Şimdi Ara

CHP'li Nizip Belediye Başkanı, 7 Akrabasını Müdür Olarak Atadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CHP'li Ali Doğan, Nizip'teki yerel seçimleri kazanmasının ardından ilk icraat olarak akraba ve arkadaşlarını belediyede işe aldı. Doğan, ailedeki 2 damadını, bacanağını, kayınbiraderini, eniştesini, eski şoförü ve ilkokul arkadaşını belediyede müdür yaptı.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 31 Mart seçimlerinde koltuğa oturan CHP'li belediye başkanı Ali Doğan, ailedeki 2 damadını, bacanağını, kayınbiraderini, eniştesini, eski şoförü ve ilkokul arkadaşını belediyede müdür yaptı. Doğan'ın akrabalarını çeşitli müdürlüklere getirmesi kendi partililerinden bile tepki gördü.

MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ İSTİFASI

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan'ın eş, dost, akraba kıyağı kendi partililerinin bile tepkisini çekti. Sabah'tan Mehmet Boncuk'un haberine göre, Nizip Belediye Meclis üyesi CHP'li Habeş Doğan önceki gün, aralarında soyadı benzerliği olan Belediye Başkanı Ali Doğan'ın önemli görevlere akrabalarını getirmesine tepki göstererek partiden ve belediye meclisi üyeliğinden istifa etti.

Takvim

Gerçekten böyle bir şey varsa yazıklar olsun. Böyle insanların hiçbir partide işi yok, bu kadar yüzsüzlük, arsızlık olmaz ki. Muhalefet yaparak kazanmışlar, yaptıkları şeye bak. İnşallah gereken neyse yapılır parti içinde. Gerçekten rezalet. CHP'li Nizip Belediye Başkanı, 7 Akrabasını Müdür Olarak Atadı 

• Sonra CHP neden iktidar olamıyor diyorlar. Daha ellerinde güç yokken sadece yerel belediyelerde dönen işler bunlar.

Hadi 1 kişi aldın çok güvenilir çok kritik bir yer güven esaslı aldın diyelim ( 1 kişiye tolerans olabilir. ) Ama 7 tane akraba nedir yaa iyice tüh dikmiş. 7 Tane akraba atadıysa 70 tanede eş dost atamıştır yetmez alt kadrolarada 700 tanede çevresinden sokmuştur belediyeye. Sonra bütçe yok para yetmiyor. Hizmet yapamıyoz derler.

Torpilin bu kadarı iddialara göre bir damadı yetmiyor ikisinide müdür yapmış :)

Yetmemiş Öz kardeşini Müdür yapmış !

Yetmemiş Eniştesini müdür yapmış !

Yetmemiş Karısının kardeşini Müdür yapmış.

Onlarda yetmemiş Eski şöförünü Müdür yapmış. ( Liyakat efsane şöför adama yakışır müdürlük. )

Yetmemiş İlk okul arkadaşım eksik mi kalsın demiş onuda müdür yapmış :D

Belediyede bir müdür ortalama 80-120 bin TL arası maaş alırmış yan haklar ikramiler ve primler ile bu rakam aylık 150 bin TL lere gelebilirmiş. Gerisini siz hesap edin... Nizip belediyesi ne iş yapıyor ki 7 tane müdürü var eskidende 5-10 müdür olsa herkes müdür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 27 Şubat 2026; 20:47:48 >

• Özkan gene bu yüzden iktidar olamıyorlar demiş ama savunduğu akp bundan bin beter. O niye iktidar oluyor peki? Özkan niye onları savunuyor?

Damadı Mehmet Çakır'ı Güvenlik Müdürü

Damadı Levent Yıldıran'ı Bilim Merkezi Müdürü

Bacanağı Sedat Göktürk'ü Bilgisayar Merkezi Müdürü

Kayınbiraderi Bayram Cellatoğlu'nu Satın Alma Müdürü

Eniştesi Mehmet Türkmen'i Park Bahçeler Müdürü,

Şoförü ve akrabası olan Ali Özaslan'ı Garaj Müdürü,

ilkokul arkadaşı Abdurrahman Zorlu'yu ise Muhtarlar Birim Müdürü yaptı. ( Tek bu kişi aileden değil heralde :) Akrabası değil. Ama iyi bakılsın kesin uzaktan akraba çıkabilir. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 27 Şubat 2026; 20:58:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Keşke yasaklansa ama yasaklarlarsa bundan en çok akpliler zarar görür.

• Bu isimleri ortaya çıkaran ve CHP'den istifa eden Habeş Doğan"a saygılarımı sunarım. Ülkenin böyle muhaliflere ihtiyacı var işte. ( Bu olayı ortaya çıkaran şikayetçi olan Adam aynı sülaleden Soyadıda aynı belediye başaknı ile ama genede bu haksızlığa susamamış. )

İçerden birisi söylemese anlaşılması çok zor işler adamın eniştesi kim bacanağı kim damadı kim ne bilsin insanlar. Hiçbirinin Soyadıda aynı değil adam ile. Dışardan baktımı akrabası diyemezsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 27 Şubat 2026; 21:29:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Evet orası öyle maalesef, CHP kötünün iyisi. Ama bu kadroları seçerken sadece " kazanacak aday " olarak bakmamak lazım. Dürüst ve namuslu kişilerin oraya geçmesi lazım. Eğer değilse, varsın kazanamasın, böyle çok daha kötü.

fakat aynı duyarlılığı şöförden milletvekili yapılınca da göstermişmiydik?

