Şimdi Ara

Chp'nin Akp'den Aldığı Şehirlerde Bir Değişim Oldu mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Chp'nin Akp'den Aldığı Şehirlerde Bir Değişim Oldu mu?

(En Son Oy Tarihi: 1.3.2024)
Giriş
  • EzioAuditoreDaFirenzee kullanıcısına yanıt
    Gece 10 da en son belediye otobüsü vardı bu sorun çözüldü mü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gecemelek G kullanıcısına yanıt
    Onu bilmiyorum hiç toplu ulaşım aracını kullanmadım ama trafik berbat oldu.

• EzioAuditoreDaFirenzee kullanıcısına yanıt
    Maalesef Antalya yaşanacak bir şehir değil 2 yıl yaşadım çok problem çektim özellikle ulaşımda ve her gittiğimde güzelleşmiyor tam tersi kötü yönde ilerliyor

• gecemelek G kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle, çok yoğun göç aldı. Resmi nüfusundan daha fazla nüfusu var aslinda

• selamivural kullanıcısına yanıt

Nüfustan yana hiçbir problem olduğunu sanmıyorum. Türkiye'de KM2 başına 109 kişi yaşıyor, Avrupa birliği ortalaması ise 112 ama onlarda şehirler yemyeşil. En büyük problem nüfus ve yatırım dağılımı. 25 milyon kişiyi ülkenin en küçük bölgesine sıkıştırınca ister istemez insanlara yaşayacak alan kalmıyor. Öte yandan diğer bölgelerde de ortasında sadece 20 haneli bir köy bulunan uçsuz bucaksız boş araziler var. İstanbul'un 2000 yılı nüfusu yaklaşık 9 milyon iken bugün kaçaklarla birlikte belki 20 milyona yaklaşıyor. Zaten yanlış olan bir politika önlenmek yerine daha da teşvik edilince olan oldu. Terörün de etkisi büyük tabi ki.

• Kent lokantaları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbulda akp nin 30 yıldir en cok oy alip ta hiç bir hizmetinin olmadığı ilçedeyim. İmamoğlu gelir gelmez metromuzu ayptı Allah kendisinden razı olsun. Hemde buranın halkından oy alamayacağını bile bile yaptı. Büyük adammış resmen.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Otobüsler daha mı iyi oldu? Kavacık tarafına adam akıllı otobüs gelmiyo İmamoğlu'ndan sonra...

• İmamoğlu'nun işlettiği metroyu ucuza kullanıyoruz da Marmaray bana yakın 3 durak gidip 20-25 TL kazık yemek adama koyuyor. Marmaray malum ulastirma bakanlığı yani hükümet elinde.

Geçenlerde İstanbul kartimi evde unuttum Marmaray dueaginda bir geç milet alayım dedim ekranda 80 kusur TL fiyati görünce kesin tutuklanirdim da Allah'tan etrafta rejim milisleri(polis) yoktu. Gördüğüm fiyat aklımı alınca kendimden geçtim. İki katı para alın yani 80 TL nasıl bir soygun ? Normal geçiş te pahalı. Hükümetten kurtulursak bu kamburu da atacaz sirtimizdan.

Onun dışında İmamoğlu'nun Avrupa'nın en büyük geri dönüşüm tesisini açması ve çöplerden elektrik elde edip külleri de aynı tesisin karşısındaki gübre üretim tesisine gönderip burada park bahçeler için gübre üretmesi ve İstanbul sinirlarindaki çiftçilere de destek için vermesi çok müthiş bir proje.

Tabi bunu Erdoğan yapsa gözümüze sokar rüyalarımızda belirirdi. Ama malesef CHP de böyle bir vizyon olmadığı için sessiz sedasız proje yapıyorlar.

Biri üst geçit açmak için kurdele kesiyor diğeri Avrupa'nın en büyük tesislerinden iki tanesini sessiz sedasız çalıştırıyor.

• Ne gibi bir değişim bekliyorsun.. mesela İstanbul un yüz ölçümü büyümüş yeterli mi....

