Şimdi Ara

CHP'li Eren Erdem: 'Kimdir bu it sürüsü?' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaggyolmedi

öso bir terör örgütüdür. Esad, Urfa'daki Işidçileri kendine tehdit olarak görmesini ileri sürerek, Suriye ordusunu Türkiye'ye sokup, burada PKK ile kol kola 'Barış Güvercini' diye bir operasyon yapsa, PKK ile beraber Işidçileri avlasa ne düşünürsünüz?

Eğer bizim ülkemizden kendi ülkesine roket füze terörist giren çıkan belli olmuyorsa hakkıdır.

Bizim sınırımızda Suriye Devleti fiilen yoktur. Olmadığından bugün temizlik yapıyoruz.

Verdiğin örnekte son derece saçma. Işidlileri öne sürebilmesi için sınırda Türk Devletinin varlığını kaybetmesi söz konusu olmalı ki bunu ummal sadece ıslak bir rüya olur. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Şimdi her ülke olaya ve oluşuma kendi açısından bakar. Bu durumda ÖSO Suriye açısından nedir? Aynı soru tabi DAEŞ, YPG/PYD vs için de sorulabilir.

Bir de Eren Erdem'i CHP'yi de vurgulayarak ismini saydığın terör örgütlerinin yanındaymış gibi yazmışsın. Buna yorumum yok. Ben sadece şunu merak ediyorum: Eren Erdem'in bu ismi sayılan örgütlerini güzelleyen, bunların lehine konuşan, bunlarla yoğun bir şekilde iletişimde bulunduğu doğrulanmış görüntülü ses kayıtları filan var mı? Hani basit bir resme (montaj olasılığı yüksek) bir yafta-slogan yapıştırıp cımbızlanan cümlelerle olayı başka yönlere çekip birtakım fikirler aşılamaktan, propagandadan filan bahsetmiyorum. Direkt böyle terör örgütlerini desteklediğini gösteren objektif bir kanıttan filan bahsediyorum. Var mı?

Adami kisisel olarak tanimam. O nedenle hakkinda basinda cikan yazi-yorumlar isiginda, Kemalist olmayan sol yapidan gelmesini de goz onune alirsak, adi gecen orgutlere sempatisini gormemek icin kor olmak gerek.

Ancak ben konuda bundan bahsetmiyorum. Oso gibi, bu orgutleri de elestirmesi gerektigini soyluyorum.

Bu orgutleri elestirdigine dair ifadeleri var mi acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu resme iyi bakın kim terörist kim değil görürsünüz.
    CHP'li Eren Erdem: "Kimdir bu it sürüsü?"
  • Aynaya baksın görecek

• RTE yarın birgün öso bizi kandırdı derse görüşürüz
  • O it sürüsünün bir kısmı burada ağzından salyalar ve kin akan bu güruh tanımadığı insanları terörist olarak suçlayıp vatansever edebiyatı yapar.Maraş'ta,Sivas'ta ve Çorum'da insanları katledenler duvarlara 3 hilal çizen "sözde milliyetçi" tayfaydı..Aynı zihniyet valığını burda da sürdürüyor.Böyle lafla sözle insan keserek yakarak milliyetçilik edebiyatı yaparak milliyetçi olunmaz.Bu ülkeye bir şeyler verdiğin zaman çalıştığın zaman milliyetçi oluyorsun.Eren Erdem'i yada işine gelmeyeni terörist olarak suçlayınca değil.Siz böyle yaparak ülkeyi ayrıştırıp parçaladığınızın farkında değilsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 31 Ocak 2018; 13:5:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenup

akboy yine sıvamaya başlamış

önce haburun hesabını verin
    fetönün hesabını verin
    kürdistan bayrağının aponun şiirlerini okutmanın hesabını verin
    oslo görüşmeleri dolmabahçe mütabakatının hesabını verin

ALEMLERDE CHP DERSİN NERDEN BİLECEKLER

yaw. hehehe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cenup

akboy yine sıvamaya başlamış

önce haburun hesabını verin
    fetönün hesabını verin
    kürdistan bayrağının aponun şiirlerini okutmanın hesabını verin
    oslo görüşmeleri dolmabahçe mütabakatının hesabını verin

ALEMLERDE CHP DERSİN NERDEN BİLECEKLER

Oh Noooo AKP " Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi " ile bakın iyi bakın içinde " Kürt geçiyor " yan yana oturmuş gülmüş inanabiliyor musunuz ?