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Chp'deki olayları zaten CHP 'liler çıkartıyor ama Akp'deki olayları kimse çıkartamıyor çünkü orda dikta rejimi var . Olay ilk önce reise intikal ediyor o karar verdikten sonra yargıya vs intikal ediyor. CHP'de benzer şekilde olsa iyi mi olur sen karar ver ilk önce

Bu söylediğiniz ne yazık ki SAP ile SAMANI karıştırmak oluyor işte.

Milletvekli adaylarını parti liderlleri ve parti meclisleri belirler ve isterse çöpçüyüde gösterebilir aday olarak hatta Köylüyüde gösterebilirsin. çobanıda gösterebilir hatta partinin çaycısınıda gösterebilirsin aday. Sonuçta HALK OY VERİP seçiyor. Ayrıca Milletvekili adayı olurken Okul şartıda yok okuma yazma bil ilk okul diploman olsun yeterli deniyor.

Ama belediyeye Müdürleri Belediye başkanı ATIYOR. Seçim yok halka sorma yok. Hatta fazladan müdürlük uydurup diğer akrabalarınıda atayabilir belediye başkanı o kadar fazla yetkileri var. Millet tek adam flan eleştiriyor ya Cumhurbaşkanını. Aslında belediye başkanları kendi içinde Kral gibiler ve Cumhurbaşkanından fazla yetkileri var neredeyse.

O yüzden çoğu isim Milletvekili değil Belediye başkanı olmak ister. İmkanları sınırsız. Yetkileri sınırsız Milletvekili ne bir mecliste oy hakkı var birde Plakası diplomatik dokunulmazlığı ile normal dokunulmazlığı var. Belediye başkanı bir imza ile istediğini zengin yapabilecek seviyede bir güç. ( Bir tarla statüsünü imara açsa dekarı 200 bin TL olan tarlanın 1000 m2 si 5-10 milyona çıkabilir. İmarda +5 kat iznini bir 12 kata çıakrsa veya bulvarı kavşağı geçireceği yerdeki dükkanın değeri nerelere gelir fiyat olarak şaşarsınız...

Not: Bu arada şuda bir gerçek Şöför çok önemli bir makam. AKP'de ERdoğan şöförünü yıllarca Milletvekili yaptı. Ama İBB davasında bütün şöförler itirafçı oldu nerdeyse ve davayı çözdüren kişilerin başında şöförler geliyor. Ben para aldım taşıdım şuraya götürdüm şurda aldım diye itiraflar geldi hep. Veya CHP'li Edirne Belediye başaknı vardı Yurtdışından mal kaçırıyor denilen ondada şöförü çıktı malları kaçak getiren.

Veya Rıza Akpolat'ın da şöförü itirafçı oldu bunlar hep onları yakabilecek işler...

• ben sade vatandaşım vergi verdiğim devletten ve belediyeden hizmet alırım. bunun içinde bütün kademelerinde benim için liyakat önemlidir. mesela şöförden müdür benim hiç bir faydama olmadığı gibi millet vekilide acaba benim faydama ne önerge verdi?

sizin yazdıklarınızdan şunu anlıyorum:?

şöförlük önemli bir makam sakata gelmemek için şöförleri müdür veya vekil felan mı yapmak lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneXT -- 28 Şubat 2026; 0:0:3 >

• CorleoneXT kullanıcısına yanıt

Tabii ki hayır benim dediğim şöförünü ve kadrolarını İYİ SEÇMEN LAZIM... Şöför deyip Çaycı deyip hademe deyip geçme her şeyi onlar bilir aslında kapalı kapılar arkasında.

Zamanında Erdoğan'da hapis yattı ve bir çok bürokratı kendsinin atadğını belediye çalışanı tutuklandı içeri atıldı. AMA 1 kişi bile itirafçı olmadı 1 kişi bile aksi açıklama yapmadı.

Seversin sevmezsin ideolojisini menimsemezsin ama mesela HDP'lileri adamlar yıllarca hapis yatar 1 tanesi geri adım atmaz en alt kademe şöföründen en üst milletvekiline. Hiç biri itirafçı olmaz. Partisini satmaz. Çoğu DEM'li isim 5-10-15 yıllı hapisler yattı. Hatta HDP'nin ilk kurulduğu zamanlardan örgüt üyesi diye alınıp 30 yıl üstü hapis yatanlarda var ama 1 kişi bile itirafçı olmaz konuşmaz iken.

CHP'nin kadrolaru en ufak bir virajda en ufak bir fikir ayrılığında hemen konuşuyor İtirafçı oluyor buda bir garip. Sadece şöförler değil belediye başkan yardımcısından belediye başkanını atadığı müdüre hatta belediye başkanının özel kalem müdürüne kadar herkes mi konuşur hermes Hemen kirli çamaşırı ortaya döküyor. Birbirini satıyor itiraf mi iftiramı ben bilmem ama partililer birbirini satıyor Bu normal mi ? Gizli videolar ses kayıtları servis ediliyor ve bu yolsuzluk yaptı bu para çaldı diye karakolluk oluyorlar.