• Antalya için yazarsam, AKP’den CHP ye geçtiğinden sonra bugüne gelindiğinde, resmen 5 sene geriye gittik. Antalya’ya gram katkısı olmadı belediyenin.

• iyi aldığı chpnin kazandığı adam hizmet etmeme töreni yaptı resmen genede gık çıkmadı malum kesimlerden.  adam yedi içti gezdi hatta önünden kar küreme aracı ile yolda kalırsam rezil rüsva olmayım. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 15 Ocak 2024; 9:12:51 >
  • Görkem Berat kullanıcısına yanıt

-- En Büyük Halk Ekmek Fabrikası açıldı. (Her gün önünden geçtiğim yer. İnşaası Akp zamanında başladı. Yani Akp projesiydi zaten.

-- Haliç eskisi gibi kirli değil yıllardır kokan kötü görünümdeki Haliç temizlendi. ( Bu maddeyi görünce İstanbulda yaşamadığınız anlaşılıyor. Haliçin son 5 senedir temiz olduğunu sanıyorsunuz sanırım. Haliç in temizlenmesi çok uzun süre önce yapıldı. Yeni birşey değil yani.

Bu yapılanlar maddelerini İbb afiş veya reklam panolarından aldıysanız yanıltıcı olabilir. Çünkü heryer 5 metro açtığını yazmışlar ama bahse konu hatlardan bir tanesi (diğerlerini bilmiyorum yorum yapamam) İkitelli - Ataköy metro hattı bahariye istasyonuna kadar yani yarısına kadar açılmış olmasına rağmen tam açılmış gibi reklam yapıyor. Akp zamanında başlayan bu hat hala bitirilemedi. Yani nerden baksan 7 senedir inşaat halinde. Bari yalan söylemeseler daha iyi. Açılmadı işte.

Ayrıca denizleri etkin bir şekilde kullanacağız demişti sayın başkan ama Beylikdüzünden Bakırköye Kadıköye gitmek için kara yolundan başka hala bir seçenek yok.

Hükümetin engel olduğu konusuna kesinlikle katılıyorum. Ama bu sürpriz değildi. Bunu biliyor olmalıydı sayın başkan.

Yapılanların en iyisi olarak vakıf ve cemaatlere giden paraları kesmeleri olarak sayabiliriz. Bunu başarı olarak görüyorum ben. Onun haricinde İstanbul a elle tutulur pek birşey kattı diyemeyeceğim.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Süt'le övünüyorlar 😁 Akp istanbul'da neler yaptı bunlar süt diyor .

Bir de eko metro yapmış buna çok güldüm ya .AKP'nin bitirdiklerini açtılar biz yaptık dediler inanacak malum %25 hazır zaten.

• süt benim ilkokuldaykende veriliyordu hatta yanında kuru üzüm fındıkta dağıtılırdı. 

• Sıkıntılar var ama büyük şehirler arpalığa dönmüştü, feto mevzusundan sonra görmedik mi neler dönüyor, giden paraların hesabını kim sorabildi?

En azından tarikat cemaat vs tamamen çökmüyor kurumlara.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Bundan önceki İktidar belediye başkanları hangi mega projeyi yaptı. Yaz bakalım. Bana Avrasya Marmaray filan fistan deme bunları belediye yapmadı. Bir metrobüs diyebilirsin oda ilk 5 senelik icraat değil sonraki senelerdeki icraat. Bu kadar metro projesi neden durdurulmuştu. İcraat sizin için yandaşlara para bağlamaksa onu evet yapmadılar.

• AnthemSY kullanıcısına yanıt

-- En Büyük Halk Ekmek Fabrikası açıldı. (Her gün önünden geçtiğim yer. İnşaası Akp zamanında başladı. Yani Akp projesiydi zaten.

Niye tamamlayamadı. Sonrasında Halk ekmek standlarının kurulmasına neden engel olundu. Mobil Halk ekmekler açıldı.

-- Haliç eskisi gibi kirli değil yıllardır kokan kötü görünümdeki Haliç temizlendi. ( Bu maddeyi görünce İstanbulda yaşamadığınız anlaşılıyor. Haliçin son 5 senedir temiz olduğunu sanıyorsunuz sanırım. Haliç in temizlenmesi çok uzun süre önce yapıldı. Yeni birşey değil yani.

