o zaman iyi şeyler görürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NumberOfPi -- 27 Şubat 2018; 13:25:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyoyu kapa dediğimizde tirip atan, adrese dolanarak giden, havalimanından bile gelsek bagajdaki bavullara elini sürmeyen, fiş kesmeyip vergi kaçıran, 20 plakayı birden elinde tutup karaborsa yapan bu adi herifler, bu güne kadar yaptıklarının bedelini yavaş yavaş ödüyor. Halkın Uber vb. kuruluşlara olan desteği çığ gibi büyüyor. İnsanlar parasıyla rezil olmak istemiyor artık. Hangi siyasi hareket bu haydutları savunursa altında kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 16 Nisan 2018; 22:7:17 >
  • Bunun eleştirilecek neyi var? Siyaset halk için yapılır! Çoğunluk nerdeyse orasını savunuyor işte. Oy almak için üç beş marjinal tuzu kuru entelin savunduğu UBER'i mi savunacak? Şekerde yerliliği savunup, yabancı UBER'i savunursa bu siyaset kerizliği olur. İlk kez doğru bir siyaset hamlesi yapan bir Chp İstanbul görüyorum. Bu hamle kısa vadede çöpe gidecek. Çünkü RTE UBER'in canına okuyacak, ve yerli taksiler hizaya çekilecek, uygun toplumsal fırsat bekleniyor. RTE toplumsal mutlak çoğunluk desteği almadan hiç bir hamle yapmaz. Olurda toplumsal çoğunluk desteği gelirse bu hamle atılacak. Ama bu hamle olursa Chp buna kesin karşı çıkacak!

Uber toplum için bir anlam ifade etmiyor, ufak bir azınlığın dışında fazla bir etkisi yok. Ama taksiler toplumun önemli kesimi için önem arzediyor. Taksilere karşı olumsuz hamle yapmanın siyasi sonuçları olur, UBER'i bugün ülkeden şutlasan siyasi sonucu sinek ısırığı kadar olur. Bunu Chp bildiği için taksilerden yana hamle yapıyor. Ayrıca özellikle İstanbul'da solcu veya CHPli olan önemli miktarda taksi, plaka sahibi insan var. Bunların çevrelerine etkileri azımsanmayacak kadar çok. CHP üzerinde çok fazla baskı kurabilecek güçleri var. O yüzden Chp seçmenine kulak vermek zorunda!!!

Not; özel taksi hizmeti yapan çok şirket var, buna bir şey diyen yok. UBER'i diğer klasik taksi hizmeti veren şirketler gibi sanan ekonomi cahilleri var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 16 Nisan 2018; 22:27:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

CHPli vekiller, sanıyorum hiç taksiye binmiyor.
    Hepsinin özel şoförleri varken niye binsinler?
  • Ucuz siyaset. 3-5 magandadan oy alma umuduyla şunları söylemek Chp'ye mensup birisine hiç yakışmıyor. Senin görevin iyiyi savunmaktır, kokuşmuş düzeni değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 16 Nisan 2018; 22:24:32 >
  • Uber iktidarın adamlarını beslemiş 3. Havalimanının ihalesini almış diye bir söylenti var bu kadar zamandır Ubere ellenmemesi de yolsuzluk ülkesinde Uberin birilerini beslediğini gösterir.

3. havalimanı ihalesini aldıysa geçmiş olsun Uber yasallaşır yakında. (Fatih Altaylı'ya bu yönde bilgi gelmiş doğruluğundan emin değil sağlam kaynak diyor.)
  • Bu Konuda Chp nin duruşu benden destek alır oy da alır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlarda ayrı bir cins. Ne diyeyim lan, oy için yalakalık yapmak resmen fıtrat olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.