Hatta daha da ilerisi Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kolluk güçleri olan " Peşmergeye " koridor açıp Ayn El Arap kasabasına yardıma gitmelerine izin vermiş.

Vah vah vahh..

Dedim ama inanma yok öyle bir şey. Sen daha Pkk ile peşmergeyi ayıramayacak çocuksun siyaset senin neyine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 31 Ocak 2018; 14:42:47 >

• Treth kullanıcısına yanıt
    Fena çuvallamışsın dostum. O adam bağımsız Kürdistan'ın kurulduğunu
    görmeden öleceğim galiba diye ağlayan bir adam. Videosu falan var.

Apo'ya güzellemeleri de çoktur.

Yani sana göre herhalde Afrin'e müdahaleye de gerek yok o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Fena çuvallamışsın dostum. O adam bağımsız Kürdistan'ın kurulduğunu
    görmeden öleceğim galiba diye ağlayan bir adam. Videosu falan var.

Apo'ya güzellemeleri de çoktur.

Yani sana göre herhalde Afrin'e müdahaleye de gerek yok o zaman.

Sana öyle geliyor. İsrail de büyük orta doğu projesine sahip topraklarda gözü var ama deli gibi ticaret yapıyoruz tonla siyasi ilişkimiz var vs.

Toprağında gözü olan ilk ülke değil Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi..

İsrail var Yunanistan var.. Ermenistan var.. Bunların hepsi ile ticaretin var siyasi ilişkin var ama hepsi en ufak zayıflığında toprağına konar.

Bu durumda bölgesel kürt yönetimine neden diğerinden farklı muamele bekliyorsun ?

Hiç Küresel siyaset diye bir şey duymadınız herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 31 Ocak 2018; 17:18:56 >

• Oso terörist olsa ilk bu destek verir. Kafam rahatladı valla şimdi.

• Asıl terörist kendileri ÖSO'ya laf etmek sizin neyinize aptal partinin aptal vekilleri kısa öz
  • yuh , yorumlara bakın kondaki , bir şekilde bir yol bulmaya çalışanlar var bunu savunmaya çalışanlar var inanasım gelmiyor zorlayarak savunmaya çalışıyorlar yuh.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Ben daha çok öyle bir şey olmasın, ülkemiz bölünmesin diye ölen
    35.000 küsür vatandaşımızı, askerimizi, öğretmenimizi, polisimizi düşünüyordum aslında.

Ama tabii senin için bu ölümler, ölenler önemsiz galiba.

Bu arada peşin söyleyeyim, bizim CB'nin böyle çok haşır neşir olduğu adamın televizyonlarında
    çıkan Kürdistan haritasında, Diyarbakır ve diğer birçok Türkiye şehri de var. Yani gözünü
    nereye diktiğini bilmiyorsan diye ekleyeyim istedim.
  • ben bişey sorcam. suriyeli tr yer kaçarsa vatan haini korkak, orada savunursa ÖSO'ya katılcakki terörist oluyor. nasıl oluyor bu iş. ben anlamadım bişey.
  • O bizim muhalefetin muhteşemliği ;)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

O bizim muhalefetin muhteşemliği ;)

hayir gercekten oyleyse de bilmek icin sordum yani laf sokmak icin degil aslinda. cidden bilmiyorum. simdi oso denilen suriyedeki direnisciler degil mi? simdi direnemeyen turkiyeye geliyor. ben anlamadim olayi.yani mesela iyi bir suriyeli nasil olabiliyor bu senaryoda. esed yaninda olsa da olmasa da terorist suriye icin, e turkiyede olsa kotu olmasa da kotu cidden gozunu seveyim ne iktidar ne de muhalefetten bagimsiz su olayi guzelce bilen varsa objektif soylesin.
  • Tarih cografyaya dar geldiginde bunlarin gotune tekmeyi koyucaz zaten son demlerini yasiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: 3iks