Sanırım epeydir sizde uğramıyorsunuz. Vialand açılışında evet Haliçten çıkarılan balçık buraya dolduruldu. Akp döneminde bu doğru. Ama koku sorunu net çözülmedi çünkü Halici besleyen iki dereden balçık akıntısı sürüyor. tekrar çıktı. Şuan bir koku sorunu yok. Kurbağlıdere birde tam hatırlamıyorum ama sarıyer tarafında bir dere temizlendi. İsmini bilmediğim için yazmadım yalan olmasın.

Bu yapılanlar maddelerini İbb afiş veya reklam panolarından aldıysanız yanıltıcı olabilir. Çünkü heryer 5 metro açtığını yazmışlar ama bahse konu hatlardan bir tanesi (diğerlerini bilmiyorum yorum yapamam) İkitelli - Ataköy metro hattı bahariye istasyonuna kadar yani yarısına kadar açılmış olmasına rağmen tam açılmış gibi reklam yapıyor. Akp zamanında başlayan bu hat hala bitirilemedi. Yani nerden baksan 7 senedir inşaat halinde. Bari yalan söylemeseler daha iyi. Açılmadı işte. Bu doğru olabilir dediğiniz doğrudur yanlış bilginin savunulacak bir tarafı yok hadimde değil ben bir seçmenim ve ne doğruysa onu savunurum. Ancak bu ve birkaç metro hattı durdurulmuş yarıda bırakılmış. Sanırım Mecidiyeköydeki hali hazırdaki projede temel sorunları oluşmuştu. Birde Cumhurbaşkanlığından bu projelerin başlaması veya devam etmesi için kaynak alınamadı. Yabancı kaynaklardan krediler çekildi. Ayrıca bu işler için Japonyada Raylı sistemler üzerine dal eğitim gören bilir kişi göreve getirildi. En azından birçok metro projesinin devamını sağladılar ve bu ekonomik sıkıntıda. Hala bir kaç proje için destek alamadıklarını söylemekteler. Bu hem sen hem ben bu şehirde yaşayanları için kötü.

Ayrıca denizleri etkin bir şekilde kullanacağız demişti sayın başkan ama Beylikdüzünden Bakırköye Kadıköye gitmek için kara yolundan başka hala bir seçenek yok. Yanılıyorsun Avcılardan seferler var. Beylikdüzünden olması için liman açılması gerek orada hali hazırda su hali ve gerisinde ambarlı limanı var. Bildiğim kadarıyla lojistik uzmanıyım Ambarlı limanında konteyner ve petrol taşımacılığı yapılıyor sefer saatleri veya yeni bir liman açılması gerek. Ama Avcılardan kadıköy için seferler var. Bakırköye uğruyor. Ancak Avcılar beylikdüzü arasında net seferler yok bu bir eksi. Metro projesi onaylansa Deniz ulaşımınada entegre olabilir.

Hükümetin engel olduğu konusuna kesinlikle katılıyorum. Ama bu sürpriz değildi. Bunu biliyor olmalıydı sayın başkan. Yine de bir çok sorun çıkıyor ve bu şehirde yaşayanların hizmetini engelliyor.

Yapılanların en iyisi olarak vakıf ve cemaatlere giden paraları kesmeleri olarak sayabiliriz. Bunu başarı olarak görüyorum ben. Onun haricinde İstanbul a elle tutulur pek birşey kattı diyemeyeceğim.

• Açtığı yurtlar ve öğrencilere verdiği burs benim için tekrar İmamoğlu'nu seçmede yeterli bir sebep. Ülkenin geleceği olan gençlere, iktidar partisinin yaklaşımı 10 cigolayt internetten öteye gidemiyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkipperSkip -- 17 Ocak 2024; 16:22:58 >
  • furandor kullanıcısına yanıt

Akp Niye bitiremedi o metroları. Başakşehir belediye başkanı İbb başına geçtiğinde bu çalışmaları neden durdurdu. Yandaşlarına para gitsin metrosu filan önemli değil tabi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.