• CHP sözde "liyakat"i temel alaarak ilerleneceğini söyleyen bir parti..Özgür Özel ise CHP belediyelerinin en liyaketli şekilde yönetildiğini söylüyor..

Şimdi "kötünün iyisi" söylemleriyle avunarak bu yanlışları kabul etmmek AKP'nin yaptıklarını aklamaktan başka bir işe yaramaz.."Onlarda yapıyor, CHP'de yapar" kafası bitmediği sürece AKP her zaman avantajını sürdürür.

Yapılacak iş basit; Özgür Özel bu belediye başkanını ekibiyle tasfiye edecek ve yerine uygun bir ismin gelmesi için ilçe meclisine öneri sunacak..Eğer bunuda yapmıyorsa liyaketten filanda bahsetmesin. İşin en ironik tarafı, CHP'de bu durumları eleştirenler partiden ihraç ediliyor..Bunu konuşan edende yok..Kısacası AKP'lileşen CHP var ve bu sineye çekiliyor..

Bu konuda sana katılıyorum. İşin doğruluğu kanıtlandığı anda, hemen cezasını keseceksin.

" Kötünün iyisi " lafını da CHP'yi aklamak için söylemedim, yapılanlara bakılınca gerçekten öyle olduğu için söyledim.

Ama işte 5 parmağın 5 i de bir değil maalesef, hatta bazıları Kılıçdaroğlu'ndan kalma isimler, önemli olan bunları tespit edildiği zaman partiden ayıklamak.  

O dediğin liderlik ister :)

Kim kesecek cezayı ? Silivri önünden açıklama yapmaktan fırsat mı buluyor Özgür Özel sanki bu isme ceza kesecek. Ve CHP içersinde belediye başaknları o kadar güçlü ki geri adım atmıyorum bu akrabalarım görevde kalacak dese belediye başkanı ne yapabilir mesela CHP yöneti mi ? HİÇBİR ŞEY YAPAMAz.

Bir belediye başkanının zaten siyasi atamalar yapabileceği kadrolar var. Kendi Belediye başkan yardımcısını veya Özel kalemini kendisi seçiyor hatta isterse 2-3 tanede belediye başkan yardımcısı yapabilir. Bunlar siyasi atamadır ve eş dost akraba atamasına sıcak bakılmaz ama genede bir bahanesi olabilir. Veya kendi sekreterini veya Şöförünü kendisi seçer buna akrabasını getirdi diye ses edilmeyebilir.

Ama sen 7 tane müdürlüğe akraba atıyorsan bu başka bir şey oluyor. Çünkü müdürlükler hizmet yerleri O kişilerin vatandaşa hizmet etmesi gereken yerler orası.

• Rezalet rezalet rezalet.

Lakin işin şu yönü kıymetli.
    Elliki ne zaman chpliler gibi kendi partisini azıcık bile olsa eleştirebilirse o zaman bu ülkede bu tarz şeyler biter ama elliki kendi haksızlıklarını hakmış gibi sunuyor.

İşte az olana tolere edilir bir duygu beslenirse buda ülkeye zarar..Elbette beş parmağın beşi bir değil ancak böylesi durumlardada aksiyon alan parti güven kazanır. AKP 25 yıldır halkda nüfus eden "diğerlerininde farkı yokki" diyip ya AKP'ye oy verdi yada sandığa gitmedi..AKP avantaj kazandı..Aslında o avantajıda muhalefet kazandırdı..AKP seçim kazanmıyor, ona iktidarı hediye eden bir muhalefet var..Yerel seçimlerde AKP tokat yiyor ama genel seçimlerde muhalefet ne yapıyor ediyor iktidarı AKP'ye bırakıyor..Dün KK, yarında Özgür Özel senaryosu tablosunda sonuçları tahmin etmek zor değil..

Bunun için o meşhur "anadolu irfanı" insanların bu tarz konularda akıllanması lazım. Akp öncesi de vardı bu. Akp bunu artık insanların gözüne soka soka yapıyor. Karşılığında ise destek alıyor. Böyle durumda bu işler biter mi?

Anadoluda güzel bir laf vardır.

Sen doğru duracan ki eğri belli olsun. Sen daha yamuk durup amaa abiii bak orada yamuk dedimi olmuyor bu işler.

Muhalefet şuan hangi eleştiriyi getirsen savunma şu amaa AKP'de yapıyor. SEN YAPMAYACAN İŞTE... Senin farkın ne o zaman !

Adama yolsuzluk hırsızlık var diyorsun savunma bizde hayatta olmaz değil ama AKP'de yapıyor. Yaa adam kayırma var baksana 6-7 akrabasını Müdür yapmışın cevabı amaa AKP'de yapıyor OLMAMALI.

Zaten böyle savunma yaparsa bir 100 yıl daha CHP iktidar yüzü flan göremez...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.