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

O bizim muhalefetin muhteşemliği ;)

hayir gercekten oyleyse de bilmek icin sordum yani laf sokmak icin degil aslinda. cidden bilmiyorum. simdi oso denilen suriyedeki direnisciler degil mi? simdi direnemeyen turkiyeye geliyor. ben anlamadim olayi.yani mesela iyi bir suriyeli nasil olabiliyor bu senaryoda. esed yaninda olsa da olmasa da terorist suriye icin, e turkiyede olsa kotu olmasa da kotu cidden gozunu seveyim ne iktidar ne de muhalefetten bagimsiz su olayi guzelce bilen varsa objektif soylesin.

Olaya şu açıdan bak.

Türkiye'ye gelenler için korklalr kendi ülkelerini koruyacaklarına kaçıyorlar diyorlar. Çünkü gelenler Ukrayna savaşından kaçan sarışın güzel uzun bacaklı kızlar değil. Bildiğin müslümanlar. Zaten nefret ediyorlardı birde sayı çoğalınca hepten çıldırdıkları için otomatik olarak küçümsüyorlar. Ayrıca onlara kapıyı açan Tayyip olduğu için olası bir senaryoda onu destekleeyceğini düşünüyorlar ve bu ihtimal onları daha çok çıldırtıyor.

Şimdi bir adama korkaklar kendi ülkesini savunacağına kaçıyor demek için o ülkenin bir başka ülke tarafından şgal edilmesi lazım. Halbuki Suriye de olan şey Esad'ın haksız yere yönetimi babadan oğula şeklinde der aldığını iddia etmeleri ve buna karşı sivil toplulukların birleşerek isyan etmesi ile alakalı. Yani yabancı bir düşman yok ortada.

Ülkede kalıp savaşanlar için terörist demeleri ise yine Tayyip düşmanlıklarından kaynaklanıyor çünkü Tayyip öso dan yana durdu. Doğal olarak bundan faydalanmaları ve siyasi malzeme çıkarmaları gerek. Bu sebepten ÖSO yu bizim PKK ile aynı durumda ele alıp işte bizde nasıl PKK ülkeyi bölmek istiyorsa orada da öso bölmek istiyor diyorlar. Ama burada şu var. Eğer Tayyip Esad taraflısı olsaydı bizim muhalefet ÖSO yu destekleyecek Tayyip Esad yanlısı olduğu için diktatör esad diye ağlayacaklardı burada.

Bak sana daha basit bir örnek vereyim. Türkmenleri biliyorsun. Burada Tayyip araplara yardım ediyor Türklere yardım etmyor furyası oluşturuldu bir ara hatırlarsın eğer takip ediyorsan. Bu dönemde Türkmenlerin komutanı çıkıp yardımları için tayyip'e teşekkür etti ayrıntısını unuttuğum br durumdan dolayı. Bu olduğunda Türkmenlerin komutanının bizim muhalefetin kafasındaki şeriatçı tipine uygun bir görüntüde olduğunu gördük bildiğin sakal filan müslüman yani adam.. Bizim muhalefet bunu bir gördü o güne kadar Türkmenler diye ağlayan propaganda yapan muhalifler bir anda Tayyip Türkmen dağında teröristlere yardım ediyor diye ağlamaya başladılar. Öyle hızlı döndüler ki aklım şaştı lan bunlar daha 1 gün önce Türkmenler diye ağlıyordu adamları ne olduda 10 dakikada terörist ilan ettiler diye. Sonra bir baktım ki adam AKP hükümetine teşekkür etmiş vay senmisin Tayyip hakkında iyi bir şey söyleyen :)

O sebepten muhalefetin iki yüzlülüğü sabit olduğundan dolayı onların söylemleri yerine kendi gözlemlerine güvenmek daha mantıklı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.